Tejp

Igår var jag hos sjukgymnasten för att utvärdera hur mitt knä mår nu efter sommaren rehabträning. Han drog och slet i det som vanligt och kunde konstatera det jag själv känt. Det har blivit mycket bättre, men det är fortfarande inte helt bra. Men nu får jag träna vad jag vill och får spela fotboll utan att behöva hålla igen. 
 
Vi bokade in så jag kom ner till honom idag också så testade han tejpa mitt knä och det ska jag träna med ikväll för att se hur det känns. Känns det okej att spela så är det tydligen bra då man belastar knät annorlunda och på så sätt hindrar att man översträcker det. Alltså ett bra sätt att låta menisken fortsätta läka. 
 
Försökte få en bild på tejpningen, men det är svårt då tejpen är hudfärgad...
 

Tejpen är bara dragen ett varv "som en spiral" för att vinkla ut knät och hindra det från att översträckas. Det känns skumt att gå, men ska bli spännande att se hur det känns att träna med det ikväll.
1 Maria - Helt (h)ärligt:

skriven

Hehe, du skulle haft samma tejp som jag: rosa ;-) Då hade det synts! Hoppas knäet håller bra ikväll!

Svar: Var hittar man rosa tejp? måste ha!
Josefin Sjöberg

2 Pierre:

skriven

Kolla upp kinesiotejp. Fått gott betyg från folk att tejpa knä, armar, lår, axlar etc etc. Är strechtejp så du använder den för att få lite press och få ordning på musklerna, stöd och så. Ska hålla bra mot vätska också, kunna ha på en vecka eller så inklusive dusch ;) Jag testade till marathon så jag hade problem med mitt knä men jag är lite för hårig så den lossnade rätt så fort tyvärr. Har lite kvar hemma, svart. Körde på liltån till triathlonet så den skulle sitta kvar efter simningen men den lossnade lite så.. men det var så pass liten bit att jag kan förstå. Finns även färdigklippta versioner att köpa anpassade för specifika muskler/kroppsdelar. TeamSportia hade lite grann sist jag var där men om du ber snällt kanske de kan köpa in mer. Antingen specifika färdigklippta delar eller färg.

3 Pierre:

skriven

Visst ja.. som med precis allt finns det även online.
http://www.kinesiotapeshop.se/tejp/kinesiotejp.html?gclid=CLmqjImO2LECFUcKtAodZk4AMQ

4 Lisa:

skriven

Vi har här hemma fast ljusblå. Sån som Johanna använt. Jag beställde en låda på nätet för ett par år sedan.

5 Maria - Helt (h)ärligt!:

skriven

Jag vet inte, har inte köpt själv utan det är min sjukgymnast som tycker att min rumpa blir fin med rosa tejp... ;-) Haha nä men du kanske har läst om min inflammation, den tejpar hon med kinesiotejp efter behandlingarna och då kom jag att tänka på det.. =)

6 Emma B.:

skriven

Jag har ju också beställt kinesiotjep i hudfärgat nu. :) Kanske skulle ha tatt en klar färg istället bara för att folk inte ska undra va de är för missfärgning. ;)

Svar: Jag fick turkos av min mamma, matchar mina gymhandskar, min målvaktströja och min vattenflaska :P Har insett att jag är en turkos tjej ;) :)
Josefin Sjöberg

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer