Bästa träningsfrisyren?

Nu tänker jag snacka lite hår. Jag har ju precis klippt mig, och har helt plötsligt mycket kortare hår än jag är van vid, men framförallt en lugg som är kortare än vad som går att ha i en hästsvans. Detta är väldig ovant för mig som mer eller mindre alltid kunnat dra upp allt hår i en lång hästsvans eller knut. Nu är det ju däremot inte så. 
 
Visst, håret går fortfarande att sätta i hästsvans, men den där luggen vill ju inte riktigt. Jag har hårband från puma (syns lite runt halsen på bilden nedan) men de kasar gärna bak för mycket och trillar av huvudet. Mina vanliga träningsfrisyrer funkar helt enkelt inte lika bra längre. Därför undrar ju jag om ni har några tips. Vilken är den bästa träningsfrisyren? Vilken är den snyggaste frisyren som fortfarande gör sitt jobb och håller håret på plats och borta från ögonen?  Ni får gärna maila bilder till mig (jossefinast(a)gmail.com) eller lägga ut på er egen blogg och länka hit, så samlar jag ihop lite träningsfrisyrer och slänger upp här i bloggen. (viktigt om ni väljer att lägga upp på er egen blogg att ni också berättar för mig att ni gjort det i en kommentar)
 
Så missa inte chansen att dels dela med er av lite sköna träningsfrisyrer, men också möjligheten till lite länkkärlek.
 
Hjälp mig med min bångstyriga lugg.
1 Linnéa:

skriven

Det där har jag alltid haft problem med! Jag brukar ha en tofs och en massa hårnålar eller att man sätter två tofsar.. alltså ta tag i luggen och det kortare håret och dra det bakåt, som att du ska göra en hästsvans. Men sätt en tofs runt det korta håret så det hålls fast, och sedan tar du änden på den "hästsvansen" och får med det i en tofs med resten av håret. Förstår du vad jag menar? x)

2 Pierre:

skriven

Jag gillar min frisyr. Den är enkel men stilren, passar till allt. Har aldrig haft problem med att den är ivägen och går skitfort att få till på morgonen. Kräver lite underhåll dock men det går rätt så fort att fixa. Billigt, effektivt och inte så isolerande så man blir inte lika varm om huvudet.

Svar: haha, såklart. Kanske ska satsa på den då?
Josefin Sjöberg

3 Rebecka:

skriven

Gör en inbakad fläta i luggen, lite på sidan av huvudet liksom (den sidan luggen är på), och sen sätt ihop i en vanlig hästsvans! Det körde jag på när min lugg var kortare - funkar super! :)

4 Jojohanna:

skriven

Jamen då måste jag ju tipsa om ett av mina egna favoritinlägg :) http://skynda.blogspot.se/2010/08/hairdos.html

Fin blogg du har förresten.

5 Juliaa:

skriven

Jag tycker en fläta funkar utmärkt när man tränar!

Svar: inbakad fläta med hästsvans funkar för mig, men just nu är håret alldeles för kort för att kunna ha det helt och hållet i fläta. Och det känns jättekonstigt. Har alltid haft jättelångt hår
Josefin Sjöberg

6 ♡ Hanna Andersson ♡:

skriven

Sätt upp håret som vanligt i hästsvans, kan du sätta upp luggen lite snyggt med hårnålar. :)

7 emelie:

skriven

Jag har lite samma problem faktiskt, min lugg är för kort för att allt hår ska komma med i hästsvansen eller knuten. Men efter som att jag "älskar" att ha hästsvans när jag tränar så drar jag helt enkelt bak det och fäster det med två eller tre hårnålar.

8 emelie:

skriven

jag har ganska uppklippt hår och har alltså samma
problem.


om du vill ha en ''snygg'' frisyr så kan du ju gör inbakade flätor vid luggen och sen låta allt falla ut i en hästsvans.

två inbakade eller vanliga flätor funkar.

även bara en inbakad fläta.

en hästsvans med klämmor där håret ramlar ner, så kan du fläta hästsvansen för lite mer variation.

kram! :)

Svar: Jag har nu helt fastnat för inbakad fläta i det korta håret och hästsvans. Klämmor försöker jag undvika dådet dels skadar håret mer men det är inte heller så skönt tycker jag.
Josefin Sjöberg

9 aww:

skriven

jag har lugg och kör alltid på att sätt luggen snett uppåt med fyra hårnålar, funkar utmärkt :)

Svar: Jag har helt fastnat för inbakad fläta i luggen nu...
Josefin Sjöberg

10 Emma:

skriven

Flätor!! Älskar att ha inbakad fläta i luggen och en toffs mitt på huvudet! Varför inte luggen fäst bakåt och en knut mitt på huvudet eller en fläta. Finns ganska mycket kul!

Svar: Har de senaste dagarna gått med just inbakad fläta i luggen och resten i hästsvans.Har insett att det blir mkt snyggare nu än när jag hade långt hår. av någon anledning blir flätan tjockare.
Josefin Sjöberg

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer