Det närmar sig

Var och varannan dag får jag nu frågan "hur går det" eller "hur mår knät". Äntligen kan jag faktiskt säga bra. Jag känner att jag gör framsteg för var dag som går. Jag sköter min träning exemplariskt och idag är jag till och med mör i hela kroppen eftersom jag kunnat börja träna lite hårdare Och det är så fruktansvärt skönt!
 
Idag är det exakt en vecka kvar tills jag går tillbaka till jobbet. Den här veckan som är kvar ska jag kämpa vidare med mycket träning, för jag vet att det kommer bli svårare sen. Det blir alltid svårare att pussla ihop vardagslivet när man dessutom ska jobba 8 timmar om dagen. Men samtidigt vet jag också at tingenting är omöjligt. Det gäller bara att från början ha en plan. Så den ska jag lägga upp min sista vecka. För det finns inget annat alternativ än att jag fortsätter att bli starkare för att sedan kunna komma tillbaka till fotbollen så snabbt som möjligt! 

 

jossefinast Kommentarer (0)

6v post op

Idag var det dags för återbesök hos läkaren, 6veckor efter operation. JAg började dock morgonen hos sjukgymnasten klockan 9 där jag tränade efter mitt nya program. vi kommer lägga till och ändra öningar allt eftersom jag blir starkare. Det känns superbra att ha kommit igång lite hårdare med tränigen nu och att faktiskt svettas när man tränar. 
 
Väl hos läkaren gick det snabbt. Jag var in och ut på ortopeden på 10 minuter och fick med mig beskedet att allt såg bra ut och att jag ska träna på och lyssna på min sjukgymnast. Och det var ju faktiskt väldigt skönt att höra. 

Detta innebar att till lunch hade jag hunnit med allt som var planerat för idag och resten av dagen harhittills spenderats i solen i trädgården Och sedan i sofan med benet i högläge. Nu tänkte jag dock ta eftermidagen till att planera min träning för de kommande dagarna. ästa pass hos sjukgymnasten är inte förrän på måndag, så nu ska jag visa att jag faktiskt kan själv också.  
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

En vanlig tisdag som sjukskriven

Strax innan lunch och efter tre koppar kaffe lyckades jag tillslut samla ihop mina saker och bege mig till gymmet. Fick till ett bra pass på träningscykeln (50 minuter!!!) och körde utöver det både rehab för mitt knä och bålstyrka med kettlebell. Avslutade med att köra lite lättare för biceps och axlar också mest för att känna att kroppen är på gång nu. 

Det var längesedan jag gjorde ett så pass långt och ansträngand pass. Svetten rann som bara den och det var en riktigt skön känsla. Befriande på något sätt att känna at jag faktiskt kan bli trött och svettas. 

Hemma från gymmet igen blev det att slänga ihop en salladtill lunch toppad med en jättebit fetaost. Den intogs sedan i soffan med knät i ett ispaket i högläge för att motverka svullnad. Så nu har jag satt på ännu en kanna kaffe, så det kan bli lite eftermidagskaffe lagom tills tobias kommer hem för att sedan kunna laga lite mat och förhoppningsvis åka ner till stranden och hälsa på fotbollslaget som idag kör beachfotboll istället för vaniga träning för att inte glömma bort att ha lite roligt mitt i all framgång. 

jossefinast Kommentarer (1)

Anpassar efter regn och humör

Jag är sjukskriven i två och en halv vecka till. under dessa veckor är mitt mål att varje dag (måndag-fredag) antingen träna med sjukgymnasten eller riva av ett ordentligt pass på gymmet med extra mycket träningscykel för kondition och rörelse, och något tyngre övningar för mitt skadade knäoch mycket bålstabilitet. 
 
Igår var jag hos sjukgymnasten och idag var planen att jag skulle komma iväg till gymmet relativt tidigt på förmiddagen för att sedan kunna fokusera på gångträning i eftermidag. Men jag vaknade av ett störtregn och känner mig inte sugen att lämna huset alls. Så nu sätter jag mig i soffan ett tag med en kanna kaffe och tar nya tag om en timme eller två.
Spanar på min chiliträdgård medans regnet piskar utanför
 

jossefinast Kommentarer (0)

Lycklig sommar

Nu är pågens semester över och ag är åter ensam hemma om dagarna. Under de två veckor vi spenderade ute i sommarstugan regnade och blåste det en hel del, men vad gör det. Jag har ätit och druckit gott, umgåtts med familjen och på köpet blivit förlovad. På vår 5års dag ordnade pågen så himla fint och ställde då frågan om jag vill gifta mig med honom, och ja det vill jag ju absolut. Så nu, redan 2 veckor senare är jag redan Bridezilla. 

Träningsmässigt har jag jobbat vidare med min rehab, men det går långsamt tycker jag. Även om jag är mycket mycket bättre nu än när jag åkte ut till stugan känns det som att framstegen är för små och att de kommer för långsamt. Men nu kommer jag börja trappa upp träningen igen och fokusera mer på hela kroppen, och sedan lägga till rehabben utöver det. 

Ni får lite blandade bilder från sommaren här, så återkommer jag under dagen med en fysisk rapport.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer