Happy Friday

Idag gav jag mig själv sovmorgon och det var nog ganska välbehövligt.då jag inte har några vilda planer för helgen tänker jag att jag hinner träna då. Så istället för morgonträning bakade jag en prinsesstårta i morse som jag tänkte överraska montörerna på jobbet med i eftermiddag. Är det fredag så är det. 


För att vara helt ärlig så förberedde jag det mesta igår och i morse gjorde jag rosen och pudrade locket med florsocker. Och nej, för er som undrar, det är ingen nyttigare variant av prinsesstårta. Just prinsesstårta ska vara precis som den är. Bättre att äta det sällan och i måttlig mängd när det väl händer. 

jossefinast Kommentarer (1)

Tankar på 4-split

Även idag var det mörkt och tyst när jag kom till gymmet. Det verkar som att det bara var förra veckan som folk gick bananas och skulle börja träna samtidigt som jag. Skönt att allt är på banan och som vanligt igen. 

Idag hade jag bestämt mig för bröst och biceps. Körde få övningar i dropset. Det suger verkligen ur det där lilla extra ur musklerna. Idag blev det enbart 4 övningar på mina 40 minuter och inte sådär jättemycket vila. Började med att fokusera lite på bänkpressen och det syns framsteg. Snart är jag uppe i målet 70% av kroppsvikt och det känns riktigt bra. Det är bara att fortsätta nu, för de där 70% är enbart ett första mål, ett lite mer långsiktit mål är såklart 100% av min kroppsvikt.

 
Funderar på att i nästa vecka testa en "riktig" 4-split för att få ett lite mer balanserat träningsschema. Någon som har något tips på ett bra upplägg? Både när det gäller kombinationen av muskelgrupper, men helst även med planerade övningar.

jossefinast Kommentarer (1)

Forever alone

Återigen var jag ensam under morognens träningspass. Det var på tiden! Började ju bli orolig där ett tag att fler börjat få upp ögonen för att gymma vid 5 på morgonen. Det är inte så att jag inte gillar människor, jag trivs bara väldigt bra i min ensamhet när jag tränar. Det är precis likadant med löpingen. Jag har väldigt svårt för att springa tillsammans med andra, samtidigt som jag vet att det är väldigt nyttigt att göra någon gång ibland.

 
Dagens pass bjöd på Marklyft, benböj (squats) och sånna där östeuropeiska utfall med en fot på en bänk och vikter i händerna (Ungerska? Bulgariska? Rumänska? Minns inte... ). Som alltid kort och effektivt istället för att dra ut på tiden. Dock saknar jag fortfarande mål och fokus för att få ut max av det. 

jossefinast Kommentarer (0)

Ungersk Gulasch

En mörk och kall måndagkväll avslutades med en underbart god hemmagjord Gulasch med kummininlagd gurka. Nu är klockan snart 22 och det är dags för mig att mätt och glad krypa till kojs så att jag orkar upp i tid imorgon. 
 
Receptet är från Linas matkasse den här veckan och var som sagt riktigt gott. I veckan som kommer väntar även lax-canneloni och kyckling med mangosalsa. Ska bli riktigt spännande och gott hoppas jag.

jossefinast Kommentarer (2)

Skit var det här

Nä, det går ju inte att vara på topp jämt. Och ibland blir passen bara riktiga skitpass. Idag var en sån dag. Kroppen kändes i och för sig riktigt bra, men huvudet var inte där. Huvudvärk och brännande luftvägar kombinerat med att musiken dör efter en kilometer var inte en bra kombination. Så när jag hade chansen nästa gång svängde jag av hemmåt. 

 
Trots en extremt kort runda (varade väl i en kvart ungefär) tar jag med mig känslan i benen. Till nästa gång ska musiken vara fixad i offlineläge och pulsklockan ska vara laddad. Tror det får bli till helgen så att man kan ta till vara på ljuset. Det känns lättare när det är ljust. 

jossefinast Kommentarer (0)

Brist på målsättning

Idag fick det bli lite sovmorgon. Kände att jag behövde den där halvtimmen extra i sängen istället för att flänga iväg till gymmet i ottan. Konditionsträningen får jag se till att få avklarad senare under dagen. Borde inte vara några som helst problem att ta tag i den efter jobbet idag. 
 
Under veckan som gått känns det som att jag har fått upp lite bättre frekvens på träningen även om jag hade önskat mig ett löppass på söndagen. Det såg ut såhär:
 
Måndag: Gym, Crosstrainer + core
Tisdag: Gym, Rygg
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Morgongym, Crosstrainer + Bänkpress
Lördag: Fotbollscup
Söndag: Promenad 60 min
 
Jag har precis fått ihop veckans preliminära träningsplanering. Jag brukar försöa att planera vilka pass jag vill hinna med under en vacka, för utan målsättning kommer jag ingenstans. Dock känner jag just nu att mina målformuleringar är allt för abstrakta och att jag inte riktigt vet vart jag vär påväg eller vart jag vill nå med min träning. 
 
Den här veckan ska jag jobba med att få fram lite mer konkreta målsättningar, dels för resten av året, men också för det kommande året, 2014. Mitt år. 

jossefinast Kommentarer (0)

Fotbollslördag

Dagen har spenderats i en träningshall i Råå utanför helsingborg. Fotbollscup stod på schemat. Efter fem spelade matcher åkte vi ut och nu sitter jag hemma med en stor kopp te här framför datorn. Ska nog ta och slänga mig i soffan och ligga där resten av kvällen. Ja jag vet, det är lördag,men jag är helt slut. 
 
 
Dagens prestation fick väl bli när jag räddade på mållinjen, två gånger. Sjukt nöjd. Godnatt världen

jossefinast Kommentarer (0)

Flygande start

Mitt val att äta ärtsoppa till lunch igår och sedan på kvällen klämma i mig en pizza var kanske inte optimalt. Min mage bubblar och knorrar och jag ska inte sticka under stolen med att imorse på gymmet var det inte crosstrainern som knarrade... Det i och för sig kanske avslöjades på lukten... Oups... 
 
 
Dagen har alltså startats med 25 minuter crosstrainer och ett pass bänkpress.

jossefinast Kommentarer (2)

Torgskräck?

När jag vaknade 04.30 imorse var  jag väldigt nära att hoppa över träningen. Då kan ni ju gissa om jag är nöjd nu när jag sitter här färdigtränad och äter frukost framför datorn. Japp, supernöjd.

Jag fick mig en riktig chock när jag svängde in på parkeringen till gymmet och insåg att det var tänt där inne. Det var alltså redan någon där, trots att klockan inte ens var 5. Hlsade glatt på personen som uppenbarligen är lika galen som jag och satte igång med mina marklyft. Bara 15 minuter senare trillade det in ännu en tjej och det började kännas riktigt konstigt. Jag fortsatte med rodd i pyramidset och lite latsdrag, och plötsligt trillade det in ännu en person. Jag avslutade med lite enarmsrodd och åkte hem. 

Jag fick en bra genomkörare för kroppen och är nu redo för en lååång arbetsdag följd av landskamp på TV, men det är något som gnager mig. Jag är helt klart lite orolig att jag inte ska få ha gymmet för mig själv på mornarna framöver....

 
När jag kör marklyft får jag helt klart bäst kontakt när jag kör utan skor. Likadant är det med benböj. Balansen sitter där den ska och på något sätt känns det som att man når längre ini musklerna. Bilden till höger visar en helt okej dagsform. Den värsta svullnaden efter förra veckan (den veckan ni vet) har lagt sig och jag börjar känna igen mig själv igen. 


 

jossefinast Kommentarer (0)

början på en supervecka?

Precis som planerat gick jag upp kvart i fem i morse, drog på mig träningskläderna jag la fram i gårkväll, plockade ut en celsius ur kylen och stack iväg till gymmet. 

 
När jag tränar på morgonen brukar jag försök köra ett kort intensivt pass på 30-40 minuter. Dels för att det inte ska ta för lång tid, men också för att det blir mycket lättare för mig att motivera mig att ta mig iväg då. 

Idag började jag med en 2 minuter på crosstrainern med gansk högt motstånd. Rumpan var helt slut efteråt, och då blev det lite core. Dels i form av sidodrag i cablecross och dels i form av ryggstödet med viktskiva. 

Väl hemma igen kan jag lova att det var gott med frukost och kaffe. 

jossefinast Kommentarer (1)

Söndagsmiddag från Linas matkasse

Här har vi något som blev väldigt fint och färggrant. Dock smakade det inte särskilt bra. Det gick att hitta alla sorters smaker i det, och nä, intemin cup of Tea... Sött, Strakt, Kanel, Saffran, Syrligt... Men fint och färgglatt, det var det. 

 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Att vilja göra allt

Den här sjukveckan har avslutats med att spela fotboll och städa lägenheten. Jag är fortfarande något snörvlig, men raspet i halsen har gett med sig, så jag tar tillfället i akt och tränar redan imorgonbitti. 
 
Dagens fotbollsmatch visade att en veckas stillasittande visar sig i kroppen direkt. Det var riktigt tungt och springa och det fick mig att ta beslutet att vintern ska ägnas åt att byga upp konditionen igen. Men samtidigt har jag ju tagit beslut att bygga muskler. Och att satsa på fotbollen. Och Och Och...  Men kan inte göra allt, så är det. Men jag vill göra allt. Jag ser mig lite som en supermänniska. Jag önskar jag hade ro att satsa på bara en sak helhjärtat. Men det är inte jag. 
 
Just nu tar vi en dag i taget. Imorgonbitti blir det träning. Kondition med inslag av coreträning är planen. Sen kasnke kvällen kan få ägnas till något av mina andra projekt... 

jossefinast Kommentarer (0)

Seriöst?

Veckan var planerad med massa träning, och självklart går jag och blir febrig redan på måndagen. Det släppte ganska snabbt, men snörvlar och skrockar som en gammal tant och det raspar fortfarande lite i halsen. Så det är nu onsdag och hittills har två träningspass strukits. Jag sätter mitt hopp till fredagen och helgen. Snälla snälla snälla, bli frisk...
 
 
De senaste dagarna har således inneburit en hel del sömn, stickning och onepiecemys. Inte helt dumt det heller, men inte riktigt vad jag tänkt mig. Idag rycker jag dock upp mig och går på arbetsmarknadsdagar för att hitta mig ett nytt jobb.

jossefinast Kommentarer (1)

Mörker

Jo, november är mörkt. Jag har fortfarande inte kommit till att köpa reflexväst och jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det. Så när jag idag ville ut och springa fick det bli upplysta cykelvägar för att minska risken att bli påkörd av bilar och cyklister. 

Det blev löpning och gång blandat då jag första två varven hade hunden med mig. Inför sista varvet slänge jag in hunden i lägenheten. Jag har inte sprungit ordentligt sedan i börja av juni i år då till att börja med en skada stoppade mig och sen kom jag bara inte igång igen. Trots detta så kändes det riktigt bra idag. Jag lyckades hålla ett relativt högt tempo och blev inte särskilt ansträngd. Slemmiga luftvägar gjorde dock att jag inte ville hålla på allt för länge, så det fick räcka med ca 4 km. Men detta visar ju att fotbollen under hösten gjort sitt för att hålla uppe konditionen, och det är skönt att veta.

Bild från i onsdags när jag traskade runt på stan i väntan på min frisörtid

Veckan i övrigt har gått väldigt bra tycker jag. Även om jag inte fått till passen precis s jag velat har det käntsriktigt bra de dagar jag tränat, och det är ju trots allt det viktigaste. Resultatet har blivit enligt nedan;
 
MåndagFotbollsträning, 90 min
Tisdag: Gym, Rygg + 15 min crosstrainer
Onsdag: Vila
Torsdag: Morgongym, Bröst + biceps
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning, ca 4 km i mysstämning
 

jossefinast Kommentarer (0)

Finmiddag och träningsvärk

Fredagkvällen är här och jag är helt däckad efter en hård vecka. Pågen ligger i soffan med feber så jag har passat på att skämma bort honom lite med finmiddag. Avokado och räkor (med creme fraich och rom) till förrätt, högrevsstek och potatisgratäng till huvudrätt. Det blev dessutom enorma mängder kött kvar, så nu blir det proteinladdning nästa vecka. 

Så hur känns kroppen såhär på fredagkvällen då? Förutom att den är något trött och seg på grund av alldeles för lite sömn inatt så är det sådär härligt lagom med träningsvärk i hela överkroppen. Det känns riktigt skönt att veckans två gympass verkligen känner som att de gett något. Det är ju faktiskt dessutom så att veckan inte är slut än. Vi har en hel helg kvar!

 

jossefinast Kommentarer (1)

Innan ens P-vakten vaknat

Just nu sprudlar jag av energi. Det verkligen sprutar hopp och lek ur öronen på mig. Och anledningen? Jo, jag var på gymmet så tidigt idag att jag var hemma redan 05.30 efter passet! Och det var inte ens jobbigt att gå upp. 
 
Klockan ringde 04.37, efter någon minut gick det upp för mig att jag skulle till gymmet. Så jag hoppade upp och slängde på mig träningskläderna, greppade en celsius jag rutinerat nog stoppat i kylen kvällen innan som motivation, och stack iväg. Precis som sist var där tomt och mörkt när jag kom dit. Och den där spänningen som byggs upp när man lyssnar på den datoriserade rösten som säger till mig att stå helt innanför den gråa rutan tills båda dörrarna stängs och man hör basen från musiken på andra sidan. När jag väl släpps in är det bara energi. 
 
 
Bröst och biceps fick ett kort men intensivt pass och är helt slutkörda nu. Och vad säger ni om min pomelo längst ner till vänster? Snacka om att bli snuvad på konfekten, 50% skal.... Men jag är pepp ändå.
 
Med det säger jag Godmorgon

jossefinast Kommentarer (0)

Kaffe med vitt

Träningsvärken sitter där den ska idag. Lite smått i benen efter måndagens fotbollsträning, men framförallt mellan skuldrorna efter gårdagens ryggpass, och det är underbart. 

Senaste veckans har jag lagt på mig en hel del vätska och det är jobbigt när man börjar känna sig plufsig. Nu är det påväg bort igen och jag tror det beror på tre saker. Jag äter bättre, har tränat lite och framförallt slutat dricka kaffet på jobbet. Vi har kaffemaskinen med pulvermjölk i och min mage mår verkligen inte bra av det. Så nu har jag gått över till te och dricker enbart kaffe när det bjuds på kokat kaffe med riktig mjölk. 

Först på kontoret idag igen

jossefinast Kommentarer (0)

Ett gym fyllt till bredden

Som planerat blev det ett pass efter jobbet. Självklart var det fullsmockat överallt och det kändes till en början som att allt var upptaget. Jag hade planerat att köra lite rygg, välbehövligt när dagarna spenderas sittande framför datorn. Jag hade planerat att börja med marklyft, men självklart fanns det inte en ledig skivstång i hela bygget...
 
Så det blev till att värma upp med lite chins. Sen lyckades jag på något underligt sätt tråckla mig igenom varende en av övningarna jag tänkt mig, visserligen i omkastad ordning, men ändå. Avslutade till råga på allt med 15 minuter på crosstrainern. Jag köttade på ordentligt så att svetten sprutade. 
 
Svettig men glad, även om det inte syns
 
Varje gång jag har varit och tränat går jag därifrån med bestämda tankar om att nu får det inte dröja länge innan jag kommer tillbaka. Likaså idag, och minutrarna på crosstrainern och ett tjärt återseende i dörren på väg ut gjorde inte den känslan mindre påtaglig.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Tidig tisdag och omplanerat

Tanken idag var att jag skulle hinna träna innan jobbet. Men då jag glömde gå upp när klockan ringde fick jag skjuta upp det. Hade satt klockan på 04.45 för att kunna vara på gymmet strax efter 5, men 05.05 tittade jag på klockan och blev smått irriterad. Insåg dock snabbt att jag har faktiskt inget inbokat ikväll, så det blir till att åka till gymmet direkt efter jobbet istället. Ingen skada skedd. 

Istället kunde jag åka till jobbet något tidigare. Var på plats 06.40, så pass tidigt att lamporna slocknade var 10e minut och man fick springa upp och tända. Men himla vad produktiv man är så tidigt på dagen. Nu sitter jag med mina nya hörlurar och knappar i excell och planerar att göra så resten av dagen. 

Crazy happy panta och nya lurar

jossefinast Kommentarer (0)

Minnen

IGårkväll blev det fotbollsträning enligt plan. Det var sådär tråkigt höstmörker med småregn och kompakt mörker, så vi var inte många som kom på träningen, men vi körde på ändå. Men det ska ju erkännas att när man var påväg till träningen önskade man att det var handboll man sysslade med. 

När jag kom hem började jag titta igenom fotoarkivet och insåg att jag fortfarande har en himla massa bilder att framkalla då jag fortfarande värderar fotoalbum väldigt högt. ni vet såna "riktiga" där man klistrar in bilderna själv. Med limstift. Inte minst är det bilderna från Thailand i januari. Så himla roligt vi hade jag och pågen, och oj vad jag längtar tillbaka. I år blir det USA, men då med familjen istället. Men det ska nog inte bli fy skam det heller. 

Thailand, januari 2013

Thailand, januari 2013

jossefinast Kommentarer (0)

Tidig måndagmorgon

Första veckan jag jobbade trodde jag aldrig att jag skull lyckas komma in i det här med att gå upp så sjukt tidigt på mornarna. Men vet ni vad? Det har gåt över all förväntan. Visst är man trött när klockan ringer, men det är bara att bita i det sura äpplet och kliva upp.  Och när man väl kommit upp ur sängen, då är det inte så farligt längre. 
 
Så nu när jag kommit in i den rutinen att komma upp på morgonen, och framförallt gå och läga mig tidigt på kvällen fortsätter vi att jobba in nya rutiner. Förra veckan testade jag att köra bil till och från jobbet istället för att pendla kolletivt och det gav mig så mycket frihet att jag nog måste fortsätta med det. Det gav mig möjlifgheten att träna på morgonen innan jobb. Förra veckan blev det ett morgonpass, och den här veckan satsar jag på två. 
 
Den här veckan har jag också gjort en plan för hur min träning ska se ut. Det är inget som är skrivet i sten, men det hjälper mig att inte skjuta upp träningen och att hitta glädjen i det. På schemat står en fotbollsträning, två morgonpass på gymmet och lite kondition. 
 
Om tre veckor ska jag även presentera vad det är jag bestämt mig för att ha som nästa satsning, som jag nämnde för någon vecka sedan. Det är mycket spännande på gång, även om aktiviteten här kan tyckas låg. Men håll tålamodet uppe!
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer