Det kommer allt eftersom

Idag var tredje gången jag körde överkroppspasset och jag börjar komma in i det nu. Får kontakt i alla övningar och har börjat landa på rätt antal repetitioner och vikter. Har kommit ffram till att de övningar som det står att man ska köra 5 repetitioner på fungerar det mycket bättre att köra 7 stycken för mig för att jag ska lyckas ta ut mig ordentligt. Jag börjar även våga lasta på lite tyngre nu, även om jag forfarande är långt ifrån de resultatjag presterat tidigare. Men det kommer så småningom.

 
Idag blev det lite annorlunda rutin då jag idag har hundansvar på morgonen. Det innebär att jag stannar hemma till en bit efter 8 för att han inte ska behöva vara ensam så länge. Det innebar att jag stack till gymmet vid 6, rev av mitt pass, duschade och drog på mig myskläder innan jag åkte hem igen strax efter 7. Så nu står jag här och dricker kaffe efter att ha tagit en promenad med hunden. 
 
Detta innebär att veckans andra pass på gymmet är avklarat vilket känns toppen. Dock har jag svårt att vänja huvudet vid tanken att det kommer ta lång tid innan jag är tillbaka där jag var innan. Men det är bara att kämpa på så kommer det när man minst anar det. Jag vet ju att det är sant. Egentligen. 

jossefinast Kommentarer (1)

Smal spenatsoppa och planering

Idag har det varit en väldigt lång dag på jobbet, inte för att den egentligen var längre än vanligt, men det har känts så. Vissa dagar är lite segare än andra helt enkelt. Påväg hem stannade jag på ICA och handlade för att kunna laga mat, och det blev en spenat och broccolisoppa toppad med kokt ägg och chilistekta havsdjur. 

Utöver mat köpte jag en anteckningsbok för att kunna samla min träning på gymmet. Jag brukar anteckna övningar och vikter i telefonen, men då den just nu inte samarbetar när det kommer till att använda skärmen är det ganska frustrerande. Dessutom är det svårt att få tillbakablick och bläddra tillbaka i den. Så nu har jag fyllt i decembers nystart på gymmet och även planerat morgondagens pass. Känner mig peppad. 

 

jossefinast Kommentarer (1)

En måndag i nostalgins tecken

Det är väl lite tidigt att säga att det blivit en vana eller rutin att träna på morgonen, men det har åtminstone blivit lättare. Idag blev det benpasset och jag kunde som tur var lassa på lite mer än förra gången. Jag hoppas att det ska visa resultat om jag väl får igång detta nu och går enligt schema ett tag med 2-3 pass/vecka pluss kondition eller fotboll. 

 
Idag kan man väl säga att det varit en dag lite i nostalgins tecken. Tillbaka till 2012 då jag satsat på min hälsa i ett år, och uppnått fntastiska resultat. Det höll ju is ig hur bra som helst fram till hösten 2013, då jag mer och mer började tappa det och nu undrar jag lite vad som hände, hur jag blev så bekväm och framförallt hur jag ska hitta tillbaka. Jag hoppas att morgonträningen ska ge mig en pusselbit för att uppnå det. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Fortsätter kämpa på

Det blev idag dagsatt premiärköra benpasset i mitt styrkeprogram. Det Var en konstig känsla. Jag gick dit och körde de övningar som brukade vara mina absoluta favortier, och som jag varit ganska så stark i. Och nu kändesdet som jag hade tappat allt. Det var inte alls roligt. Men samtidigt vet jag ju att det kommer tillbaka. Jag kommer kunna öka mycket i vikt de första gångerna jag kör passet, för idag mesade jag. Och jag kommer snart känna mig säker på tekniken igen. Idag tog jag 45 kg i benböj, nästa gång klarar jag utan problem 50 om jag bara slutar mesa. Och mitt rekord tror jag ligger på 65-70 kg. Det är bara att jobba på.
 
Jag behöver hitta mina specifika mål med träningen. Jag behöver också hitta något vettigt kostupplägg och helt enkelt jobba mig in i rutiner igen. Jag kommer jobba på december ut med at hitta glädjen i träningen, och att försöka Nå den där balansen som är så himla viktig. Jag kommer fundera över kosten, men inte lägga om eller hoppa på något helt nytt nu. Inte än. 
 
När det gäller träningen är jag jättenöjd om jag kan få till mina 3 pass/vecka på gymmet och sedan lägga till fotbollsträningarna. Fotbollsmässigt är ju målet helt enkelt att bli så bra som möjligt, prestera på topp och vara en viktig del för laget. När det kommer till gymmandet ska jag redan idag sätta mig och formulera mål för månaden, och mål för nästa år. 

jossefinast Kommentarer (0)

Lördagmorgon

Idag har jag för förstagången testat de obemannade tiderna på mitt nya gym. på lördagar är det obemannat från klockan 5 till 9 då de öppnar receptionen och passen startar. JAg var på plats ett tag efter 8 och det var redan folk där, men inte så mycket så att det störde. Jag blir bara mer och emr säker på att jag faktiskt valt rätt. 
 
På grund av en obeskrivlig träningsvärk i baksida lår, rumpa och ljumskar efter fotbollsträningen (som blev styrketräning i tabata-form) i torsdag hade jag bestämt att det inte ens var värt att försöka med ett benpass. Så det blev 30 minuter på crosstrainern och sedan lite bicepscurls och Axlar i form av att lyfta viktplatta. Känns bra attt komma igång med helgen, även om det var segt att komma upp i morse. 
 
Så nu står jag framför datorn och får i mig frukost i form av en shake och en kopp kaffe innan jag ska iväg och julhandla lite på mio. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Väcker musklerna till liv

Dagens träningspass blev inspirerat av styrkelabbet. Jag kännde att eftersom det var ett tag sedan sist jag gymmade behövde jag hitta något ganska allmänt program och detta innehåller alla mina favoritövningar, och det är bara uppdelat i två olika pass, vilket är ganska lagom för mig, för att få tillräckligt mycket kontinuitet i det. Det specifika passet hittar du här
 
 
 
Jag började med överkroppspasset idag. Jag körde med relativt lätta vikter för att mjukstarta. Ville få bekräftat att både muskler och tekniken finns kvar. Jag blev positit överraskad, både av musklerna och tekniken, och nu är det bara att satsa frammåt och höja vikterna allt eftersom. Dagens pass: 
 
Bänkpress (3x5): 25 kg
Latsdrag (3x5): 30 kg
Militärpress (3x5): 20 kg
Skivstångsrod (3*5): 30 kg
Triceps pushdown m. rep (3x10): 18 kg
Biceps curls m. skivstång (3x10): 17,5 kg

jossefinast Kommentarer (2)

Jag har bestämt mig

Så okej, i måndagsprovtränade jag på Nordic Wellness. Det känndes konstig toch förvirrat att vara på ett nytt gym. Och framförallt att vara på gymmet samtidigt som alla andra, i direkt anslutning till att man slutat jobba. Jag gick mest runt och kände på vikterna och försökte känna efter atmosfären. Men det var svårt. 
 
Planen var att utnyttja den fria provträningsveckan till max för att sedan testa något annat ställe också. Men då jag insåg att de hade erbjudande på gymkortet här nu, de har bäst öppettider (05-23 varje dag) i stan (om man inte vill gymma på 24/7), och de har all utrustning jag vill ha så såg jag inte någon anledning att vänta med att köpa kort där. Så idag gick jag dit och signade upp för 12 månader. Och det känns bra. Det innebär att framöver kan jag nu utnyttja de obemannade tiderna och gymma som jag vill när det är lite folk. 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Att välja nytt gym

Det börjar bli dags. Efter att jag flyttat till helsingborg har det tagit tid att hitta rätt och träningen har absolut inte varit min högsta prio. Den har dock varit saknad. Jag har kommit igång med fotbollen igen nu och det är ju ett steg i rätt riktning. Men jag saknar min amuskler. Jag saknar marklyft och knäböj. Och axlar som är helt slut efter att ha jobbat med hantlar. Så nu ska jag se till att hitta ett nytt gym. I veckan ska jag börja min turne med att provträna på olika ställen.
 
Jag vill ha ett gym som ger en skön känsla och som erbjuder bra gym med fria vikter, konditionsmaskiner och pass. Så nu får ni gärna ge mig era bästa gym i Helsingborg. Men jag får gärna också tips på vad man ska tänka på när man väljer gym eller när man provtränar.Vilka är era viktigaste kriterier för ett bra gym? 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer