Matlådor till ett helt kompani

Veckan har verkligen varit katastrofal när det kommer till maten. Har inte haft någonting hemma, och inte heller tid att varken laga och eller handla mat. Vi kan väl säga att efter att idag ha ätit en chokladkaka till lunch tröttnade jag. Därför har kvällen lagts på att först storhandla och sedan laga mat. 

Jag handlade först ett helt gäng nya matlådor för att ha något vettigt att lägga all mat i. Sedan var det att ge sig på den enorma inköpslistan jag gjort, uppdelad efter var i affären jag hittar sakerna. 


Jag följde styrkelabets foodprepp för att slippa tänka så mycket själv. Ni hittar den (HÄR). Detta innebär att jag nu har 12 matlådor med ca 500kcal i varje. 4fisk, 4kyckling och 4vegetariska. Måste säga att det
Känns riktigt lyxigt, och enkelt! 
 
 
 Visst, med handling tog stekt verkligen hela kvällen, så en söndag passar nog bättre. Jag troratt jag ska försöka mig på detta oftare för att förbereda veckan bättre än jag gjort senaste tiden. 
 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Nu går det superbra

Bloggandet haltar lite, och ska jag vara ärlig så tror jag det hänger ihop med att jag är så dålig på att ta bilder just nu. Bättring! Det blir alltid lättare närmare våren när det är ljust lite längre på dagarna och allt är lite vackrare. MEn jag ska bättra mig. 
 
TRäningen däremot går det riktigt bra med. Hinner med 3 pass gym i veckan, pluss det lite fotboll och ibland även cardio. Den här veckan hittills var det Fotbollsträning måndag och idag. Det är jobbigt och man får upp flåset rätt så bra, speciellt i slutet av träningarna där vi gör löpövningar. Jag hann även med ett benpass på gymmet igår morse. Det blev ett par nya shorts och jag kan verkligen rekomendera att köra benträningen i shorts, även på vintern. Känns bra att se musklerna jobba. 
 
Imorgonbitti blir det överkropp på gymmet och sen nöjer jag mig nog med att titta på handboll på kvällen. 

jossefinast Kommentarer (0)

Premiär i shorts

 
Idag vaknade jag med träningsvärk. Gårdagen bjöd på ett morgonpass på gymmet där jag iklädd shorts körde ett benpass. Det är mycket roligare att köra ben om man verkligen kan se musklerna jobba. Det blev mina löst sittande Reebok shorts från USA som gjorde premiären. 

På kvällen blev det däremot både underställ Och överdragsbyxor när det var daga för en annan premiär. Säsongens första utomhusträning. Och det var riktigt roligt trots tillhörande stelfrusna tår. 

Och som sagt, idag är det träningsvärk. I rumpa och ljumskar framförallt, men även lite i låren. 

jossefinast Kommentarer (0)

Påfyllning

Jag verkligen älskar min morgonträning. Alla dagar går det inte vägen, som i morse när pågen stängde av mitt larm eftersom jag själv inte hörde det. Så jag fick inte tiden att gå ihop. Så dagens pass flyttas till imorgonbitti istället. 

Men i fredags och igår fick jag till mina morgonpass hur bra som helst. Jag går upp tidigt och försöker vara på gymmet redan 05.30. Det innebär att jag har 75 minuter på mig att träna och duscha och göra mig klar för att köra till jobbet. Innan jag sticker hemifrån blandar jag till en shake med aminosyror, packar med en oblandad portion proteinpulver och stoppar mellanmål och lunchlådan i jobbväskan. 

 
Aminosyrorna har jag upptäckt är nyckeln till allt. En celsius eller liknande hade säkert också gett mig en bra känsla, men aminosyrorna kan jag alltid ha hemma och dessutom ger de mig bra proteiner under träningen. Och energi. Jag dricker de direkt innan och under träningen och mycket är säkert placebo, men jag känner mig stark med dem. 
 
Jag beställde hem några olika protionspåsar från fitnessguru för att testa de olika smakerna, och jag bestämde mig efter lite velande för aplle. Beställde det i fredags och igår (måndag) levererades det. JAg passade även på att klicka hem lite bakepro och pankaksmix som testades redan ikväll. Sedan tidigare har jag även mitt proteinpulver (två typer) och bars som kan funka som mellanmål långa dagar. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Mitt 2014 (del 4)

oktober
Resten av fotbollssäsongen var körd med tanke på operationen i september, men det kom ett kval i mitten av oktober, som jag trots allt kunde vara med på. Jag hade flyttat till helsingborg, och kom därmed inte iväg till gymmet i lund, där jag hade medlemsskap året ut. 
 
Jag försökte acceptera att det var ok at tinte träna i någon högre utsträckning och la tid på att sova mycket och renovera mycket. Pausade helt från den här bloggen och skrev ltie då och då i renoveringsbloggen (agnes14)
 
totalt blev det 6 träningspass, men det kändes som total träningsvila. 
 
 
november
Jag hittade en ny fotbollsklubb här uppe i helsingborg som jag började träna med, Hittarps IK. Det gjorde att träningsdosen ökade något och det blev fotboll två gånger i veckan. I övrigt ingen träning alls, utan det var renovering och jobb för hela slanten.
 
Jag hade ett stort projekt på jobbet jag jobbat med hela året, och utöver det även en utbildning där jag var iväg i göteborg några dagar. Bloggpausen fortsatte, men lusten började komma krypande tillbaka. 
 
Jag började fundera på hur jag skulle göra med gym. I slutet av månaden bestämde jag mig för att jag det var dags att börja undersöka gymmöjligheterna i min nya stad. Jag googlade och läste på om massa olika ställen. Jag bestämde mig föratt köra en provmånad i december för att testa lite olika gym och sedan ta det som passade mig bäst. Så sista helgen i november peppade jag som bara den inför det. 
 
Totalt 7 fotbollsträningar under november, och that's it på träningssidan. 
 
 
 
december
Ja nu började det hända saker igen. Jag hittade mitt nya gym, Nordic Wellness på ramlösa i helsingborg. Passar mig perfekt då de har öppet mellan 05 och 23 alla dagar. Dessutom hade de extrapris på medlemsskap för ett år, så det var helt perfekt.
 
Jag började köra igång ett gympass och började få tillbaka träningsviljan ordentligt. Viljan att satsa och att bli stark igen. Även fotbollsglädjen var tillbaka och det blev läge att börja satsa och tänka framåt. 
 
På renoveringsfronten rörde det sig kraftigt framåt och badrummet blev mer och mer klart. Julen dundrade in med allt vad den innebär både vad det gäller mat och familj, men även långledigt. Och för oss blev långledigt=renovering.
Och just det, jag stickade klart en tröja. Och en mössa till pågen. 
 
 
 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Mitt 2014 (del 3)

juli
Under juli kom vi hem från Grekland och startade en running streak. Både jag och pågen skulle springa 5 mil på två veckor för att komma igång. Jag skulle jobba 2 veckor, medans alla andra gick på semester. Allt började bra och jag klarade av en veckas jobb, 10 dagars running streak och 41 km, sedan blev jag sjuk. Och jag blev duktigt sjuk. Jag fick ett virus i halsen vilket orsakade blåsor i mun sår i slemhinnorna vilket gjorde att jag blev sängliggande en hel vecka. 
 
I slutet av månaden var det dags för 2 veckors semester som spenderades ute i sommarstugan under de finaste och varmaste veckorna på år och dag. Det var helt enkelt fantastiskt och perfekt. Pågen pendlade lite fram och tillbaka mellan lund och juleboda då han precis börjat jobba och inte ville ta ut mer än en veckas semester. 
 
Lägenheten lades ut till försäljning och efter några spännande dagar där buden trillade in var den såld och alla var nöjda och glada. Vi tog semesterveckorna med vetskapen om att nästa gång vi har semester är det renovering som gäller. 
 
På grund av sjukdomen blev det inte jättemycket till träning utöver den där runningstreaken. Jag fick till några löp-rundor även i slutet av månaden och totalt blev det 13 pass, alla löpning.
 
 
augusti
Jag började jobba igen och även fotbollen drog igång igen. På första fotbollsträningen lyckades jag dra sönder menisken och sabbade på så sätt lite till av alla mina träningsmål. Träningen efter det belv lite sjukgymnastik och några fotbollsmatcher jag tog mig igenom hårt tejpad. 
 
Man kan ju dock välja att se det som att skadan och träningspausen kom ganska passande, då vi behövde lägga all tid vi kunde på att förbereda flytten i slutet av månaden. Vi packade låda på låda och förberedde och organiserade allt för att det skulle bli så lätt som möjligt. 
 
I slutet av månaden blev det trots allt dags att ta tag lite i träningen igen. Då levde fortfarande drömmen om att klara av 200 pass under året och jag jobbade mig in i träningen igen. Totalt blev det bara 9 passvarav 4 var fotbollsmatcher. 
 
 
september
September präglades av att vara nyinflyttad i hus, men också väldigt mycket av att jag opererades.Den 1 september tog jag bor en hudtumör i ryggslutet, vilket ledde till 8 stygn och att jag kände mig helt invalidiserad och knappt kuna röra mig eller göra något alls. Här grusades tanken om att klara mina 200 pass, då det tog väldigt lång tid för mig att komma tillbaka från operationen. Under september blev det inte ett enda träningspass, och faktiskt bara 1 blogginlägg här. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Mit 2014 (del 2)

vi fortsätter där vi slutade i förra inlägget helt enkelt.
 
april
Det började här gå väldigt mycket bättre för mig, på de flesta plan. Jag bloggade visserligen lite mindre, men jag hade minst sagt fullt upp. 
 
Jag jobbade vidare på systembolaget på lördagarna, och på mitt vanliga jobb som produkotionsingenjör blev jag erbjuden en fast tjänst. Fotbollssäsongen drog igång med matcher, och träningar i högt tempo. Jag och pågen kom fram till att det var en himla dum ide det där med att vara ifrån varandra. Jag skrev min sista tenta. Jag och pågen bokasde resa till Grekland och jag spenderade mycket kvalitetstid med min älskade Yoshi. 
 
Träningsmässigt var det lite upp och ner. Viljan fanns där, men kroppen började trilskas. En sträckning av ljumsken gjorde att jag tvingades till vila mer än jag önskat. Totalt blev det 12 pass, framförallt bestående av gym och fotboll. 
 
 
maj
Det största var nog egentligen att min påg äntligen flyttade hem igen och vi kunde åter kalla oss sambos. Pågen fick jobb och jag fick besked om att jag klarat sista tentan och därmed hade alla poäng för att ansöka om min civilingenjörsexamen. Vi gick och tittade på ett hus i helsingborg, och vi köpte det efter ganska mycket grubblande. Vi räknade ner dagarna till att vi skulle åka till grekland och vi fortsatte laga mat från Linas matkasse.
 
Träningsmässigt hade ljumsken läkt hyfsat och fotbollen tog stort fokus. Jag blev utsedd till matchens spelare efter vår första vinst i division2. Jag spelade fotboll, gymmade, spinnade och sprang ihop 19 träningspass
 
 
juni
Juni månad bestod framförallt av jobb och fotboll första halvan, sedan var det semester. 2 veckor i grekland gjorde gott för själ och kärlek, mindre gott för den fysiska formen, men det var det värt. Vi fick lägenheten fotograferad inför sommarens försäljning och min syster gick på bal och tog studenten. 
 
jag fick ihop 11 träningspass under månaden och de flesta av dem var under de två första veckorna. 
 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Mitt 2014 (del 1)

En ett nytt år har fått mig att reflektera lite. Det året som har gått har verkligen varit mycket. Upp ner ch överallt. Och jag känner att jag behöver göra något som jag aldrig tidigare gjort. En årskrönika eller sammanfattning om året som gått. Framföralltvill jag göra det för min egen del, för att visa för mig själv vad jag egentligen gjort och gått igenom, men jag vill också på något sätt förklaramig för er tappra som följer mig här. Som sagt, det här året har varit mycket. Vi får se hur många delar det blir, men jag börjar direkt.
 
januari 
Året inleddes i Los Angeles, USA med familjen. Det var en fantastisk resa med många intryck och fantastiska nya vänskaper med släktingar. Jag shoppade mer än jag nog någonsin gjort, och framförallt köpte jag en helt ny träningsgarderob. 
 
Men samtidigt mådde jag inte bra.  Jag var upp och ner visste varken vad jag ville eller kände. Under tiden jag var iväg flyttade Tobias ur lägenheten då vi bestämt oss för att bo isär ett tag. Jag kom alltså hem till en helt ny situation men försökte leva samma liv ndå, och det gick ju såklart inte så bra.
 
Jag försökte komma igång med träningen efter en lugnare period och USA resa. Jag bestämde mig för att under året skulle jag genomföra 200 pass. Det är träning ca 4 gånger i veckan och inte alls omöjligt. I januari blev det totalt 8 pass, varav 2 var i USA. 3 styrkepass, 3 fotbollspass och 2 konditionspass. En envis förkylning satte stopp för mer träning i kombination med att jag verkligen inte var i stabilt läge. 
 
 Jag i death valley
februari
Månaden började som januari slutade. Oinspirerat och deppigt ensam i lägenheten. Fortfarande ganska lite träning, framförallt på grund av mitt sista spex.

Framåt slutet av februari däremot hände något. Jag skrev ett inlägg om hur jag kännde mig som nybörjare igen och som att jag tappat allt jag gjort i träningsväg. Den känslan förföljde mig nog egentligen resten av året, men där och då tog jag tag i det och fick ihop 13 träningspass, där 10 av dem var under de två sista veckorna. 
 
Efter ett svettigt cardiopass i februari
 
mars
Under mars började våren så smått komma smygande, solen började återvända och även jag började nog må lite bättre. Jag och pågen började komma närmare varandra igen och jag umgicks mycket med familjen. 
 
Jag kom igång med träningen ordentligt och höll i det hela månaden. Jag började igen baka lite hälsoinspirerade kakor och tänkte mer på vad jag åt. Belv lunchlådor att ta med till jobbet och jag fick in rutinen med träning innan jobb igen, det jag ärligt talat älskar, som inte många andra förstår. 
 
Fotbollen drog igång på riktigt inför nya säsongen. Ny tränare och en högre division gav massor av pepp och hjälpte också till att få en att ta sig till gymmet för att utvecklas ännu mer. 
 
Under mars månad fick jag till 20 pass, blandat med framförallt gym och fotboll men även något pass spinning. 
 
 Morgongym och nyttig chokladkaka till frukost
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer