Bakom mina solglasögon

Underbara härliga sommar. Vi var nyss ute med hunden och hittade ett härligt ljus att knäppa en bild på. Pågen kan när han vill
 

jossefinast Kommentarer (1)

Lata dagar?

Jag vill bara påpeka att jag älskar mitt jobb. Till och med en dag som denna när solen strålar. Men å andra sidan stänger vi redan kl 13 på lördagar och därmed har jag nu hunnit hem och njuta en stund i solen. Ska nu få i mig lite lunch (keso med kesella-citrus och ett hårdkokt ägg) sen tänkte jag ta en halvtimme till i solen innan vi ska städa lägenheten inför kvällens grillning med vänner.
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Rosé i soffan

Ikväll lyxar jag till det med ett glas gott framför film. Har varit hög fart på jobbet hela dagen idag så jag är totalt slut och imorgon jobbar jag igen. Men sen tar jag helg på riktigt.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Godmorgon fredag

Igårkväll gick jag och la mig redan innan fotbollen var slut på TV. Så nu har jag fyllt på sömnkontot rejält. Nu siter jag och äter frukost och laddar för en ny jobbdag. Idag har jag med mig en bar från kung markatta som jag hoppas på ska hjälpa till att undvika missödet från igår då jag höll på att kollapsa innan lunch.
 
Mås i lomma

jossefinast Kommentarer (0)

Eat your greens

Kvällsmat äntligen färdig och den stoppar jag i mig framför fotbollen som börjar nu. Sen är det nog sängdags ganska snart. Lite knäövningar första kanske?
 
Ugnsstekt kyckling (salt, peppar, tandoori-krydda, rosmarin, olivolja och honung) med avokado, gräddfil, rom, salladsärter och mixade groddar på salladsblad. Typ.

jossefinast Kommentarer (1)

Jobb och kvällssol

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag på jobbet. Strax innan lunch drabbades jag av väldigt lågt blodtryck och höll på att svimma när jag var själv i butiken. Antagligen var det väl en blandning av mitt sedvanliga låga blodtryck och lågtblodsocker. Jag lyckades sitta ner i fem minuter och kyla av mig lite, sen blev det bättre.
 
JAg har ju nu varit ledig två dagar från jobbet och vädret har varit grått och regnigt. Idag däremot då jag jobbat mellan 9 och 19 har solen strålat hela dagen. Jag kan ju i alla fall njuta av lite kvällssol i trädgården.
 
Sa jag att jag älskar min trädgård?
 

jossefinast Kommentarer (0)

Godmorgon

Jag har nu slängt i mig frukostgröten, rastat hunden och kvar på schemat står tandborstning och sminkning innan det bär av till jobbet.
 
Bild från kvällspromenaden igår.

jossefinast Kommentarer (1)

På mitt soffbord just nu

Jag köpte faktiskt bara en endaste sak på Nova...
 
nedsatta till 549kr och har tittat på de sen i vintras. Jag kunde bara inte låta bli.

jossefinast Kommentarer (4)

Dagens shopping

Förmiddagen har spenderats med cellprovtagning, caféfrukost med gammal vän och sist en snabbis inom stadium.
 
Efter att alltså idag ha kommit till vårdcentralen på rätt tid, hämtat ut P-piller på apoteket oc rastat hunden en snabbis så satte jag mig på bussen ner mot stan utan mat i magen. Jag mötte upp Emelie, min gamla vän från gymnasietiden occh även min föredetta kombo (som sambo fast kompis) på stationen. Vi letade upp ett litet mysigt fik där vi beställde latte och jag även tog en macka och juice. Vi diskuterade ett tag hur tråkigt det är att det inte finns några ställen i Lund dit man kan gå och fika nyttigt, eller åtminstonde hälsomedvetet. I alla fall inga ställen jag hittat.
 
Sedan gick vi över till att diskutera allt mellan himmel och jord som det brukar bli när man inte träffats på länge. Tiden rann iväg och plötsligt närmade sig klockan tolv och ag begav mig till Stadium för att titta på hantlar. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med lite lätta övningar här hemma och då är hantlar bra.
 
Dock fanns det såklart inga som motsvarade mina förväntningar. Fanns massa kettlebells i olika tyngd och massa oknstiga balansgrejer. Jag kom dock hem med ett gummiband med handtag så får vi börja där och hoppas på att jag får upp lite styrka trots att jag känner mig som en skadeskjuten kråka med mitt knä. Ska ut och titta på nova i eftermiddag också, så det kan ju hända att jag kommer hem med fler leksaker då.
 
Nyinköpt leksak

jossefinast Kommentarer (2)

Träningsfrustration

Jag är så himla trött på det här med mitt knä. När ljumskskadan väl lagt sig och faktiskt försvunnit helt så har ju knät istället blivit sämre. Jag har med andra ord inte kunnat träna ordentligt på över en månad. Detta har även inneburit att jag slarvat med maten. Ätit alldeles för lite, men samtidigt alldeles för dåligt. Jag har även petat i mig mer sötsaker och alkoholhaltiga drycker än jag brukar. Det känns verkligen som att allt är på väg att förfalla.
 
Jag känner mig inte alls lika stark som jag gjorde i våras utan istället som en degklump. Det är slut med detta nu. Knäskada eller ej. Jag kämpar på med mina uppbyggnadsövningar, promenader och cykling. Jag ska försöka att inte fokusera på allt ja ginte kan göra, utan istället göra något åt det jag faktiskt kan.
 
Det är lätt att sätta upp mål man ska börja med imorgon eller nästa vecka, men varför skjuta upp saker på framtiden som man verkligen vill och som man vet att man kommer må bra av?
 
Jag tänker därför från och med idag
 
  • avstå från alkohol.
  • äta medvetet och sådant jag mår bra av.
  • utesluta skräpmat och sötsaker.
  • se till att få tillräckligt med sömn.
  • dricka mycket vatten.
  • lägga fokus på att träna upp mitt knä.
Detta är inga svåra saker att leva upp till. Hur länge jag håller 100% avstånd från alkohol och socker, det vet jag inte. Allt jag vet är att denna vecka är det rivstart som gäller. Sedan kommer det bli en ny plan för hur juli ska se ut, men det kommer fortfarande vara dessa punkter som ligger i fokus.
 
Försökte mig på lite olika plankor idag, men inte heller det funkar för knät. Cyklade istället på träningscykeln så svetten rann och ska nu med frustration göra mina urbota tråkiga uppbyggnadsövningar.

jossefinast Kommentarer (3)

Frukost

Jag började morgonen med att åka till vårdcentralen för att göra cellprovtagning. Dock visade det sig att jag kom dit en dag för tidigt. Så typiskt mig. Men nu har jag i alla fall kommit upp och sitter och mumsar i mig frukost och med en stooor kopp kaffe redo att läsa ikapp lite blogginlägg och sedan plugga för hela slanten.
 
A-fil med keso, mandlar, vattenmelon och solrosfrön

jossefinast Kommentarer (1)

Måndagsmiddag

Idag har varit en lång lång dag på jobbet. Det är svårt att hinna med och orka fixa ordentlig mat. Så som vanligt bestod lunchen av keso och hallonkvarg, till det n bulle med skinka. Gott mättande och enkelt. Till kvällsmat däremot blev det hemmagjord pyttipanna gjord på rester från midsommar. Tur att pågen agerar hemmaman om kvällarna och skämmer bort mig. Till pytti pannan blev det ett stekt ägg, inlagda rödbetor och en skål sallad med mango-balsamico.
 
 
Mitt knä gör fortfarande fruktansvärt ont och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Och det är regnrusk ute. perfekt filmväder alltså.

jossefinast Kommentarer (0)

Bubbel och dunkgömme

Även jag har firat midsommar i helgen. Det har varit underbart roligt att umgås med olika vänner och bara njuta. Även om det varit mycket regn har helgen varit perfekt. Jag har varken tränat eller tänkt på vad jag stoppat i mig, men jag mår bra. 

Midsommardagen spenderades med midsommarmat på knäckebröd, kubbspel, snapsprovning och dunkgömme. Det var en väldigt trött Josefin som somnade hemma hos pågens föräldrar.
 
Slänger upp ett hopplock av bilder som tagits i helgen så ska jag slappa vidare i soffan och mysa med hund och sambo.

jossefinast Kommentarer (3)

Oväntat avbrott

I morse var jag hos sjukgymnasten igen. Nu är det knät som kronglar och det är med största sannolikhet menisken som jävlas med mig. Så nu har jag åter igen fått förbud från fotbollsträning. Dessutom får jag enbart cykla 20 minuter om dagen och gå promenader. Och ingen löpning. Vi kan alltså konstatera att juni-målet på 100 poäng bara är att skrota. Istället har jag fått övningar för knäna som jag ska göra varje dag. Jag får nöja mig med det och hoppas på att knät blir bättre. Detta gäller nu i två veckors tid då jag ska tillbaka till sjukgymnasten, så får vi se vad som gäller sedan.
 
I vardagsrummet på den hemlånade cykeln
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Jakten på poäng

Lite drygt halva juni har nu gått och det börjar nog bli dags att vakna. Det är lätt att gå och vänta på att osmmaren ska börja och helt missa att man faktiskt är mitt uppe i den.

När juni började lovade jag att jag skulle få ihop mina 100 poäng (1 p/km löpning, 0.5p/km cykel eller inlines). Jag har skrapat ihop ynka 21.5 p. Visst jag fick ett oväntat träningsförbud av sjukgymnasten i en vecka och har haft en dunderförkylning, men nu kan jag inte skylla på det längre, nu gäller det att kämpa på och komma ifatt.

Som sagt har jag lånat hem en träningscykel, så ikväll är min tanke att jag ska trampa framför sverigematchen. Detta blir direkt efter en fotbollsträning, men jag har ändå satt ett högt mål, jag ska skrapa ihop 20 km på cykeln ikväll. Jag har sedan lagt upp en plan med lite löpning, och mer cykling för att få ihop mina poäng. anledningen till att det blir mycket cykel är att det är skonsammare för mitt knä, som fortfarande är långt ifrån bra.

Utöver att filosofera om träning håller jag på att planera inför midsommar idag. Skriver handlingslista och att göra lista. Plockar och donar så smått och förbereder lägenheten för firandet. Bland annat har jag idag tagit in underbara pioner.


nyplockade pioner direkt från trädgården

jossefinast Kommentarer (0)

Söndagsmys

Söndagskvällen har spenderats hemma hos mina föräldrar tillsammans med hunden och pågen. Det bjöds på grillad kyckling och potatissallad ed jordgubbar till efterrätt. Det var precis en sådan kväll jag behövde. Jag har nu fått låna hem lillasysters träningscykel, så nu kommer det bli cykling framför fotbolls EM en hel del kvällar framöver så att jag kan skrapa ihop mina poäng i juni-målet. Jag håller även på och slipar på hur jag ska få igång min vardagliga styrketräning, men jag avvaktar lite med det då jag fortfarande inte är helt frisk från förkylningen, även om det idag är betydligt bättre.


Jordgubbar, trött hund och ännu mer jordgubbar

jossefinast Kommentarer (0)

Vid liv

Vill bara titta in och säga att jag lever. Hela dagen igår låg jag däckad efter jobb av min förkylnning. Men nu är den definitivt på bättringsvägen. Imorgonkväll är det träning som gäller, så då måste jag vara frisk. Så enkelt är det

jossefinast Kommentarer (0)

Hemma igen

Har varit på utbildning med systembolaget i stockholms skärgård nu i två dagar. Det ar vart oerhört lärorikt och roligt. Dessutom har det erbjudits god mat, fika och frukost. Men jag blev väldigt positivt överraskad av att det fanns nyttiga alternativ hela tiden. Till frukost i morse åt jag t.ex. yoghurt med nötter, linfrön, havrekuddar och kanel med ett hårdkokt ägg bredvid. Det stod fruktfat och nötter utplacerade lite överallt tilsammans med godisskålarna.

Och visst, jag nallade en del från godisskålarna och tog kaka till kaffet någon gång. Men å andra sidan så kände jag inte någon gång att jag varken behövde anstränga mig för att "hålla igen" eller att jag för den sakens skull överåt. Nej, det har varit toppendagar.

Träning däremot vilar jag ju fortfarande med och förkylningen har nu satt igen mina luftvgar med slem. inatt vaknade jag dessutom av kramp så vaden värker fortfarande. På måndag får jag börja träna igen och jag hoppas alla mina krämpor känns mindre då. Nu ska jag fortsätta hejja fram sverige här i soffan.


Såhär såg magen ut efter en dags ätande på lärcentret. Inte fy skam.

Trotts snygg mage krävs det dock att jag kommer igång igen med magräningen. har blivit allt för lite styka över huvudtaget senaste månaderna. Skärpning!

jossefinast Kommentarer (0)

Sjukling

Sprang till bussen efter jobb dag. Höll på att dö av ansträgning. Bör tilläggas att det är ungefär 200 meter. Det är nog bra dels att sjukgymnasten sagt åt mig att vila, men också att jag imorgon åker till stockholms skärgård för utbildning med jobbet. Hoppas hoppas hoppas bara ja är frisk till nästa vecka.


Dagens lunch och en trött trött jag efter heldag på jobbet

jossefinast Kommentarer (1)

Bara att fortsätta vänta

Sjukgymnasten ordinerade vila veckan ut. Cykel verkar dock vara ok och mina övningar för ljumsken lika så. Nu är det inte längre för ljumsken, utan det är mitt knä som blivit värre. Varför kan man aldrig få vara hel?!


Sol på verandan i förmiddags.

jossefinast Kommentarer (1)

Löpning bland kor

Sjukgymnasten råder mig fortfarande att hålla mig ifrån fotbollsträning pga ljumsken. Så ikväll cyklade jag ner till träningen och körde en löprunda med utgång från fotbollsplanen. Planen ligger i utkanten av lund bredvid en 4H-gård och det är fruktansvärt härlig omgivning och i kvällssolen var det riktigt njutningfullt.

Totalt blev det 3 km och sedan blev det lite styrka både för ben och mage. Sen en cykelfärd hem. Detta innebär att jag idag samlat ihop 10 poäng till min junis poängjakt och jag är på rätt väg. Nu är det bara att fortsätta.


Underbar omgivning på löprundan

jossefinast Kommentarer (0)

Äntligen Sovmorgon

Idag tog jag äntligen sovmorgon. Jag kan inte komme ihåg senast jag sov såhär länge. kl 10.45 klev jag upp ur sängen. Magiskt skönt att kunna göra det med gott samvete.

På dagens schema står inte så mycket mer än att jag ska på återbesök till sjukgymnasten i eftermiddag, och ikväll blir det träning.

Utöver detta ska jag även försöka plantera lite nyköpta blommor och skriva ut listor för januari-utmaningen. En ganska lagom dag med andra ord.

jossefinast Kommentarer (0)

Nationaldagen

I måndags presenterade jag mitt projekt. Detta skall idag firas ordentligt med grillning och goda vänners sällskap.

Jag har alltå haft sommarlov sen i måndags och detta har spenderats med styrelse-överlämning och jobb. Men det är hur som helst skönt att inte ha projektet hängande över sig.


Jag igårkväll på överlämningsmiddag


Nationaldagspicnic i botaniska trädgården


Yoshi var med i parken

jossefinast Kommentarer (0)

Söndag

Igår var det kalas för lillasyster som fyllt 16 år. Detta innebar god mat och sälkthäng. Jag åkte inlines hem på kvällen och det var riktigt skönt. Då jag inte hittar mina egna har jag lånat systerns och det blir till att använda de nu innan hon kräver tillbaka dem.

Nu sitter jag däremot och finslipar min rapport och ska även göra en powerpoint så jag kan hålla min presentation imorgon på företaget där jag gjort mitt projekt. Ska bli så skönt när det är klart, men jag är allt lite nervös...


Sallad på melon, jordgubbar, oliver och fetaost.             Liljekonvaljer

Ikväll ska jag hur som helst samla på mig mina första kilometer i juni-målet och jag ska även trotsa sjukgymnasten och spela fotbollsmatch.

jossefinast Kommentarer (2)

Välkomnar juni

Det var inte förrän efter stängning på jobbet idag somjag insåg att det faktiskt är juni nu. Det är hemskt vad tiden går fort. Maj har varit bra men lite huller om buller och upp och ner med det mesta. Men maj och dess kaos är nu avslutat och jag går in i juni med en positiv känsla.

Under maj månad hade jag inte någon konkret utmaning eller mål, därför kör vi så konkret det bara går nu i juni. Med mindre skola och finare väder är det ännu mer lockande att ge sig ut och springa eller cykla till stranden. Därför kommer mitt mål i juni vara att samla ihop kilometer. Det är enbart löpning och cykling som räknas i detta. Och eftersom att löpningen är så pass mycket jobbigare än cykling kommer jag räkna varje km cykel som 0.5 poäng, och i slutet kommer det alltså redovisas hur många km cykling, hur många km löpning och hur många poäng totalt jag kommit upp i.

Mitt mål är 100 poäng under juni månad och ju större andel som är löpning desto bättre.

Reglerna är alltså:

löpning: 1 poäng/km
cykel: 0.5 poäng/km (för cykel räknas ej sträckor kortare än 5 km)


Imorse innan jobbet. snygga jobbuniformen på som jag trivs sjukt bra i

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer