Hur äter du under julen?

Som jag sa tidigare har jag haft 4 dagars julledigt. Det är egentligen ganska lagom. man hinner vila upp sig och njuta av ledigheten, men det är inte så lång tid att det blir svårt att hitta tillbaka till sina rutiner. 
 
Det är ju allmänt känt att man "ska" lägga på sig julkilon. Att man efter nyår måste kämpa för att bli av med dem. Men helt seriöst nu, det är ju inte julmaten som är problemet? Och inte kakorna och julgodiset heller som du äter på julafton och juldagen. Att njuta till fullo under den där julldigheten och att äa precis vad man är sugen på, det är det inte fel på. Jag har tryckt i mig skinka och jansson. Köttbullar och lax. Ja allt som hör julen till i min familj. Jag har även ätit clementiner så det sprutar ur öronen och en hel del knäck och kola har slunkit ner. 
 
Och idag på gymmet hajjade jag till när jag såg min spegelbild och mina muskler. De är stora och de jobbar vilket är en underbar känsla. Det känns som att mina muskler sugit åt sig varenda kalori jag stoppat i mig under julen. I mångas öron låter det säkert negativt bara för att jag använder ordet kalori, men kalorier är energi. Och så länge energin sugs upp i musklerna är det underbart! Jag har med andra ord använt julen till att bulka och ladda med energi för att få ut ännu mer av min träning nu. Jag är så sjukt nöjd! Men visst, jag ska väl erkänna att magen är lite smågasig.
 
Julmat i mängder och kroppen mår bra
1 Maria - Helt (h)ärligt!:

skriven

Gjorde samma upptäckt som du i spegeln! Visst är det en härlig känsla, jag har också upplevt mer energi i kroppen efter julafton! Jag höll "sockret" till den dagen, men i övrigt har det nog blivit lite mer mat än vanligt under juldagarna - helt bra uppladdning för träningen!

Svar: Det är så fruktansvärt skönt när man insett detta och slipper all ångest över att man "överätit" :)
Josefin Sjöberg

2 JHH:

skriven

Klokt skrivet!! Du har gjort något som du mår bra av och det är ju det viktigaste. Vi är nu för tiden så rädda för att stoppa i oss i nyttigt, egentligen inte för att vi är rädda att kroppen skall må dåligt utan för vad andra skall tänka och tycka. Alla är olika och har olika för vad mycket mat är och alla mår olika vad man kan äta. Du har gjort något som passar dig :) det tycker jag är grymt :)

3 Mikaela:

skriven

Jag äter det jag känner för, men väljer det jag tycker är godast. Sen tycker jag att man lärt sig att det inte blir en bättre julafton bara för att man vräker i sig mat och mår illa sen, utan jag försöker att äta lagom mycket:) Men jag går inte upp i vikt så lätt heller så har nog inte lagt på mig någonting under julen. Jag har dock tränat som vanligt.

Svar: Eller hur, man lutar äta när man är mätt. Det gör ju ganska stor skillnad. och sen går man ju inte upp ivikt av att äta extra mkten dag eller två heller :)
Josefin Sjöberg

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer