Äntligen en 80-talist

Jag gjorde det. Efter jobbet gjorde jag mitt 80e träningspass på 92 dagar i form av en löprunda på 4.75 km.
 
Jag hade velat avsluta storstilat. Med ett nytt personbästa eller med ett riktigt hårt eller långt pass. Det blev inte riktigt så. Efter en knapp km ringde telefonen. Det var mamma. Följande konversation utspelades:

Jag: Hej, Jag är ute och springer.
Mamma: Hej! Vad gör du?
Jag: Jag är ute och springer!
Mamma: Vad säger du? Jag hör inte!
Jag: JAG - ÄR - UTE - OCH - SPRINGER!!!
Mamma: Va?! Jag hör inget! Jag ringer upp igen!
Jag: Nej! JAg är ute och springer!
Mamma: Vad säger du? Jag ringer igen.
Jag: NEEEEJ!!!!
*klick* 
 
Fokus tappades lite där... Och sedan gick mina skosnören upp... 3 gånger... Och mina hörlurar blev jättekonstiga och började lite då och då spela JÄTTEhögt... Och så gick skosnörena upp en gång till. 
 
Men vad fan gör det? Jag har gjort mina 80 pass! Jag klarade av utmaningen!  I made it!

Inte ens blderna blev bra, men som sagt: vad gör det?
 

jossefinast Kommentarer (2)

79onde passet...

...och totalt folktomt på gymmet 06.30 på nyårsafton. Det som förvånar mig mest är nog att jag fick med mig pågen trots att han idag är ledig.

Passet blev fokus på rygg och mage. Välbehövd träning för ländryggen.

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Idag är det årets sista söndag och vi ska som vanligt göra en sammanfattning av träningsveckan som gått.
 
Måndag: Julaftonsfriskis
Tisdag: Löpning 3.6 km
Onsdag: Cindy-WOD 20 min
Torsdag: Löpning 5 km
               Magcirkel
Fredag: Gym - Ben
lördag: Magcirkel
            Gym - Axlar/triceps
Söndag: Crosstrainer 30 min
               Gym - 'Bröst/Biceps
 
Summerat 10 pass. Vem sa att man behöver slappna av träningsmässigt bara för att det är jul? Ja inte var det jag iaf. Nu har jag 2 pass kvar detta året och ja, en dag. Så vi dubblar imorgon också, sen är jag i mål.

jossefinast Kommentarer (1)

Söndagplättar

En av årets julklappa var en ministekpanna. Jag hade önskat mig detta till att göra mina plättar i för att få dem i rätt storlek och tjocklek. Visst, i princip kan man använda en störr stekpanna och bara se till att det håller sig i ena änden. Men detta är svårt då man har en spis som lutar så att all smet hamnar som en halvmåna längs ena kanten. 
 
Med andra ord den här lilla fins röda stekpannan var perfekt och imorse invigdes den. Jag stekte bananpannkakor till mig och Pågen som vi mumsade i oss med grädde och varma körsbär. Så. Himla. Gott.
 
 

jossefinast Kommentarer (4)

Lördagkväll

Ikväll har jag och pågen varit och sett Life of Pi på bio. En underbar film som jag definitivt tycker bör ses om man får chansen. Bio är skönt för man kan inte göra tusen saker samtidigt som man tittar på filmen, som jag annars gör när jag tittar på film hemma. Ingen kan nå en eftersom man stänger av telefonen och ingen ser vad man gör. Ensamtid helt enkelt. Även om man inte är ensam. En chans att koppla bort allt annat.
 
Och såhär såg jag ut ikväll. Älskar verkligen min nya hårfärg
 

jossefinast Kommentarer (0)

Idioter på gymmet...

Det har varit sjukt mycket folk på jobbet idag. Mellan 11 och 13 var det mer eller mindre omöjligt att röra sig i butiken då det var helt fullsmockat. 
 
När jag var på väg att sticka hem och berättade att jag skulle till gymmet för att träna axlar sa min kollega att "jag borde träna mer, men när man obbar så hinner man inte". Skitsnack sa jag till honom. Jag har jobbat lika mycket som honom de senaste dagarna och jag har minsann kört både ett och två pass. Allt handlar om, som jag sagt tidigare, prioriteringar. 
 
Imorse blev det magträning och efter jobbet ett pass för axlar och triceps som riktigt sög musten ur armarna. Tyvärrär lördgar och söndagar tydligen idioternas dagar på gymmet. Jag har märkt att strax innan stägning under helgerna driver killgängen runt där. sliter lite i några maskiner, kastar runt lite hantlar och ställer till med en jävla oreda. Dessutom klarar de inte av det här med normal samtalston. Idag började jag fundera på om man inte kunde införa en lägsta IQ-nivå för att tillåtas träna utan munkavle. Idioter som går runt i hela gymmet och snackar om att "han är så snygg att han inte behöver träna" borde inte få sätta sin fot där inne. Han som snackar om tjejer som om de vore kött; "jag ska banka på henne och sen där därifrån" borde som sagt inte få öppna käften. Men idioterna får mig att ta i ännu mer i övningarna. Men visst, det är ju irriterande när de står bakom en och blänger på ens röv.
 
Men nu har jag i alla fall fått avreagera mig, och det är bara 4 pass kvar på detta året. 
 
Kändes sådär att komma med två fulla systemetkassar till gymmet och låsa in i skåpet... *klirr klirr*

jossefinast Kommentarer (2)

Hur äter du under julen?

Som jag sa tidigare har jag haft 4 dagars julledigt. Det är egentligen ganska lagom. man hinner vila upp sig och njuta av ledigheten, men det är inte så lång tid att det blir svårt att hitta tillbaka till sina rutiner. 
 
Det är ju allmänt känt att man "ska" lägga på sig julkilon. Att man efter nyår måste kämpa för att bli av med dem. Men helt seriöst nu, det är ju inte julmaten som är problemet? Och inte kakorna och julgodiset heller som du äter på julafton och juldagen. Att njuta till fullo under den där julldigheten och att äa precis vad man är sugen på, det är det inte fel på. Jag har tryckt i mig skinka och jansson. Köttbullar och lax. Ja allt som hör julen till i min familj. Jag har även ätit clementiner så det sprutar ur öronen och en hel del knäck och kola har slunkit ner. 
 
Och idag på gymmet hajjade jag till när jag såg min spegelbild och mina muskler. De är stora och de jobbar vilket är en underbar känsla. Det känns som att mina muskler sugit åt sig varenda kalori jag stoppat i mig under julen. I mångas öron låter det säkert negativt bara för att jag använder ordet kalori, men kalorier är energi. Och så länge energin sugs upp i musklerna är det underbart! Jag har med andra ord använt julen till att bulka och ladda med energi för att få ut ännu mer av min träning nu. Jag är så sjukt nöjd! Men visst, jag ska väl erkänna att magen är lite smågasig.
 
Julmat i mängder och kroppen mår bra

jossefinast Kommentarer (3)

En riktigt god morgon!

'Under mina lediga juldagar (hela 4 stycken!) Har jag varit fullt medveten om att det i mellandagarna skulle vara långa jobbdagar torsdag fredag lördag och nyårsafton. Så  ni kan ju tänka er min lättnad när jag under gårdagens trötta dag insåg att jag faktiskt bara skulle jobba halvdag idag. Helt plötsligt fick jag en hel förmiddag till förfogande. 
 
Hjärnan började direkt fundera över hur jag skulle spendera förmiddagen för att få ut så mycket som möjligt av den. Gymmet 06.30, hem äta frukost, kanske sticka ner på stan och handla inför thailand, eller börja packa, eller städa.Sen bestämde jag mig för att inte planera så himla mycket. Trots allt var denna förmiddag bara extra tid jag inte räknat med. Så jag tog sovmorgon. Snoozade med hunden i 2 timmar innan jag gick upp och masade iväg till gymmet.
 
 
Väl på gymmet blev det benen som fick jobba. Jag kände mig sjukt stark och passet gick bra. Tog personbästa i benböj i smithmaskin, 60 kg. Jag tackar den extra sömnen och all julmat för det. Några utfall och marklyft senare drog jag en 4 minuters svängom på löpbandet. 
 
Och trots min 2 timmar sovmorgon var jag hemma och färdigtränad strax efter 9.30 och njuter nu av morgonkaffet framför biggest looser. Jag är utvilad, pigg och nöjd. 

jossefinast Kommentarer (1)

Godkväll

Första dagen på jobb efter julen och jag är totalt slut. Imorse kände jag mig fylld av energi efter min löprunda som faktiskt kändes riktigt riktigt bra, trots regnet. Men 13 minuter efterr öppning började energin dala. Vi kan väl säga som så att det märktes att det varit stängt i fyra dagar.... 
 
Under dagen kröp träningsvärken från gårdagens träning upp mer och mer men v'l hemma var det trots det dags för ett träningspass. Det var cirkelträning för magen som stod på schemat och nu efteråt är jag helt slut. Med lite mat i magen ska jag sova på soffan resten av kvällen och njuta av att göra ingenting.
 
Jag funderar dock lite inför imorgon. Planen är gym på morgonen, men kroppen min är väldigt sliten just nu. Vi får se hur jag känner imorgon helt enkelt. kanske dags för lite yoga?

jossefinast Kommentarer (0)

Morgonlöp i pissregn

Hela december har det sett ganska lovande ut för en vit jul även nere i Skåne. Men på julafton började det regna och har mer eller mindre gjort det sen dess.

Men i motse trotsade jag både vädret och det varma täcket och sprang 5 km innan frukost. Det längsta jag sprungit utomhus på ett rätt bra tag nu. Det kändes bra och om det inte var för tidsoressen hade jag nog fortsatt en bit till. Men den här gången sprang jag för att hämta min cykel och var tvungen att stanna för att hinna hem och fixa mig innan jobb. Men 5 km avverkade och ett pass närmare mitt mål. Hoppet lever än.

När jag väl torkat var det dock dags att bege sig ut igen. Nysminkad cyklade jag till bussen i duggregn och sitter nu på den och ser ut som en tvättbjörn.

jossefinast Kommentarer (0)

Julträning

efter tre dagar hemma hos föräldrar och släktingar har jag och pågen återvänt hem. Julrn har varit sådär mysig och underbar som den ska vara och har innehållt massa mat, spel och familj. Jag har även lyckats klämma in en del träning. 
 
På julafton blev det "friskisoch svettis"-gympa på arenan med lillasyster och 417 andra personer. Juldagen bjöd på lite löpning iförd julklappstights och julklappslinne. Annandagen var det styrka i form av crossfit WODen Cindy som fanns med i "fitness lifestyle".
 
Nya julklappskläder. Linne och vintetights från Stadium (SOC)
 

Imorgon är det tillbaka till vardagen som gäller då systembolaget åter igen öppnar. De kommande arbetsdagarna kommer det med största sannolikhet vara fullt upp på jobbet inför nyår. 

jossefinast Kommentarer (0)

Trött vovve

Just nu sitter vi i bilen påväg till ännu en släktmiddag. Jag njuter av julen fullt ut med både mat och träning. Hunden däremot verkar ganska trött...

jossefinast Kommentarer (0)

God jul och godnatt

Jag har haft en underbar julafton och hoppas att ni haft det samma. Här har det efter två år nu blivit tradiion att jag gör julsushi innehållande julskinka och johnys senap, men även vanlig sushi med lax Jag hoppas även att ni vet hur mycket det värmer mitt hjärta varje gång ni lämnar ett ord till mig här. God jul fr¨n mig till dig.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Julaftons morgon

Nu ligger julaftonsfrukosten i magen. Mammas lingonbröd med julskinka och Johnnys senap. Lite kaffe på det till julkalendern sen är jag redo för att följa med syster till julfriskis.

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Dagen har gått i ett och jag hade helt glömt bort att det är söndag. Men det är det ju, och nu är jag redo att sammanfatta veckans träning. 
 
Måndag: 30 min trampmaskin 
Tisdag: Magcirkel
             Löpning 5 km löpband
Onsdag: Gym - Ben
Torsdag: Gym - axlar o Triceps
Fredag: Magcirkel
             Crosstrainer 40 min
Lördag: Vila
Söndag: Gym - bröst o Biceps
               Löpning 4.3 km
 
Och med det sagt är jag extremt nöjd ed veckans träning och har nu 12 pass kvar om jag inte har helt fel för mig. Ska det gå?? Den som lever får se.
 

jossefinast Kommentarer (3)

Jul på ingång

Första dagen på jullovet har spenderats på jobbet. Förstår ni vilken hysteri det är sista dagen innan julledigheten på systembolaget? Helt sjukt. 
 
Hur som helst så har jag ju i och med mina tentor och jobbet inte hunnit komma i riktig julstämning, och framförallt inte hunnit med att göra allt som hör till julen. Dock har jag hunnit fixa några julklappar (Tack internethandel!) så ikväll har jag julklappsinslagning som projekt. Imorgon ska jag hinna köpa de sista klapparna, baka, packa väskan inför julhelgen (flyttar hem till föräldrarna några dagar), städa lägenheten och sist men inte minst träna. Men allt i lugn och ro. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Invigning av jullovet

Båda tentorna skrivna och den sista skrevs i lokalen vägg i vägg med gymmet. Så det blev 40 minuter på crosstrainern efteråt och nu är jag matt glad och ledig!

Hur tentorna faktiskt gick, det vet jag däremot inte.

jossefinast Kommentarer (0)

Nu gäller det

IDag blev det sovmorgon. Gick inte upp förrän vid halvsju, avverkade magträningen med sällskap av hunden för att sedan påbörja sista-minuten-plugget. Nu ska vi kicka de här tentorna och sedan njuta av jullov!
 

jossefinast Kommentarer (0)

Bland elkretsar och kvalitetsproblem

Nu ska vi prata om något helt annat än vad jag brukar göra här, men som ändå tar upp väldigt mycket av min tid. Ni brukar uppskatta när jag tar upp lite andra delar av mitt liv,så därför fokuserar vi detta inlägg på min ubildning.
 
Som de flesta av er nog vet vid det här laget är jag student. Jag pluggar till civilingenjör inom maskinteknik med produktionsinriktning på LTH. Jag befinner mig i slutet av min utbildning och ska imorgon skriva två tentor. En i "Elektronikens grunder" och en i "Kvalitets- och underhållsstyrning". Nästa termin ska jag göra exjobb och under förutsättning att jag klarar mina tentor imorgon kommer jag sedan sakna 3 hp för att ta ut min examen (för icke insatta är 3 hp väldigt lite och motsvarar1.5 veckas studier). 
 
Hur som helst var jag igår på möte angående exjobb och det ser ut som att jag ska göra det på ett företag i Landskrona som jag trivs väldigt bra på än så länge, efter de gånger jag varit där. Det kommer gå ut på att analysera och utvärdera deras montering för at sedan utveckla begreppet karrakteristisk detalj. En stor börda har lyfts från mina axlar när jag n inte längre behöver oroa mig för att hitta ett exjobb.
 
Dock är jag nu lite uppstressad över att jag ine kan tillräckligt mycket inför mina tentor imorgon. Men å andra sidan har jag ju ett helt dygn på mig att lära mig så mycket som möjligt. Så nu r det jag som lägger ner den här datorn, stänger av TVn och fortsätter med mina trefas-beräkningar och försöksplaneringsuppgifter.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Och nu är det svårt att lyfta armarna

För andra dagen i rad fick jag med mig pågen till gymmet vid öppning. Hur jag lyckats vet jag inte, men oj vad skönt! Nu sitter jag med frukost i magen och sippar på min andra kopp kaffe och klockan är inte ens halv nio. Det är fint det. 
 
Dagens morgonpass hälsade så glatt på axlar och triceps och det satt precis där det skulle. Chins, pullups, dips, axelpress, hantelrodd, hantellyft åt sidan, tricepsdrag i cable och avslytningsvis lyft med viktplatta rakt fram. Jag är nöjd och Pågen är utmattad. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Godmorgon

Klockan ringde första gången 05.55 och andra gången 06.04. Efter ytterligare någon minut masade båda jag och pågen oss ur sängen och bytte om till träningskläder. Jag bjöd idag med pågen på mitt älskade benpass och till skillnad från förra veckan satt övningarna precis där de skulle. Jag tror det finns två anledningar till det. Den första och viktigaste anledningen är att jag samlat ihop mina tankar, tog det lugnt i helgen och nu känner mig lite mindre sressad över allt som händer och har ett betydligt störra fokus i det jag tar mig för. Och den andra anledningen tror jag är statiska utfall med bakre foten på låda. Att starta dagen med den där underbara krampande känslan i gluteus maximusinnebär att dagen inte kan bli dålig.
 
 
Dagens pass bestod av ett rejält gäng benböj, marklyft, statiska utfall med bakre fot på låda och avslutningsvis 5 minuter på löplabbet för at få bort den värsta stelheten. Så nu är jag snart redo att starta dagens plug och måsten. Ska bara ta en kopp kaffe till först. Kanske två. 

jossefinast Kommentarer (0)

Hamburgertisdag

Nu ska jag gå och lägga mig. Mycket senare än planerat. Jag fastnade i mitt pysslande och tiden sprang iväg. Inslagning av julklappar och lite fotoalbumspyssel har kvllen bjudit på. Innan det blev det fantastiskt goda hamburgare, en (nästan) kall öl och avslutningsvis ett glas vitt vin. Ingen dålig tisdag det inte.
 
 
Efter en hamburgare var jag mätt, du vet sådär lagom mätt. Men ändå var jag tvungen att äta en till, bara för att det var så gott. Så nu är magen fylld till bredden och jag får väl se det som lite extra energi till morgondagens planerade träningspass.

jossefinast Kommentarer (0)

Optikerns dom

Besöket hos optikern gick över förväntan. Hans kommentar var något i stil med:
 
Du har perfekt syn och dina problem finns det ingen styrka i världen som kan fixa. Lite mer sömn ochkom ihåg att blinka så blir det nog bra.
 
Så inga glasögon för mig, bara lite ögondroppar. När jag sen skulle gå och betala undersöningen kändes det lite bittert. 300 spänn i sjön för att bli ordinerad att blinka mer... Men i kassan sa de:
 
Vi har kampanj på synundersökningar nu så det är gratis

Jaha tänkte jag och skuttade nöjd ut från därifrån vidare till gymmet. Där blev det 5 km på löpbandet och sedan en promenad hem för att åter igen ta tag i plugget.
 
alltså inga glasögon. Får nöja mig med mina nördglasögon med fönsterglas.

jossefinast Kommentarer (1)

Dags för glasögon?

Idag är vi effektiva. Jag gick upp kvart i sju och körde igenom magen med min vanliga magcirkel. Efter det blev det kaffe och julkalendern tillsammans med Pågen innan han stack iväg till skolan för att skriva tenta. Redan innan klockan slog 8 hade jag sedan börjat plugga. 
 
Så nu sitter jag uppkrupen i soffan i min onepiece med ännu mer kaffe och läser om förbättringsprogram, lean-production och sex sigma. Ska läsa klart det här kapitlet innan jag beger mig ner mot stan för att besöka optikern. Ja, det börjar nog bli dags att skaffa glasögon för min del.  Vissa dagar har jag jätteproblem med synen, men de flesta dagar är det som vanligt, inga problem alls. Men de dagar då det blir suddigt i periferin och jag måste anstränga mig för att se tavlan i föeläsningssalen, då hade det varit skönt med glasögon.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Mentalt slut

Jag har som sagt haft träningsbila i tre dagar nu. Viktigt för att jag skulle komma ikapp mig själv mentalt lite. Idag tog jag tag i det lite halvt igen. Avverkade 30 minuter på min mini-trampmaskin framför TVn som pluggpaus. Inte jätteansträngande, men svetten rann rätt bra ändå. Så nu är jag på banan igen. Imorgon kör vi en mjukstart med lite magträning innan jag ska till optikern och svänger förhoppningsvis förbi gymmet på vägen hem.
 
Just nu så är det mycket som känns ganska tungt och det är väl förståeligt med tanke på att jag de senate tre veckorna jobbat närmare 50% samtidigt som det drar ihop sig inför tentor och jag dessutom tränat väldigt mycket. Att ha konstant fullt upp och ändå inte hinna allt man vill tär mentalt på en. Jag känner att den här julen kommer väldigt lägligt och likaså Thailandsresan som hägrar i januari. 
 
Men först är det 3 dagar fullspäckade med plugg följt av en dag fylld med tentor. 
 
Jag och Pågen i lördags på farmors kalas

jossefinast Kommentarer (0)

Ännu en vecka har passerat

Efter mina funderingar i torsagsmorse på väg till gymmet har jag taggat ner lite. Jag gav mig träningvila fredag lördag och söndag och har istället fokuserat på jobb och plugg. Så med fulladdade batterier är jag beredd att ta mig an en ny vecka fylld av träning och plugg. Men först kan vi sammanfatta veckan som gått.
 
Måndag: crosstrainer 35 minuter
               gym - axlar
Tisdag: Magcirkel
Onsdag: Löpning 2 km
Torsdag: gym- Ben
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Trots allt 5 pass under veckan och det är ju inte fy skam. Nu har jag dock 21 pass kvar och det är bara 14 dagar kvar till nyår. Men ingenting är omöjligt, eller hur? Jag har idag suttit och planerat för att jag ska få ihop det, och det ser faktiskt ganska så lovande ut trots allt. Jag ska försöka få till lite morgonyoga några mornar och sedan lite transportlöpning utöver mina vanliga gympass. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

På väg

Vi sitter på bussen påväg till Staffanstorp för att fira farmor som i veckan fyller 80. Jag stressade hem efter jobb för att hinna göra mig klar och hinna med bussen. Dick stötte jag på problemet att mina klänningar inte passade. De har blivit för stora. Ett angenämt problem.

jossefinast Kommentarer (0)

Fredagsmys?

Såhär mysigare min fredagskväll varit hittills. Massa plugg, men i alla fall en öl. Utöver detta har dagen bjudit på jobb och jag har gett mig själv ledigt från träningen. Så enkelt är det. Glad fredag på er.

jossefinast Kommentarer (0)

En ursäkt

Jag vill bara såhär på bussen påväg till jobbet be om ursäkt för alla stavfel i föregående inlägg. Hann inte korrekturläsa innan jag tryckte på publicera och nu när jag bara har telefonen att tillgå går det inte att rätta. Det får vänta till ikväll. Hoppas ni har överseende.

jossefinast Kommentarer (0)

Riktigt kasst morgonpass

Jag lyckades dra mig upp ur den varma sängen även i morse. 06.10 stod jag på benen och försökte dra på mig träningskläderna som jag mycket strategiskt la fram igårkväll innan jag somnade. Jag hade lyckats ta mig till gymmet vid 06.35 och fick till ett riktigt dåligt och ofokuserat benpass. 
 
Även om träningen i sig gick sådär kom jag där ifrån med utmattade ben, men framförallt en del tankar. På väg till gymmet insåg jag hur stressad jag är och att jag inte riktigt vet hur jag ska få ihop allt den kommande veckan. Jag har två tentor nästa fredag och jobbar 4 av 8 dagar till dess. Utöver detta har jag planerat att träna så mycket så att jag kommer ikapp i min utmaning litegrann, dvs 8 pass i veckan, helst mer. 
 
Under morgonträningen. Ofokuserat och allmänt slött
 
Men detta funkar inte. Jag får inte tiden att räcka till. Så jag funderade på hur jag ska lösa det. Jag måste verkligen försöka klara båda mina tentor, då de är de sista jag har och jag skulle inte förlåta mig själv om jag inte ens försökte klara båda. Jobbet är redan inbokat, så det är inte mycket att göra åt det.
 
Det som finns kvar är ju träningen. Men jag vill inte ge upp mitt projekt med 80 pass till nyår när jag är såhär nära (23 pass kvar tror jag). Men jag kanske ska sänka ambitionsnivån för den kommande veckan? Jag kommer fokusera på effektiv hemmaträning för att spara tid nu istället och ett pass om dagen, för att sedan efter tentorna köra några riktiga mördarpass och hinna med alla mina pass. 
 
Och sen blir det till att lägga ALL ledig tid på plugg, även om det finns sjukt mycket roligare saker att göra. 

jossefinast Kommentarer (0)

Nytt hår

Äntligen har jag landat i soffan för kvällen. Den här "lediga" dagen har gått i ett. Under förmiddagen hade jag en frisörtid bokad. Det är min form av lyx att gå till frisören. Det är så lugnt och avkopplande att bara sitta där, snacka skit med Josefin (min frisör alltså, inte mig själv) och få håret tvättat. 
 
Planen idag var att få det ganska mycket mörkare och klippa bort det slitna. Som vanlig efter att jag har varit hos Josefin är jag grymt nöjd. Vi sparade en hel del av mitt ljusa hår överst och färgade sedan i två olika bruna nyanser. I och med att hon la i slingor kommer utväxten inte bli så jobbig nu som när jag hade riktigt mörkt hår. Dessutom kommer det funka helt okej när jag åker till thailand i och med de ljusa slingorna. Sen kanske det inte syns så mycket, men det blev nästanen decimeter kortare.
 
 
Sen är det ju alltid skönt att vara nyfärgad för att de gulaktiga pigmenten försvinner. Och för att håret blir så lent efter frisörbesöket. 

jossefinast Kommentarer (0)

Kravlöst är bäst

När jag landade hemma vid 14 slängde jag på mig löparkläderna och tog 2 km med hunden. Om det var för att jag imorse sa att jag "inte behöver" springa eller om det var för att solen sken som gjorde det så lätt, det vet jag inte. Men skönt var det och om jag inte haft ont om tid hade det nog blivit minst lika långt till.

jossefinast Kommentarer (0)

sänkt löp-motivation

Det är onsdag morgon, flera minusgrader ute och klarblå himmel. Jag har ätit en finfin frukost, tagit en promenad med hunden och nu tittar jag på biggest looser. En ny sässong har börjat på kanal 9 och oj vad bra det har blivit, de säger väldigt mycket vettigt. Men det kommer i ett annat inlägg ;)
 
 
Dagens frukost, Äggmacka och smoothie på körsbär, kvarg, spenat och clementin toppad med lite solrosfrön, linfrön och kokos. Detta sköljdes ned med en kopp kaffe. 
 
Under morgonens promenad med hunden i solskenet filosoferade jag lite. Jag funderade över det faktum att jag sista tiden behövt tvinga mig ut för att spring, något som under hösten kommit väldigt lätt. Men det är väl helt enkelt så att det inte är löpsässong för mig nu. Jag gillar inte att springa när det är mörkt, så morgonpass blir väldigt svårt och likadant kvällspass. 
 
Jag hatar dessutom att hoppa över en träning jag planerat.Så jag kanske ska lära mig att inte planera in de pass jag numer måste tvinga mig ut på? Hålla mig till kortare utomhusrundor mest för att mentalt hålla igång löpningen och sedan köra en del inomhus pass. Håller jag igång det nu och istället satsar på annan träning under vintern kan jag till våren, när suget infinner sig komma igång med löpningen igen? Jag kanske kommer igång redan tidigare om jag bara sänker mina krav på mig själv. Låt det gå långsamt och låt det vara korta sträckor. Den bästa träningen är den som blir av. Och framförallt funkar det inte att träna något man måste tvinga sig till. 

jossefinast Kommentarer (1)

Påväg till jobbet

För er som missat det jobbar jag på Systembolaget vid sidan av studierna. Jag älskar mitt jobb. Den här veckan har vi fått nya uniformer och idag ska jag inviga min. Såhär snygga är vi

jossefinast Kommentarer (1)

Svullna underarmar

Efter skolan blev det gymmet. Hade två timmar att fördriva. Jag började med 35 minuter på crosstrainern, vilket kändes som en besvikelse. Jag hade satt målet 40 minuter men psyket klarade inte de sista 5.

Utöver detta blev det ett grymt överkroppspass. Det blev inte alls som jag planerat då det var tokmycket folk vid de fria vikterna. Så jag höll mig uppe vid maskinerna och fick nöta chins och dips. Så nu är mina undearmar mer svullna än jag någonsin sett dem. De är stenhårda. Blir spännande att försöka tvätta håret nu...

Jag är nöjd och kan nu bocka av två pass till. Sitter riktigt fint


jossefinast Kommentarer (0)

Godmorgon Måndag

klockan ringde 06.00 och jag hade siktet inställt på gymmet och crosstrainern. Dock insåg jag rätt snabbt att det inte skulle vara lönt. Cykelvägarna är inte plogade och det har det senaste dygnet kommit många centimeter snö. Alltså skulle det ta en mindre evighet att ta sig dit och tillbaka och viktig pluggtid skulle gå till spillo. Så där i den varma sängen planerade jag om.
 
Jag sov en timme till, gick sedan upp och blandade ihop en urgod smoothie på Banan, Spenat, clementin och kvarg. Denna avnjöts till julkalendern och sköljdes ner med en kopp kaffe. Nu är planen att plugga hela förmiddagen (bara 11 dagar kvar att plugga innan jag skriver 2 tentor) för att i eftermiddag gå på en 4-timmarsföreläsning. Ikväll är det middag med fina spexvänner och där emellan ska jag nog kunna klämma in ett besök på gymmet.
 
Frukostsmoothie

jossefinast Kommentarer (1)

Söndag igen

Ännu en söndag har snart passerat, dvs dags att summera veckan som gått. Jag avslutade denna vecka på gymmetslöpband. avverkade 8 km på 48 minuter, men då med gång inlagt lite här och där. under tiden tittade jag dels på skidskytte och dels på innebandyn på gymmets TV.
 
 
Veckans träning då:
Måndag: Gym - axlar
               Fotbollsträning (inne)
Tisdag: Cirkelgym/IndoorWalking på friskis
Onsdag: Gym - Ben
Torsdag: Löpning 3 km
Fredag: Magcirkel
Lördag: Gym - Armar och Bröst
Söndag: Löpning på löpband 8 km
 
Det blev alltså 8 pass denna veckan och nu är 54 pass genomförda av mina 80. Alltså 26 pass kvar till nyår. 26 pass på 22 dagar, tufft, men inte omöjligt.

jossefinast Kommentarer (0)

Andra advent

Det snöar blötsnö på tvären idag. Det lutar åt att min löprunda blir innomhus...
 

jossefinast Kommentarer (1)

December-lördag

December har verkligen kommit igång nu. Jag har jobbat 3 dagar denna vecka, samtidigt som tentaplugget så smått dragit igång. Dessutom kämpar jag fortfarande med att komma ikapp med mina träningspass, det går åt rätt håll åtminstone, och det är ju tur. Bara 23 dagar var till nyår nu. 
 
Morgonsol från bussen på väg till jobbet och ett lördagstomt gym. Underbart!
 
Imorse vaknade jag en halvtimme innan jag skulle sticka till bussen, tryckte i mig ett kokt ägg och gjorde mig i ordning. Jag packade även träningsgrejerna och en proteinshake. Så efter en lördag på systembolaget bar det av direkt till gymmet för att mosa lite armar. 
 
Några flyes i cable-maskinen och mina bröstmuskler är helt slutkörda. Det var en påminnelse om att jag har försummat de stackars fileerna alldeles för länge. Så nu vill jag ha era bästa tips på övningar för att träna upp bröstmusklerna!

jossefinast Kommentarer (1)

Bästa katten

Lussebullar är så underbara mjuka och fluffiga med den underbara smaken av saffran. Så när chefen frågade om jag ville ha något till kaffet var valet enkelt.

jossefinast Kommentarer (0)

Lilla magen

 
Denna morgon har bjudit på magträning på hemmaplan innan julkalendern. Det är kul att se att det händer sker med kroppen och idag utbrast pågen: Men älskling, spänn magen. Du har ju rutor!
hehe, ja, jag kämpar ju mot det men tycker väl inte riktigt att jag är där än.

jossefinast Kommentarer (1)

Myskväll

En lång arbetsdag har passerat sedan löpningen imorse. Ironiskt nog (med tanke på inlägget från igårkväll) fick jag många komplimager idag om hur jag gått ner i vikt senaste tiden och blivit så snygg. Jag hävdar ju bestämt att jag inte gått ner så mkt i vikt, snarare att jag fått muskler. Men nu lämnar vi det.
 
Efter jobbet tog jag bussen ner till stan och mötte upp Pågen och gick till mediteranean, en mysig grekisk restaurant. Vem har sagt att man ska sluta dejta bara för att man råkar bo ihop? Jag åt notfärsbiffar med tsatziki, sallad och friterad potatis. Fruktansvärt gott, men jag orkade bara drygt hälften och gav resten till pågen som redan slukat sina lammkotletter. 
 
 
 
Trist läga bar aatt jag är känslig mot vitlök och att den underbart goda tsatzikin innehöll väligt mycket sådan. Jag vet ju en som kommer få sullen mage och fisa hela natten i alla fall. 

jossefinast Kommentarer (0)

Morgonlöpning

Idag ringde klockan kvart över 6 och på schemat stod morgonlöpning. Jag låg kvar i sängen och funderade. Skulle jag verkligen ge mig ut? Vad ska man ha på sig? Det är ju kallt och mörkt. Har ingen reflexväst.

Tillslut hade jag funderar så mkt att jag var klarvaken och kunde lika gärna gå upp. Det blev lågkalsonger under tightsen och två underställströjor under jackan. 3 långsamma km i mörkret och sen en kopp kaffe med pågen framför julkalendern och levande ljus.

jossefinast Kommentarer (1)

Lyckan av att ändra fokus

Det är många tankar som snurrar i huvudet på mig just nu, så många att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Men jag tror att jag gör likadant som många andra bloggar har gjort senaste tiden, och pratar om vikt. Detta känsliga ämne som berör alla på olika sätt. Jag ska nu berätta om min historia och lite viktsnack utifrån mig. 
 
Jag har aldrig varit överviktig. Jag har alltid legat precis på "normalkurvan" när jag var yngre, eller strax över. Men jag har ju aldrig varit en av de där nättare flickorna, och detta har jag vetat om. Jag har mixtrat hit och dit med maten och i perioder kanske lite för mycket. I perioder har jag rasat i vikt och avstått från mat på ett sjukt sätt. Jag tappade 12 kg på 6 månader, vilket kanske inte är ett jättestort ras om man bara kollar på siffrorna. Jag var aldrig extremt smal, men sättet jag gjorde det på, det var extremt. Detta är inget jag är stolt över och jag är så oerhört tacksam att jag tog mig ur det innan det blev riktigt farligt. 
 
 
Det jag egentligen vill komma fram till här är att jag de senaste månaderna har märkt en stor skillnad på mig själv. Jag har sedan tiden jag pratade om här ovanför fokuserat väldigt mycket på vikten. Jag har alltid vetat precis vad jag väger och kunnat väga mig en, två eller till och med tre gånger om dagen. Om man går tillbaka här i bloggen bara några månader ser man att jag ganska ofta skriver ut vikten och att jag satsar på att gå ner ett visst antal kilo och så vidare. 
 
Detta har jag nu lagt bakom mig. Jag känner helt ärligt att vikten inte längre är mitt fokus. Jag väger mig fortfarande och jag bryr mig fortfarande. På något skrämmande sätt får jag fortfarande en liten kick av att ha minskat några hekto från en dag till en annan. Men jag låter det inte styra varken mig eller mina val. Jag har inte som målsättning att väga mindre, blir det så så blir det. Jag har lovat mig själv att aldrig någon gång igen sätta upp ett mål att gå ner i vikt bara för att gå ner i vikt. Jag ska inte satsa på att äta så lite kalorier som möjligt och jag ska inte syssla med quick fixes. 
 
Jag ska snarare sätta mål som går ut på att träna och äta näringsrikt. Att formtoppa och deffa. Men aldrig mäta framstegen enbart med vågen. Och jag blir så ledsen när jag ser tjejer rasa i vikt på ett ohälsosamt sätt, men även de som inte gör det och om och om igen sätter upp måletatt "den här månaden ska jag gå ner 2 kilo", planerar och misslyckas. Sätt istället målet att hålla träningsplaneringen och inte att gå ner, så trillar kanske kilona av ändå? 
 
Det jag vet är att just nu är jag snyggare,starkare och stoltare än någonsin. Och imorgon är jag ännu bättre. Detta är bara början

jossefinast Kommentarer (1)

Every day I pray it's legday

Jag försov mig imorse. Tänker jag lite på det såhär i efterhand är det inte så konstigt egentligen. Igårkväll tittade jag och Pågen på film. Vi tittade på warhorse på viaplay och sa att vi skulle pausa när vi blev trötta och se klart idag istället. Dock fastnade vi i den och när klockan slog midnatt var det bara 35 minuter kvar så vi kunde ju lika gärna se klart den. Jag somnade nog vid 01..
 
Hade ställt klockan på 6 med målet att vara på gymmet innan 7. När klockan var 08.15 vaknade jag och hade ingen aning om att jag tydligen stängt av larmet. Vet inte  hur jag tänkte när jag tyckte det skulle räcka med 5 timmars sömn. Sltsats: jag behövde nog de där två extra timmarna. 
 
Jag landade in på gymmet strax innan 9 med en proteinshake i magen och körde ben i en timme ungfär. Även idag mest fokus på benböj. Det är verkligen en av mina favoritövningar för tillfället. Och idag tog jag för första gången 50 kg! Jag vet att jag klarar tyngre, men har inte testat att maxa. Hur gör man för att testa hur mkt man kan ta i benböj?
 
Köpte en celsius för att komma över morgontröttheten som lätt smyger sig på när man sovit längre än planerat
 
Dagens pass bestod av enbart 3 övningar. Körde lite på känsla och lyckades få benen att krampa rejält efter alla övningar. Skönt när man måste upp och springa några steg direkt efter för att skaka loss och kunna fortsätta.
 
Benböj

15*35 kg
15*35 kg
10*40 kg
10*40 kg
7*45 kg
7*45 kg
5*50 kg
5*50 kg
20*20 kg
 
Statiska utfall med bakre fot på låda
Sätter vänster fot på golvet en bra bit från lådan (50cm hög låda) och gör 10 böj med en kettlebell i var hand. Vikten som står angiven är de två vikterna summerat. Dvs 18 kg innebär 2 st 8 kg kettlebell. Sedan byter jag ben och gör lika många på höger ben. 
 
10*20 kg
10*16 kg
10*16 kg
 
Benpress i maskin

10*100 kg
10*109 kg
10*109 kg
 
 
Edit:Detta var för övrigt pass nummer 50 sedan den 1/10, 30 to go

jossefinast Kommentarer (0)

Godmorgon

Den där känslan när man inte riktigt vet hur benen ska lyckas cykla hem från gymmet.

jossefinast Kommentarer (0)

IndoorWalking på Friskis

Sådär, då har man testat på Friskis för första gången och även Indoor Walking.
 
Passet jag var på var som jag skrev tidigare ett kombinerat pass. Först körde vi cirkelträning med 17 olika styrkemaskiner. Ett varv med 45 sekunders arbete på varje station. Det var övningar som tränade olika delar av kroppen och stor variation. 
 
När detta var klart gick vi över till indoor walking-salen och körde ett pass på 45 minuter. Det var en pytteliten sal med ca 25 crosstrainers. Jag hoppade upp på en mellan mamma och hennes kompisoch började trampa. Vi vred på motsåndet och körde lite olika ställningar. Vi gick i backar och vi gick  i intervaller.
 
Innan passet förväntade jag mig att det skulle vara som spinning fast med crosstrainers. Och det var precis så det kändes. Jag gillade det mer än jag gillar spining, men det kräver nog några gånger innan jag ska riktigt uppskatta det. Och framförallt krävs det betydligt bättre musik. Tänk vad mycket musiken kan göra för ett pass...
 
Åt kålpudding hemma hos föräldrarna, åkte sedan till Friskis och Svettis för träning, och i slutet rann svetten något kopiöst.
 
Så för att summera kan jag väl säga att jag gillade att det var både styrka och kondition kombinerat i ett pass. Jag gillade att köra ett spinningpass utan de där sablans cyklarna och gillar konceptet med inddor-walking. Däremot gillade jag det inte tillräckligt mycket för att komplettera med ett gymkort till. Men hade passet funnits på mitt gym hade jag definitivt testat fler gånger för att få en bättre uppfattning.

jossefinast Kommentarer (2)

Tisdag

Hej på er! December har kommit igång och det är redan den 4e. Jag har lite svårt att greppa att tiden bara springer iväg. Snön vräker fortfarande ner här i Lund, men det är lite för varmt så det blir mest en blaskig sörja av allt. Men imorse däremot låg snön riktigt fint.

Just nu sitter jag på föreläsning med träningtightsen under jeansen. Jag ska nämligen direkt hem till mamma och pappa efter skolan för att ikväll följa ned mamma och träna. Hon har nämligen kort på Friskis och där har de indoor walking, vilket jag länge velat testa, men som inte finns på actic.

Så ikväll ska alltså jag och mamma på ett kombinerat pass, cirkelträning/indoorwalking. Ska bli spännande och roligt.

jossefinast Kommentarer (2)

När man inte vill äta

Sedan min magsjuka i onsdags har jag inte riktigt fått igång aptiten igen. Jag äter inte varken för att jag är hungrig eller för att jag är sugen. Jag äter för att jag vet att jag borde. Det är väldigt frustrerande och det gör ju inte att mitt humör blir bättre precis.

Idag blev lunchen en plocksallad från Ica. En sallad baserad på matvete och till det 3 ägghalvor och lite räkor.

jossefinast Kommentarer (0)

Kickar igång veckan

Jag ska inte klagapå att det kommit snö redan i december, det ska jag verkligen inte. Jag ska inte heller klaga på att det är så pass kallt att snön ligger kvar. Jag menar, förra året kom ju inte snön förrän... detta året. 
 
Men kom igen, 13 grader kallt och oplogade cykelstigar gör det ju inte lättare att faktiskt ta sig till gymmet srax efter klockan 6. Men hur som helst gjorde jag det. Jag var där 06.35 efter en seg cykeltur som nog tog 20 minuter istället för 5. Men tur var väl det, för det visade sig att gymmet öppnar inte förrän 06.30 på måndagar när jag trodde det var kl 06.00.
 
Hur som hest startade jag denna veckan med att säga hej till axlarna som fått vila på tok för länge. Kort och intensivt körde jag och klockan 07.45 var jag åter hemma. Nu sitter jag och dricker kaffe och försöker återfå någon temperatur i kroppen, men det är inte svårt. kylan har nått in långt i skelettet och tar nog ett tag att driva bort. Och det värsta är att jag snart ska ut igen för att bege mig till skolan.
 
Känner mig alltid lika dum när jag fotar på gymmet. Måste sluta med det. Att känna mig dum alltså
 
Ikväll står det fotbollsträning på schemat, innomhus som tur är, och fram till dess är det plugg som gäller. Effektiv måndag när den är som bäst.

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Ännu en vecka har gått och åter igen har jag råkat ut för oväntade bakslag.Denna gång i form av en magsjuka som i och för sig gick över snabbt, men som ändå lämnade min kropp oerhört svag några dagar. Trots detta har det blivit några träningspass.
 
Måndag: Fotbollsträning (inne)
Tisdag: Gym - Ben
             Magcirkel
Onsdag: Magsjuk
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: Löpning - 5 km
 
Fyra pass är ungefär hälten av vad jag hade planerat men det är fortfarande bättre än inga pass alls. Vi har nu 29 dagar kvar av detta året och under dessa skall 34 träningspass avklaras. 
 
I veckan som kommer jobbar jag mycket och har mycket plugg att ta tag i, men jag ska banne mig hinna med träningen också. Jag fortsätter med att försöka klämma in gymbesök på morgonen och kombinera med löpning och fotboll. 

jossefinast Kommentarer (0)

Känslostorm

 
 
Det är söndag efter en upptagen helg. En helg fylld med vänner, alkohol och galna upptåg. Men även skogsluft och snö. Hela dagen har spenderats i soffan framför TVn och utanför fönstret har snön fallit utan avbrott. Tillslut kune jag inte stta stilla längre utan bytte om till träningskläder med inställningen att en lugn kort runda i snön skulle ju inte skada. 
 
Jag drog på mig långkalsonger under tightsen och stängde av audiocues på runkeeper innan jag traskade ut i det vita. Det var perfekt och precis vad jag behövde. Mina tänkta 3 km blev 5, jag höll ett lugnt lagom tempo på 6 min/km och sprang helt på känsla. 
 
Jag hittade lycka där ute i den singlande snön och det gick inte att sluta springa. Rastlösheten och oron som kommit krypande i soffan under dagen försvann och löstes upp en aning. Det är just därför jag springer. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

En hyllning till hunden

Idag är inte vilken dag som helst. Det är min lilla sötnos födelsedag. Yoshi är numera 3 år gammal och fortfarande minst lika underbar.
 
Yoshi är min ögonsten och helt underbar. Han vet hur han ska ta hand om mig om jag är sjuk eller ledsen samtidigt som han alltid kan få mig att skratta. För den som inte själv har en sån här koppling till ett djur tycker säkert det låter konstigt. Men han är verkligen min bästa vän och dagen idag går åt till att skämma bort honom lite extra och mysa riktigt riktigt mycket.

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer