Vad ska man göra med alla äpplen?

Igår blev det sent. Satt uppe och stickade tills klockan var alldeles för mycket. Detta innebar så klart att jag sov för länge i morse. Skulle träffa Stefan på gymmet klockan 10. Jag steg upp ur sängen tjugo i. Så något sen stegm jag in på gymmet. Det skulle tränas bröst och axlar enligt Stefans program, så jag hakade på. 
 
Det blev mycket nya övningar och mycket gnäll från min sida. Det var inte mitt bästa träningspass precis... Men vissa övningar kändes riktigt mycket och det var även skönt att få skratta och snacka lite skit, för det gjorde vi också. 
 
Hemma igen har det fixats med trädgården. Där har vi ett lyxproblem; vi har för mycket äpplen på vårt lilla träd. Hjälp mig, vad ska vi göra med alla äpplen? Ge mig era bästa äppelrecept!
 
 
 
1 Linnea Dahlgren:

skriven

Har samma problem fast med tomater på balkongen, hahah

2 Åse:

skriven

En enkel smulpaj är enkel och alltid gott att slänga ihop på kvällen... =)
Annars gjorde Anna en god paj som hette knäckig äppelpaj eller nått sånt. Finns nog på recept.se

Vill du vara huslig så gör du ju äppelmos, och saft, och kompott... Å så bjuder du in mig sen. ;)

3 Malin Wederberg:

skriven

Vad fina äpplen! :) Äppelpaj, muffins med äpplen, äppelpannkaka, äppelmos, äppelsaft, äta dem som de är... Men du kan även frysa in äpplena, hela eller i bitar, som du kan plocka fram till matlagning eller bakning. Några riktigt smarriga recept hittar du här: http://www.recept.nu/search?searchtext=%C3%A4pplen

Svar: Tack! Ska försöka ta mig an det i helgen. att frysa in köper en ju lite tid om inte annat ;) man borde ju kunna göra pajer å sånt på frysta äpplen också.
Josefin Sjöberg

4 Mikaela:

skriven

Äppelmos! Mina äpplen är så söta, så jag har bara kokat dem och sen tillsatt kanel och vaniljpulver. ock håller moset inte så bra när man inte har socker i, så jag fryser in mitt och tar bara fram så mycket som går åt på ett par dagar i taget.

5 Hannah:

skriven

Riv ner äpplen i gröten och låta koka med, skitgott!

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer