Mat mat mat

Det har nu gått några veckor sen jag bestämde mig för att ändra kosten. Eller snarare att själv ta befäl över vad jag stoppar i mig. Jag ser till att det alltid finns nyttiga alternativ hemma. Jag planerar maten på ett helt annat sätt och det känns så skönt. Min kropp är glad och jag frossar i god och nyttig mat.

Den största skillnaden tror jag ligger i att jag tar mig tid att äta ordentlig mat. Inte lika mycket halvfabrikat som innan och mycket mer grönsaker. Nu för tiden när jag går och lägger mig börjar jag längta efter frukosten och ligger och rabblar långa harranger till sambon om vad jag ska äta till frukost dagen därpå. Jag längtar till nästa måltid hela dagen och det är en underbar känsla när jag vet att det dessutom är bra för min kropp.

Så nu bara genom att ändra min kost till, enligt mig, lite lyxigare och komma igång bättre med träningen har jag nu lyckats gå ner 2 kg på bara några veckor.  Och jag kunde inte må bättre!

Pastasåsen på bilden nedan hittade jag i senaste numret av ICAs tidning Buffé. "spaghetti de putanesca" heter det och betyder på svenska "slampans pasta". Såsen innehåller coctailtomater, oliver, sardeller, vitlök och chili och ska när pastan är färdig och avslagen röras ner tillsammans i den stora kastrullen. Vi valde även att grovhacka lite bladspenat och färsk basilika. Det blev underbart gott! Kommer göras flera gånger. vill ni att jag lägger upp receptet?

1 Felle:

skriven

Försöker också äta nyttigt. Kan du inte skriva lite tips på bra mellanmål? Du verkar vara grym på det och jag är trött på fil/flingor och mackor.

2 Linn:

skriven

Åh men vilken tur att det blev bra! :D



Jag känner att jag hamnat i det där pannkaksträsket rejält! Haha. Men det beror nog på att jag inte äter vanliga pannkakor (och inte gjort på länge) pga min bråkiga mage. Därför blir det en hel del experiment ;)

3 Anna M:

skriven

Nej, jag vill bli hembjuden!

4 Thea:

skriven

Jag skulle kunna tänka mig att ta receptet. Ser gott ut! :)

5 Lisa:

skriven

Megafin sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer