Morgonlöp och krampande smalben

Det blev 5 km sprugna i morse. Dock gick det långsammare än jag tänkt mig, men jag tror att jag lokaliserat  problemet. Jag måste ge upp mina kompressionsstrumpor, i alla fall för tillfället. Mina smalben domnar av och krampar och tror att strumporna, som tidigare motverkade precis detta, nu istället kan ha en bidragande effekt. 
 
Jag vet, jag ser "en aning" groggy ut...
 
Så nästa gång testar vi utan kompressionsstrumporna och hoppas på att det känns bättre. Hur som helst skrapade jag ihop 5 km till, och det är ju alltid bra.
1 Pierre:

skriven

när jag var på Playitas så sprang jag en hel del där, hyfsat kuperat och trevligt. En dag i slutet på sista veckan hade de en "tävling" på 13 km som jag deltog i. Eftersom jag sprungit mycket tog jag på mig mina calf guards för att ha lite bättre prestation/återhämtning men just den rundan fick jag gruvlig värk i smalbenen, typ benhinnan, och var redan efter en 3-4 km på väg att bryta för det gjorde så ont. Tempot gick ner jättemycket. Men jag kämpade på och vid vändningen (6,5 km) så drog jag ner mina calf guards så de bara låg som ett fotband utan någon press på mina ben. Då släppte det betydligt och jag kunde öka tempot och springa hem igen. Det gjorde liite ont fortfarande men inte alls med samma intensitet. Misstänker att mina vader är större nu än när de köptes och att de tryckte för mycket och inte bara på vaden (självfallet). Har inte kollat upp mått och storlek men blev bättre utan. Så kan vara så att de trycker för hårt.

Svar: Precis det jag misstänker också. De verkar ha krympt lite i tvätten och inte heltomjligt att mina vader blivit större sen jag fick dem...Som sagt, nästa gång blir det utan.
Josefin Sjöberg

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer