Två veckor i paradiset

Jaha, då blev här tyst ett tag igen. Vad hände? Jo, jag blev sjuk. Någon virusinfektion i hals och mun. Den har nästan släppt nu, en vecka senare. Med andra ord avbröts minrunningstreak efter 10 dagar istället för de planerade 14, och 41 km istället för 50. Det är verkligen inte dåligt, men jag är fruktansvärt besviken att jag inte fick chansen att fullfölja det. 

Nu väntar jag bara på att jag ska känna mig tillräckligt frisk för att ta mig ut i löpspåret igen. Hela poängen med det här upptåget att springa varje dag var ju för att få in rutinen igen och hitta glädjen i löpningen igen. Och det gjorde jag. Men nu har jag ju direkt kommit av mig igen... Men jag ger inte upp. 

För tillfället har jag semester och hänger ute i stugan. Så det ska inte vara några problem att hinna springa. Det handlar bara om att hinna med det mellan de olika passen på stranden, och det ska väl funka. jossefinast Kommentarer (0)

Extrem semesterhelg

Den här helgen har jag och pågen tjuvstartat semestern lite och åkt ut till stugan. Vi ska tillbaka till jobbet på måndag, men man får ju ta tillvara på de lediga dagar man har. 


Vi har fortfarande fullt upp med vår rymning streak och igår blev det en gemensam runda på 3 km. Idag var planen att det skulle bli en något längre runda för att hamna lite före i schemat. Vi sprang iväg på vars ett håll och när vi återförenades i huset visade det sig att båda sprungit 12 km var. Så det blev en extremt lång runda för att vara vi.

Efter den prestationen blev det lunch och en god öl i solen. Sen när molnen kom gick vi in och la oss och råkade sova i två timmar. Himla skönt. Nu smattrar regnet där ute, men det gör inte så mycket. 
jossefinast Kommentarer (0)

Min lägenhet till salu

Det är en del av er som tidigare undrat hur jag bor. Idag kom min lägenhet upp på hemnet, så då kan ni passa på att spana in den, men även självklart tipsa vänner och bekanta om den utifall att det är någon som går i köp-tankar. 
 
Hemnetlänken hittar ni här
 
 

jossefinast Kommentarer (5)

25 km på 7 dagar

Tänkte berätta lite kort om den pågående Running streak som jag och pågen håller på med. 
 
Att avsluta en vår där det mest blivit sporadisk träning på gym och en del fotboll, med två veckor mer eller mindre utan träning, god mat och massa öl var väldigt skönt. Dock var detverkligen inte vad min kropp behövde för att hitta sitt bästa jag. Att komma hem och känna sig så uppsvullen att man är osäker på om kläderna passar eller att behöva oroa sig för att ryktena på jobbet ska gå om att man är gravid är inte jätteroligt. Så för att göra den situationen bättre bestämde vi oss för att så fort vi kommit hem skulle påbörja en runningstreak på 14 dagar som skulle nå upp i minst 50 km. 
 
Att göra detta är ju något som kan ses lite konstigt då jag brukar förespråka att "börja lugnt och inte sätta upp vansinniga mål". Men för mig handlar det här om att chocka kroppen för att sedan få till ett rimligt upplägg. Jag måste mentalt komma igång igen, och min kropp behöver fördriva lite vätska. På en vecka med löpning har jag redan nu tappat ca 3 kg, vilket tyder just på att det var vätska som samlats i kroppen. 
 
Idag har det gått 7dagar och efter morgonens något stressade runda har jag skrapat ihop precis halva sträckan, 25 km.
 
 
fredag: 3.5 km
Lördag: 3.5 km
Söndag: 5 km
Måndag: 1 km
Tisdag: 6 km
Onsdag: 4 km
Torsdag: 2 km
 

jossefinast Kommentarer (0)

Förälskad i en Mountainbike

Jag har ju egentligen hur mycket som helst att berätta om resan till grekland. Men vet inte riktigt vart jag ska börja eller vad som är intressant för er. Men en sak kom jag på idag att jag borde skriva om, och det är mountainbiken. 
 
 
På sista ön vi var hyrde vi cyklar för att lättare transportera oss. Jag valde direkt en maounatinbike framför en vanlig damcykel, och trots lite risigt skick på den förälskade jag mig direkt. Att cykla på de guppiga vägarna och bara strunta i att det var grus och sten och följsamt cykla över var så fantastiskt roligt. Efter att ha valt lite fel väg blev det också lite bergsklättring med cykel, men det gjorde inte så mycket. Det är ju faktiskt så man funderar lite på om det där med att cykla terräng skulle kunna vara något som passar en.. 

jossefinast Kommentarer (1)

Kort kvällslöpning och kyckling

Efter jobbet idag laddade jag på energidepåerna med kyckling, sallad och avokado. Efter en lång första dag på jobb efter semestern var det välbehövt... 


Fram mor kvällen blev det en kilometer löpning med hunden. Det betyder att jag nu är uppe i 13 km på 4 dagar. Imorgon ska det bli en lite längre runda igen är planen. Men nu, sova

jossefinast Kommentarer (0)

hemma igen och runningstreak

Jag vet, det har varit tyst. Jag råkade åka till grekland och släppte då alla tankar på allt här hemma, och jag kan berätta att det var fruktansvärt skönt!
 
Just nu sitter jag och sörplar i mig kaffe och redigerar lite greklandsbilder för att vakna till och kunna sticka till jobb. Det känns lite motigt att börja jobba efter två veckors semester... Men å andra sidan ska jag ju bara jobba två veckor, sedan är det semester igen. Så det får väl vara okej. 
 
 
När det gäller träning blev det inte såmycket när vi var iväg. Var ute och sprang en morgon och simmade lite längre en morgon. utöver det var det ju en jäkla massa promenader i backar, men inget som jag räknar till mer än vardagsmotion. Detta tar jag och pågen igen nu med en runningstreak som skall sträcka sig över två veckor, och totalt ska det bli 5 mil avklarade på två veckor. Vi började i fredags och hittills har jag hunnit med 3,5 + 3,5 + 5 km. Så just nu ligger jag helt rätt i mängden löpning och idag blir det nog en något kortare runda när jag kommer hem från jobb. 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer