Kostplanerar, del 2: Hur och När?

Vissa hävdar att man ska äta med 3 timmars mellanrum för att hålla blodsockret på en jämn nivå. Andra hävdar att Periodisk fasta är det bästa. Så vad svarar jag på detta då? När ska man äta och hur mycket ska man äta? 
 
Självklart svarar jag att man ska göra det som passar ens livsstil och kropp bäst. Jag har lärt känna min kropp relativt bra under de (snart) 25 år jag levt med den och bott i den. Jag fungerar inte utan mat en längre tid. Jag blir grinig och en allmänt otrevlig människa, och det är ju inte kul för någon... Det här med att äta var tredje timme funkar inte heller för mig. Det slutar med att jag antingen äter för lite och är småhungrig konstant, eller att jag äter alldeles för mycket och istället är proppmätt dygnet runt. 
 
När jag äter vill jag äta mycket. Det bästa för mig är helt enkelt att äta 3 gånger om dagen, Frukost, Lunch och Middag. Vissa dagar blir det även ett mellanmål mellan lunchen och middagen om jag känner mig hungrig, ska träna eller vet att det kommer vara lång tid mellan lunch och middag. Jag äter hellre sällan och mycket än lite och ofta. 
 
Ett mål jag har nu under den här perioden är just att bli av med det onödiga småätandet. Det jag äter, inte för att jag är hungrig eller behöver det, utan för att jag är sugen. Det är verklgien inget fel på att ibland äta saker bara för att man är sugen, eller ivll ha något på kvällen, men det är bara dumt att ha det som en vana, varje kväll. Därför kommer jag som sagt dra ner på detta väldigt mycket. Inte helt, men betydligt. 

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer