Beach vaddå?

Om en två månader när våren kommit hit med lite mer kraft kommer facebook svämma över av "Beach 2013" uppdateringar, när folk för andra gången det här året ska börja satsa på att komma i form. Bloggarna kommer lägga upp bilder på brunbrända tjejer i bikini med smala tränade kroppar. Hälsomagasinen kommer börja producera artiklar med olika quickfix och magiska superdieter. Aftonbladet fyller löpsedlarna med rubriker som "så gick hon ner 30 kg på 3 veckor". 
 
Jag tänker såhär: Visst, det är bra med mål och om man motiveras extra av att vara snygg tills det är dags för stranden, så fine, satsa på det. Men varför just Beach 2013? Och varför börja så sent? Jag försöker istället tänka Beach for life. Tänk antingen vad mycket lättare det blir att komma i form till sommaren om man är i form året runt, eller hur mycket bättre resultat man får när man väl hårdsatsar.
 
Skippa quickfix och magiska dieter och hitta istället en livsstil som håller. Min tanke är att man ska hitta något som fungerar långsiktigt. Se det som en investering i dig själv, din hälsa och din kropp. 
 
Bilder från Thailand, januari 2013
 

Hur satsar jag på Beach for life? Jag vill fortsätta träna både löpning och styrka för att få en frisk, stark och snygg kropp. Jag vill äta medvetet och överlag bra. Men det gäller också att inte glömma själen. Träna det som är roligt och som man känner för just nu, samtidigt som man fyller på både med energi man behöver för att kroppen ska fungera, men också den energi som själen vill ha. Detta sammanfattas med ett ord, B-A-L-A-N-S
 
1 M:

skriven

Mycket bra skrivit!! Beach for life är det jag också vill åt.. Men en lång väg att vandra..

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer