Ännu mer nätshopping

Jag borde verkligen sluta nätshoppa nu, men det finns ju så himla mycket bra saker. Senaste leveransen jag fick var gummiband från sportamore som jag använder i mitt rehab-program för knät. Och nästa sak jag klickat hem och nu väntar med iver på är även det rehab-inriktat. Jag har nämligen beställt den här balansplattan och min tanke är att jag ska kunna ha den på jobbet där jag har ett höj- och sänkbart skrivbord. På så sätt kan jag få in ännu mer rehab för mitt knä men även lite träning för min hållning. 
 
En av anledningarna till att man skadar knät så som jag gjort är ju just att de mindre stabiliserande musklerna i knät inte orkar hålla leden rak. Detta gör att knät halkar in och ledbanden kan skadas. För min del är det ett inre ledband som är en aning uttänjt, och det farliga med det är att när det väl slutar göra ont är det lätt att slappna av och släppa rehaben. Det var precis så jag gjorde förra gången, och med största sannolikhet är det därför jag är i samma situation igen, ett halvår senare. Men den här gången ska jag banne mig inte sluta. Jag ska fortsätta med mina funktionella och enkla balansövningar resten av livet om det så krävs. Jag har tröttnat på knäskador nu helt enkelt. 
 
Nästa steg skulle eventuellt kunna vara att köpa en boll att sitta på under arbetsdagarna, men riktigt så långt har jag inte kommit än, utan jag nöjer mig med en balansplatta, den går ju faktiskt också att sitta på. De gånger jag tidigare tittat på den här typen av plattor har de hela tiden varit slut i lager eller så finns det bara andra sorter som inte är den här hårda varianten. Därför blev jag extra glad när jag hittade en på Medistore, och lyckades knipa en av de sista enligt lagersaldot. 
 
 

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer