sänkt löp-motivation

Det är onsdag morgon, flera minusgrader ute och klarblå himmel. Jag har ätit en finfin frukost, tagit en promenad med hunden och nu tittar jag på biggest looser. En ny sässong har börjat på kanal 9 och oj vad bra det har blivit, de säger väldigt mycket vettigt. Men det kommer i ett annat inlägg ;)
 
 
Dagens frukost, Äggmacka och smoothie på körsbär, kvarg, spenat och clementin toppad med lite solrosfrön, linfrön och kokos. Detta sköljdes ned med en kopp kaffe. 
 
Under morgonens promenad med hunden i solskenet filosoferade jag lite. Jag funderade över det faktum att jag sista tiden behövt tvinga mig ut för att spring, något som under hösten kommit väldigt lätt. Men det är väl helt enkelt så att det inte är löpsässong för mig nu. Jag gillar inte att springa när det är mörkt, så morgonpass blir väldigt svårt och likadant kvällspass. 
 
Jag hatar dessutom att hoppa över en träning jag planerat.Så jag kanske ska lära mig att inte planera in de pass jag numer måste tvinga mig ut på? Hålla mig till kortare utomhusrundor mest för att mentalt hålla igång löpningen och sedan köra en del inomhus pass. Håller jag igång det nu och istället satsar på annan träning under vintern kan jag till våren, när suget infinner sig komma igång med löpningen igen? Jag kanske kommer igång redan tidigare om jag bara sänker mina krav på mig själv. Låt det gå långsamt och låt det vara korta sträckor. Den bästa träningen är den som blir av. Och framförallt funkar det inte att träna något man måste tvinga sig till. 
1 Pierre:

skriven

Jag kör med säsongsträning om jag känner att så fungerar för mig. Många som cyklar vintertid också men för mig så får cykeln stå. Känns kallt och tråkigt att cykla på vintern så cyklar hellre och gladare under den varmare tiden på året. Så det tycker jag du gör rätt i!

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer