Valborg-systemet

Idag är det Valborg. Eller som man i Lund säger; Siste april. Jag är inget jättefan. Jag har gillat det, men det där med heldagsfylla i stadsparken är inget för mig. Fylla i folkmassa tycker jag är riktigt obehagligt till och med. Folk blir så fruktansvärt respektlösa. 
 
Nej, så precis som förra året valde jag att istället fly staden och jobba heldag på systembolaget. Nu kanske ni undrar vad jag gör på bolaget, hade inte jag fått ett ingenjörsjobb? Jo... Jag jobbar två månader till (=3 arbetspass) på systemet och valde idag att ta ledigt från det andra jobbet för att ställa upp då jag vet att det är kaos just idag. 
 
Och idag var inte annorlunda från någon annan dag. Det var folk hela dagen och fullt upp konstant. Så efter 10 timmar stående är jag oerhört glad at tjag inte sprang i morse vilket jag först tänkt, jag är tillräckligt slut nu ändå. Så valborgskvällen spenderar jag i soffan framför Champions League med min underbara vovve, en stickning och ett (eller tre) glas vin.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

This is my life

Jag tänkte att nu skulle jag ta mig tiden att berätta hur mitt liv ser ut just nu.  Som nog har varit ganska tydligt det senaste halvåret så har det varit ganska mycke upp och ner, och framförallt ner. Det har varit en jobbig period där jag varken vetat ut eller in eller haft någon aning om vad jag vill med mitt liv. Sedan helt plötsligt föll allt på plats. 
 
Efter en kämpig vår där jag och pågen varit långt från varandra och haft en hel del slitningar och osäkerhet är vi nu påväg ihop igen och allt är bättre än någonsin. Vi har kommit närmare varandra, är gladare och pratar mycket mer öppet. Kärleken blomstrar igen. 
 
På jobbfronten har jag ju sedan oktober kämpat med min visstidsanställning med lite olika arbetsuppgifter och ansvarsnivå. Det har varit en osäker het att inte veta hur länge man har kvar sitt jobb och inte heller haft några konkreta ansvarsområden, bara enstaka projekt. Och vips helt plötsligt så hade jag äntligen fått min fasta anställning. Med en lön jag faktiskt är nöjd med. 
 
Så nu bilpendlar jag till Landskrona varje dag, vilket tar mig 25-30 minuter de dagar jag inte först lämnar hunden hemma hos mamma och pappa, då tar det 10 minuter extra. Jag försöker vara på jobbet strax efter 7 på mornarna för att kunna komma hem i en rimlig tid. Är oftast hemma en stund innan kl 17 och har då hela kvällen kvar till annat. 
 
Det där andra har under våren framförallt varit plugg för att jag skulle klara min sista tenta. Den där sista tentan som jag redan tidigare skrivit 4 gånger och handlar om grundläggande elektronik. Inte min grej, men obligatorisk. Jag skrev den så i fredags, och jag tror banne mig det gått vägen, men vågar inte ta ut något riktigt i förväg än. 
 
I sommar åker jag och pågen till Grekland med två vänner och stannar där i knappt två veckor. Det kommer bli mycket sol, bad, öl och god mat, och det är precis vad jag känner behövs för att ladda upp batterierna och fortsätta. Ska bli skönt med lite "garanterad" sol innan mina två semesterveckor som ska spenderas i sverige. 
 
Träning, hälsa och nuvarande form då? Jag tänker mig att vi tar det i ett separat inlägg ganska snart. Men ni kan ju inte få allt roligt på en gång. 
 
Följ mig på instagram för sporadiska fotouppdateringar @jossefinast och kolla hashtaggen #pendlarhunden för dessa fina morgonbilder på mig och Yoshi

jossefinast Kommentarer (2)

En smygstart

När man nu varit borta så länge som jag har härifrån vill man ju självklart göra en storstilad comeback. Men jag vet faktiskt inte vart jag ska börja. Den senaste månaden har hela mitt liv gjort en frivolt och allt är nytt spännande och fantastiskt. 
 
Så vad börjar jag med? Göra om designen kanske? Det tänkte jag först, men jag gillar ju faktiskt den jag har och kan inte riktigt bestämma mig var jag ska börja göra förändringar... 
 
JAg vill även sätta upp nya träningsmål och lägga fram min plan för er här. Men det är samma sak där, jag vet inte riktigt var jag ska börja, för det snurrar så himla mycket i mitt huvud. 
 
Och så vill jag självklart passa på att berätta om alla förändringar imitt liv och hur allt ser ut nu. Men det är så mycket att jag inte kan sammanfatta det nu såhär rakt upp och ner. 
 
Därför tänker jag att jag smyger igång här med att lägga upp två bilder på kvällens middag från linas matkasse (inspirationskassen). Rostad vitlökssoppa med svamptoast. Jag lovar att den närmaste tiden komma ikapp med de uppdateringar jag vill göra för att aktualisera bloggen lite igen, och sedan även göra vad jag kan för att dela med mig av mitt nuvarande välbefinnande och berätta om hur jag kommit hit. 
 
Stay Tuned
 
 

jossefinast Kommentarer (3)

Tittar in

Med tanke på hur det sett ut här den senaste tiden hade man ju kunnat tro att allting går väldigt dåligt för mig just nu. Men så är faktiskt inte fallet. Saker och ting börjar falla på plats. Dels när det gäller träningen, men framförallt när det gäller livet. 

Livet tänker jag uppdatera er om lite senare, men tänkte att jag drar igenom träningen lite snabbt här nu. Jag har kommit igång riktigt bra med fotbollen, och som komplement till det försöker jag få in minst 2 men helst 3 gympass i veckan. Gymmet kör jag alltid på morgonen. Ambitionen är också att få in ett konditionspass i form av pulsspinning eller löpning. Jag har dock inte kommit riktigt dit än. Vissa veckor går det vägen, andra inte. Men jag har åter igen fått in träningen som en rutin i vardagen och det är underbart. 

Vad som är mindre underbart är ju skador. Förra mndagen lyckades jag göra något med ryggen när jag körde bänkpress, och det fortsatte trilskas under flera dagar. Utöver det sträckte jag ljumsken när jag spelade match förra söndagen, och drog upp det igen i torsdags. Så den här veckan fokuseras det på att vila sig i form i kombination med lite rehab och enkel styrkertäning och lätt löpning. Allt för att vara redo inför lördagens seriepremiär. 

 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer