Valborg i parken?

Idag är det siste april, Valborg, och hela Skånes ungdomar åker in till Lund för att överbefolka Stadsparken. Vad jag gör? Jag åker ut till Dalby och jobbar. Och ikväll? Då förbereder jag renovering av sovrum med pågen. Och jag kunde inte vara nöjdare. Jag vill faktiskt inte till parken och trängas. Jag vill inte bli dyngfull och jag vill inte festa.

Jag gillar tanken med Valborg, så som det var innan. Man firar att våren äntligen är här. Man umgås med vänner och äter och dricker gott. Och en picknick i Stadsparken var riktigt roligt för några år sedan, då det fortfarande var rimlig storlek på eventet. Jag har gjort min sista Valborg i Stadsparken för flera år sedan. Jag kan fira våren på annat sätt.

Ja, här i lund är körsbärsträden påväg att slå ut.

jossefinast Kommentarer (0)

Blir man frisk av Sushi?

Jag tyckte det var värt ett försök. Förmiddagen har spenderats i skolan för att färdigställa en inlämningsuppgift och det var kämpigt kan jag säga. Att över huvudtaget ta sig ur sängen imorse (efter 9 timmars sömn) kändes som att bestiga ett berg. För att sedan inte tala om att cykla till skolan. Att sedan klättra upp 3 trappor i maskinhuset gjorde mig så anfådd att jag inte visste var jag skulle ta vägen. 
 
Hur som helst är inlämningsuppgiften klar och jag har handlat med mig 15 bitar sushi hem att tröstäta, sen blir det nog soffläge resten av dagen istället för föreläsning och exjobb. Måste. Bli. Frisk.
 
Love Love Love

jossefinast Kommentarer (2)

Krasslig avslutning

Igår förmiddag försökte jag mig på att springa. Det rosslade i luftvägarna och huvudet snurrade. Det blev till att vända hem snabbt och inse faktum. Jag har äntligen blivit sjuk. Äntligen kanske låter konstigt, men ni som varit med här ett tag vet att jag varit snuvig i en evighet. Flera månader med rinnande näsa. Nu bryter det ut. 
 
Så både igår och idag har det blivit vila. En hel del promenerande idag dock, men enbart i transportsyfte och i lugn takt. Har fixat och grejat med spexgrejer och sedan tittat på fotboll på andra sidan staden. Nu ska kvällen spenderas i soffan framför TVn med en whiskey. Men först skall jag och pågen laga till lite middag tillsammans. 
 
Måndag: Löpning 4 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Gym, marklyft och militärpress
              SuutnoSpinning
Torsdag: Vila
Fredag: Gym, Core
Lördag: Löpning 2 km
Söndag: Vila
 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Loka Old School

Jag är väl antagligen sist att testa, men igår på lunchen såg jag att de hade extrapris på lokas Old school smaker inne på Hemköp, så jag köpte en av varje. Jag har nu testat det och min åsikt är väl mest att det är lite roligt. Vem kommer på att smaksätta vatten med choklad? Eller jordgubbsglass för den delen. Det var spännande.

Men nej, jag gillar nog de traditionella fruktsmakerna mer.

jossefinast Kommentarer (1)

Ledig torsdag

Idag är det vilodag för hela slanten. Dagen har bjudit på Lång promenad på åkrarna, massa plugg och lite serietittande med lillasyster som bor här just nu. 
 
Nu ska jag iväg och äta hamburgare och umgås med vänner. Bättre torsdag kan det nog knappt bli.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Det här med Puls

Idag var jag på mitt första Suunto Spinning-pass. Jag gillar inte spinning sådär supermycket i vanliga fall, men det här var faktiskt riktigt roligt! Det var en ren slump att jag hamnade på just detta passet, då jag ringde till pågen och bad honom boka ett spinningpass åt oss ikväll på gymmet. Jag hade kollat upp schemat och allt på Actic Delphinen och visste att det gick ett 19.10. Några minuter senare får jag ett SMS där han skrivit att han bokat ett pass 18.30 på Actic Olympen. Det visade sig senare vara Suunto, men man dör väl inte av att testa något nytt tänkte jag, så vi körde i alla fall. Och som sagt: Succe!
 
Vad är SuuntoSpinning?
För er som är som jag och inte visste det sedan tidigare är det som ett vanligt spinningpass fast med fokus på pulsen. Alla kör med pulsband och man följer sin egen pulsnivå (i %) på en skärm ovanför instrukören. Passet är sedan uppbyggt kring olika pulsnivåer. 
 
Efter passet var jag lite nyfiken, så jag pratade med instruktören. Hur fungerar egentlgien det här med puls? Jag Låg väldigt högt hela tiden i pulsen, även när det inte kändes jättejobbigt. Vi lyckades lista ut att jag har en ganska hög maxpuls då jag under passet kom upp i 199 bpm som mest. De brukar säga att man ligger på 10-15 slag över det man lyckas komma upp i under passet. Så en maxpuls på 210-215 borde jag ligga på. 
 
Detta är helt klart bara början på mina funderingar. Jag vill träna mer pulsbaserat. Steg ett är att ta reda på min vilopuls. Steg två är att gå på fler liknande pass. Och steg 3 borde ju vara att skaffa en egen pulsklocka, men det får vänta till ekonomin tillåter. 
 
Har ni några tips om pulsträning? Erfarenheter?

jossefinast Kommentarer (3)

Äntligen satt pressen!

I måndags hoppade jag över morgonträningen för att skrapa ihop lite extra sömn. Därför kändes det idag som en mindre evighet sedan jag morgongymmade. Men idag var det dags igen. Underbart att vara tillbaka.

Idag stod (åter igen) marklyft på schemat. 5 set, 10 repetitioner, 45 kg. Jag kan nog aldrig förklara hur mkt jag älskar marklyft. Man känner verkligen hela kroppen jobba. Marklyften följdes av 3 set militärpress/axelpress med skivstång. Det är en övning jag har betydligt svårare för. Har tidigare inte riktigt fått till tekniken och bara kännt mig väldigt svag. Men idag hände något. Körde med 22,5 kg och 7 repetitioner. Jag lyckades få upp stången och rätt muskler arbetade. När jag nu äntligen fått till det ska jag nog fortsätta nöta den övningen.

jossefinast Kommentarer (0)

Snabbt mellanmål

Dagens mellanmål på stående fot medans jag mellanlandat hemma för att om en stund bege mig mot malmö. Mellanmålet bestod av skyr vanilj (utblandat med några droppar grädde för krämigheten) med blåbär och jordgubbar. Somrigt och underbart. 
 
 
Som grädden på moset kom den nya lifestyle fitness idag. Det ska nog bli en bra dag det här. 

jossefinast Kommentarer (1)

Läskigt

Idag är en sån där vuxen dag. Vilodag från träningen. Kaffe till frukost. Pendla till Landskrona. Det är där jag är nu. Här blir det Exjobb hela dagen för att sedan på något sätt ta mig till malmö där jag ikväll ska gå på ÅFs rekryteringskväll. Vet inte om det egentligen är något som direkt riktar sig till mig och min specifika utbildning, men känner att det är ett bra och nyttigt första steg. Ett steg i attförstå att jag faktiskt behöver börja engagera mig i att söka jobb. Jag ska trots allt ta examen i september om allt går som det ska. 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Veckans träning

Med tanke på grådagens trötthetsdimma somnade jag redan 20.45 (ja innan mästarnas mästare var slut) och hann därmed inte ens reflektera över att jag missat veckans träningssummering. Men ingen skada skedd, vi tar den idag istället.
 
Måndag: Gym, bröst och axlar
               Löpning, intervaller 6.5 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Gym, marklyft och rodd
Torsdag: Löpning, transportlöpning 13.5 km
Fredag: Gym, bröst och axlar
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Jag vilade visserligen i lördags, men några armhävningar mot bänk iförd balklänning hanns med.

jossefinast Kommentarer (2)

Lite dagen efter

Hela dagen igår gick till att förbereda inför balen som var igårkväll. Det var en underbar både dag och kväll, och idag är man trött. Men tänkte i alla fall lägga upp en bild här där min underbart vackra klänning syns. Och min vackra påg också för den delen. 
 
 
Fortsätter att fokusera träningen på ryggen de kommande två veckorna så får vise om det blivit någon förändring nästa bäl som är den 4e maj. 

jossefinast Kommentarer (2)

Sol i sinne

Det blev ett underbart pass och skön avslappning i solariet. Promenaden till bussen gav ännu mer energi i form av en strålande vårsol.

Men allt var inte guld och gröna skogar. Vet ni hur svårt det är att lägga en jämn eyeliner med nytränade armar?!

jossefinast Kommentarer (4)

Laddar

Klockan är en minut i 6. Jag sitter redo för att traska till gymmet innan jobb för att pressa axlar (samma pass som i måndags) och jag är toktaggad! Jag känner ibland att jag kanske överdriver deta och är rädd att jag kanske tränar för mycket, men försöker lyssna på kroppen, och om den som idag är pigg ser jag inga problem att fortsätta köra... Hur är era tankar kring detta? När får mån för mycket av det goda?
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Hoppande GPS-signal

Jag har tidigare hört folk klaga på Runkeeper och GPSen. Själv har jag aldrig haft några problem. Idag däremot, det var som om GPS-signal flög bort med vinden, för mina 11 km blev 13 och kilometertiden var lååångt mycket bättre än jag någonsin sprungit på...
 
Det är ju lite surt när det händer, men samtidigt, jag sprang till jobbet och jag vet vilken tid jag gjorde det på. Jag är nöjd oavsett.
 
För bra för att vara sant
 
När jag kom tillbaka med lund med bussen och upptäckte att det var nästan en halvtimme till nästa buss som skulle ta mig sista 2.5 kilometrarna hem bestämde jag mig snabbt och lätt för att springa hem istället. Så dagens facit är ca 13.5 km löpning, om nu Googlemaps stämmer när de säger att det är 11 km mellan min lägenhet och systembolaget i dalby. 

jossefinast Kommentarer (4)

milXtra

Jag vet inte riktigt vad jag ska inleda detta inlägg med, men jag tror vi gör så att vi hoppar över inledningen och går pang på rödbetan. 
 
Jag sitter ombytt framför datorn och bläddrar i "milXtra" som kom igår. Det är malmömilens tidning inför loppet. Min första tävling. Jag är faktiskt lite nervös, men efter att ha läst lite så är jag mest peppad. Jag är övertygad om att det komemr bli hur kul som helst! Jag är dessutom anmäld i startgruppen 55-60 minuter, så jag behöver inte vara nervös för att jag springer för långsamt, för det är ju där någonstans jag ligger tidsmässigt. 
 
Första loppet vill jag bara ha avklarat för att lindra tävlingsnerverna och få en känsla för hur det faktiskt är att springa lopp. Inte fokusera så mycket på tiden. Jag vill ju bara kunna säga att jag har gjort det. 
 
 
Dagens träning blir at springa ut till dalby där vi har möte med jobbet idag. 11 km och mina kollegor kommer tycka jag är sjuk i huvudet om jag känner dem rätt. Hoppas de står ut med en svettig Josefin bara, för det är jag övertygad om att jag kommer vara. 

jossefinast Kommentarer (1)

Shortspremiär

På grund av gårdagens påhitt (Eddis Izzard på malmö arena) kom jag i säng senare än vanligt och somnade nog inte ordentligt förrän 20 över midnatt. Trots detta masade jag mig upp någon minut efter 6 i morse och traskade iväg till gymmet så att jag var på plats klockan 7. Lite senare än vanligt, men å andra sidan hade vi beslutat att åka till landskrona lite senare idag. 
 
Så jag hann köra igenom mina marklyft och min sittande rodd för att mjölka ur ryggen lite, och det var underbart. Så som det oftast är tidigt på gymmet. Idag blev årets första träningspass iförd shorts och fasen vad jag kännde mig snygg. 
 
Efter passet hann jag med en vända i solariet också inför helgens bal och det var en riktigt härlig avslappningsstund. Det gör mycket för psyket att lägga sig i strålningsburken och inte göra någonting annat än att vara. 
 
 
 
Passet såg ut såhär:
marklyft 5*10 repetitioner med 40 kg
sittande rodd 2*7 repetitioner 50 kg + 2*10 repetitioner 43 kg
 
 
Det kanske ser ynkligt ut, men det sög ordentligt inedre delen av ryggen. Med andra ord har jag laddat upp på bästa möjliga sätt för den här dagen, så nu kör vi så det ryker.

jossefinast Kommentarer (0)

Äggmackor och bubbelvatten

Vilodag från träningen idag, men långt ifrån vilodag från livet. Det har varit en kämpig dag på exjobbet, saker går inte helt enligt plan. Eller jo, det gör de, men de tar längre tid än planerat. 
 
Nu är jag hur som helst hemma, har ett göttigt mellanmål i magen. Det tillsammans med en halvliter vatten var väldbehövligt då humöret börjat sjunka rejält och huvudvärken börjat sätta i. 2 äggmackor med kaviar, en halv grape och en portionsförpackning med Skyr (Hallon och granatäpple) så är jag nu en betydligt trevligare människa. Tur är väl det eftersom att jag inom en timme ska möta upp en kompis nere på stan och käka för att sedan åka vidare till Malmö Arena och titta på Eddie Izzard med jobbet. 
 
Eftermiddagens mellanmål
 
Hoppas ni får en trevlig tisdagkväll, det tänker jag. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Nedrans dubbelknutar och eftersvett

Det har redan hunnit bli måndag kväll och det har varit en bra men intensiv start på veckan. Jag kom hem lite tidigare från Landskrona än beräknat, men däremot med massor av skolarbete att göra. När jag kikade in på facebook hade Sara (träningsglädje) dragit igång ett facebookevent som gick ut på att köra 10 stycken 2-minutersintervaller. Med den underbara vårvärmen som varit i Skåne idag kunde jag inte låta bli att hänga på utmaningen. 
 
Så jag bestmde mig för att plugga lite innan jag begav mig ut. Tog en kopp kaffe och en grov macka med ost och grottade ner mig i kalkylräntor på utrustningsinvesteringar. Plötsligt hade klockan blivit 18 och jag fann mig själv iförd löparutstyrsel påväg ut genom dörren med Runkeeper programmerat på intervaller. 
 
Planen var uppvärmning i 5 minuter i ett lagom lugnt tempo följt av 10 stycken 2-minuters intervaller i så högt tempo jag kunde förmå med 30 sekunder läskigt långsamt mellan för återhämtning och avslutningsvid 2 minuter nedjogg i det där skrämmande långsamma tempot.
 
Det började hur fint som helst, i ungefär 20 sekunder innan jag insåg att jag tagit på mig fel skor.... Istället för mina nya snabba löparskor hade det blivit de gamla som jag numer använder till vardags och promenerar i... *tröttmössa* Bestämde mig för att det bannemig fick funka ändå. 200 meter senare var det dags att knyta om skorna. Dubbelknut för att slippa tänka på det mer, trots att dubbelknutar är djävulens påfund. 
 
Efter 5 minuter var det dags för första intervallen och jag flög fram. Lika så andra och tredje intervallerna. Sedan blev det jobbigt på den fjärde. Och den femte ska vi inte ens tala om. Då hade det dessutom blivit uppförsbacke. Där var jag påväg att gå hem istället, men bestämde mig för att fortsätta i ett lite lägre tempo. Det är ju bättre än att ge upp i alla fall. 
 
Jag genomförde hela passet. Det blev 5.64 km på 31:40, vilket jag är sjukt nöjd med då 7 av de minuterna gick fruktansvärt långsamt. Sen sprang jag 1 km till för att komma hem, i ett sådär lagom behagligt tempo. Svettig? Check. Nöjd? Check!
 
Väl tillbaka vid lägenheten stupade jag in genom dörren och blev som alltid välkomnad av en väldigt glad hund. Svetten rann som bara den så jag drog av mig tröjan för att svalkas av lite och sen skulle jag ta av mig skorna. Lättare sagt än gjort, de ville verkligen inte knytas upp hur mycket jag än drog i tåtarna, sen insåg jag problemet, de där nedrans dubbelknutarna. Jag hatar ogillar väldigt starkt dubbelknutar.
 
Det här ska jag göra igen. Men med rätt skor. Och utan dubbelknutar. Och nej, jag är faktiskt inte ironisk. Det gav en oerhört skön känsla trots dubbelknutar och långsamma skor.
 
Eftersvettningarna var inte nådiga en dag som denna
 

jossefinast Kommentarer (1)

Men det ska nog lösa sig

Min att göra lista blev helt plötsligt väldigt lång och klockan väldigt mycket...
 

jossefinast Kommentarer (0)

En bra start

Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet vid in favorittid på dygnet, vid öppning. Då jag fortfarande misslyckats med att laga min punktering blev det en rask promenad dit som uppvärmning. Fokus idag låg på axlar och bröst med en liten touch av biceps. Underbart. Passet såg ut enligt min fusklapp på bilden nedan.
 
För att vara mer exakt såg blev det såhär:
 
5 minuter rodd som uppvärmning (då jag inte fick plats med skorna iväskan blev det barfotaträning och alltså inte läge för löpning)
3*8 Chins Med 50 kg hjälpvikt och fokus på att försöka utföra rätt teknik istället. Jag är hopplös när det kommer till Chins.
3*8 Bänkpress kan konstatera att bröstmusklerna behöver bli starkare. Mycket starkare.
2*5 + 7 Axelpress Började med 10 kg hantlar och körde 5 repetitioner 2 gånger för att sedan byta till 8 kg och köra 7 repetitioner till
Kabelflyes 3*8 En övning som än en gång visar hur svaga bröstmuskler jag har
3 Superset:
Liggande Bicepscurl 8 rep
Hantellyft åt sidan 8 rep
12 st hantelrodd på var sida.
 

För en gångs skull tvättade jag håret på gymmet, och det var svårt ska jag berätta. att shamponera håret efter ett axelpass... Bra idé Josefin...
 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Ännu en vecka har passerat

Jag och min träningsvärk har gjort det bästa av denna söndagen. Det har blivit städning och fixande och himla massa promenerande. Till middag blev det en tallrik fylld av vad som fanns i kylen. Currystekt kyckling på en bädd av broccoli, hericoverts, gurka och tomat med en raggmunk på morot istället för potatis. Allt toppades med massa calamataoliver, honungsmelon och lite mozzarella.
 
 
Nu är snart denna helgen över, och det är dags för att satsa på en ny toppenvecka. Jag är peppad! Men först ska jag sammanfatta veckans träning för er.
 
Måndag: 4,5 km uppvärmningslöpning + Gym (där jag satte PB i Benböj)
Tisdag: 3,5 km intervallöpning 
Onsdag: Vila
Torsdag: 5 km morgonlöpning
Fredag: Vila
Lördag: 2.5 km uppvärmningslöpning + Gym (med fokus på marklyft)
Söndag: Vila
 
Känns som en helt okej vecka. Hade dock helst fått in minst en fotbollsträning och hade ju velat hålla min running streak. Men allt blir inte som man tänkt sig. Som sagt, nu peppar vi inför ny vecka och planen är gym redan imorgonbitti.

jossefinast Kommentarer (0)

Träningsvärk

Detta är en ganska seg dag. Det blev några glas vin igår, så huvudet är segt. Men solen skiner så jag har hunnit vara ute och rodda lite i trädgården och fotograferat i rabatterna. 
 
 
Igår strax efter lunch tog jag med mig Pågen till gymmet. Jag sprang dit ( 2.25 km) som uppvärmning och hade sen som mål att öva på mina marklyft. Jag lyckades få tag i den utrustning jag behövde efter ett tag och jag hade sådan tur att jag sprang på Sara där så hon kunde titta på min marklyft och ge mig lite tekniktips. 
 
Efter at tha pumpat slut mig själv helt med marklyften avslutade jag med att trötta ut övre delen av rygg och triceps i sittande rodden. Vi kan väl säga som såhär, träningsvärken är påtaglig idag. Men jag längtar redan till nästa marklyftspass.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Pannkaksberg

Denna lördagmorgon har bjudit på sovmorgon, nyhetsmorgon i sängen och pannkaksbrunch efter en promenad till affären. Till mig blev det fluffiga små pannkakor med bakpulver och kokosmjöl i. Självklart även mjölk, ägg och vetemjöl. Pågens pannkakor var av den mer traditionella typen. 
 
Dessa toppade vi med grädde och kvarg hårt ihopvispat med lite vaniljpulver och ett uns vaniljsocker. Även, melon, päron och mango trängdes på pannkakorna och jag valde att ringla över honung för att lyxa till det lite extra. 
 
Om det var underbart? Ja! Proppmätt ska jag nu bege mig till gymmet för att öva marklyft. Håll tummarna för att det inte är för mycket fokl där såhär en lördag.... 
 

 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Urbanears

Jag har varit busig... Jag har ännu en gång hämtat ut ett paket från Sportamore.. Titta på dessa skönheter:
 
 
Har nämligen kommit fram till att nu är det dags att börja springa till musik igen. Mer om det i ett annat inlägg en annan dag.

jossefinast Kommentarer (0)

Krassligt värre

Såhär är det: Jag får erkänna mig besegrad. Planen igårkväll var lite löpning och kanske en fotbollsträning. Men kroppen höll inte med. Jag har världens största förkylningsblåsa (jag lovar, den är skitstor!) i underkäken och halsen började krongla igår. Känns som att jag bara går och väntar på att min förkylning ska bryta ut. Jag har ju varit snorig konstant sedan i november. Det går varken över eller bryter ut något. Det är mest irriterande. 
 
Men det blev alltså ingen träning igår och inte heller nu på morgonen. Jag hade planerat och såg verkligen fram emot mitt pass fyllt med marklyft. Planen är att vila idag också så hoppas jag på att kunna ta igen det imorgon. Hejdå Running Streak, bättre lycka nästa gång.

jossefinast Kommentarer (2)

Ödslig torsdagsmorgon

När klockan slog kvart i sju imorse klev jag ut ur duschen. Nyduschad och färdigsprungen för dagen. Den tidiga morgonen bjöd mig med på en 5 km löptur på ett ödsligt hardebergaspår. Precis som alltid gick det ganska segt och var väldigt ansträngande att springa på morgonen. Men jag gjorde det. Jag är nöjd. 
 
 
Men det ska också erkännas att igår bröt jag min Running Streak. Det var en sådan dag. En dag då allt "piled up" (hittar inget bra uttryck på svenska) och jag gick med gråten i halsen halva dagen. Det fanns inget annat alternativ än att bara ta det lugnt och vara hemma.  Får se om jag tar igen det med lite intervall-löpning ikväll eller om jag håller på längre. För ett litet bakslag innebär inte att jag ger upp min RunningStreak!
 
Runningstreak facit hittills: 
Lördag: 5 km
Söndag: 8 km
Måndag: 4.5 km
Tisdag: 3.5 km
Torsdag: 5 km
                            Totalt: 26 km

jossefinast Kommentarer (2)

En dag i matlådans tecken

Just nu ränner jag runt i lägenheten som en galning. Varför blir det alltid så? Gick upp tidigt för att kunna ta det lugnt, men så fastnar man vid datorn eller vid TVn eller någon annan stans och så får man stressa i alla fall? Även idag blir det en lång dag. 9-15 i skolan för att sedan bege sig till landskrona för att samla in tider till exjobbet Räknar inte med att vara hemma förrän efter 20 någon gång, och då blir det löpning igen. 
 
Därför försöker jag vara välorganiserad och planera. Har med mig två matlådor. En med yoghurt till eftermiddagen och en med kyckling och annat gott till middag. Lunchen blir det till att köpa på ICA. Hoppas jag ska slippa gå hungrig i alla fall... 
 
Yoghurt med jordgubbar och kyckling med rotfrukoter, coctailtomater och champinioner. 

jossefinast Kommentarer (3)

Har hört att man ska sluta på topp

Idag är en sådan dag då jag, om det inte var för mitt planerade projekt att köra Running Streak 10 dagar, hade ställt in min planerade träning. Jag kom inte hem förrän klockan var 21.20 och var inte alls sugen. Men jag kom också fram till att det är bara tisdag, jag kan inte REDAN bryta detta. Jag ska klara det, så enkelt är det. Så jag bestämde mig för att trots allt dra på löparkläderna och snöra på mig skorna.
 
Jag hade redan innan planerat att det inte skulle bli jättelångt. Rättare sagt skulle det bli kort med fokus på att höja tempot. Det blev två varv på min runda runt kvarteret som är 1.20 km lång. Mellan varven gick jag ca 50 meter. Första varvet höll jag ett normalsnabbt tempo För att sedan andra varvet kräma på lite mer. Då halva rundan var rak och kraftig motvind var det lite kämpigt, men det gick ändå helt okej. 
 
 
För att avsluta gick jag in och hämtade hunden för att faktiskt (för en gångs skull) jogga ner efteråt. Dock var hunden på humör att springa lite, så det blev ett relativt högt tempo på sista varvet också, med undantag för några kisspauser såklart. Det gick så otroligt lätt trots allt att springa att jag började fundera på om jag inte skulle ta ett varv till. Men sen tänkte jag efter och insåg att jag ska unna mig att sluta på topp idag. När jag fortfarande känner mig stark och oövervinnerlig. Det är en ny dag imorgon, jag kan ta ut mig ordentligt då. 
 
Runningstreak facit hittills: 
Lördag: 5 km
Söndag: 8 km
Måndag: 4.5 km
Tisdag: 3.5 km
                            Totalt: 21 km

jossefinast Kommentarer (3)

Running Streak och PB

Idag är en stor dag. Det är inte bara 3e dagen av min Running Streak (mer om det längre ner i inlägget), det är även dagen då jag äntligen la på 100% av min kroppsvikt på axlarna när jag gjorde benböj. Den här squats-hypen som finns just nu överallt, jag förstår den. Älskade benböj. (Squats=Benböj, fast på engelska)

Denna lediga måndag har hittills utnyttjats genom morgonpromenad innan frukost och senare löpning till gymmet för att riva av ett pass bestående av benböj, axelpress med skivstång, rygglyft med vikt, sittande rodd, chins, axelpress med hantlar och hantellyft åt sidan (?). Nu när starting strength är över och jag snart ska på bal (I Lund går man inte bara på bal när man tar studenten från gymnasiet, nä man går på riktiga baler i studentlivet) och klänningen har öppen rygg är det axlar och rygg jag vill satsa på att pumpa upp lite extra. Så ni får gärna tipsa om program, upplägg eller övningar för detta ändamål. Just nu känner jag mig ganska förvirrad med hur jag ska lägga upp träningen.

 

65 kg i benböj och ett av mina styrkemål är därmed avklarat, 100% av min kroppsvikt på axlarna 
 
Så, ska vi då prata om Running Streak. Detta är mitt senaste påhitt och projekt. Syftet med det vet jag egentligen inte riktigt. Enda anledningen jag egentligen kan komma på att göra det är "för att jag kan". Det går ut på att jag i 10 dagar ska springa något varje dag. Jag ska variera längden och intensiteten på rundorna, men löparskorna ska snöras på en gång varje dag. Vi kan väl se det som invigning av mina nya skor kanske? Eller invigning av våren. 
 
Jag började i lördags med min intervalllöpning på 5 km. Fortsatte igår med en runda på 8 km i vårsolen och idag sprang jag både till och från gymmet, vilket resulterar i 4.5 km. Jag kan konstatera att det inte är lätt att springa med ben som precis maxat i benböj, så snabbt gick det inte, men det gick.
 
Så vilka vill haka på min Running Streak?

jossefinast Kommentarer (2)

Utvärdering av Starting Strength

Den här söndagen blir det inte någon sammanfattning av veckans träning då jag haft träningsvila. Jag är väldigt nöjd med att jag lycats hålla mig ifrån både löpning och gym (nästan) hela veckan.  

Så i brist på den vanliga sammanfattningen tänkte jag nu passa på att sammanställa mina tankar om projektet Starting Strength som jag ägnade mig åt under slutet av februari och hela mars. Jag vet att det är några av er som är nyfikna på vad jag tyckt, så håll i er, nu kör vi.
 
Vad är Starting Strength och hur använde jag det?
Hur upplägget ser ut har jag beskrivit här och jag följde upplägget relativt strikt. Kortfattat går det ut på att man kör stora basövningar med tunga vikter, få repetitioner och höjer varje pass för att lära sig maxa. Dock höjde jag inte alla vikter riktigt varje pass och en av veckorna hann jag bara med att köra passet två gånger. Desutom hade jag svårt att låta bli att träna annat, så det blev att jag fuskade med att lägga till några övningar vid några tillfällen. 
 
I början 
I uppstarten av passet hade jag relativt låga vikter för att fårätt på tekniken. Även om passen inte innehöll några komplicerade övningar var både marklyft och eaxelpress med skivstång övningar jag inte sysslat med särskilt mycket. Inte heller Bänkpress var något som min teknik var fulländad i. 
 
Detta innebar att jag i början tyckte passen var rätt tråkiga. Jag körde få repetitioner med relativt lätta vikter och gick därmed från passen utan att känna mig färdigtränad. Det var väldigt kämpigt att släpa sig tillbaka till gymmet för attuträtta dessa pass de första 4 passen. Men sedan släppte det och jag började se utmaningarna i att höja vikterna varje dag.
 
Jag tror att det, även om det var tråkigt, var väldigt bra att börja lite lägre i vikterna för att sedan snabbt kunna jobba sig uppåt med både vikter och teknik. 
 
 
I slutet 
Ju längre det gick desto mer utmanande blev passen då jag hela tiden jagade personbästa på benböjen och bänkpress. Ja, de andra övningarna också för den delen. De sista passen kände jag hela tiden att "jo, en gång till klarar jag nog att höja, men sen är det stopp". Med andra ord kunde jag fortsätta höja även om det kändes som att det var på gränsen. Optimalt hade nog varit att köra en eller två veckor till för att verkligen pressa upp sig på max. 
 
Men det var en väldigt häftig känsla att känna att man blev så mycket starkare för varje gång. 
 
En vecka efter  
Efter att nu ha träningsvilat en vecka efter att jag avslutade Starting Strength har jag märkt hur musklerna utvecklats. Det r ju inte förrän man vilar som man låter musklerna växa. Det jag märker mest är att rumpan har blivit oerhört stark, och det är riktigt gött. 
 
Jag kommer definitivt vilja köra detta pass igen, men då ska jag köra minst 6 veckor, men samtidigt tror jag inte man ska köra det alldeles för länge då man börjar sakna annan styrketräning. Under perioder är det dock riktigt roligt. 
 
Resultat 
Om vi bortsett från min betydligt fastare rumpa kan vi titta på resultaten av vad jag lyfte på första respektive sista passet i benböj och bänkpress.
 
Benböj vid start: 40 kg
Benböj vid slut: 62,5 kg
 
Bänkpress vid start: 22,5 kg
Bänkress vid slut: 35 kg
 
Sammanfattnignsvis är jag alltså sjukt nöjd och gillar upplägget, men bara att köra periodvis.

jossefinast Kommentarer (1)

Bubbligt hallonvatten

Så, som sagt, igår var jag på stan och bytte en födelsedagspresent. Det jag bytte bort var en fancy stavmixer, då jag fick en annan också, fast med ännu fler tillbehör. Vad jag kom hem med var en sodastreamer, fast av annat märke, Aqvia. Så nu hoppas jag att jag ska bli bättre på att dricka vatten! Och att vi ska sluta köpa hem massa ramlösa. Smaksätta kan man ju faktiskt också göra själv. Som den här flaskan som står i kylen nu. Slägde ner några frusna hallon efter att jag kolsyrat det och mums vad gott. Tänkte testa blåbär nästa gång.
 
 
Idag har jag även brutit min träningsvila. Är fortfarande snorig, men det vill ju inte släppa, så jag får väl dras med det ett tag till. 
 
Det blev 90 minuter fotboll i vårsolen och sedan 5 km löpning hem. Jag ska väl vara ärlig och säga att jag sprang inte hela vägen. Hade tänkt att jag skulle testa springa med ryggsäck, men nä. Jag klarar helt enkelt inte av att springa med saker. Jag klarar inte ens av att hålla något i handen när jag springer. Kommer inte in i min rytm. Så det blev en del promenad varvat med löpningen. Men jag fick åtminstone känna på de nya skorna och än så länge är jag grymt nöjd. Imorgon ska jag försöka rasta de ordentligt istället. 

jossefinast Kommentarer (6)

Snygg i gult

Tentan är äntligen överstökad och jag vet faktiskt inte hur det gick. Har jag tur gick det vägen och jag slipper räkna på kretsar och OP-förstärkare i fortsättningen. Men jag vågar inte ropa hej än. 
 
Efter att tentan var inlämnad (efter 4 timmar och 25 minuters flitigt skrivande och räknande) traskade jag ner på stan för att byta en födelsedagspresent (fick dubletter) på Åhlens. Vad det blev och vad originalpresenten var visar jag en annan dag. Jag passade även på att titta inom Stadium då de har 3 för 2 på allt i butiken nu. Har man tentat får man faktiskt shoppa lite...
 
Yoshi var lite sällskapssjuk när jag kom hem. Inte roligt att vara ensam hemma på dagarna.
 
Så vad var det nu jag fyndade då? Tre plagg, Alla från Stadiums eget märke SOC. Två par tights, ett par gråa (de på bilden) och ett par svarta. De gråa har lite tjockare tyg än de svarta, vilket känns bra såhär nu på våren. Testade även ett par knallblå tights med rosa detaljer, även de från SOC, men de var på tok för tunna och genomskinliga. De var så genomskinliga att man kunde urskilja var på rumpan mina födelsemärken sitter... Om ni som jag ogillar allt för genomskinliga tights är ett tips att ha mönstrade underkläder på när man ska testa i affären. Det syns direkt om det kommer funka eller inte. 
 
Utöver tights blev det även ett gult linne jag spanat på ett tag. Tuns och luftigt och ursnyggt! Det hela gick loss på 698 kronor och det är enligt mig helt okej. 

jossefinast Kommentarer (10)

Jordgubbar

Hela den här dagen har jag befunnit mig i en massiv pluggdimma. Tenta imorgon och jag tycker som vanligt att jag hade behövt en 3-4 dagar till på mig att plugga. Men det är bara att göra det bästa av situationen. 
 
 
Här ser ni vad jag tänker äta snabbt och lätt till frukost imorgon för att ladda inför tenta samtidigt som jag läser igenom anteckningarna en gång till. Skånemejerier har inte bara släppten ny sorts kvarg (lindahls?) och proteinrik mjölk, Nu har även den extra proteinrika yoghurten kommit. Finns i smakerna krämig och god jordgubb och vanilj.

jossefinast Kommentarer (2)

Fräsiga skor

På grund av en punktering och alldeles för mycket plugg som behöver göras klart idag blir det ingen fotbollsträning för mig. Har dock hunnit promenera lite i mina nya löparskor idag, mest för att känna på det. Är RIKTIGT nöjd.
 
 
Visst ser de snabba ut?

jossefinast Kommentarer (5)

Godmorgon Tisdag

Efter mycket om och men har jag släpat mig upp ur sängen. Blir inget gym idag och drärmed har jag nu officiellt brutit Starting Strength. Men jag känner på mig att det är inte sista gången jag kör det upplägget. En utvärdering av starting strength är påväg, men hinne rinte ritkigt lägga tid på det idag. Plugg plugg plugg
 
Om jag har tur och känner att det går bra med plugget är jag snäll mot mig själv idag och låter mig ta en promenad, eller kanske rent av n mindre löptur senare idag, men det är inget som är skrivet i sten. Det enda jag vet är att det ska pluggas, ätas prinsesstårta och tränas fotboll idag. 
 
Igår blev det plugg i vårsolen. Yoshi "hjälpte till"

jossefinast Kommentarer (1)

Salladslunch

Det blev en somrig lunch i solen på altanen ihopplockad av vad som råkade finnas i kylen. Resultatet ser ni nedan.
 
 
En sallad med spenat, sugarsnaps, jordgubbar och smörstekt sparris toppat med ett stekt ägg med gulan sådär perfekt krämig som fungerade som dressing. Blev en lite lättare lunch då jag misstänker att det kommer bjudas på mat och fika så det duger hemma hos föräldrarna i eftermiddag. 

jossefinast Kommentarer (1)

Sista dagen i mars

Gårdagen bjöd som sagt på riktigt vårigt påskväder. Under eftermiddagen tog jag och pågen en promenad ut på fälten bakom vårt bostadsområde. Har jag sagt att jag älskar att bo i utkanten av stan? Nära både centrum och landet. 
 
Ja ghar idag insett att jag varit lite småförkyld i flera månader. Jag har inte riktigt tänkt på det, men nu orkar jag inte mer. Jag har varit snorig konstant, vaknat med täppta luftvägar och har snörvlat. Dock är lite snörvel inget som hindrar mig från träning (hade varit en annan sak om jag haft ont i halsen eller feber) men jag har börjat fundera på om jag ska vila helt från träning nu tills mina tentor är över, för att ge det en chans att försvinna. Det skulle innebära en veckas träningsvila. Men det låter ganska tråkigt...
 
Yoshi fick springa löst på fälten och jaga tennisboll
 
På vägen tillbaka var han trött och väldigt följsam
 
På väl utvalda ställen har även krokusarna tittat upp nu

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer