Börjar om igen

Jag sitter i bilen på väg hem från matchen. Matchen jag var supertaggad inför. Vi hade funderingar på att jag bara skulle stå en halvlek, men eftersom knät känts bra körde vi på hela matchen. 

Första halvlek flöt på rätt bra för min del förutom att jag släppte in en skitmål där jag tabbade mig totalt. Men annars några bra räddningar och utsparkar. Insparkarna var lite sisådär. 

I andra halvlek fortsatte det ungefär likadant, fick va med rätt mycket i spelet. Fick en bakåtpassning där deras anfallare löper mot mig och i skottögonblicket när jag ska dra iväg den får jag en liten smäll så att knät hamnar i obalans och jag drar sönder drt igen. Det känns hopplöst nu. Jag är sur och irriterad. Jag bara hoppas det inte är så farligt. Men just nu gör det skitont. 


jossefinast Kommentarer (0)

Kära ben, nu kör vi

Min vecka har börjat bra med morgongym och fotbollsträning under måndagen. Jag körde mitt första benpass på gymmet sedan knäskadan, och det känns helt fantastiskt. Visst, jag körde ju med väldigt låga vikter, men klarade av både knäböj, marklyft och bensparkar. Även fotbollsträningen har jag börjat trappa upp och till helgen ska jag spela min första träningsmatch, både sedan skadan och sedan jag bytte klubb. 
 
Det som dock är rätt underligt är att jag är mer sugen än någonsin på träning, både på gym och fotboll. Men trots detta har jag väldigt svårt att gå upp på mornarna. Jag tror det kan ha å göra med att vi har sådant kaos hemma nu i sovrummet, och att sängen är så lågt ner att man rullar ur de och ut på golvet. Det är helt enkelt ingen trevlig upplevlese att gå upp. Så jag hoppas att i takt med att våren anländer fullt ut och att vårt sovrum på ovanvåningen blir klart ska det även bli lättare att gå up ppå morgonen. 

jossefinast Kommentarer (0)

En månad med Aloevera

Nu har det gått en månad med mina morgonshotar av Aloevera. Jag har hunnit med att testa två olika smaker på Aloeveran, den naturella och Berry Nectar. Min första reaktion på smaken av den naturella var att det var ganska beskt och inte smakade något vidare. Men efter en vecka kände man inte längre bismaken, utan istället kändes det fräscht och slank ned lätt. I veckan bytte jag till Berry Nectar. Den är sötad med äpplen och tranbär  och utöver det är det ekologisk Aloevera stabiliserad med citron, rönnbär och majs. Berry Nectar smakar lite som en smoothie och är kanske lite lättare att börja med, men nu när jag hållt på ett tag med de båda olika skulle jag nog fördra den naturella då den ger mig en friskare känsla. 
 

Att börja prata effekter är fortfarande lite tidigt efter bara en månad, men jag tycker mig ändå känna mig lite piggare och framförallt binder jag inte vätska på alls samma sätt som jag brukar. Jag gissar att det kan ha att göra med att vätskebalansen i kroppen förbättras och man har inte samma behov av att lägga på sig vatten. Eldprovet när det gäller att samla vätska kommer inom en vecka, då det är "den tiden i månaden". 
 
Det här inlägget är ett sammarbete med Susualoe

jossefinast Kommentarer (0)

Dubbelt pass

Jag har två dagar i rad försovit mig så jag missat träningen och igår utvecklade sig till en skitdag. så för att ta igen det blev det extra tidigt på gymmet idag och ett extra långt pass. Jag slog ihop de två pass jag försovit mig från och körde dem idag istället. Man kan ju säga att jag fick en betydligt bättre start på dagen idag jämfört med igår, och än så länge har den utvecklats betydligt bättre. 

 

jossefinast Kommentarer (0)

Pannkaksfrukost

En helt vanlig tisdag gick jag upp tidigt, trots att jag inte skulle träna och ställde mig och gjorde pannkakor. Proteinpannkakor som åts med kvarg utblandad med fun light. Men jag ska också erkänna att det var för at tjagitne orkade vispa grädde till, men jag är övertygad om att det hade blivit godare. Nästa gång blir det grädde och sylt till, eller sirap. 


Igårkväll var jag och tränade fotboll, och jag var med lite mer än på länge, och det kändes bra. Knät gjorde inte ont, mer än litegrann i landningarna. Och idag känns det inget konstigt alls i knät. Snart är jag tillbaka! 

jossefinast Kommentarer (0)

Godmorgon Världen

Är det inte konstigt hur man på gymmet kan tycka att man faktiskt börjar biffa till sig lite, men sen när man ser bilderna efteråt tycker man att armarna är spinkigare än någonsin?! vad händer?! 

Jag har i alla fall börjat morgonen med ett bröst/axelpass. Det kändes riktigt jäkla bra då jag kunde tryxka upp vikterna lite i vissa av övningarna. Men jag måste bli bättre på att våga höja! Men nu skriver vi ännu ett träningspass till årets händelser och jag tror jag är uppe på 40 pass sedan 1a januari. Jag fortsätter mot mina 200

 

jossefinast Kommentarer (0)

UpptrappningMorgonträning idag igen, nästan en vecka sedan sist. På bilden ovan ser ni hur mitt upplägg för dagen såg ut. Mina marklyft kör jag just nu på väldigt lätta vikter för att inte överbealsta mitt knä. Det känns ritkigt bra i kroppen såhär efteråt, och knät blir bara bättre och bättre för varje vecka. Igår testade jag att vara med lite smått under fotbollen, och även det kändes bra. Så nu tänkte jag så smått börja trappa upp träningen på fotbollsplanen, så att jag inte halkar efter mer än nödvändigt.  
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Ännu en helg har gått

Med tanke på det fina vädret som varit över hela landet den här helgen hade man ju kanske kunnat önska att jag kunde visa fina bilder på löprundor, fotboll eller i alla fall trädgårdsarbete. Men icke då. Den här helgen var det tapetsering. Jag och Pågen fick hjälp av hans syster, och när hjälp erbjuds då passar man på. Så vi har tapetserat nästan hela sovrummet, de sista våderna tar vi i veckan. Planen är nu att vi ska bli klara med ovanvåningen så att vi kan flytta in där inom en månad, för sedan vill vi med gott samvete kunna lägga de fina dagarna nu under våren på att vara ute i trädgården. Ikväll är det fotbollsträning på schemat och jag tänkte testa mina första passningar sedan knäskadan och se hur det känns. så håll tummarna för att det går bra! 

jossefinast Kommentarer (1)

En strålande onsdag

Idag vill jag tacka en person. Jag vill tacka Pågen som jag delar mitt liv med för att han sparkade upp mig ur sängen när jag började fundera på om jag skulle skjuta upp gymmet tills imorgon istället. Istället blev det faktiskt så att jag tog mig till gymmet, körde axlar och bröst och avslutade med lite mage. Nu känner jag mig nöjd och stolt att jag fick det att bli av. Tack älskling, det är din förtjänst. 


Klippte bort utväxten när jag tog bilden, en vecka kvar till frisörbesök. 
 
Det blir lunch på stan idag, vi får se hur jag lyckas räkna kalorier på det, men jag får väl höfta till något. Sen ikväll är det fotbollsträning och jag ska åter igen köra rehab. hoppas på att sjukgymnasten är på träningen så att jag kan få ett nytt utlåtande på vad jag får och inte får göra. Och dessutom skiner solen. Så ja, det är en bra onsdag.  

jossefinast Kommentarer (0)

Matlådefix

När jag kom hem från fotbollsträningen igårkväll var det dags att fixa matlådor för veckan. Förra veckan gjorde jag missen att inte ta mig tid till det förrän på onsdagen, vilket då ledde till att det var svårt att få ihop kosten på ett vettigt sätt under veckan. Det funkar så mycket bättre om man gör det i början av veckan. Desutom funkar det mycket bättre om man inte ska äta av dem direkt, för då behöver man inte bli klar med allt samtidigt, utan man kan göra proteinet för sig och kolhydraterna för sig. Allt ska ju ändå ner i låda och in i kylen. 

 
När jag gör mina lådor mäter och räknar jag så att jag vet ungefär hur många kalorier varje matlåda innehåller. Med det sagt är det självklart att vågen får en väldigt central del i köket. Jag börjar med att fördela proteinet i matlådorna och bygger lådan kring det. Sedan försöker jag att få till kolhydrater och grönsaker på något sätt i alla lådor och toppar det med sås eller annan fettkälla. Ibland planerar jag i förväg, men ibland blir det som den här gången, att jag bara planerat lite halvt och sedan improviserar lite olika kombinationer. Idag blev det fyra olika typer av lådor, två med lite högre näringsinnehåll och två med lite lägre. Totalt blev det 10 lådor, så nu bör vi klara oss ett tag. Följande kombinationer blev det:
 
  • Fläskkotlett med matvete, bearnaissås och sallad: 700 kcal
  • Nötkött med potatis och morot med rotfruktsbea: 650 kcal
  • Honungstoppad kyckling med matvete och grönsaksröra: 441 kcal
  • Grönsaksröra med vegetariska köttbullar: 413 kcal
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Tidig måndags-rehabSom vanligt inleddes veckan på gymmet. Somnade sent igår så det var lite kämpigt att komma upp i tid, men det ordnade till sig när jag väl fått på mig träningskläderna. Med en aloevera-shot i magen och en shake med aminosyror i handen körde jag till gymmet och landade in strax efter halv 6.

Det blev en sväng på träningscykeln föjt av några rehabövningar för mitt knä. Det är skönt att känna hur det faktiskt hjälper, och idag kändes knät riktigt bra. Gjorde inte ont vid ett enda tillfälle och under tiden på träningscykeln stramade det inte alls. Därmed tänkte jag på fotbollsträningen ikväll, utöver mina rehabövningar, testa att springa lite och även att slå några enklare passningar. Heja mig!   

 

jossefinast Kommentarer (0)

När det syns

Det händer ibland att man vaknar och bara känner sig så jäkla nöjd över de framsteg man lyckats göra. igår var en sån dag. Att kunna stå i spegeln och verkligen se hur musklerna har växt och börjar titta fram igen, på bara 1-2 månader är underbart. Jag har saknat dem i ett år ungefär, men nu är jag på väg, och ska bara fortsätta! 
 

Så vi kan väl sammanfatta FebruariFokus såhär: 
 
Gebom att bli mer medveten om vad jag stoppar i mig, och öka planeringen har jag fått fantastiska resultat, trots att jag inte kunnat träna riktigt som planerat i och med knäskadan. Det har inte varit jobbigt, och jag har inte behövt avstå från saker jag vill äta eller haft förbud. Jag har gått ner knappt 2 kg av de 4 jag har som mål fram till slutet av mars. Jag har även minskat fettproventen, och mina kläder passar betydligt bättre. Allt detta på ganska liten ansträngning, tack vare ett större medvetande om mitt handlande.
 
Med andra ord känns det skitbra, och nu fortsätter jag med ett Medvetet Mars, och tycker att ni ska hänga på. Det handlar om att ta aktiva val och vara medveten om vad man gör och inte. Inte enbart när det gäller kosten, utan allt. Mina mål för mars är att kunna börja träna och spela fotboll igen, och att fortsätta likadant som i februari med kost och träning. Det handlar om att inte ge upp och inte sitta och vänta på att saker ska hända. Jag kämpar för det jag vill ha helt enkelt. 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer