Backintervaller

Nu känner jag mig nöjd. Sitter slutkörd i soffan nyduschad och inväntar kvällen. Jag och mamma ska och se Leagally blond, the musical inne i malmö.

Men varför är jag slutkörd då?
Jo, jag har nu genomfört pass 2 i utmaningen vägen mot vinterform. Passet hittar ni här och det var riktigt roligt, men jobbigt!

Jag orkade inte ta mig bort till den jättestora backen några km härifrån, utan tog den lilla (men branta) bakom huset. jag vet inte hur många vändor jag körde, men trampade upp ordentliga gyttjiga stigar i barnens pulkabacke.



När jag var klar med intervallerna i pulkabacken joggabe jag bort til en lekplats och gjorde styrkedelen där. Men i detta blöta väder är det läskigt med jämfotahopp upp på bänk. Man är ju hela tiden livrädd att halka.

Pass 2 (citerat från facebooksidan):

KONDITIONSDEL:

Långa backintervaller: Gå raskt eller spring! Om du är utomhus använd gärna stavar. Hitta en så lång backe/uppförslut som möjligt! Annas optimala backintervall är 6-10 minuter lång. Upprepa 4-6 gånger. Hämta andan ("vila") på vägen nedför backen - även nedförsbackar är bra träning för benen även om det inte är så jobbigt för hjärtat. Om du är inomhus ställer du in lutningen på löpband, 6-10 minuter. Vila (ej stillastående) 2-3 minuter mellan varje intervall.

STYRKEDEL:

Djupa benböj med explosiv uppgång, 3-6 reps med tung vikt. Tränar du utomhus gör du så många att du inte orkar fler. Direkt efter benböjen gör du 12 upphopp på box/bräda/bänk. Upprepa 3-4 gånger.

Avsluta med utfallssteg: så många du orkar. Upprepa 3-4 gånger.

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer