Paradiset på jorden

Nu har jag och pågen äntligen landat ute i sommarstugan. Det betyder att det är sommar på riktigt! Sen att jag i år inte kan bada, inte kan röra mi och ska försöka lära mig konststycket att gå med kyckor i sanden, det är en annan sak. 
 
Igår var jag hos sjukgymnasten igen och fick lite fler och lite mer avancerade, men fortfarande löjligt enkla övningar. Men de e ju inte löjligt enkla för mig. För mig är de jättesvåra just nu, men det är bara att öva öva öva. Visar senare under dagen/helgen hur min träning ser ut. Nu ska ni få lite bilder från mitt paradis.
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

En "semesterdag"

IDag är första dagen som sjukskriven då det fakiskt känts lite som semester. Efter att ha gjort mina övningar ch sedan stickat lite framför TVn gick jag ut i trädgården och la mig på solsängen. Tänkte att jag skulle ligga där tills tobias kom hem för att äta lunch, men det var så sköt att jag stannade på den där sängen till klockan var 15.40. Härlig färg på kinderna och skön energi i kroppen.

 
De här dagarna blir det en hel del stickning och jag täntke att jag skulle passa på att visa mitt senaste alster, en klänning som jag är sjukt nöjd med.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Måndag

Måndag idag. Första dagen på veckan, min 8e dag som sjukskriven, 10e dagen sen operationen och tredje beöket hos sjukgymnasten. Rörelsen i knäleden ökar för var dadg och både blåmären och svullnad börjar så sakteliga ge med sig. 

Jag har varit noga med att göra mina övningar i alla fall två gånger om dagen och försöker att inte överanstränga det genom att belasta det i för långa perioder åt gången. Och majoriteten av dagarna spenderas fortfarande i ryggläge med benet på soffarmstödet.

 
Idag la jag däremot 3 timmar på att ligga och blunda på en massagebänk medans jag för först gången fick en ögonfransförlängning, och jag är supernöjd. Ska bli så skönt att slippa smink hela sommaren! 

jossefinast Kommentarer (0)

Sommarmat

På sommaren brukar jag till lunch föredra lite lättare mat och den senaste månaden har jag förälskat mig helt i tomater. Så idag blev middagen en tomat- och mozarellasallad dränkt i olivolja och lite stänk balsamico och salt. Min favoritsallad att dryga ut tomaterna med är Machesallad. Jag har alltid ICAs påsar med färdigsköljd sallad i kylen tillsammans med Romanticatomater och mozarella för att kunna slänga ihop en matlåda att ta med till jobbet/stranden/utflykten, eller en tallrik att äta i soffan framför TVn. Idag släängde jag även ner lite röd spetsparika. Brukar vilja ha lite rödlök för att bryta av smakerna. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Shoppingsugen

Jag sitter hemma hela dagarna och slösurfar samtidigt som jag tittar på TV-serier. Jag sitter ju även och drömmer om att börja träna igen och när man då halkar in på stronger.se är det lätt hänt att man klickar ner en massa olika kläder i varukorgen. Och även om det inte är jättedyra träningskläder springer summan lätt iväg när det är så mycket snyggt. Så innan jag klickar på betala får jag nog fundera på om jag kanske kan välja bort några av plaggen. 

Om du var jag, vilka skulle du välja?

allt på bilden från stronger.se

jossefinast Kommentarer (1)

Den magiska tejpen

Idag startade dagen klockan 8 hos sjukgymnasten. Vi gick igenom övningarna jag fick sist, och körde äldigt mycket rörlighet. Utöver de la vi även till en övning som innebär att sträcka och lyfta benet samtidigt. Det låter kanske simpelt, men det är riktigt svårt så det är bara att öva öva öva. 

Mitt största problem de senaste dagarna har ju varit smärtan i vaden som beror på att det samlats mycket blod. Därav de fina blå och gula märkena på mitt ben. Dock är det tydligen ändå inte så farligt jämfört med många andra, oc tack vare att jag legat ner har blodet samlats på baksidan av vaden och inte på framsidan vilket det gör om man är uppe och går mycket. Och om blodet samlas på framsidan ska det tydligen göra väldigt mycke mer ont. Men innan jag åkte från sjukgymnasten idag fick jag en tejpning som skall hjälpa till att öka flödet och därmed få igång musklerna utan massa överflödogt blod.  

 
Det har nu gått 3 timmar sedan jag fick tejpen och det känns redan så mycket bättre. Vaden är inte lika stel som innan och det spänner inte alls lika mycket. Jag inbillar mig även att blånaden under tejpen redan börjar gå ner. Men vi får väl ge det några dagar och se hur det utvecklas.
 

jossefinast Kommentarer (0)

sjukgymnastiken har börjat

I måndags var jag hos sjukgymnasten för första gången efter operationen. Jag fick några enkla övningar för att få upp rörligheten och de ska göras 3 gånger om dagen, under förutsättning att det inte gör ont. Jag har bestämt mig för att jag ska strukturera upp min rehab så att jag får den svart på vitt. Det är så himla lätt att man slarvar om man inte på något sätt får bekräftelse på att det är gjort så mycket som man ska. 
 
Jag vet att det för mig fungerar väldigt bra med att göra listor, checkboxar och liknande. Att få stryka något man gjort ger tillfredsställelse och bekräftelse på att det är gjort. Så det är vad jag ska göra nu. efter varje besök hos sjukgymnasten ska jag lista upp övningar och checkboxar för varje gång jag ska göra det. Sen kommer inte alla boxar bli kryssade, så är det ju, men de flesta ska bli det. 

 
Så nu är det fyra olika rörlighetsövningar som ska göras tre gånger om dagen, men fokus ligger framförallt på att få ner svullnaden och att kunna sträcka på benet helt. Därför ligger jag just nu på soffan med benet i ett ispaket och kollar på Suits, men innan jag går å lägger mig ska jag göra övningarna en gång till. Och redan imorgon är det dags för nästa besök hos sjukgymnasten. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Knäläge

Igår var dagen då jag slutade med citodon och gick över på enbart panodil och ipren. Den värsta smärtan var borta, däremot har vaden börjat bråka och blåmärena växer hela tiden. Det känndes som när man vaknar på morgonen efter att ha haft krap under natten. Det sitter i även idag, men jag gissar att det är för att det samlats blod i knät och andra slaggprodukter som inte riktigt försvunnit.
 
 
Svullnaden börjar lägga sig. Jag kan stödja lite på benet nu. Går relativt normalt med kryckor. Kan nästan sträck ut benet helt. Man ser hur det rycker ilårmuskeln när jag försöker spänna den. Det är fortfarande långt kvar, men det är skönt att se att allt arbete ger resultat. Och med arbete menar jag lite rörelseövningar jag fått från sjukgymnasten, men framförallt högläge och kyla. 

jossefinast Kommentarer (0)

Planen

Så okej, ni som tittat in här förr ser att här (äntligen) hänt lite saker. I samband med det nya utseendet på bloggen ska här också tas nya tag. Jag har precis påbörjat min nya resa.
 
När jag drog sönder knät för tredje gången inom ett år och fick konstaterat att korsbandet var av och att det enda att göra för att få tillbaka full styrka var operation kände jag: äntligen! 
Det kanske låter konstigt men jag kände på något sätt att äntligen är det på ritkigt och jag får e chans att faktiskt bygga upp något från grunden och inte bara rehabbträna för att några månader senare slå upp allt igen. Chansen att börja om med tydliga mål för min träning och mitt liv. En möjlighet att en gång för alla ge allt för fotbollen och bli så bra jag bara kan. 
 
Så med detta inlägg vill jag välkomna er till min nya resa. Min resa tillbaka och vidare. Det är nu det gäller. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Nu har det börjat

Sedan slutet av mars har jag gått med ett trasigt korsband. Jag har kämpat mig igenom rehab för att bygga upp knät så mycket jag kunnat för att sedan kunna bryta ner det igen. Den 2 juli åkte jag till Ängelholm för att få mitt nya korsband. Jag tror att operationen tog ungefär en fotbollsmatch (dvs 90 minuter), men allt jag vet är egentligen att jag sövdes vid 10 på förmiddagen och vaknade vid lunch.

Under tiden jag var sövd plockade de ut senor från baksida lår som tvinnades ihop och sattes in i knät som ett nytt korsband. Utöver det tittade de även över mina trasiga menisker och filade lite på dem för att de lösa bitarna inte ska ligga ivägen och ömma. Den första tiden efter operationen har spenderats i horisontellt läge
 
De första dagarna hade jag fruktansvärt ont och hela benet har varit svullet och inte förrän under måndagen (3 dagar efter op) började det kännas ganska uthärdligt och jag kunde vara uppe och röra på mig lite mer. Det är fortfarande ganska svullet, men det går åt rätt håll. Skynda långsamt
 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer