Dagen lunch

Quinoasallad med kyckling och stekt fläsk. Denna toppade jag med lite andra gottigheter från salladsbuffén som keso, bönor och broccoli.

jossefinast Kommentarer (0)

Torsdag

När jag och pågen gick upp i morse hittade vi den här sötnosen i trädgården.
 
 
Hur som helst så börjar jag känna hur min kropp förändras. Den återgår till det den var för några månader sedan. Det är skönt att veta att om man bara bestämmer sig och minskar rejält på slarvet går det att påverka. Så nu är det jag som fyller på min termos-kopp med kaffe och fortsätter med exjobbet. Idag är det litteraturstudier av modularisering i produktion som gäller tillsammans med praktiska iaktagelser nere i fabriken

jossefinast Kommentarer (2)

Starting Strength

Tänkte att jag skulle visa er ett styrkeupplägg jag tänkte testa efter att ha läst om det hos träningstightsen. En länk till programmet hittar ni här, men tänkte även dra det lite snabbt i detta inlägg.
 
Tanken är att man ska köra stora basövningar som tränar hela kroppen. Det är 6 övningar uppdelade på 2 pass. För att följa planen ska man utföra dessa pass varannan gång om vartannat och man ska träna 3 gånger i veckan. För varje gång man kör passet ska man höja alla vikter 2.5 kg, så det gäller att börja lite under i vikterna än vad man brukar maxa för att fokusera på tekniken och sedan höja efter hand. Alla övningar utförs i 3 set om 5 repetitioner med undantag för chins där man kör 3 gånger, så många man klarar och passen ser ut enligt nedan
 
Pass A

Benböj 3x5
Bänkpress 3x5
Militärpress 3x5
 
Pass B

Benböj 3x5
Marklyft 3x5
Chins
 
Just nu har jag ju sagt att jag fokuserar på löpningen, och det tänker jag fortsätta med. Men jag vill ju fortfarande bli starkare och tänker att detta är ett bra, effektivt pass som passar att köra på morgonen innan exjobbet. Idag testade jag att köra pass A och det kändes väl sådär, men det handlar nog mest om att jag började på lite för låga vikter och därmed kändes det lite tomt när jag var klar. Men jag ger det några gånger innan jag dömer ut det. Blir nog bättre när jag kommer upp i vikterna.
 
Dagens starka mat: Ugnsbakad lax, potatis, spenat, dillsås och lite grönsaker

jossefinast Kommentarer (2)

Vår is in the air

Idag har solen strålat hela dagen och vårkänslorna kommer krypande allt starkare. För varje dag som går försvinner lite mer av snön och nu är de flesta cykelstigar helt torra. Med andra ord var det en perfekt dag för att åka hem lite tidigare från exjobbet och springa en runda. 
 
Det var tunga ben som bestämde sig för att korta ner den tänkta rundan på 10 km till 7, men det var nog ett klokt val. Måndagens fotbollsträning sitter kvar i höftböjare, vader och benhinnor. Man ska inte vara dumdristig och ta en större tugga än man klarar av att svälja. Trots riktigt tunga och stumma ben blev det en hyfsad kilometertid, så jag är nöjd.
 
Rundan avslutades på ICA där jag mötte upp pågen. Vi handlade lite smått och gott, så som grönsaker, ägg, frukt (mogen mango och blodgrape, mums!) och minibaguetter. Varukorgen toppades med senaste numret av Runners, och i kylen står en kall Ramlösa med smak av rött päron. Min kväll är därmed fullbokad.
 
Eftersom att mina vårkänslor slog i taket idag blir det en vårig bild från förra året.

jossefinast Kommentarer (0)

Morgongym

Idag lyckades jag vara på plats på gymmet tillsammans med pågen redan strax efter öppning. Det var dags att testa ett nytt träningsupplägg för styrkan. Berättar mer om upplägget ikväll.

Det kändes inte helt bra, men antar att det tar några gånger att få rätt på det. Kan ju vara värt att testa några veckor nu. Vi får väl se hur det går.

jossefinast Kommentarer (0)

Fullspäckad tisdag

Tittar in såhär på kvällskvisten för att säga godnatt. Sömnen är A och O just nu för att jag ska hinna och orka med mitt liv. Dagen har gått i ett med Exjobb hela dagen följt av årsmöte för fotbollsklubben där jag blev invald till att sitta som suppleant i styrelsen.

Därmed missade jag tyvärr det som skulle blivit säsongens första utomhusträning för mig (vad det gäller fotbollen alltså) men det är sånt som händer. Jag tar igen det imorgon med morgongym innan det bär av till Landskrona.

Så godnatt på er

jossefinast Kommentarer (0)

Favoritfrukost

Laddar för ännu en dag i Landskrona fylld med exjobb. Sitter och äter frukost, Grekisk yoghurt blandad med lite grädde toppad med grapefrukt, frusna körsbär, mandel, solrosfrön och dinklflingor. Gott gott gott. De frysta körsbären är nog min favorit bland alla frysta bär i frysdisken.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Beach vaddå?

Om en två månader när våren kommit hit med lite mer kraft kommer facebook svämma över av "Beach 2013" uppdateringar, när folk för andra gången det här året ska börja satsa på att komma i form. Bloggarna kommer lägga upp bilder på brunbrända tjejer i bikini med smala tränade kroppar. Hälsomagasinen kommer börja producera artiklar med olika quickfix och magiska superdieter. Aftonbladet fyller löpsedlarna med rubriker som "så gick hon ner 30 kg på 3 veckor". 
 
Jag tänker såhär: Visst, det är bra med mål och om man motiveras extra av att vara snygg tills det är dags för stranden, så fine, satsa på det. Men varför just Beach 2013? Och varför börja så sent? Jag försöker istället tänka Beach for life. Tänk antingen vad mycket lättare det blir att komma i form till sommaren om man är i form året runt, eller hur mycket bättre resultat man får när man väl hårdsatsar.
 
Skippa quickfix och magiska dieter och hitta istället en livsstil som håller. Min tanke är att man ska hitta något som fungerar långsiktigt. Se det som en investering i dig själv, din hälsa och din kropp. 
 
Bilder från Thailand, januari 2013
 

Hur satsar jag på Beach for life? Jag vill fortsätta träna både löpning och styrka för att få en frisk, stark och snygg kropp. Jag vill äta medvetet och överlag bra. Men det gäller också att inte glömma själen. Träna det som är roligt och som man känner för just nu, samtidigt som man fyller på både med energi man behöver för att kroppen ska fungera, men också den energi som själen vill ha. Detta sammanfattas med ett ord, B-A-L-A-N-S
 

jossefinast Kommentarer (1)

Exjobbs-bullar

Ännu en dag på exjobbet är avklarad och det går äntligen lite framåt. Vi gick hem tidigt idag för att baka kanelbullar att ta med imorgon för att muta diverse personer med som vi behöver information från. Det gäller ju att bli omtyckt så att man inte gör det för svårt för sig... 
 
Om jag äter av kanelbullarna? Titta på bilderna nedan och gissa... klart jag ska testa en. Nybakade kanelbullar ser jag inte som okynnesätning. Snarare är det en synd att inte smaka på dem. Så nu blir det en kopp te och en kanelbulle framför Top Model Sverige. 
 

jossefinast Kommentarer (3)

Kostplanerar, del 3: Vad?

Nu har vi kommit fram till den tredje och sista delen. Vi har gått igenom vad jag inte ska stoppa i mig här. Vi har även gått igenom när och hur jag ska äta här. Så nu kommer vi till vad jag ska äta. 
 
Jag är inget stort fan av dieter. Men just nu behöver jag lite riktlinjer att hålla mig till. Dessa har jag satt upp för frukost och lunch enligt följande.
 
Frukost
Frukosten ska vara ett mål jag står mig på fram till lunch. Det ska innehålla bra energi och vara mättande. Följande är bra förslag att inkludera i frukosten
 
- Äggröra med t.ex. kalkon och lök
- Yoghurt-/Kvarg-/Keso-kombinationer med bär, frön, flingor och nötter
- Ägg med Kaviar
- Grapefrukt
- Smoothies
- Gröt
 
Lunch
Lunchen ska vara ett ordentligt mål mat men inte enbart "bukfylla". Därför är följande bra riktlinjer att tänka på vid valet. Just nu har jag gratis lunch på jobbet, men där finns alltid 3 olika alternativ och en salladsbuffé. Vid valet gäller det också att ta hänsyn till kolhydratkällor och sedan äta ordentligt med sallad till. 
 
- Sallad (glöm ej proteinet)
- Kycklingrätter
- Fiskrätter
- Soppa
 
Middag
Lagas hemma och planeras helst i förväg. Här kommer det vara fokus på bra och medvetna val. Jag och pågen bör fortfarande ta tag i att planera våra middagar i förväg, men det är lättare sagt än gjort. 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Höll ju helt på att glömma att det är söndag idag. Dags att summera
 
Måndag: Tabata-planka
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 8 km 
Torsdag: Tabata planka
               Löpning 4 km
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 8 km
 
En helt okej träningsvecka. Önskar väl dock att jag fått in någon mer styrketräning, men det tar vi i veckan som kommer helt enkelt. Jag aslutar denna veckan med ett youtubeklipp som jag verkligen tycker ni ska titta på. Sitter här i mörkret och fnissar åt den, men det är ändå en liten tankeställare, även om de är gulliga.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Kostplanerar, del 2: Hur och När?

Vissa hävdar att man ska äta med 3 timmars mellanrum för att hålla blodsockret på en jämn nivå. Andra hävdar att Periodisk fasta är det bästa. Så vad svarar jag på detta då? När ska man äta och hur mycket ska man äta? 
 
Självklart svarar jag att man ska göra det som passar ens livsstil och kropp bäst. Jag har lärt känna min kropp relativt bra under de (snart) 25 år jag levt med den och bott i den. Jag fungerar inte utan mat en längre tid. Jag blir grinig och en allmänt otrevlig människa, och det är ju inte kul för någon... Det här med att äta var tredje timme funkar inte heller för mig. Det slutar med att jag antingen äter för lite och är småhungrig konstant, eller att jag äter alldeles för mycket och istället är proppmätt dygnet runt. 
 
När jag äter vill jag äta mycket. Det bästa för mig är helt enkelt att äta 3 gånger om dagen, Frukost, Lunch och Middag. Vissa dagar blir det även ett mellanmål mellan lunchen och middagen om jag känner mig hungrig, ska träna eller vet att det kommer vara lång tid mellan lunch och middag. Jag äter hellre sällan och mycket än lite och ofta. 
 
Ett mål jag har nu under den här perioden är just att bli av med det onödiga småätandet. Det jag äter, inte för att jag är hungrig eller behöver det, utan för att jag är sugen. Det är verklgien inget fel på att ibland äta saker bara för att man är sugen, eller ivll ha något på kvällen, men det är bara dumt att ha det som en vana, varje kväll. Därför kommer jag som sagt dra ner på detta väldigt mycket. Inte helt, men betydligt. 

jossefinast Kommentarer (0)

Lite löpning

Idag är en sån där typisk trött söndag. Trotts detta bestämde jag mig för att ge mig ut i blåsten och springa. 8 km skulle det bli, med målet att göra bättre ifrån mig än i måndags. Om jag lyckades? Jovisst. mer än 30 sekunder snabbare/ km. Jag sa ju att det gick segt i måndags...
 
I och med det blev det nytt personbästa på kilometertiden, på sträckor längre än 5 km. Jag ska från och med nu bli bättre på att dokumentera mina tider för att lättare kunna se framstegen.
 
 
Under tiden jag sprang funderade jag mycket, som vanligt. Jag tänkte mycket på mina stackars löparskor. Det här med löparskor är ju verligen en hel vetenskap. De jag har nu fick jag i julklapp förra året, så de har alltså drygt ett år på nacken. Stortån på högerskon börjar titta igenom tyget och dämpningen är allt annat än vad den varit. 
 
Jag köpte ju alleles nyss ett par nya Asics från Sportamore, men de fick åka tillbaka, då de inte var i närheten av vad jag förväntade mig. Beställde just Asics eftersom det är de jag har just nu och har trivts väldigt bra med. Men de här nya hade annan form, annat material och passade inte alls lika bra på min fot. Så jakten efter de nya skorna går vidare. 
 
Jag har en dröm om en stor garderob fylld med färgglada skönheter att springa i. Jag vill ha ett par vattentäta, ett par rosa, ett par lätta, ett par tjocka, ett par turkosa, ett par med broddar och massa massa mer. Men den drömmen är långt borta. På min studentbudget får det minsann bli ett par skor åt gången, och de som kasseras får tjäna som promenadskor tills de är helt slut. 
 
Trött men glad efter dagens rekordrunda

jossefinast Kommentarer (2)

Kostplanerar, del 1: Förbud?

Jag har lovat er det där inlägget om planerna med min kosthållning i några dagar nu, men det har, som ni kanske märkt, inte kommit upp något. Jag vill ju formulera mig på rätt sätt då det här med kost annars kan skapa debatter utan dess like. Men nu kan jag inte dra ut på det längre, det är bara att göra. 
 
Min plan är att få kontroll över mitt ätande och bryta gamla invanda mönster. Jag vill inte hålla på med förbud, utan istället äta det som jag mår bra av och därmed inte villja äta det jag annars sätter förbud på. Men jo, jag kommer införa förbud dessa 38 dagar (bara 35 kvar nu), Det jag ska hålla mig helt undan är två saker.
 
Socker i form av kakor och godis och andra snacks. Jag kommer även att försöka undvika "nyttiga kakor" och andra nyttigare alternativ. Det jag framförallt måste bryta är mitt beteende att behöva äta något gott på kvällen framför TVn.
 
Alkohol kommer nog bli svårt att klara sig utan. Inte att jag måste bli full var och varannan dag, men jag älskar mitt fredagsvin (Och lördags- också förståss) och min kvällswhiskey. Jag måste bara bevisa för mig att jag klarar mig utan det. Stod igår och funderade på om jag skulle köpa med mig alkoholfri öl hem istället, men insåg att det skulle ju inte hjälpa mig alls. För mig handlar det inte så mycket om att dra ner på alkoholen som att bryta vanan av att ta en whiskey på kvällen och alltid dricka vin på fredagar. 
 
Utöver dessa förbud har jag reflekterat lite över hur jag ska äta för att må som bäst. Jag har även satt upp lite riktlinjer för hur jag bör tänka när jag väljer frukost och lunch. Men jag tänker att vi gör detta till egna inlägg, så blir det inte en hel roman av det här. 
 

jossefinast Kommentarer (4)

Ny familjemedlem

Ikväll är jag liteupptagen. Fått en ny leksak...
 
Jag som alltid varit skeptisk mot apple...
 
Så nu ska kvällen spenderas med att strukturera upp mina bilder lite tror jag. Allt ska sparas och organiseras både på nya datorn och på den externa hårddisken. Jag är så jäkla glad just nu! (Ja, prylnörd)

jossefinast Kommentarer (2)

Mätt och nöjd

Sitter på jobbet och har precis ätit en sen, men ack så god lunch. Det blev en plocksallad från Hemköp. De har fixat en sån där häftig salladsbar där man plockar ihop sina egna sallader. Det blev kycklingspett, majs, mozarellabollar, räkor, bönor, oliver, kräftstjärtar... Ja allt jag var sugen på helt enkelt.

Nu är jag mätt och belåten och ska unna mig en 15 minuters tupplur på maten.

jossefinast Kommentarer (0)

Fredagsfeeling

Tittar in och säger godmorgon med en frukostbild innan jag sticker iväg till jobbet. En smoothie på banan, spenat, apelsin, mangoyoghurt, krossade linfrön och några frysta jordgubbar (Mums!). Tre kokta ägg med kaviar och en bit gurka fick också följa med ner i magen. 
 
Nu gör vi detta till världens bästa fredag
 

jossefinast Kommentarer (0)

Hårbollen i mitt hjärta

Vilken underbart strålande sol det är ute! Efter att ha suttit inne och tittat ut genom fönstret fanns det helt enkelt nget annat sätt att träna idag än löpning. trots att det var löpning igår också. Jag började inomhus med lite tabata-planka (se längst ner i inlägget om du inte vet vad det är).Efter det tog jag hunden och stack ut i den friska luften och samlade på mig lycka och solsken. 
 
Det blev 4 km myslöpning med stopp för att kissa (hunden alltså) och fota lite. Älskar att bo i stan men ändå nära landet. För att inte tala om hur lycklig jag är att få spendera mina dagar med den underbara lilla lurvbollen Yoshi. Min lilla älskling.
 
 
Tabata är när man utför en övning i 8 intervaller om 20 sekunder med 10 sekunders vila mellan. Finns massvis med Tabata-appar att ladda ner, och det passar för de flesta övningar. 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Godmorgon Torsdag

Ännu en morgon i soffan med kaffekoppen framför Biggest Looser. Idag blev det frukost innan bestående av mago-yoghurt, keso, grapefrukt, mandlar, solrodfrön och Pauluns dinkelflingor. Sen har jag varit ute med hunden och busat i snön med några andra små pälsbolla och nu sitter jag här under en filt och myser med kaffet, biggest looser och lite tidningar.
 
 
Det kommer bli en bra dag. Jag planerar att mysa med min vovve, träna lite och sen ikväll ska jag iväg på skojjigheter. Berättar mer när jag kommer hem. Jag ska även försöka publicera mitt kostinlägg under dagen. 
 

jossefinast Kommentarer (1)

8 km och jag är igång

Jag bestämde mig för att ta en lite längre löprunda idag för att få en känsla av att jag fortfarande kan. Jag bestämde mig för att börja på milrundan jag brukar springa, men svänga av lite tidigare så att det skulla bli 8 km totalt. Tänkte att jag skulle inte stirra mig blind på tiden, så länge jag sprang hela rundan. 
 
Drog på mig mina svarta träningskläder (de färgglada passar inte för tillfället), snörade mina slitna skor (de nya fick åka tillbaka till sportamore)och gick ut i kylan. Började springa och det kändes lite segt, men tänkte att det ger nog med sig. Efter 1.5 km sprang mina ben rakt in i en vägg. Men på något magiskt vis lyckades jag ta mig runt de 8 km helt utan kraft i benen. 
 
Det blev visserligen en ny rekordtid på 8 km, långsammast någonsin. Men jag tog mig runt. Och med tanke på att jag gått upp 8% sedan jag sist sprang sträckor i den storleksordningen är det kanske inte så konstigt att det gick långsammare? Det jag tar med mig är att flåset var det minsann inga problem med, och psyket överträffademin förväntan. Benen kommer igen om jag bara fortsätter.
 

jossefinast Kommentarer (1)

38 dagar

Som sagt har jag tagit mig långt ner på formkurvan och om en dryg månad fyller jag 25. I sommar ska jag dessutom springa mitt första lopp. Med andra ord, såhär kan vi inte fortsätta. Så igår satte jag mig och sammanställde lite hur jag ska komma tillbaka till mig själv. Jag satte målet till min 25-årsdag, då ska jag vara på banan igen. Det är om 38 dagar.
 
Det jag reflekterat över är min träning och min kosthållning. I det här inlägget tänkte jag presentera mina träningstankar. 
 
Fokus på löpning är det som gäller den närmaste tiden. Målet under de här 38 dagarna är att få ihop 90 km löpning, det motsvarar 16.4 km i veckan.
 
Styrketräning kommer i andra hand och ska inte prioriteras framför löpningen, men skall inte glömmas bort. Fokus i styrketräningen ska ligga på stora övningar, så som benböj, marklyft, bänkpress och chins för att få en mångsidig träning. 
 
Tabata-planka ska bli ett vanligt inslag i vardagen. Funkar bra som morgonträning på stressade mornar. 
 
Vilodagar bör vara aktiva och innehålla promenader och plankor i kombination med annan lättare rörelse.
 
 
Inlägget om min kommande kosthållning kommer senare under dagen.

jossefinast Kommentarer (2)

En ny dag

Efter gårdagens planerande känner jag mig peppad. Har kommit fram till mål och riktlinjer vad det gäller kost och träning. Detta är mål som skall uppfyllas till min 25-års dag, om 38 dagar. Jag kommer under dagen publicera utvalda delar av mina mål och riktlinjer.
 
Jag har börjat dagen med en underbart god frukost. Äggröra innehållande charlottenlök och rökt kalkon. Till det en stor kopp kaffe. Under förmiddagenska jag och Pågen bege oss till affärn och fylla upp kylskåpetmed gott och fräscht.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Jag som trodde att jag redan nått botten....

I morse gjorde jag missen att väga mig för första gången på länge. Vågen visade precis det jag redan visste, mina muskler har gått och lagt sig under ett tjockt vintertäcke. 
 
Vikt skapar allt som oftast en livlig debatt och det är egentligen inget jag vill fokusera på. Men jag ska inte sticka sanningen under stolen; jag har varit riktigt deppig idag. Det blev så oerhört konkret när jag såg det svart på vitt. Det är väl klart att vikten spelar roll, i alla fall när man känner en negativ förändring i kroppen. 
 
Jag försöker se det positivt genom att tänka att jag behöver bara komma igång ordentligt, driva ut lite vätska ur kroppen och fortsätta kämpa. Jag har gjort det förr. Men det är inte lätt att vara positiv när klädern inte passar, man känner sig obekväm i kroppen och inte ens träningskläderna är bekväma. 
 
Tänk vad 1½ månad med mindre träning, sämra kosthållning, socker och alkohol kan göra. Hur lät jag det bli såhär frågar jag migsjälv. Men sen tänker jag att nu har jag chansen. Jag ska ägna kvällen åt att lägga upp en handlingplan. Jag ska sammanställa mål och hur jag ska gå tillväga för att nå dem. Vi får se hur mycket av det som kommer upp här. 
 
Men det första jag ska göra är att låsa in vågen

jossefinast Kommentarer (4)

Utmanad

Idag fick jag en utmaning skickad av mig från M. Så här kommer listan
 
Tre namn du går under:

1. Josefin
2. Josse
3. Älskling

 

Tre saker som skrämmer dig:

1. Framtiden
2. Döden
3. 
 
Tre saker som är typiskt dig:
1. Kort stubin
2. Ironi
3. Färgglada träningsprylar (helst rosa och turkost)
 
Tre sanningar:

1. Jag tycker faktiskt det är ROLIGT att träna
2. Men varje pass är inte bra
3. Jag kommer ta examen

 

Tre av dina hobbys:

1. Fotografering
2. Bloggar
3. Träning

 

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. Vattentäta skor
2. iMac
3. Villa (med walk in closet och hemmagym i källaren)

 

jossefinast Kommentarer (1)

Innehållet

Såklart var det nya skor i paketet. Vet dock inte om jag kommer behålla dem. Var inte som jag förväntade mig riktigt. Ska känna lite på dem inomhus under kvällen. 
 
pink pink pink
 
De fick därmed inte följa med ut på kvällens promenad. Jag hade egentligen tänkt träna fotboll ikväll, för första gången på några månader. en jag kände mig alldeles för hängig för träning över huvudtaget. Så jag nöjde mig med att ta en promenad som blev över en timme lång i regnet. Det var skönt med frisk luft och lite rörelse. Det gäller att lyssna på kroppen.

jossefinast Kommentarer (0)

Det är alltid roligt med paket

Äntligen har jag lyckats hämtamitt paket som kom i fredags från sportamore. Gissa vad det är!
 
 
 

jossefinast Kommentarer (3)

Veckans träning

Då var det söndag, och som jag tittade in tidigare idag och sa så är spexet nu över. För den här gången. För mig betyder det rutiner i form av exjobb, vanligt jobb och sist men inte minst, träning. 
 
Måndag: Crosstrainer 40 minuter
               Löpning 3.5 km
Tisdag: Magcirkel
Onsdag: Gym - Ben
Torsdag: Gym - Axlar
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Det känns trots allt som att det varit en helt okej vecka träningsmässigt, och nu är det jag som fortsätter på det här spåret. Jag är pepp, och jag har lite utmaningar till mig själv. Men mer om det en annan dag.  

jossefinast Kommentarer (0)

Nu var det slut

Då var spexet slut för den här gången och vilken helg det varit. Ni får den här bilden medans jag städar så hörs vi senare.

jossefinast Kommentarer (0)

En bra dag

Idag är en riktigt bra dag. Jag och Daniel gjorde första dagen på företaget där vi ska göra exjobb idag. Det känns jättebra och jag trivs. Det känns väldigt hoppfullt. 
 
 
Efter att ha spenderat några timmar i landskrona släpptes jag av vid gymmet och körde ett rejält axelpass. Så nu sitter jag helt död i soffan och ska försöka orka hoppa in i duschen för att sedan njta med Pågen resten av kvällen. Idag är det 4 år sedan vår första kyss.

jossefinast Kommentarer (0)

Oups

Det kan vara så att jag råkade klicka in på sportamore igen... Sånt som händer. Vad det blev den här gången får ni se när paketet landar här hemma.

jossefinast Kommentarer (0)

Äntligen Legday

Äntligen var det dags för att mjölka ur benen rejält, och om jag gjorde. Såhär 3 timmar senare har jag ännu inte återhämtat mig. Dagens pass såg ut enligt följande:
 
5 minuter crosstrainer som uppvärmning
Benböj/squats 3 set á 10 rep
Marklyft/deadlifts 3 set á 10 rep
Utfall med kettlebell och bakre foten på låda 10 rep + 8 rep + 6 rep / ben
Benpress i maskin 10 rep
 
Passet tog 40 minuter oc det räkte gott och väl för att jag skulle ha svårigheter att gå hem. Benen är fortfarande totalt kraftlösa och jag misstänker att träningsvärken imorgon kommer vara grym.
 
Ketllbells till tredje övningen och en trött Josefin efter passet

jossefinast Kommentarer (0)

Träna hemma eller på gym?

För någon dag sedan fick jag en fråga angående vad jag tycker om hemmaträning och hur man blir av med distraktionerna som lätt dyker upp hemma. Detta är något jag funderat en del på och det finns, som med allt annat både för och nackdelar med hemmaträning. 
 
Att utföra sin träning hemma är smidigt. Man behöver inte ta sig ut, det är lättillgängligt och tidseffektivt. Man behöver i princip inte ens klä på sig. Däremot är det också lättare att hitta annat att göra istället eller att tänka "jag gör det sen". 
 
Men  att träna någon annastans än hemma då? På gymmet eller utomhus, är det mycket lättare eller svårare? Visst, man måste resa sig i soffan, klä på sig och fatiskt ge sig iväg. Men när man väl gjort det, då finns det ju inte så mycket att göra förutom att träna, eller hur?!
 
Så vad föredrar jag och vad är mitt tips? 
Jag skulle nog aldrig klara av att bara köra hemmaträning. Man kan få till riktigt bra pass hemma helt utan hjälpmedel, men för mig känns det inte som att jag "tränar på riktigt". Jag tror man kan jämföra det lite med att jobba hemma, vissa passar det och andra måste ta sig iväg till en arbetsplats för att få något gjort.
 
För min del fungerar hemmaträningen som ett bra alternativ till min andra träning. Det är lite som att jag tänker att "hemmaträning är bättre än ingen träning". Jag vill tränapå mitt gym och få mina löprundor, och använder hemmaträningen som ett komplement de dagar jag inte hinner iväg men ändå vill göra något. 
 
För att lyckas med ordentliga pass hemma krävs det planering och disciplin. Man måste i förväg planera sina pass, bestämma sig för vilket upplägg man ska ha och vad man ska träna. Det kan hjälpa att köpa hem lättare utrustning, t.ex. en yogamatta och några enkla hantlar. Nätet är fullt av inspiration via bloggar och youtubekanaler. 
 
Nu frågar jag er läsare; vad är era bästa tips för att lyckas med hemmaträningen? Några favoriter bland bloggar och videokanaler som lyckas med hemmaträningen? Hit me!
 

jossefinast Kommentarer (2)

Enkel "guacamole"

Igårkväll åt viförsfyllda paprikor till middag. Till det gjorde jag en liten röra jag tänke tipsa er om. Funkar lika bra som sås till mat som dippa till chipsen eller grönsakerna. Allt du behöver är Avokado, Sambal oelek, salt och vitpeppar. Mosa avokadon och rör ner de andra ingredienserna efter smak och vips är det klart. Vill man kan man även röra ner en liten klick creme fraiche eller kvarg för en lite lenare konsistens.Gott, enkelt och snabbt.
 
Mer orange än grön pga Sambal oelek

jossefinast Kommentarer (0)

Transportlöpning på kvällskvisten

Eftermiddagen har spenderats delvis slumrande på soffan. Välbehövligt tror jag. När kvällen väl kom och jag skulle sticka ner en snabbis till stan för att fixa lite med spexet, och fortfarande inte hade duschat efter förmiddagens träning bestämde jag mig för att dra på mig löparkläderna och springa hem. På så sätt kommer man undan med att lukta lite svett. 
 
Jag tog alltså bussen ner till AF-borgen och sprang en dryg timme senare 3.5 km hem. Det kändes bra, jag var betydligt piggare i kropp och huvud än vad jag var på crosstrainern innan idag. Kanske var det sömnen under eftermiddage, eller den friska luften som hjälpte. Skönt var det i alla fall.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Just keep going

Somjag sa igårkväll är det nu det är dags att ta tag i träningen igen. Detta bestämde jag mig för att inleda med 40 minuterpå crosstrainern innan ett möte på skolan. 
 
Innan mötet blev efter mötet, för jag orkade inte gå upp ur sängen. När jag väl ställt mig på crosstrainern tog det 3 minuter, sen trodde jag att jag skulle dö. Jag fortsatte och försökte stålsätta mig genom att titta på TVn framför. Men nä, idag var det kämpigt. Det blev tillslut 35 minuter och psykiskt var jag helt slut. 

Bilder från december då jag körde 40 minuter crosstrainer. Helt annan styrka och självkänsla, men jag vet att det finns i mig...
 
Jag är verkligen inte i form just nu, men det är nog mest psykiskt. Jag tror att största anledningen till dagens bakslag är sömnunderskottet som ligger kvar från helgen. Så nu ska vi se till dels att jag vänder tillbaka dygnet lite efter alla dessa lediga dagar och kommer upp i tid på morgonen.Lyckas jag med detta kommer jag även gå och lägga mig och somna tidigare på kvällarna. Jag vet att det är då jag mår som bäst, när jag kommer upp på morgonen. 
 
Det är bara att fortsätta kämpa nu. Inget blir bättre av att ge upp.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Tänkte att vi såhär på söndagkvällen gör ett försök att sammanfatta veckans träning. 
 
Måndag: Löpning
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 
Torsdag: Vila
Fredag: Gym - Axlar å biceps
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Den här veckan har varit stressig och all tid har lagts till spexet då det var premiär i fredags.Nu är det en veckas spexande kvar och jag ska trappa upp träningen lite de närmaste dagarna för att festa loss ordentligt i helgen. EFter helgen är det sedan dags att återfinna balansen och hitta livet efter spexet. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Med eller utan musik, det är frågan

Just nu är jag som ni märkt inne i en period med lägre träningaintensitet. Det är något jag försöker att inte stressa upp mig över, men visst, det sätter sig lite på psyket.

Hur som helst kommer jag fortfarande iväg på kortare löprundor och jag har insett att jag presterar rätt bra på dessa. Jag funderar lite på hur det kan komma sig och har kommit fram till följande:
Jag har gjort av med mina hörlurar och springer därmed utan musik.

Jag tror att musik kan funka tempohöjande och uppmuntrande och har alltid trott att set gjort det för mig. Men nu märker jag att jag springer mer på känsla och springer så fort som kroppen pallar, och inte i tempo av musik. Detta har helt enkelt bidragit att jag med mindre ansträngning höjt tempot i löpningen. Och det känns ganska häftigt. Jag ska snarast testa att springa en lite längre runda (8km?) utan musik för att se hur det funkar.

Men visst, jag älskar att springa till peppande musik också... Så jag måste köpa nya hörlurar... Vilka är era favoriter att springa i??

jossefinast Kommentarer (3)

Ugnsbakad grönsakssoppa

Det verkade som det var en del som vill eha receptet på gårdagens (och dagens för den delen) lunch.
 
Att den heter ugnsbakad grönsakssoppa är för att man ugnsbakar grönsakerna innan man gör soppa på dem. Man kan nog egentligen ha vilka grönsaker man vill, men detta är vad jag hade:
 
1 gul paprika
1 röd paprika
½ squash
½ aubergine
1 gul lök
4 dl vatten
1 klyfta vitlök
en skvätt olja
1½ msk kalvfond
torkad basilika
chilipulver
cayennepeppar
tabasco
 
Alla grönsaker läggs på plåt i 225 grader i ugnen med lite ringlad oljasalt och pressad vitlök på. Efter ca 20 minuter slänger man ner dem i en mixer/matberedare och gör de till en klumpig puré. Samtidigt kokar man upp vatten, fond och basilika i vilket man sedan hällerpur'en och låter det koka. Krydda efter smak med ovnstående kryddor och tillsätt tabasco för extra hetta. 
 
Grundreceptet finns i kokboken "Gott och Lätt" men har här modifierats av mig.

jossefinast Kommentarer (0)

Orange lunch

Ännu en god sopplunch ligger i min mage. Idag blev det ugnsbakad grönsakssoppa. Vill ni ha receptet?
 
 

jossefinast Kommentarer (5)

Dagens lunch

Efter en löprunda på 4 km i snöblandat regn och motvind var jag kall trött och hungrig. Vad är då bättre än varm soppa med lite sting? 
 
Dagens lunch blev således en snabb grönsakssoppa innehållande potatis, morötter, sallad, vatten, sambal oelek, grönsaksbuljong, grädda och tandoorikrydda. Detta toppades med minimajs och en klick turkisk yoghurt och sköljdes ner med ett glas mjölk. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Veckoplaneringen kommer igång

Idag har jag fått positiva besked. Jag påbörjar mitt exjobb på måndag om två veckor. Detta innebär att jag under resten av spexperioden är ledig om dagarna men samtidigt går jag inte längre i ovisshet. 
 
Idag har jag äntligen påbörjat min matplanering. Som jag sagt tidigare kan jag inte planera kvällsmaten så länge det är spex, men så länge jag kan planera resten av dagen och håller mig till planen borde det ändå bli bra. Genom att ha planerat vad jag ska äta och laga vet jag också vad som behöver handlas och det kommer bli lättare att motsvara de lata valen. 
 
Tulpaner och min veckoplanering

jossefinast Kommentarer (2)

Middag

Dagens middag blev att slänga ihop en pastasås med soltorkade tomater och majs och hälla över färsk tortellini med ricottaost- och basilikafyllning.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Snacks

Igår var det fest och idag är det städning som står på schemat. Som snacks har jag ett glas cola light och en burk minimajs. Kanske konstigt, men gott!

jossefinast Kommentarer (0)

Frågestund?

Som alla fredagar är det jobb som står på schemat. Jag har just nu lunch och sitter och äter en alldeles för varm gulaschsoppa.

Jag får lite då och då frågan om jag inte kan ha en frågestund. Men jag vet inte om jag vågar. För tänk vad hemskt att annonsera en frågestund och sedan inte få några frågor? Så jag tänkte lite sådär smidigt uppmana er till att kommentera detta inlägg om det är så att det finns ett intresse.

jossefinast Kommentarer (2)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer