Shoot!

Detta inlägg tänkte jag ägna åt att slå ett slag för en av de bloggare jag följt längst, Emelie Ohlsson.

Jag började följa hennes blogg under våren 2008 i samband med att itt intresse för foto ökade. Jag bestämde mig för att jag skulle köpa en systemkamera, men fram till det att jag hade råd skulle jag lära mig så mycket som möjligt om fotografering. Detta gjorde jag bland annat genom att lusläsa emelies blogg.

Under hösten 2008 köpte jag en fotografering av Emelie. Vi träffades i helsingborg där fotograferingen ägde rum. Direkt när man träffade Emelie var det som om man alltid hade känt henne. En trevligare och mer engagerad person får man leta efter, det går helt enkelt inte att inte tycka om henne.


Bilden till vänster är en av de som togs under fotograferingen i Helsingborg och den högra bilden är Emelie idag.

Knappt ett år senare fick jag chansen att träffa Emelie igen. Den här gången skulle hon ha en gruppkurs med 20 deltagare och hon sökte modeller. Då jag fortfarande inte haft råd med min systemkamera passade jag på att anmäla mitt intresse. Alla deltagare var riktigt duktiga och återseendet med Emelie var roligt. Att hon efter ett år fortfarande kommer ihåg en kändes stort. Även den här gången kom jag ärifrån med oerhört fina bilder på mig själv.
Under den hösten fick jag chansen att ännu en gång spendera en heldag med emelie under 3 olika kurser vilket var precis lika roligt som tidigare gånger.


Bilder från de kurser då jag varit modell åt emelie. (vänster: http://lycklig.org , höger: http://kronfalt.se)

Genom åren känns det som att man lärt känna Emelie och genom hennes blogg har hon blivit som en nära vän. Emelie driver sina projekt och hon tror på sig själv och sina idéer. Jag säger:Blondinbella - släng dig i väggen. Emelie är en riktig entreprenör och en bra förebild för alla unga tjejer!

När jag väl fått råd med min älskade systemkamera började jag återigen läsa igenom Emelies bloggarkiv för att suga åt mig så många tips som möjligt. Strax efter detta så presenterade Emelie att hon skulle släppa en fototidning. Jag är nu stolt prenumerant på SHOOT vilket är en perfekt tidning för oss osm gillar att producera bra bilder men fortfarande inte känner oss så säkra i vårt fotograferande. Det som är underbart med denna tidning är att den är skriven på ett sätt så att vem som helst kan förstå. Den passar både nybörjare och de som hållt på lite längre.



Det senaste numret av Shoot kom väldigt lägligt med en resespecial. Jag har än så länge enbart skummat igenom den men jag ser fram emot att nu, efter tentorna kunna lusläsa denna och förbereda mig inför min och pågens Budapestresa.

Jag vill därför nu uppmana alla fotointresserade att gå in här och teckna en prenumeration på denna tidning.

Utöver tidningen gör Emelie även oerhört bra och ppskattade webkurser, jag har själv gått en kurs i ljussättning, vilket gjorde att jag kunde gå från auto- till manuell inställning på min kamera. Hon säljer shootstraps till kameran och har precis lanserat kläder och smycken i sin webshop. Hon har många bollar i luften helt enkelt. Och alla bollar håller hög kvalitet.
1 Anonym:

skriven

2 Emelie Ohlsson:

skriven

Tack Josefin, det betyder massor för mig att läsa detta. TACK!!!! <3

3 Nadine:

skriven

Planer??? Kram, såååå bra blogg! :D

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer