Oinspirerat

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om jag ska vara helt ärlig. Har blivit lite väl mycket saker på en gång. Igår tränade jag. Stack till gymmet och gjorde det sämsta pass någonsin. Väl hemma blev det lite magträning, så det kändes ändå okej sen. 

Idag bestämde jag mig för att äta sushi, men hittade ingen vetti sushi på den här sidan stan så det blev råbiff istället. Kvällen har spenderats med plugg då jag har en tenta som ska in imorgon. 

Min kväll, råbiff och plugg
 

jossefinast Kommentarer (0)

Omvälvande dag...

... så jag återkommer imorgon
 
Random bild från helgens kalas kusin och sysslingar

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Nu är det en vecka kvar till jag åker till turkiet, och det är ju då jag ska vara i mitt livs form. Jag måste väl säga att det faktiskt går rätt bra. Jag känner mig riktigt stark just nu och i veckan som kommer ska jag köra stenhårt det absolut sista. 
 
I veckan som gått har träningen sett ut såhär:
 
Måndag: Löpning 6 km
Tisdag: Fotbollsträning 90 minuter + 12 km cykel 
Onsdag: Magcirkelträning
Torsdag: Överkroppspass på gymmet + Fotbollsträning 90 minuter + 14 km cykel
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Fotbollsmatch 
 
Jag och min syster på kalaset igår

jossefinast Kommentarer (0)

Stughelg med kalas

I fredags efter jobbet blev jag upphämtad av pågen och en vän till familjen och fick skjuts ut till sommarstugan. Här har vi nu spenderat helgen med undantag för eftermiddagen och kvällen igår då vi var på 95-års kalas.

Då menar jag inte ett sådant kalas med massa ungdomar som tillsammans fyller 95, utan min gammelmormor fyllde faktiskt 95. Det var ett hejdundrande kalas som slutade strax efter 10.

I eftermiddag är det fotbollsmatch i Ystad som gäller och fram till dess ska jag åka bil fram och tillbaka till Sturup, njuta av naturen och luften i stugan och äta lunch med familjen.

Igår morse försökte jag lägga upp ett inlägg om min tidiga morgonpromenad med hunden, men det ville inte mobiltäckningen godkänna, så jag återanvänder bilden nedan.

jossefinast Kommentarer (0)

jossefinast Kommentarer (0)

Med bananpannkakor i magen

Just nu sitter jag tidigt på bussen mot jobb. Det har blivit många arbetspass denna vecka jag inte räknat med. Idag skulle jag egentligen enbart jobba från lunch till stängning. Därför diskuterade jag och pågen en pannkaksbrunch idag då vi inte hunnit träffas så mycket i veckan.

Men igår eftermiddag kom chefen och frågade om jag kunde börja jobba kl 8, och jag har ju inte jättegott om pengar, så det är klart man ställer upp. Men det gick ju ut över vår pannkakasbrunch.

Men en sådan tur jag har att jag har världens bästa pojkvän och sambo. När jag vaknade strax efter halv sju så bar han i full gång att mosa bananer att blanda ihop med ägg och proteinpulver med en skvätt mjölk. Sedan vispade han grädde med en klick kvarg i och allt jag behövde göra var att tina upp lite mango, sen blev det pannkaksfrukost. Snacka om att jag är mätt, belåten och lycklig nu.

jossefinast Kommentarer (0)

Proteingröt

Besöket på gymmet flöt på bra. Snabbt och effektivt. Avslutade passet med att örda axlarna lite extra med hantlarna. En sån skön känsla när man känner sig totalt utpumpad i musklerna. Även skönt att känna träningsvärk i magen efter gårdagens 15-minutare
 
Eftermiddagen har gått åt till plugg och.. slappande om jag ska vara helt ärlig. Snart är det dags för fotbollsträning och jag laddar med gröt. Jo, jag vet, gröt är frukostmat, men jag älskar frukost. Och nu blev det alltså gröt till middag. Gjorde min absoluta favoritgröt, havregrynsgröt delux. Enkelt, snabbt och mättande. Idag blev det med en liten twist av blåbär då jag köpt arlas proteinberikade mjölk med blåbärssmak. Nog första och sista gången då det är massa onödigt socker i den, och så mycket blåbär smakade den inte heller. Skulle väl vara istället för sportdryck och sånt efter/innan/under träning i så fall.
 
 
Recept på min gröt: 
1 dl havregryn
1 dl vatten
1 dl mjölk (idag proteinmjölk  med blåbärssmak)
1 ägg
 1 nypa salt
 
Alla ingredienser blandas ihop och ställs in i micron i 2 minuter, tar ut och rör runt med en gaffeloch ställer in i micron i ytterligare 2 minuter. När den sedan är klar blandade jag idag ner lite frysta blåbär. Annars kan man toppa den med vad som helst, en favorit är honung och kanel. 
 
Idag serverades den med kall proteinmjölk.

jossefinast Kommentarer (1)

Jag ska bara....

Idag skulle jag vara ledg och plugga hela dagen, men det blev inte så mycket med det. Jag hoppade in på jobbet under förmiddagen och nu sitter jag på gymmet och förbereder mig på att köra ett pass innan jag ska hem och förhoppningsvis lyckas plugga åtminstone något.

Jag häller i mig en celsius (första gången jag testar och mkt god!) och väntar på att känslan ska infinna sig. Den kommer nog snart. Nu kör vi.

jossefinast Kommentarer (0)

En bra onsdag

Jag avslutar denna dagen med att säg att jag hann få in ett cirklträningspass för magen på en 15 minuter efter jobb och sedan har jag spenderat kvällen på studentub med massa härliga vänner,öl och historier om schack. Och jag ger er en bild på mig själv från kvällen som bonus. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Onsdagslunch

Sitter på jobbet och äter en sallad med kyckling och matvete till lunch. Blev sen lunch idag men med en ask av rene voltairs berrry boost klarar man sig en stund längre. Och ju senare lunch man tar desto kortare blir ju eftermiddagen.

Under förmiddagen lyckades jag krossa min första flaska sedan jag började jobba här i maj. På ett sätt ganska skönt att ha det avklarat.

jossefinast Kommentarer (0)

En helt vanlig "semester-tisdag"

Idag har jag varit ledig. Började morgonen med en cykeltur på 6 km hem till mamma och pappa för att hämta bilen. Detta så att jag och pågen kunde åka till IKEA. Vi var där en kvart innan de öppnade = tid för kaffe! Då kanelbullen ingick för de 5 kronorna kaffet kostade blev det en sån också  för min del medans pågen såg till att få i sig frukost. 
 
Två timmar senare och några kronor fattigare åkte vi tillbaka till lund och eftermiddagen har spenderats med en del plugg för att få klart ännu en inlämningsuppgift, och en del skruvande för att få ihop grejerna vi köpte. Nu har vi ett barskåp i vardagsrummet, en pappers-/tidningshållare vid skrivbordet, nya krokar i badrummet och lite annat smått och gott. 
 
 
Kvällens fotbollsmatch blev inställd då motståndarna dragit sig ur serien, så det blir fotbollsträning istället. Nuo ska jag få i mig en tallrik fil och äggmacka, sedan göra mig i ordning för att ta mig till träningen. 

jossefinast Kommentarer (1)

Svettigt värre

IDag har jag jobbat på ett nytt systembolag. Jag lyckades få lite extra tider här i lund, och fler timmar innebär mer pengar vilket ju aldrig skadar. Dock har luftkonditioneringen inte fungerat på hela sommaren, så när vi började imorse var temperaturen 24 grader, lite väl vrmt tyckte jag. Men när vi slutade hade den stigit till 29.5 grader. Helt sinnesjukt och jag är ganska säker på att det är hälsovådligt att jobba i den värmen.Svetten rann bokstavlit talat om mig och i slutet av dagen mådde jag riktigt dåligt. 
 
Tankenvar att jag direkt efter jobbet skulle sticka och träna fotboll. Det skulle innebära lite stress för att hinna hem, byta om och få i mig mat innan jag skulle cykla. Men jag hade räknat ut att jag skulle hinna. Men efter värmen under dagen och ett stort vätskeunderskott insåg jag ganska snabbt att det inte skulle gå. Så jag hoppade över fotbollen, tog det lugnt och fyllde på kroppen med energi. Mat och vatten intogs, vilade ett tag och sedan tog jag och pågen hunden och stack ut och sprang istället. 
 
Det sutade med 6 km, oändligt mycket mer svett och en glass. Benen var tunga och sega, men det var trots allt skönt att ta sig runt. Och glassen efteråt var välförtjänt och väldigt god. Det är härligt när man kan göra saker tillsamman hela familjen. 
 
Lyckades få pågen att ageralite fotograf och visst är det härligt att skratta sig igenom ett träningspass?

jossefinast Kommentarer (2)

Och så var den helgen över

Ni vet hur det är. Helgen kommer, man har massa planer och väldigt lite tid. Man ska hinna träffa både den ena och den andra och liksom, leva lite. Ja gå kan det bli som det blivit nu. Knapert med bloginlägg och prio läggs på annat.  Men så är det ju, och det är väl inte hela världen. För ni har väl också annat att göra under helgerna än att läsa min blogg? 
 
Hur som helst tänkte jag ta och sammanfatta veckans träning nu.
 
Måndag: Fotbollsträning 90 minuter + 14 km cykel
Tisdag: Överkroppsstyrka på gymmet + 5 km löpning på löpband
Onsdag: Vila
Torsdag: Överkroppsstyrka på gymmet + Fotbollsträning 90 minuter + 14 km cykel
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Fotbollsmatch
 
Jag borde vara ganska nöjd med träningsveckan, men jag är av någon dum anledning inte det. Hade velat få in ett löppass till och hade velat att fotbollsmatchen idag var mer ansträngande (vi vann med 14-0 och då är det inte så himla ballt att vara målvakt). 
 
Jag tror egentligen det är väldigt nyttigt för min kropp att den fått vila lite mer denna veckan. Samla kraft inför veckan som kommer helt enkelt. Men det är svårt att acceptera det och erkänna för sig själv att det är okej att vila. Nu ska jag hur som helst avsluta denna veckan genom att fundera igenom hur jag ska göra för att nästa vecka ska bli så bra som möjligt och hur jag ska använda den för att få ut max av den. Detta görs nedbäddad i sängen framför TVn med datorn och almenackan i knät.

jossefinast Kommentarer (0)

Fredagsmys?

En halvdags jobb blev till en heldag. Det har gått i ett men fullt upp hela dagen. Vid fyra-tiden när jag ntligen fick mina kafferast var jag så oerhört glad att jag hade med mig chokladkakan jag och pågen bakade igårkväll. Det enda felet med den var att den tog slut alldeles för snabbt. Det var några som frågade om receptet så jag lägger ut en skärmdump från marias blogg på det här nedanför. 
 
Väl hemma från den stressiga dagen på Dalbys systembolag hade mannen i mitt liv lagat mat, kött, be och rotfrukter. Till det drack vi ett fint glas rött jag köpt med mig. Nu ska jag sitta i soffan och ta det lugnt ett tag med resten av vinet, innan jag går å lägger mig och laddar batterierna för ny jobbdag imorgon. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Kvällsbak

Efter ett pass på gymmet, några timmars plugg och en intensiv fotbollsträning tyckte jag att jag förtjänade lite choklad. Därför har jag och pågen spenderat kvällen med att baka Marias kladdkaka. Det fina med denna är att det inte är varken något socker, smör eller rent mjöl. Jag tyckte det kunde vara kul och testa, och jag säger bara WOW! Vi tog en liten smakbit nu innan läggdags och det var banne mig riktigt gott. 
 
Den var lite omständig att göra då det är mycket som ska i och många moment som ska göras, men det var definitivt värt det. Kladdig och mättande. Glassyren är kronan på verket och möter chokladen fint. längtar redan tills det är dags för fika imorgon.
 
 
Jag tänkte ta med och bjuda på jobbet imorgon och tänkte se vad de tycker om den innan de får veta att den är nyttigare än vanliga bakverk. Och undrar om de kan gissa att man använt sötpotatis  den som sötningsmedel. 

jossefinast Kommentarer (1)

Ibland kan man lyxa till det.

Dagen har gått i träningsvärkens tecken. Ja ghar dessutom jobbat över, så det blev en 11 timmare arbetsdag. Skönt i plånboken, mindre skönt i min kropp. Men nu är jag hemma och har parkerat mig i soffan med några pannkakor i magen och kaffekoppen i handen i sällskap med en chokladbit. 
 
Pannkakorna toppade jag med grädde och vaniljkesella som jag vispat ihop och lite värmda hallon som jag rörde ihop med en nypa stevia strö. 
 
Idag är det träningsvila, vilket är välbehövt för min kropp, precis som chokladen. Men imorgon säger vi hej till gymmet igen. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Så blev det

Det blev som jag sa innan gymmet i förmiddags. Träffade Stefan där precis som i torsdags. Körde ett snabbt och effektivt överkroppspass på maskinerna, la till lite axelpress med hantlar och körde sedan 30 minuter på löpbandet.
 
Efter ca 20 minuter på löpbandet började det ömma i höfter och fotleder. Antar att detta var för att jag sprang i mina nike free, och de har ju betydligt mindre dämpning än jag är van vid att springa i. Så även om jag inte var så väldans trött efter 30 minuter slutade jag ändå då jag inte vill skada mig. Men svettig, det blev jag definitivt. 
 
 
När jag väl kom hem efter träningen tog min kropp helt slut. Jag åt ägg och bacon och sedan sov jag en halvtimme. Men jag har fortfarande inte (10 timmar senare) återhämtat mig helt... Blir till att sova tidigt idag och vila från träning imorgon.

jossefinast Kommentarer (0)

Tisdag morgon

Idag är jag sådär härligt seg i kroppen. Lederna är lite tröga och huvudet lite för tungt. Efter gårdagens heldagpå jobb och stress till fotbollsträning somnade jag gott med mat i magen redan halv elva. Och idag är jag ledig så jag sov till strax efter 8 och borde därför ha nyladdade batterier. Men det märks inte helt. 
 
Så jag glider runt här hemma i pågens tröja med frukost i magen och en kaffekopp i handen. Med andra ord tycker jag att det borde ge med sig snart. Annars lär det väl göra det vid halv elva när jag går innanför dörrarna till gymmet.  
 
Planen från början var att ag idag skulle köra ett styrkepass utan någon kondition efter då det r tisdag och tisdag innebär fotbollsträning. Men då kvällens fotboll blev inställd till följd av U-lags match så ser planen lite annorlunda ut, så vi får se hur det slutar.

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Desenaste veckorna har jag kommit igång riktigt bra med träningen. I och med att det känts så bra tänkte jag köra på ungefär samma planering i nästa vecka. Såhär har det sett ut:
 
Måndag: Magcirkel och benstyrka
Tisdag: Fotbollsträning och 14 km cykel
Onsdag: 3 km löpning
Torsdag: Överkroppspass på gymmet + crosstrainer, fotbollsträning och 14 km cykel
Fredag: Vila
Lördag: 6 km löpning
Söndag: fotbollsmatch och 14 km cykel
 

jossefinast Kommentarer (0)

Näringsrik frukost?

Idag har jag ätit ostbågar till frukost. Jag är inte jättestolt precis, men jag tänkte att jag skulle skriva det här ändå. Dels för att det blir lite mer verkligt men framförallt för att ni ska se att jag är långt ifrån perfekt. 
 
Utöver att äta ostbågar idag har jag hittills hunnit med att diska lite och städa undan i lägenheten, packa min fotbollsväska, titta på OS och dricka kaffe. Ikväll har vi första seriematchen efter sommaruppehålletoch min plan är att hålla nollan. Därför ska jag nu försöka planera en vettig lunch som jag kan inta om inte för lång tid, packa ner lite protein och sedan cykla til planen. Tänkte vara där lite tidigare idag då det är BoIS-dagen och lag i alla åldrar hänger tillsammans vid planen. Spelar fotboll och tävlar sjukamp. 
 
Mätt och glad med magen fylld av ostbågar och kaffe

jossefinast Kommentarer (0)

Röda jättar

Ikväll har jag och pågen haft kräftskiva. Det var han och jag och 1 kg kräftor, och nu är de slut och nedsköljda ed ett (eller kanske två) glas vin. Nu blir det film och osbågar.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Dubbelt upp

Som jag skrev tidigare, jag sprang innan idag. Sträckan blev 5.8 km och i ett ganska högt tempo. Men då lund är en stad som lutar är det svårt att undvika upp och nerförsbackar. och om man inte springer en runda, utan springer från punkt A till punkt B så blir det ju lätt uppför eller nerför hela vägen. Idag blev det nerför hela vägen och därför gick det inte att hålla ner tempotäven om man försökte. 
 
Första kilometern var kämpig men sen när jag väl kom in i det och blev lite varm i kroppen så bara flöt det på. Hade kunnat fortsätta ett tag till, men det kändes trots allt oerhört skönt att ha dubblat sträckan jag vant mig vid att springa senaste tiden. 
 
Sedan jagbörjade gå hos sjukgymnasten i maj någon gång har ag inte sprungit mer än 3 km åt gången och att då idag utan minsta problem kunna springa 6 km känndes som en seger.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Transportlöpning

Idag hade jag lovat pågen att jag skulle komma och kolla på hans match. Han spelar amerikansk fotboll och matcherna spelas på andra sidan stan och är jättelånga med nästintill obegripliga regler.

Men hurtig som jag är bestämde jag mig i början av veckan för att jag idag skulle slå två flugor i en smäll. Räknade med att det skulle vara ca 6 km, dvs dubbelt så långt som jag vant mig vid att springa de senaste veckorna. Tanken var att hålla ett lågt tempo och bara se till att hålla igång fötterna. Men det gick betydligt snabbare än jag räknat med...

Så vid lunchtid drog jag på mig tights och löparskorna, packade busskort och lite kontanter och uppdaterade min spotify-lista. Jag började springa och insåg snabbt att det skulle bli varmt, så knöt jackan runt midjan och fortsatte. Ju lägre ner mot stan jag kom desto mer folk omgav mig. Det tillsammans med den svaga nedförsbacken fick mig att trycka på lite extra i stegen.

Jag sprang fram till Konsumbutiken nära planen och det slutade på 5,8km i ett bra tempo. Jag gick in och köpte en nektarin, vitamin well sparkling water med blodapelsinsmak och fitness. Så nu sitter jag i solen och myser.

jossefinast Kommentarer (1)

I väntan på träningsvärken

tung styrka för överkroppen + 20 minuter hårt jobb på crosstrainer + 7 km cykel i snabb takt men mest nerförsbacke + 90 minuter fotbollsträning + 7 km cykel i uppförsbacke rysligt snabbt = Trött Josefin
 
Jag har tur som har en så underbar sambo som hade kokat ägg till mig medans jag tränade, så nu har jag duschat och klämt i mig en äggmacka (okej, okej, jag ljög. 2 äggmackor). Och tro det eller ej, men nu ska jag lägga mig i sängen, slösurfa och titta på OS och somna gott.
 
Det skulle inte förvåna mig det minsta om jag knappt kan röra mig imorgon på jobbet på grund av träningsvärk.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Utmattande förmiddag

Klokan är lunch och jag sitter totalt utmattad framför datorn och försöker samla kraft att slänga ihop någon form av chili con carne.  Har precis kommit hem efter ett hårt pass på gymmet. Mötte upp Stefan där och körde mitt vanliga överkroppspass. Försöker få in det en till två gånger i veckan just nu och kompletterar det med fotboll och löpning. 
 
Efter styrkan körde jag även 20 minuter på crosstrainern i ganska högt tempo. Jag kom på mig själv med att frusta och stöna högt när det var som jobbigast och folk sneglade besvärat på mig. Det fick mig dock bara att ta i ännu mer och stöna ännu högre. 
 
Efter passet bjöd stefan mig på några Diet Pro brs med mintchokladsmak som han nte gillar. Tyckte de smakade helt ok och en sak som är säker är att ja inte hade lyckats ta mig hem utan en sån i magen. 
 
 
Energiinnehåll Diet Pro (1 bar a 50g):
energi.........................164kcal
Protein........................25g
Kolhydrater..................13,1g
        varav socker.........0,2g
Fett.............................3,1g
        varav mättat...........2,3g
Fibrer...........................0,6g                                       (och så lite annat, vitaminer å mineraler och sånt)
 
 
Nu gör vi lunch tycker jag och laddar införkvällens fotbollsträning
 

jossefinast Kommentarer (1)

Jag är ganska bra trots allt

 
Precis som förra onsdagen planerade jag en löprunda på 3 km efter jobb. Förra veckan gick det ju inte jättebra och energimätaren stod på noll när jag skulle ge mig ut. Jag tog det lugnt och var nöjd efteråt trots pinan det var under tiden. 
 
så idag har jag funderat hela dagen hur gör jag för att undvika att det blir lika skitjobbigt som förra gången?! Till att börja med förberedde jag imorse genom att ha kompressionsstrumpor hela dagn på jobbet. Varmt som sjutton, men himla skönt faktiskt med lite mindre svullna och matta ben.
 
Tankarna hann svänga fram och tillbaka många gånger under dagen och när jag satt på bussen hem och läste om handbollsmatchen (OS-kvartfinal mot danmark) blev jag oerhört opeppad och resonerade som så att jag faktiskt inte behövde springa idag. Har planerat in ett längre löppass på lördag och har ju faktiskt tränat söndag, måndag och tisdag. dessutom ska jag både gymma och träna fotboll imorgon. Kan ju bara lägga till lite mer kondition på gymmet morgon så kan jag sitta hemma och titta på handboll ikväll. 
 
Väl hemma satte jag igång TVn och fixade en tallrik med fjällfil, mandlar, tranbär och solroskärnor. När jag fått i mig det hade det gått en kvart av matchen, och jag kände mig inte helt nöjd. Så jag bytte om, tog med hunden och sprang mina 3 km. I ett himla raskt tempo dessutom och det gav så oerhört mkt energi och nu sitter jag här och ler fånigt över hur nöjd jag är och hur skönt det var. 
 
 
 3 km snabb kortdistans med kissepaus för hunden. Då blir man såhär cool, stolt och fjantig

jossefinast Kommentarer (0)

Tejp

Igår var jag hos sjukgymnasten för att utvärdera hur mitt knä mår nu efter sommaren rehabträning. Han drog och slet i det som vanligt och kunde konstatera det jag själv känt. Det har blivit mycket bättre, men det är fortfarande inte helt bra. Men nu får jag träna vad jag vill och får spela fotboll utan att behöva hålla igen. 
 
Vi bokade in så jag kom ner till honom idag också så testade han tejpa mitt knä och det ska jag träna med ikväll för att se hur det känns. Känns det okej att spela så är det tydligen bra då man belastar knät annorlunda och på så sätt hindrar att man översträcker det. Alltså ett bra sätt att låta menisken fortsätta läka. 
 
Försökte få en bild på tejpningen, men det är svårt då tejpen är hudfärgad...
 

Tejpen är bara dragen ett varv "som en spiral" för att vinkla ut knät och hindra det från att översträckas. Det känns skumt att gå, men ska bli spännande att se hur det känns att träna med det ikväll.

jossefinast Kommentarer (6)

Proteinfluff med jordgubb/vanilj-smak

Satt och funderade påvad jag skulle äta till mellanmål idag då jag kände att lunchen inte gav mig tillräckligt mkt energi. Jag googlade rutn lite och kom fram till att det fick bli lite proteinfluff. Dock missbedömde jag lite och ag har nu gjort fluff till ett helt kompani. Har slevat upp en tredjedel i en tallrik med lite solroskärnor, torkade tranbär och en sönderklippt torkad aprikos. Resten står i frysen så får vi se om det går att äta som glass en, jag har ingen aning.
 
Resultatet blev riktigt gott, ämpar både sötsug och hunger och receptet får ni här:
 
Jordgubbsfluff

200 g frysta jordgubbar
½-1 dl vatten (beroende på hur fast man vill ha det)
45 g proteinpulver med vaniljsmak
 
Mixa ihop jordgubbar och vatten till en jämn smet. Lägg över jordgubbskrämen i en skål och häll på proteinpulver. Vispa med elvisp tills det är fluffigt. Bli inte rädd om det ser grynigt ut i början, det ger med sig. 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Länkkärlek

Ibland dyker det ju upp lite tips på bloggar jag läser här och jag tycker det är hög tid nu. I sommar har jag börjat följa en del nya bloggar som jag hittat och även slutat följa vissa andra. De flesta bloggar jag gillar att läsa fokuserar på träning och hälsa, men har även en hel del personliga inslag. Så idag tänkte jag tipsa om två bloggar som jag följer via bloglovin och som drivs av två härliga och inspirerande tjejer.
 
Blogg 1:
 
 

(bilden är länkad)
Marias blogg är innehåller myket tankar och åsikter. Det personliga blandas med träning, kost och hälsa. Man får både inspiration och tankeställare av inläggen och bloggen får en att bara villja fortsätta. Bloggen fokuserar på hälsa och välbefinnande utan att ta upp batningstips och viktnedgång vilket känns väldigt sunt. 
 
Blogg 2:
(Bilden är länkad)
 
Emmas blogg är färgglad och inspirerande. Genom att läsa den får man en känsla av att allt är möjigt och alla kan lyckas med vad som helst, bara man bestämmer sig. Det jag gillar med bloggen är att man lär känna Emma och att man på en lagom personlig nivå får följa med henne i hennes liv. 

jossefinast Kommentarer (2)

Gym-döden

Igår dog jag. 
 
Jag och pågen begav oss till gymmet igår eftermiddag när de öppnade. Planen var att köra en kort uppvärmning, gymma överkropp, köra lite extra mage och sedan avsluta med ett lite längre pass på crosstrainern.
 
Uppvärmningen fungerade utan problem, några mminuters rodd och sedan var jag klar att köra. Vi gick runt maskinerna ganska snabbt och det kändes okej,mn inte mer än så. Jag kände att det liksom inte riktigt gick. Jag kunde inte maxa. När vi gick vidare till mage gick det som en dans igen och jag gjorde mig mentalt redo för att följa OS-seglingen på crosstrainern. 
 
Men där tog det stop. All min energi var som bortblåst och jag kämpade i fem minuter och tänkte att snart kommer jag igång, snart. Men inte då. Det var inte mer än att ge upp och inse att uppladdningen inte varit den bästa för lite mat, fel mat och för lite dricka. Bakläxa på den och bättre lycka nästa gång!
 
Idag däremot laddar jag med denna mat innan träningen:
 
Ugnsbakad lax med pesto. Till det klyftpotatis och några rädisor.

jossefinast Kommentarer (0)

P-piller, på gott och ont

Jag sitter i soffan med en stor kopp kaffe och tittar på sammandrag från gårdagens OS och funderar. Igårkväll läste jag nämligen den här artikeln om hur P-piller kan hämma muskeltillväxt. Jag tycker dessutom att jag varje dag hörtalas om hur tjejer blir deprimerade och ångestfyllda av sina P-piller och hur P-piller kan ligga till grund för viktökning och till och med fetma. 
 
Jag brukar äta mina P-piller under ett år och sedan ha ett uppehåll på några månader. Dels för att jag inte tror det är bra för kroppen att ständigt fylla den med hormoner, men framförallt för att det brukar ta tid för mig att komma iväg och förnya receptet...Men detta innebär ju att jag faktiskt märkt av skillnaderna mellanatt gå på piller och att inte göra det.
 
Det finns två fördelar med P-piller. Den uppenbara fördelen och anledningen till att man har preventivmedel behöver jag väl knappt nämna, men utöver det så försvinner mina avskyvärda mensvärkar nästan totalt.
 
Och med karraktärenpå detta inlägg undrar ni förståss vilka negativa saker jag upplevt. Det absolut första jag vill ta upp är att jag förändras. Jag är inte samma person med och utan piller. Det är svårt att förklara hur jag menar men det är allt från att jag resonerar olika, känner olik och reagerar olika. Jag kan inte säga om jag trivs med mig själv bäst med eller utan piller, jag kan bara säga att jag är olika. Och då är frågan; vill jag vara mig själv eller den hormonerna gör mig till?
 
Mer då? Jag har svårare för att låta bli godisskålen. Jag är hela tiden sugen på mat och får konstiga cravings. Det var mycket lättare att kontrollera mitt småätande utan piller. Dessutom har jag mycket mer problem med att jag lägger på mig vätska och svullnar. 

Om man nu utöver detta har sämre förutsättningar att bygga muskler, är det fortfarande värt det då? Jag får nog fundera lite till.
 
Jag vill gärna höra era tankar, åsikter och erfarenheter av detta för mina funderingar har slagit knut i huvudet nu...
 

jossefinast Kommentarer (6)

Nytt till uteplatsen

Då var det helg igen. Lördageftermiddagen har jag och pågen spenderat på nova (köpcenter i Lund). vi åkte dit direkt efter att jag slutade jobbet och käkade lunch på grafitti-café som precis öppnat där. för min del blev det en bakad potatis med skinka och keso.
 
Vi kollade framförallt på saker till lägenheten och trädågrden och det blev några påsar som vi släpade hem. Väl hemma pimpade jag till vår uteplats lite till och ojojoj vad mysigt här är nu.
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Shape-Up

Det har hunnit bli augusti och jag jobbar på i vanlig takt Dock har jag en Turkietresa som hägrar efter denna månad och då planerar jag att vara i form. Jag ska vara i bättre form än jag någonsin varit. Jag har därför börjat använda "shape-up"-appen för att få lite koll på hur mycket jag äter. Men framförallt hur lite jag äter. De dagar jag tränar har jag problem attfå i mig tillräckligt mycket nämligen. Igår slutade jag på 1000 kcal för lite trots ett tappert försök med både vin och choklad på kvällskvisten. Menjagtränade ju också väldigt mycket igår.
 
Jag tycker hur som helst att appen är väldigt intressant att använda, för man blir mycket mer medveten om vad och hur man äter. Vi får se hur länge jag orkar använda den och bokföra allt jag äter, men vore häftigt om den kan hänga med ett tag så att man kan se lite resultat på det.
 
Dagens jag och dagens kvällsmat.
 
Så vad säger augusti då? Mycket träning, medveten kost och enriktig formtoppning. Nu kör vi!
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Min torsdag på instagram

Idag har jag varit ledig från jobbet, men jag har knappast legat på latsidan.Har hunnit med en hel del och imorse bestämde jag mig för att vara duktig med att använda instagram under dagen. Så nedan kommer min dag i bilder.
 
 
1. Åt frukost bestående av havregryngröt delux (1 dl havregryn, 1 dl vatten, 1 dlmjölk och ett ägg.4 minuter i micron) toppad med lite honung och massa kanel.
 
2. Bankbesök för att fixa ett nytt bankID
 
3. Spanade på grönsaksstånden på torget och svor över att jag inte hade några kontanter.
 
4. Promenad genom lundagård
 
5. Åkte buss
 
6. Åt Lunch (ugnsstekt kyckling med sallad, äpple och granatäpple med en klick creme fraiche smak ramslök)
 
7. Tränade utan skor på gymmet
 
8. Återfann mina skor på hallgolvet
 
9. Handlade mat 
 
10. Åt mat (mexicokryddad köttfärs med sallad, avokado och rödbetor)
 
11. Tränade fotboll (för fullt utan minsta problem med knät!)
 
12. Åt mat igen (kokta rödbetor, stekt ägg, knäckemacka, rädisor och solroskärnor)
 
Nu tittar jag på handboll och njuter av ett välförtjänt glas vin.
 
(Jag använder enbart instagram för att få lite roligare bilder i telefonen och bloggen, så följer ingen och strävar inte efter några följare på instagram. nöjer mig med blogg.)

jossefinast Kommentarer (0)

Barfota-gym

Under eftermiddagen idag drog jag en snabb vända till gymmet. La fram allt här hemma jag skulle ha med mig och bytte om. När jag sedan hoppade upp på cykeln och cyklade iväg lämnade jag tydligen, trots min planering, skorna hemma. Vilken tur att jag bara skulle träna överkropp och att uppvärmningen skulle ske på rodd-maskinen idag. 
 
På roddmaskinen utan skor och med olika strumpor. Samtidigt väntade skorna på mig hemma i hallen.
 
Men det funkade faktiskt väldigt bra utan skor. Vet inte om det var på grund av skorna, men jag fick mycket bättre kontakt i alla övningar och börjar lära mig hur det funkar i de olika maskinerna. Antagligen inte alls på grund av skorna, utan det faktum att jag börjar samla på mig lite rutin och aha-upplevelser från varje pass jag kör.

jossefinast Kommentarer (0)

Det är inte roligt jämt

Det är inte alltid lätt att kombinera livet med det man vill träna. Jag hade planerat in 3 km löpning idag för att jag ska hinna med det denna vecka utan att det kommer ivägen för fotbollen. dock har ag jobbat hela dagen idag och som vanligt var jag helt slut i både kropp och huvud. Men jag hade bestämt mig. Så när jag kom hem bytte jag om direkt trots att energinivån var låg och gav mig ut. 
 
Och det var en riktig jäkla pina. Jag ska inte hitta på någon solskenshistoria om hur allt det jobbiga var som bortblåst när jag väl kom ut, för det var det inte. Mina ben var stumma, det gick långsamt och jag kunde inte för hela världen förstå hur jag skulle ta mig runt. Och till råga på allt gjorde jag missen att inte ha kompressionsstrumpor, så vaderna blev hårda som sten efter bara några steg. Men jag la om fokus till att lyssna på Soran Ismaels sommar i hörlurarna och sänkte tempot en aning. 
 
Visst, till slut tog jag mig runt och DÅ, då kändes det skönt. Nu när jag sitter i soffan och har ätit kyckling till middag, då känns det ännu skönare. Men under rundan; Då var det banne mig inte ett dugg skönt. Och svettig, det blev jag också.
 

jossefinast Kommentarer (6)

Berry Boost

På lunchen idag hittade jag ett litet snackpack från Renée Voltair. Torkade blåbär, russin och granatäppel. Gott och bra att ha i skåpet när man behöver lite snabb energi, vilket jag ju råkar ut för ibland.

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer