Bröst och axlar såhär på en onsdag

Lyckas jag håll aihop det veckan ut och inte tackla av i brjan av nästa vecka så vågar jag nog säga att jag är på gång och tillbaka. Idag var det dags att väcka bröst och axlar, och jag blev påmind om varför jag älskar det passet. Att känna musklerna i överkroppen jobba, och framförallt SE dem jobba... det är underbart. Man blir påmind om att de finns fortfarande kvar. Det skadar ju inte heller att lägga till lite drag i cablecross, där man ser varenda liten muskel i armarna. 


 
Betar mig fortfarande igenom kläderna som inhandlades i USA (idag är det visserligen samma uppsättning som i måndags... ). Shortsen från reebok har blivit några av favoriterna. Men egentligen är ju allt nya favoriter... 

jossefinast Kommentarer (0)

Måndagsben

Förra veckan sa jag att jag skulle komma igång igen, och det gjorde jag. Dock var jag ganska sparsam med blogginläggen. Jag kände på något sätt att jag inte vill e jinxa det. Det har hänt så många gånger förr att man efter ett pass säger "nu är jag igång" och sen tappar man det lika snabbt igen. 
 
Men förr aveckan fick jag ihop 5 träningspass och idag är det måndag. En måndag då jag inte låg kvar i sängen och tänkte: äh jag kan lika gärna träna ikväll eller imorgon", utan istället gick upp, bytte om, blandade en shake och åkte till gymmet. Jag körde första spliten i mitt 4-split program, med fokus på ben. Det känns just nu kan jag ju berätta. 
 
 
Kämpar i mig min frukost nu för att kunna hoppa in i duschan och sen göra mig klar för jobb. Men det går inte så snabbt idag... 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Igång?

Igår var det alltså den där måndagen jag snackat om. Det var toppnotering på invägningen och sen bara att köra igång. Utöver att jag åt en något mindre lunch än vanligt var det egentligen inga konstigheter med maten. Höll mig undan småätandet och höll mig till frukost lunch och middag med en frukt däremellan på förmiddagen och ett kokt ägg på eftermiddagen. 
 
Vad det gäller träning fick jag årets första utomhuslöprunda. Det blev nog strax över 3 km. Jag mätte varken tid eller distans och lyssnade inte på något annat än mina tankar och ansträngda lungor. Men efter första kilometern hade jag kommit in iett tempo som kändes hållbart och hela rundan kändes riktigt skön och avslappnad. Underben och fötter blev väldigt trötta, men det är ju inte konstigt med tanke på hur lite jag sprungit det här året. 
 
Nu sitter jag och försöker kämpa i mig dagens frukost för att sen åka till jobb, och ikväll åka på fotbollsträning. 
 
OS-kväll framför TVn och morgonens frukost.

jossefinast Kommentarer (0)

Gör något ovanligt

Just nu Gör jag något som är väldigt olikt mig. Jag säger "på måndag börjar jag", tar ett steg tillbaka och försöker få saker och ting att falla på plats. Den här veckan har gått i trötthetens tecken och jag tror att det som är kvar av veckan kommer innebära lika mycket trötthet. Därav, nästa vecka. Jag har senaste månaderna lagt på mig en hel del vikt och har lite tappat mig själv. Det syns även väldigt tydligt på bloggen. 
 
Jag har inte varit viktfokuserad på flera år, för jag har inte behövt vara det. Jag vill inte vara det nu heller, men samtidigt känner jag att jag måste tappa en del av det jag bädat in mina muskler i för att kunna ge allt och vara mig själv. Nöjd, stolt och sprudlande, det är så jag vill vara och det är jag inte just nu.  Jag har alltid sagt: "Varför vänta tills på måndag när man kan börja idag" MEn något man inte får glömma är ju att man ska ge sig själv de förutsättningar som krävs för att lyckas. Därför är det den här gången jag som väntar till måndag. Fram till dess ska jag hinna läsa igenom alla mina gamla nybörjartips som finns här på bloggen. 
 
Och en inspirationsvideo
 

jossefinast Kommentarer (0)

Tåproblem

Fotbollsträningarna har dragit igång igen och det är högre tempo än någonsin. Roligare än någonsin också. Dock har jag ett problem. Eller ska jag vara riktigt ärlig två problem. Dels att min kondition är allt annat än den varit, men även att jag får så förbaskat ont i tårna. 

Varje januari blir naglarna blå, och i slutet av året tappar jag dem. Det innebär att när det är dags för att dra igång utesäsongen igen har jag tunna späda naglar som inte klarar pressen från fotbollsskorna, och blir blå igen. 

Det var fotbollsträning igår alltså. Det innebar att det var hur lätt som helst att slockna kl 22 och sov 7,5 timmar för att sedan gå upp och göra mig redo för jobb. 

Sovsällskapet inatt var den här lilla plutten

jossefinast Kommentarer (0)

Svettigt Cardiopass

Idag gjorde jag något jag inte gjort på länge, jag sprang. Jag tog mig igenom 22 minuter på löpbandet så att svetten sprutade. I och med att jag missade fotbollsträningen igår på grund av styrelsemöte kännde jag att det var på plats att flåsa lite. Vi kan ju konstatera att konditionen är inte där den en gång varit, men framförallt har jag tappat en hel del av löparpsymet. Men jag vet ju att det kommer om jag bara jobbar på det. 

PAssade på att köra lite yggresningar med viktplatta också när jag ändå tagit mig till fymmet. Nu sitter jag i morgonrock och dricker kaffe och ska snart masa mig till jobbet. 

 
Det blev invigning av ännu ett träningslinne från USA. ett grå/vitt Nikelinne med inbyggd BH. Brukar inte tycka att de inbyggda sporttopparna funkar så bra oh har därför alltid en vanlig under också. Men den här funkar hur bra som helst utan extra stöd. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Som en nybörjare

Juli 2011 var månaden då jag lade om mitt liv till att vara mer aktivt och bloggen ändrade inriktning till en blogg med fokus på träning. det första inlägget hitar ni här
 
Det har hänt mycket sedan dess och jag är väldigt stolt över den förändringen. Det senaste året har det dock varit ganska mycket upp och ner. Idag var jag tillbaka på gymmet igen. Jag känner mig verkligen som en nybörjare och som att jag inte tränat på en evighet. kroppen har lagt på sig de där trivselkilona och musklerna är betydligt mindre definierade. På ett sätt kan jag känna: Hur ska jag orka börja om igen? Det känns verkligen som att jag står på ruta ett. 
 
Men samtidigt vet jag ju att det inte är så. Skillnaden nu från då är att jag har det i mig. Jag har tekniken och kunskapen. Men jag har även muskler som vet hur man jobbar. En kondition som lätt arbetas upp igen om man bara ger det lite tid och tålamod. Jag vet att jag kan komma tillbaka på banan ganska snabbt. Ger jag det en månadmed bra rutiner och kosthållning så vet jag att jag kommer vara på god väg. Bara jag får vara frisk nu... 
 
Bilderna nedan, det var ett tag sedan... Då hade jag precis börjat. På riktigt. Kunde jag då, då kan jag nu
 

jossefinast Kommentarer (2)

Perfekt söndag

I det här hushållet är det tradition att sitta uppe och titta på superbowl. Det är också tradition att jag inte orkar vara vaken ens till matchen börjar utan går och lägger mig iställte. Igår var inget undantag. Trots det innebar det att jag inte kom i säng förrän halv tolv och då hade jag ändå svårigheter att somna. Till saken hör att jag brukar gå och lägga mig mellan 22.00 och 22.30 för att orka upp på mornarna. Det jag vill ha sagt är väl helt enkelt att jag är ganska så trött idag. Blir till att sova kl 21 ikväll gissar jag.
 
 
Annars har helgen varit strålande. Lördagen bjöd på andra halvan av en fotokurs där det repeterades grunder för slutartid, bländartal och ISO tillsammans med lite komposition, och kvällen spenderades i soffan med en mysig hund, stickning och serien Weeds. 
 
Men det som var helt awesome var söndagen. Lägenheten har på sista tiden förfallit mer och mer och börjat närma sig en riktigt hög nivå av kaos. Så söndagen startades (förutom med sovmorgon) med en inspirationstrip till ILVA (typ det danska IKEA). De har fantastiska möbler och när jag stod och tittade på de stora ljusstakarna på bilden till vänster insåg jag att det var rea på alla "acessoarer". Meganöjd! Kompletterade med IKEA för att köpa lite fotoramar, grytor och annat smått och gott. 
 
Väl hemma igen blev det grundlig städning av sovrummet, köket och fönstrena putsades. Det är forfarande inte helt okej i vardagsrummet (läs skrivbordet) och toaletten, men det kommer. Snart. Annars får det väl bli projektet för nästa söndag. 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer