För ett år sedan

(Tredje gången jag skriver detta inlägg då jag lyckats trycka på fel knapp flera gånger i rad och raderat istället för att spara)

Frukoststunden idag användes till att ta en nostalgitripp i arkivet här på bloggen. Närmare bestämt kluckade jag mig bakåt ett år för att se vad som hänt sedan dess. Det har varit ett väldigt långt år och jag kan inte säga att jag ser samma tjej i spegeln idag som figurerade i bloggen för ett år sedan. 

Jag hade då precis lärt känna och använda min kamera och fått en uppfattning för hur jag skulle använda raw-filerna. Jag fotade allt och hela tiden. Jag hade även precis börjat nosa på de fria vikterna på gymmet och börjat förlita mig på hårt arbete istället för proteinpulver. 

Jag tränade ofta och med glädje. Jag lagade nyttig mat med energi och inspiration. Jag experimenterade i köket och testade andras recept. Bloggen var helt klart levande. 

En höstlig dag i oktober för ett år sedan knäppte jag denna bild och hårdredigerade

 I Oktober 2012 verkar mitt liv vara helt annorlunda mot idag och det kan tyckas se ut som att jag gett upp och tappat livsglädjen. Så är inte fallet. Jag tror det handlar om presentation. 

Om vi börjar med att titta på det här med att laga mat. Det är ju inget jag slutat med. Däremot har jag hittat någon form av balans. Jag vet ungefär vad min kropp vill ha och behöver och tänker inte så mycket på det. Att jag inte tänker och fokuserar så mycket på min kost innebär att jag inte heller bloggar så mycket om det. 

När det kommer till träningen tränar jag enbart något pass mindre i veckan, men just nu blir det enbart fotboll. Däremot har jag ett relativt fysiskt jobb om dagarna och får trots allt en hel del vardagsmotion extra där. 

Det som däremot saknas på riktigt är min kamera och min kreativitet. Min glädje försvinner lite när jag inte dokumenterar. Det kanske låter dumt. Men så fungerar jag. Så just nu funderar jag på att jag sk dra igång en utmaning för mig själv. Den ska inte fokusera på mat, träning eller vikt. Den ska fokusera på foto och kreativitet. Förhoppningsvis kommer resten att följa med och jag hittar tillbaka lite både till blogg, träningsglädjen och inspiration till livet. Hur utmaningen kommer se ut är inte klart, men hoppas på att kunna presentera den och påbörja den redan idag. Varför vänta tills imorgon när man kan börja idag?
 
 

1 Sebastian Bergström - Healthy Heroes:

skriven

Fina löv!

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer