Jordnötssmör

Jag läste i diverse olika bloggar om jordnötssmör i smoothies och annat gott. Jag tänkte därför i förra veckan att jag skulle ta och köpa hem en burk.

Jordnötssmör är ju e sådan produkt som man fått för sig är extremt onyttig, och det är den ju om man väljer fel. På Willys där jag var och handlade hade de två olika. Skippy och den på bilden som jag köpte. De kostade ungefär lika mycket, och var ungefär lika stora. Jag ställde mig och tittade på innehållsförteckningarna. Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig.

Innehållsförteckningen på Skippy var: Malda rostade jordnötter (79 %), vegetabilisk olja, dextrose, härdat vegetabiliskt fett, salt.

Jag gjorde mitt val ganska snabbt, dels genom att titta på mängden jordnötter. Men sedan har jag även lärt mig att få ingredienser är bra.

Jag hittade detta blogginlägg när jag googlade jordnötssmör, och visst det jag köpte var inte bäst, men även enligt henne bättre än alternativet skippy.
1 Michelle:

skriven

Kung markattas ekologiska jordnöts smör är absolut bäst enligt mig.. :)

2 J:

skriven

prova att göra enkelt utan konstiga ingredienser: 1 kg jordnötter tillsätt 1-2 dl rapsolja tills konsistensen är rätt och några teskedar socker. Det stelnar i kylen när konsistensen är ungefär som honung. = Jordnötssmör utan härdat fett och jordnötsbitar i valfri storlek



PS: inspirerade bilder på olika frukostar

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer