sömmerska

Idag tänkte jag redovisa mitt projekt för er. Jag hade lite rött oh lite svart och bestämde mig för att försöka göra en klänning. Det där med att sy är ju ganska kul, men allt som kunde gå fel gick fel. Första klänningen jag gjorde så blev det en liten miss... Glömde att sytråden inte var elastisk... så trots att delarna var för sig passade så sprack sömmarna när jag försökte få på den...


Misstag nummer två kom med klänning nbummer två, den som tillslut blev färdig. När jag sytt Kjol och överdel och skulle sy ihop dem gjorde jag det på fel håll. så insidan på kjolen hamnade utåt... men här kommer bilder iaf.

           

Resultatet blev väl ungefär vad jag tänkt mig, men vi får väl se hur mycket jag kommer använda denn a skapelse. Känner jag mig själv blir det inte så mkt...

jossefinast Kommentarer (1)

sömnproblem

Just nu sitter jag och tittar på de mål som gjorts under EM. Mest för att jag inte orkar gå och lägga mig. Jag har ju fortfarande inte riktigt lyckats vända dygnet sedan nattjobb förra veckan. Så har nte kunnat sova om nätterna och lyckas inte gå ur sängen på mornarna. Men det ska det bli ändring på nu. så nu ska jag gå och lägga mig, OCH somna. AVslutar med en gammal bild från arkivet:

jossefinast Kommentarer (0)

mätt

Jag sitter och stör mig som fan på att min header blev sne... Får se om jag orkar fixa till det imorgon. Just nu är min inställ ning till det mesta skitsamma. Orkar inte riktigt bry mig. Tror det har att göra med pizzazn och allt godis jag vräkt i mig ikväll. Är sådär äckelmätt så att det känns osm man ska explodera. Att jag aldrig lär mig. Sluta ät när du är mätt människa!


Såhär mycket känns det som jag ätit






jossefinast Kommentarer (0)

nytt ryck

Nu har jag gjort ett litet ryck med designen iaf. Imorgon blir det nya tag. Ska finputsa lite till. Sen ska jag lägga ut bilderna på min nysydda kläning. Lite kul var det. men inte heller det där med att sy var en sån sak jag kunde direkt... aja... Som sagt. Mer imorgon om det. sov gott.

jossefinast Kommentarer (0)

Ändrade planer

Då älsklingen ville använda min dator ikväll blir det ingen design ändring här, utan jag ska försöka mig på att sy om lite kläder. Ska göra mitt bästa för att dokumentera dett äventyr. Ha en underbar kväll.

jossefinast Kommentarer (0)

Ikväll

I brist på sällskap har jag bestäm mig för att kvällen ska gå åt att sitta och titta på tonårsliv med Lindsay Lohan. Går på fyran 21.15.

Samtidigt ska jag dessutom försöka leka lite med illustrator och photoshop och fixa till en ny design åt min blogg. Kanske kan ge lite ytändning. Som ni kanske märkt har den legat på is kite ett tag. Men med mitt nya beslut om ett eventuellt uppehåll från skolan kan det bli mer intressant att skriva igen. Så det är va min kväll ska gå åt.

jossefinast Kommentarer (0)

sömn

Usche! Jag gjorde en miss igår. För det första sov jag som vanligt när jag jobbar natt, vilket innebar att jag inte kunde somna på kvällen. Så satt uppe ch tittade på en film med Jodie Foster. Anklagad tror jag den hette. Riktigt bra. från 87, så de e inget nytt precis. Men iaf. Sen sov jag aldeles för länge idag. I min naiva värld trodde jag jag skulle vakna vid senast elva...

Men när jag tittade på klockan när jag vaknade långt efter sambon så visade det sig att klockan var tjugo över ett... fan! så helt plötsligt blev det inte den mjukstarten av dagen jag hoppats på.  Håller på och städa stora rummet osm en överraskning till John när han kommer hem från jobb. Sen har jag massa att plugga också... Så jag antar att jag får skjuta upp min löprunda till en annan dag...

jossefinast Kommentarer (0)

Canon

Jag tänkte ta och köpa mig en kamera nu i sommar. Antagligen en systemkamera från Canon. Funderar på en 400D eller 450D. Någon som är bra på sånt här som kan tipsa lite?

jossefinast Kommentarer (0)

uppehåll

Nu är jag vaken, fullt medveten om vilken dag det är och har varit iväg och pratat med syo. Mitt lilla möte med syo handlar om att jag kanske ska ta ett studieuppehåll nu och försöka komma ikapp med de kurser jag missat. Som det ser ut nu känns det som en väldigt smart sak att göra, för jag har ju trotts allt ingen livserfarenhet what so ever.

För er som inte redan vet så började jag skolan som sexåring och började plugga på högskola direkt efter gymnasiet. Så nu har det precis gått upp för mig att jag har inte gjort något annat än att plugga sedan jag var sex år gammal. Så nu kan det väl vara dags att göra något annat.

SÅ idag har jag helt enkelt snackat med syo och han verkade positiv till det trottss allt och de verkar inte heller som att det ska bli så svårt att komma tillbaka efteråt. Så jag är nöjd. Detta betyder att jag på måndag antagligen ska förlängd anställning på tetra. Så håll tummarna för mig!

jossefinast Kommentarer (0)

Förvirrad

Nu ät jag jättetrtt. Men nu är det helg iaf. Har precis kommit från jobbet och ska sova nu. Imorgon ska jag prata me syo. Kan hända att det är stora saker på gång. Berättar mer imorgon. Eller idag eller vad det blir. Efter syobesöket iaf. Det måste nog vara idag det är. efter att jag sovit iaf. Godnatt, eller godmorgon. Äh, blir aldeles för förvirrat. Nu sover jag. Jag har somnat

jossefinast Kommentarer (0)

upptagen

JAg är så nöjd.  Har hunnit fånga några timmar i solen samtidigt som jag pluggade fysik. Yey. Men tror knappt jag fick någon färg. Nu ska jag ta och plugga vidare, fast här inne. har en tio uppgifter kvar att göra. Ska göra det framför tv:n faktiskt. Så länge jag hinner klart medplaneringen är det ju lugnt.

jossefinast Kommentarer (0)

beställd

Jag vet, det är ett himla tjat om soffan men nu, efter mycket om och men är den äntligen beställd. Betalningen sker inte förrän om en månad. Även dertta efter mycket om och men, men nu ska vi inte prata mer om det. Soffan som blev beställd är den från bolagret som vi spanat in i flera månader. Så nu längtar vi bara!

Planerna för kvällen är som följer:

Middag på Mediterania med famljen och morfar som är nere på besök. Älskar grekisk mat. Mums! Sedan är det nattjobb som gäller. Blir trött bara jag tänker på det... men det ska nog gå det också. Får ta med massa frukt så man håller uppe blodsockret!

jossefinast Kommentarer (0)

ordmärkelse

Lika kul varje gång, men förvånad över att det var Sofia denna gång och inte John. Självklart menade jag Soffjakt och inte doffjakt.... Trodde en blivande civilingenjör kunde lista ut det själv....

På tal om blivande civilingenjör är ju midsommarhelgen nu över och imorgon är det nya tag. Då ska det börja planeras inför tentaplugget. första omtentan ligger runt den 20:e augusti någon gång. Visst är det underbart...

jossefinast Kommentarer (0)

Proppmätt

Nu har jag och älskling ätit Pannkakor, jordgubbar och glass. riktigt mumisgt. men nu är man övermätt... varför äter man alltid för mycket bara för att det är gott?

Nu sitter vi och tittar på Starwars. Jag har ju flera år att ta igen på den fronten. Kollade på fyran igår och femman idag. bestämde mig för att titta på dem i den orsning de gjordes för att få uppleva det som man ska.
 
Jag längtar så tills vi fått vår nya soffa. Imorgon ska vi och beställa den på bolagret! Underbart!

jossefinast Kommentarer (0)

eller kanske bolagret

Då har vi varit ute på doffjakt igen och efter ännu ett besök på bolagret har vi väl mer eller mindre besämt oss för att det är den det får bli.

Så nu sitter vi här och funderar. Ja hade nu tänkt packa ihop lite saker som ska ner i förrådet sedan ska jag övertala älskling att vi ska åka bort till blagret och få den där soffan beställd.

jossefinast Kommentarer (3)

Siktet inställt på MIO

Imorgon ska jag och John för andra helgen i rad ut och titta på möbler. vi har nu hittat ännu en soffa som liknar den på bolagret som vi tittat på. Den här gången på MIO. Rea på den den här veckan så den hamnar på samma pris som den på bolagret. Men det känns som att handlar man på MIO kan man vara säker på att det är bra grejer man får. Vi ska iaf åka ut till Lödde och kolla imorgon på Center syd. Då ska jag dessutom passa på att springa in på H&M och köpa Jeans. De ja har nu börjar bli slitna, eftersom jag använder dem hela tiden. Så det blir till och köpa ett par till.


Soffan "Monza" från MIO

Så vad tror ni? Kan den vara något att ha? Förresten, någon av er som har koll på vilka möbelaffärer som finns ute på center syd??

jossefinast Kommentarer (1)

Senil Bulimi

Då var det midsommardagen idag. Midsommaraftonen spenderades med famniljen som vanligt och deras kompisar. Tycker det är så roligt att träffa alla och sitta och lyssna på deras historier. Jag hoppas erkligen att jag och mina kompisar har det såhär i forsättningen av våra liv. Att man fortsätter hålla kontakten och ha roliga fester tillsammans. Avslutar med et citat:

"Jag lider av senil bulimi! Jag äter skitmycket, men glömmer spy"

Det stämde in riktigt bra på mig igår. Jag var sååå mätt!

jossefinast Kommentarer (2)

atsingens

Det här var inge bra... 45 minuter kvar att kämpa! ge inte upp killar!


Tyckte det var lite kul när jag hittade denna bild på aftonbladet, då detta är mina kursare:P

jossefinast Kommentarer (0)

Om jag vore i Lagerbäcks skor...



Ikväll smäller det!  första gången detta EM jag kan lägga 100%koncentration på fotbollen! göttit! Det är så det ska vara!

Så... Hoppas att lagebäck nu gör som jag vill. Felet mot spanien var Elmander. Han skötte sig jättebra och vill inte klaga på insatsen. Men felet var att han startade. Hade varit bättre om Sebastian Larsson börjat som ytter, så hade Elmander kunnat komma in när Zlatan gick ut. På så sätt hade vi sluppit Rosenberg och kanske kunnat få ett mål till... Men detta är ju bara vad jag tror.

Nä. När ska Lagerbäck ge upp så att jag kan ta över hans plats? tror ni inte jag hade gjort ett toppenjobb?!

Go sverige!

jossefinast Kommentarer (0)

prylgalna

Jag har prcie insett det. Jag och John är väldigt lika. Vi är båda lika galna vid prylar. Idag har vi varit ute på soffjakt och tittat lite på elektronikprylar när vi ändå hde tid. Och gud vad mycket man vill ha och göra! kan inte få nog! Hittade en TV jag i princip skulle kunna mörda för... men det krävs ju lite pengar för det...

Har dessutom börjat planera för TV-bänken John ska byga nu. Vi är nog ganska överens om designen. Den innehåller glasbetong, lekablock och MDF skivor... Intressant va?

jossefinast Kommentarer (1)

Soffjakt


Någon som kan hjälpa mig?! Jag och Sambo har nu jättelänge kollat på soffan Ebba på bolagret. VI är jättesugna på att köpa den och hade redan bestämt oss mer eller mindre, men sedan fick vi höra att det var vissa som köpt den och inte varit nöjda då det varit dålig kvalitet. Någon av er som har erfarenhet?? Jag vill verkligen att denna soffan ska vara bra, då den är sååå fin och sååå skön!

jossefinast Kommentarer (1)

Tävlar

NU ska jag försöka finna lyckan igen och tävla ännu en gång. Är med och tävlar om smink i Natalies blogg. tryck på bilden för att hitta dit.

jossefinast Kommentarer (2)

Besvikelse!

Snacka om jobbigt! Jag ska inte säga orättvist, för det var det inte. så dåligt som faktiskt sverige spelade i andra halvlek är jag förvånad över att spanjorerna inte gjorde mål tidigare.  Men avgörande mål i slutminuterna är alltid lika hemska om de gör så att man förlorar... Usch och fy. Besviken!

jossefinast Kommentarer (1)

Frukost

Sådäe då är frukosten avkllarad. bestod av fruktsallad och hallonsorbet. underbart. Blev även någon sked blåbärsglass. Nu ska vi titta på film sedan är det städning som gäller. wopdido...

jossefinast Kommentarer (0)

What's new

Jag känner mig som en dålig människa. vad har hänt? helt plötsligt så Uppdaterar jag typ aldrig. Och jag har ingen bra anledning. ingen annan än att jg fått skrivartorka. men med dagens dåliga vder och brist på sysselsättning innan jobbet ska jag ta och uppdatera er i mitt liv.

Jobb:
Även i sommar jobbar jag skift på tetrapak. Står i omspolningen och denna veckan är det efermiddagsskiftet mellan två och tio som gäller. Det innebär att denna veckan träffar jag inte john över huvudtaget i princip då han jobbar dagtid. MEn nästa vecka är det förmiddag, så då blir man betydligt mer social

Fotboll:
Fotbollsmässigt har det väl inte hänt sådär jättemycket. Har inte kunnat vara med på träningar och den senaste matchen på grund av jobb och resan med finlandsfärgan på mormor och jisans guldbröllop.

Lägenheten:
Här händer väl inte så mycket för tillfället. VI har fått nya gardiner av Johns föräldrar. Jättefint. I helgen ska här städas och förhoppningsvis ska vi lyckas få ordning i garderoberna under sommaren

Skola:
Klarade sista tentan. Fick ganska bra poäng så nu vöntar jag bara på att det slutgiltiga betyget ska komma.

Något annat ni undrar??

jossefinast Kommentarer (0)

Heja Sverige

Helgen har varit riktigt riktigt rolig. Älskar min släkt. Studentfest hos kusinen och sen finlandsbåt med hela släkten. underbart roligt.

Har precis varit och tränat och ska snart iväg till jobbet. måste bara springa genom duschen först. ha en underbar eftermiddag.

Det str mig en aning att jag jobbar eftermiddag. slutar inte förrän tio, vilket innebär att jag missar det mesta av matchen. men jag kan iaf  skjuta upp sista rasten till halv nio och sen kan jag sitta kvar i fika rummet efter att jag slutat och titta åp slutet av matchen.

jossefinast Kommentarer (1)

Paul potts



Jag verkligen älskar detta klippet. blir tårögd varje gång jag ser det. Se alla chockade miner. Kom att tänkapå det då jag nu sitter och tittar på Opera show och Han är med. Ganska kul program. heter "Oprah and Youtube"

jossefinast Kommentarer (2)

Knas

Hela mitt dygn är nu vridet. tycker mest jag är trött hela tiden. Och hungrig. Ska snart iväg och jobba igen... Gah... men som tur är bara en dag, sen får jag sova ut och ha roligt! Och nästa vecka får jag jobba på egen hand, och dessutom eftermiddag, så det påverkar inte sömnen! nice.

jossefinast Kommentarer (0)

Trött



Min orkidee blommar igen. underbart!!!

För tillfället är jag så sjukt trött. Jobbade ju natt igår och det var precis att jag tog mig genom det. jobbigt värre kan jag meddela. Trodda jag skulle somna stående. Och idag har jag inte sovit ut heller. gick ju och la mig vid halv sju och gick upp redan elva för att tvätta. men ska nu ta en vända i duschen sen lägga mig på gräsmattan i skuggan och sova nån timme. Ska bli riktigt gött.

jossefinast Kommentarer (0)

Ny klänning

Underbara klänning! Vad ska man ha för skor till?

jossefinast Kommentarer (0)

korvstroganof

JAh hade ju igår en jättebra ide om att jag skulle vända dygnet genom att sitta uppe jättelänge och sedan sova jättelänge. vill ni veta hur det gick med det?

Jo, jag satt uppe till tre, sen tyckte jag att jag kunde gå och lägga mig. Men sedan vaknade jag klockan sex och har sovit till och från. så någon lång djup sömn blev det ju inte. Så nu tönker jag cykla bort till mamma och pappa och lägga mig och sola i deras trädgård. Dessutom passa på att utnyttja både studsmatta och pool.

Men först ska jag ställa mig och göra en jätteomgång med korv stroganof. yeeey

jossefinast Kommentarer (0)

Magrutor

passa dig micke, nu är magrutorna på väg!

jossefinast Kommentarer (0)

illustration



Blev faktiskt nöjd. vad tycker micke och sofia om den här?


jossefinast Kommentarer (0)

shopping

Idag har jag och sambon varit och shoppat inför festhelgen. Till fredag, kusinens student, köpte jag en rosa boddy(läskigt jag vet) som jag ska ha under min gråa kjol. Blir säkert toppen. John köpte två skjortor som han ska ha en av.

Till lördagens guldbröllopsfirande hittade john en underbar klänning åt mig. Han är bra att ha ibland;) Till det köpte john en vit svart rutig skjorta och en röd slipps. Vi kommer vara sååå snygga. Antar att det kommer en hel del bilder efter helgen, så det är då ni får se det nyinköpta..

jossefinast Kommentarer (0)

tillbaka

Jag har varit jättedålig på att blogga på sista tiden... men Jag måste skylla på det underbara vädret och det faktum att jag faktiskt haft sommarlov i fyra dagar. Men idag började man jobba.

Introduktionen idag varade i fyra timmar och det var inte mycket nytt... var till och med samma kläder och ID-kort som förra året. Men nya skor iaf!!! underbart:P

Imorgon natt ska man gå på Nattskiftet klockan tio, direkt efter fotbollen, men det ska nog funka. Tänkte sitta uppe hela natten nu inatt och vända dygnet så det inte blir så jobbigt imorgon... får nog ta och köpa en stor godispåse elelr nåt så jag lyckas... sen blir det väl filmer som gäller... Lär nog bli en del blogg också.

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer