Att tappa en bit av sig själv

I början av året satte jag upp ett mål. Målet var att komma upp i 200 pass under det här året. Ett försök att locka fram tävlingsandan i mig igen. Men sommaren blev inte alls som planerat, träningen gick på halvfart och motivationen gick liksom upp i rök. Sen blev det ju inte precis lättare att motivera sig när menisken i vänsterknät gick åt h*lvete. 

Så idag har jag gjort nypremiär på gymmet. Det var tungt, men det gick. Jag varvade lite grundövningar för överkroppen med mina övningar jag fått för knät av sjukgymnasten. När jag började med bänkpressen kändes det som att jag tappat allt jag en gång haft. Visst, jag kom in i det och kunde efter en stund öka en hel del i vikt, men det känns ändå sorgligt. 

Så vad är då planen nu då? Eftersom att jag flyttar om mindre än två veckor och inte har någon plan på att hitta något gym direkt blir det ju inte att komma tillbaka med hjälp av att lyfta skrot. Fram tills jag flyttar ska jag försöka utnyttja gymkortet några gånger till men sedan får det bli något annorlunda. Just nu ligger planen på löpning och funktionell styrka med kroppsvikt. Och renoveringsarbete. 

 
Och hur gör vi med det där målet på 200 pass? Ja det är ju inte kört än, men det kommer bli svårt. Jag ska klara av att genomföra 99 pass till nyårsafton. Så för at tha en chans har jag delat upp det i månadsmål nu (se bilden till vänster). Till Slutet av augusti ska jag ha hunnit med 107 pass totalt, det är 6 pass på 13 dagarmed 3 fotbollsmatcher ska inte det vara sådär jättesvårt, och jag ser det som en liten mjukstart. September ska bjuda på 20 pass, oktboer 25 pass, november och december 24 pass vardera. Kommer det bli tuft? Ja, självklart. Kommer det gå? Jag ska göra allt i  min makt.
 
Men nu behöver jag inspiration. Jag behöver grymt rolig träning som är enkel att genomföra hemma. Gärna korta och effektiva pass som passar bla att blanda upp med löpning. 
 
 
 
1 Emily:

skriven

Jag brukar använda mig av Nike training club som är en app med massa olika övningar man kan göra hemma om tiden inte räcker till eller så. Fungerar utmärkt och är väldigt effektiva! :) tänkte bara tipsa om de, hjälpte mycket när min motivation inte var på topp. hoppas de kan hjälpa dig!

Svar: Tack :) har haft appen tidigare men faktiskt inte använt den. Kanske blir läge nu för att bygga upp lite bra hemmapass.
Josefin Sjöberg

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer