Spin of Hope - snygga ben

Imorse klev jag (ganska ovilligt) upp ur sängen vid 07.00 för att vara på gymmet kl 8 då mitt pass för Spin of Hope började. 
 
Spinning är verkligen inte min favoritträningsform, men när Pierre frågade om jag ville vara med i laget han tänkte sätta ihop tänkte jag att visst, alltid kul att göra saker tillsammans. Och när pengarna dessutom går till barncancerformen kan man ju stå ut en timme på spinningcykeln. Tidigare har jag bara kört kortare pass, så var lite osäker på om jag skulle palla. 
 
Nu såhär i efterhand kan jag ju säga att det var betydligt roligare att köra ett pass på en timme istället för en halvtimme eller 40-minuter. Intervallerna var längre, och därmed återhämtningen. Sen var instruktören riktigt bra och fick en att vilja trampa på. Mitt i en av låtarna skriker hon ut till alla i gruppen "Härligt jobb, snygga ben!" , och man kunde inte låta bli att skratta.
 
Så årets första spinningpass kan väl sammanfattas med att ögonen öppnats lite mer för spinning än tidigare. Jag är definitivt inte främmande för att ge det några chanser till i år i alla fall. Det här med att komma utanför sin comfortzone är ju bra grejer har jag hört. Och i spinningsalen har jag absolut ingen comfort, så, det är väl bra och fortsätta lite med då? 
 
 
Efter spinningen och lite återhämtning i form av skitsnack med Pierre körde jag mitt Starting Strentgh program som jag hoppade över igår och ökade vikterna på benböjen igen. 55 kg är jag uppe på nu, och det kändes riktigt bra, vilket var förvånande då jag suttit en timme på cykeln innan. Med det i åtanke kom jag fram till att jag nog ska satsa på att värma upp lite mer i fortsättningen innan mina styrkepass. 10 minuter rodd innan man börjar kanske är en idé för att få fram maximal kraft i kroppen. Värt att testa.

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer