Längden

Jag har sista tiden fått en del frågor angående hur lång jag är. Jag antar att det har å göra med att jag precis presenterat min vikt här på bloggen. Så innan jag somnar svarar jag på det med en bild.Imorgon kommer Februarimålet upp

jossefinast Kommentarer (1)

Sammanfattning av månadsmålet januari

Januaris sista dag är här. Den är iskall, men solen har strålat hela dagen. Jag började dagen med att gräva fram ett par gamla jeans ur garderoben. Och jag ser de som ett riktigt kap, men det kanske bara är jag?

Under dagen har jag funderat mycket på februaris månadsmål. Ni kanske minns att mitt nyårslöfte gick ut på att jag skulle ha ett mål varje månad. Under januari skulle jag Yoga varje dag. Det gick bra första halvan av månaden och det gjorde under för min kropp. MEn när jag väl brutit det en gång så blev det väldigt lätta att bryta det igen och jag misslyckades.

De två saker jag tar med mig från Januariutmaningen är:

1. Yoga är najs! Jag ska försöka få in mer yoga i min vardag och ska även försöka mig på att gå på yogapass på gymmet.

2. Fortsätt även om man missar en dag eller två. Ge inte upp bara för att "det redan är förstört". Det är aldrig för sent att börja om på nytt.

Vad man mer kan säga om januarimålet är att jag tycker det är väldigt intressant hur det helt plötsligt blivit en grej att nästan alla hälsobloggar nu i februari ska köra en 30 dagarsyoga challenge... Jag vill ju tro att jag inspirerat, men det känns lite väl naivt att tro det var min idé. Är väl mest intressant hur man kan komma på precis samma idéer bloggare emellan. Vi får väl bara hoppas på att alla andra bloggare klarar av att följa det bättre.


Mina nya snygga gamla jeans.

Februarimålet presenteras inatt eller imorgonbitti. Stay Tuned!

jossefinast Kommentarer (2)

Mellis och ny kokbok

Idag har jag klarat av ett spinningpass. Det andra spinningpasset på två veckor och det kändes bättre idag och jag hoppas på lite skön träningsvärk. Även kosten har gått bra idag. Dock behöver jag bli bättre på att förbereda mellanmål. Imorgon är det jag som tar med mig kokta ägg till skolan. Hur gör ni med mellanmål? Några bra tips?

För några dagar sedan fick jag hem lite böcker från adlibris. Det var lite kursliteratur men även två andra böcker. Jag börjar med att presentera "Familjens stora sunda kokbok". Det är jättefin och har massa recept på "vanlig" mat fast på ett nyttigare sätt. Jag ser verkligen fram emot att få laga många av recepten i den!!


Bilder från Familjens stora sunda kokbok

jossefinast Kommentarer (1)

Ugnsstekt kyckling

Söndagsmiddagen bestod av kyckling, rotfrukter och bernais. Kycklingen tillagade vi i ugnen med flingsalt, olja, honung, rosmarin, paprikapulver och chilipulver. Oerhört gott var det och det blev dessutom några matlådor.


jossefinast Kommentarer (1)

Före

Som jag skrev i mitt förra inlägg ska jag imorgon börja en vecka där jag lägger fokus på att välja rätt. Det kommer inte vara någon extrem mathållning eller extrem träning bara bra val. Den senaste veckan har jag gått upp drygt 2 kilo på grund av att jag ätit fel och utebliven träning. Jag är mycket medveten om att det framförallt är vätska, men jag tyckte det kunde vara intressant att se hur en vecka kan påvera kroppen.

Så nu är både invägning och förebilder tagna. Ni får en tjuvkik på bilderna, de presenteras mer i sin helhet om en vecka med efterbilderna.

VIKT: 65,7 kg


Förebilder inför bra-val-veckan

jossefinast Kommentarer (4)

Vad en vecka kan göra

Som ni kanske förstått från mina inlägg den senaste veckan har det varit fullt upp. Det har varit väldigt mycket att göra, väldigt lite ledig tid och jag har kommit  andra hand hela tiden vad det gäller mina prioriteringar.

De kommande veckorna är jag ganska säker på kommer bli lika intensiva, men nu är det skärpning. Jag måste klara av att balansera mitt liv även när det är mycket att göra. Så mitt mål är att starta igång det här igen redan imorgon och vi tar en vecka att kickstarta och jobba in nya rutiner.

Den 30 januari-5 februari ska jag göra medvetna val. Ja ska ta till vara på alla dygnetstimmar och välja rätt.

Socker
Under veckan som gott har jag fått i mig oerhört mycket skräp i form av godis och pommes och annat som "funnits nära till hands". Den här veckan är det inget godis som gäller. Inga chips, inga efterrätter och inga kakor. Godis och sötsaker är min värsta fiende.

Alkohol
Nolltolerans. Inte nåon öl till maten eller nere i förrådet. Ingen provsmakning av nysatt snaps eller nyblandad GT.

Vatten
Senaste veckan har jag druckit på tok för lite och har känt mig uttorkad konstant. Jag ska den här veckan verkligen se till att få i mig mitt vatten!

Kost
I spexperiod blir man bjuden på mat på vardagarna. Detta innebär att jag själv inte väljer vad som blir kvällsmat, men å andra sidan är det faktiskt jag som väljer hur mycket jag ska äta och proportionerna av kolhydrater/proteiner. Medvetna och hälsosamma val jag kan stå bakom är det jag ska tänka på.

Träning
Jag kommer ha fortsatt svårt att planera in träningspassen, men det gäller att ta till vara på all vardagsmotion. Dessutom har jag bestämt mig för att jag ska få in minst ett löppass och minst ett besök på gymmet för pass eller styrka. Dessutom ska jag göra min vardagsstyrka VARJE dag.

Dokumentation
Jag har väldigt lätt för att binda vätska och samla på mig extra kilo om jag inte sköter mig. Detta innebär att jag nu har gått upp ca 2 kilo på en slarvig vecka, vilket försvinner lika snabbt igen om jag sköter mig. För att se hur detta påverkar mig ska jag ikväll både väga och fotografera för att nästa söndagkväll upprepa proceduren och se hur stor skillnad en vecka kan göra.

Undantag
Jag sätter redan nu ett undantag för fredagen då jag vet att då är det spexfest och om jag då känner för att dricka alkohol eller äta godis så ska jag göra det. Men självklart i rimliga mängder.

jossefinast Kommentarer (0)

Jag vill bara tillägga...

... att det var väldigt roligt att läsa om era frukostvanor och frukosttankar i det här inlägget. Ni får gärna fortsätta berätta vad ni äter på morgonen :)

jossefinast Kommentarer (0)

SvackaDet här veckan är det något som inte stämmer. Jag är konstant trött. Jag har en miljon saker att göra och hinner knappt med hälften. Jag ska skriva en rapport på 5 sidor om valfritt ämn inom automation. Men vad är automation egentligen?! JAg kan inte ens klara av att definiera frågeställningen just nu. Jag tror jag går och lägger mig istället.

jossefinast Kommentarer (0)

Upp och ner

En effektisv dag igår som gick helt och hållet till spexet. Jag behövde inte riktigt oroa mig för att få mn vardagsmotion så mycket som vi bar runt och hade oss. Nu sitter jag åter igen vid frukostbordet och hinkar i mig kaffe och ska snart bege mig till Hörby och pappas jobb där jag och Pågen ska måla väggar idag. Kommer nog hem någon gång inatt igen.


Bilder från öresundsbron igår. En soluppgång (höger) och en solnedgång (vänster).

jossefinast Kommentarer (0)

Morgonstund, med kaffe i mun

Som ni kanske märkte dök aldrig inlägget om att pussla ihop vardagen så att tiden räcker åt upp igår. Vi kan väl ironiskt nog säga att jag inte lyckades få tiden att riktigt räcka. Kom hem kvart i tolv från spexet och stupade då direkt i sängen.

Nu sitter jag uppe och dricker kaffe innan jag ska bege mig för att handla frukost åt tysklandsresenärer. Japp, idag åker vi utomlands! Dagsresa till tyskland för att fylla på spexförrådet med öl.


Älskar morgonläsning av bloggar

Det är som jag tidigare sagt mycket med spexet just nu och resterande tid måste gå åt till skolan. Det gör mig lite smått irriterad att jag inte hinner göra allt jag vill på dagarna. En sak som tyvärr blir vädigt lidande är min träning. Den här veckan har jag insett att jag inte kommer hinna med mycket mer än promenaderna till och från stan och alla lyft av ölflak. Men min tanke är att om jag kan sköta kosten och ta vara på den vardagsmotion jag får så tar jag nya tag nästa vecka. Varje träningstimme jag då kan yckas planera in är guld värd.

Det är inte värt att tappa hoppet!

jossefinast Kommentarer (3)

In a hurryOm det inte blir allt för sent nere i AF-borgen idag kommer det senare ikväll komma upp ett inlägg om att pussla ihop vardagen och hitta tiden. Nu måste jag kila.

jossefinast Kommentarer (0)

Tänkte du hoppa över frukost?

Nu tar jag upp det där med frukost igen. Att äta frukost är ett av de mest välkända metoderna att tappa vikt eller vara hälsosam. Det är det viktigaste målet, får man lära sig redan på dagis. Trots detta är det alltid frukosten som är det må som kapas först, det som är lättast att hoppa över. Varför är det såhär?

Jag köper inte att "jag är inte hungrig på morgonen" eller "Jag har ingen aptit precis efter att jag vaknat". Visst, det må vara sant, men är det en anledning att inte äta frukost? Precis som att man en gång vant sig vid att nte äta frukost är det bara att bestämma sig för att bryta den vanan och istället införa rutinen att äta frukost.

Varför är det då så viktigt med frukost? Det finns flera anledningar, utöver det att det är fruktansvärt gott och mysigt med frukost.

1. Kroppen behöver startas på morgonen. Genom att e den bränsle förstår den att det är dags att vakna och börja jobba. Får kroppen ingen energi kommer den spara det som redan finns i kroppen så länge som möjligt för att inte riskera att gå helt tom, dvs energireserverna lagrade i fettet.

2. Om man vaknar på morgonen och inte är hungrig kanske man tänker: gud vad bra! jag frtsätter att inte äta så länge som möjligt så har jag inte ätit något onyttigt och jag går ner i vikt. sedan blir klockan 10 och kollegorna/skolkompisarna ska 10-fika och din mage har börjat kurra. Men du är duktig och avstår fikan tänker du. till lunch tar du några salladsblad för "du har ju varit så duktig hittills". När klockan slår 15 har du ingen energi, ont i huvudet och allt går väldigt väldigt ångsamt. Du tar dig in i fikarummet och letar igenom varenda skåp/låda efter något att äta. Allt som finns där är 3 muffins som blivit kvar från 10-fikat. Du trycker maniskt i dig alla tre för att stilla hungern och sötsuget som uppkommit i brist på energi och lågt blodsocker. Hade det inte varit bättre att äta frukost?
Dagens frukostskål. Fil utrört med kvarg toppat med mango, hallon, solrosfrön, pumpakärnor, russin o havrefras

Har DU ätit frukost idag och vad bbjöds det då på?

jossefinast Kommentarer (5)

Kompisyoga

Jag älskar mina lediga förmiddagar. Det ger mig kvalitetstid med långfrukost och möjlighet att bara vara hemma och mysa. Idag har det hittills blivit morgonpromenad med Yoshi och sedan yoga med den samme. Jag kör igenom mitt yogapass medans han ligger och tittar på på soffan. efteråt får han vara med lite grann och vi gör några övningar (läs, jag upprepar mina favoritövningar samtidigt som han försöker busa med mig). Det finns inte ord för hur mycket jag älskar den lilla krabaten.

jossefinast Kommentarer (2)

Hej mitt vinterland

Det blev en morgonpromenad på härliga 40 minuter. Idag måste vara första riktiga vinterdagen. Det är riktigt kallt ute och snön knastrar under fötterna. Det skadar inte heller att himlen är klarblå och solen strålar. Jag sitter nu med en kopp kaffe och försöker återfå värmen och funderar på hur jag ska lägga upp dagen. JAg tror att det får bli till att betala räkningar det första som händer i alla fall.

Efter det blir det nog lite Yoga innan jag ska planera veckan somkommer för spexet och ska öven hinna plugga lite innan min föreläsning klockan 15.

jossefinast Kommentarer (0)

snöig kväll

Helgen har bjudit på mycket snö. Jag som har varit nöjd med snöbristen är förvånansvärt glad över det vita täcket. Allt blir ljusare och inte lika grått. Luften känns friskare och man får en barnslig glädje lite pirrande i kroppen.

Imorgon är det jag som tar till vara på dagen och den härliga luften med en ordentlig morgonpromenad. JAg är laddad för en ny vecka och det kommer bli awesome. Kvällen ska nu spenderas genom att slappa framför TVn och lite planerande inför den kommande veckan.jossefinast Kommentarer (0)

I lugnt gemak

Äntligen hemma igen. Det är söndag eftermiddag och vi har precis beställt hem pizza. Underbara pizza, det var länge sedan sist.

Helgen har varit oerhört rolig. Fredagen var det mycket snack och trams, men jag höll mig undan alkoholen och somnade i tid (3 ungefär).

På Lördagsmorgonen vaknade jag strax innan åtta och tittade på soluppgången samtidigt som jag drack en proteinshake iklädd mina löparkläder. Jag sprang sedan en runda i väldigt lugnt tempo lite på måfå. Stannade till här och där och tittade på kartan, njöt av utsikten och hälsade på djuren. Det var en bra start på dagen helt enkelt.Tillbaka i stugan gjorde jag lite magövningar innan jag duschade och sedan åt min pimpade frukost, med en bloody mary till. Efter frukosten började det snöa och det gjorde det sedan resten av dagen och det kom nog nästan en decimeter.

jossefinast Kommentarer (1)

Ny stug-helg

Nu sitter jag i skolan och trycker i mig en kycklingsallad med soltorkade tomater och mozarella till lunch. En fruktbägare med melon och dragonfuit väntar på mig som efterrätt.

Denna helgen är ännu en helg ute i en stuga. Jag har packat väskan och sticker direkt efter skolan idag. Målet är att få med så många som möjligt ut på löparrunda imorgonbitti, men vi får väl se hur det går med det. Jag har även denna helgen packat ned extra energitillskott i form av kvarg och proteinpulver. Här kan ni se hur jag förberedde mig förra helgen.

Jag ser fram emot helgen med spel, bastu och fin natur. Hoppas på att vädret blir okej också. snö eller uppehåll. Vad som helst förutom regn!!! Men jag är lite bitter för att blogg.se-appen inte fungerar för mig så att jag kan göra inlägg under helgen. Ni får klara er utan mig så tar vi nya tag i nästa vecka!


Bilder från gårdagens promenad hem.

jossefinast Kommentarer (0)

Vinterns första snö

Även denna dag har gått i ett högt tempo.

Efter skolan hade jag bestämt mig för att jag skulle ner till stan och kolla på gina tricots sportkollektion. Efter mycket velande bestämde jag mig för att jag skulle unna mig det. Men när jag kom ner till den lilla butiken i stan så har de inte den kollektionen. Snacka om besviken. Så det blev ingentig inhandlat förutom nya block till skolan.

Kvällen spenderades sedan i AF-borgens källare och spritförrådet med spexet. När det var dags att vandra hem hade säsongens första snö landat på marken och det var ett vackert vinterlandskap. Jag var först väldigt bitter över att min vår nu försenats, men när jag insåg hur ljust och fint det var kunde jag inte längre vara bitter.Mina bilder blev inte så bra då allt jus var gult... så jag lekte lite med kameran istället...

jossefinast Kommentarer (2)

Godisbebis

Just det ja, the downside of candy... Min mage blir bubblig och gasig och jag får en liten godisbebis i den... Eller ja, jag tror det är två bebisar. Tvillingar.Översta bilderna spänner jag magmusklerna, understa bilderna slappnar jag av och spänner ut magen. Ganska stor skillnad.... Och ja, jag beöver köpa nya sporttoppar att sova i. de gamla börjar bli lite väl sladdriga nu...

jossefinast Kommentarer (1)

I want Candy

Ikväll är en riktigt bra kväll. Jag skulle ha träningsvila idag var planerat men det blev inte så lugnt som jag tänkt. Jag har varit med pappa och jobbat i fabiken idag och stått upp och lyft massor. När jag kom hem kröp jag ihop i fosterställning i badkaret av utmattning.

Efter Tacos och med en godisskål uppdukad på soffbordet känns det som att jag börjar få kontakt med min kropp igen.

"VA? godis?" tänker ni kanske.
"Ja, godis!" säger jag.
Mitt sötsug har minskat något oerhört och det var längesedan jag åt godis sist nu. Det som är bra med att ha fått ett minskat sug är att man nöjer sig med betydligt mindre också. Och idag var det här godiset helt underbart. JAg ska nu fortsätta njuta framför TVn med godisskålen och Pågen. Funderar på att gå och lägga mig redan vid 20 ikväll och somna framför Efterlyst. Ikväll ska de prata om mannen som ger sig på småflickor i 10-11-års åldern i mitt bostadsområde...


Lite salt, lite surt, lite sött

jossefinast Kommentarer (2)

Funderingar

Ikväll har jag många funderingar. De rör sig kring vikt och kring träning. Ekonomi och jobb. Jag är totalt utmattad så ska därför försöka sova nu så att jag vaknar utvilad klockan 06.00 imorgon och är laddad för jobb i fabrik.

jossefinast Kommentarer (0)

Spinningdebut

Även idag hade jag ledig förmiddag så jag passade på att övervinna min spinning-rädsla. Vid 11.30 befann jag mig på Actic olympen för att delta i ett 30-minuters pass. Jag kände mig ganska vilsen till en början, men när man väl kommit upp på cykeln var det ju inte så mycket mer att göra än att trampa. Svetten rann av mig och jag droppade ner golvet runt cykeln då jag stressat hemmifrån innan och glömt handduken.

Även vattenflaska saknades, men då passet bara var 30 minuter långt gjorde det inte så mycket. Men handduken, den saknade jag big time.Mellanmål efter passet blev skyr vanilj och två bananer.

Nu ska jag låta spinningpasset smlta in och fundera lite över det och komma fram till om jag gillade det eller inte...

jossefinast Kommentarer (5)

Bloggar om bloggen

Nu ska jag vara sådär heltöntig och göra (ännu) ett blogginlägg om bloggen.

Den senaste veckan har det änrats mycket här, framförallt designen, men även har besökarantalet och kommentarerna ökat vilket jag tycker är jätteroligt.

Jag har sett till att uppdatera flikarna i menyn övanför bloggen, och jag tycker de definitivt är värda att gå in och titta på. Jag kör en snabb genomgång här av vad som är tanken med dem.

LÄSVÄRT
Här samlar jag inlägg från bloggar som jg snabbt vill hitta till för att kunna läsa dem igen. Det är inlägg med smarta tips eller som bara är väldigt bra skrivna och ger en tankeställare. Jag vill gärna få tips från er bloggläsare om ni har några favoritinlägg ni tycker borde finnas på listan. Det kanske är era egna inlägg eller någon annans.

MINA MÅL
Denna flik har jag haft jättesvårt att fylla med någonting alls. Idag har jag lyckats skriva in lite i den och det är jag oerhört nöjd med. Tanken är att den ska byggas på och checkas av efter hand.

ÖNSKELISTA
Ja gär en obotlig shopoholic och jag älskar nya saker. Men med en för tillfället väldigt ansträngd studentekonomi kan jag inte shoppa för många kronor per månad. Genom att här skriva upp vad jag vill ha hoppas jag på att spendera de få shoppingkronorna på genomtänkta val. Och det är ett sätt att minska ha-begäret om jag åtminstone får ha sakerna på bloggen.

Vidare till de nya besökarna nu. Jag tycker som sagt det är jätteroligt och vill ju göra allt för att behålla er här, både gamla som nya. Det är ju trots allt så att jag driver bloggeninte bara för att det är roligt att skriva,utan även för att jag tycker om att få feedback på det jag gör. Så nu undrar jag vad ni gillar med bloggen som den är, vad ni vill ha mer av och kanske lite om vilka ni är?


jossefinast Kommentarer (1)

När det går i ett

Så förmiddagen bjöd idag på mysmorgon med hunden, Yoga och sedan ett gympass innan föreläsningen. Jag hade ven planerat att hinna med en tid i solarieet, men det var upptaget, och efter att ha väntat i 20 (!) minuter hade jag inte tid längre innan föreläsningen. Så jag stack till skolan istället och hällde i mig en proteinshake för att undvika att träffa på hungern under föreläsningen. Nu är jag hemma en timme innan det beger sig ner till stan för ännu en kväll på AF-borgen med spexet.

 

Jag gillar när det händer saker. När man kan få ihop en planerad vardag med saker att göra men utan att känna sig stressad. Att hinna med ett gympass till eller från skolan är jag väldigt dålig på. Så när det faktiskt inträffar är jag fruktansvärt stolt. Nu återstår det bara att jag ska lära mig gymma "på riktigt" och inte bara gå runt och testa de maskiner jag tror jag förstår mig på.

Nytränad tjej

Hur har er dag varit? HAr ni fått en bra start på veckan?

jossefinast Kommentarer (0)

Ledig förmiddag

De kommande 7 veckorna har jag ett väligt tacksamt schema i skolan. Både måndagar och torsdagar är jag ledig fram till kl 15 och så länge man ser till att gå upp i tid på morgonen hinner man med hur mycket som helst. Än så länge idag har jag dck inte hunnit med jätte mycket om man tittar på vad jag presterat. Däremot har jag hunnit dricka många koppar kaffe, lekt med hunden och läst bloggar. Utöver det har jag även hunnit med två promenader med hunden.

Utöver lediga förmiddagar två dagar i veckan är jag helt ledig på Onsdagar och har sovmorgon till 10 både tisdagar och fredagar.


Såhär vacker är jag i min onepiece ute på promenad.

Nu tänkte jag ge mig på dagens yoga och senare när Pågen kommer hem från skolan ska jag försöka få med honom till Gymmet innan det är dags för föreläsning.

jossefinast Kommentarer (1)

Wressel-rundan

Tänkte att jag skulle lägga in helgens runda här nu när jag har tid att slappa över en kopp kaffe. Det blev en lagom runda på lördagmorgonen i ett lugnt och behagligt tempo. Jag stannade på vissa ställen för att insupa naturen några sekunder. När jag sprang längs en hsthage började hästarna springa bredvid mig. De var dock betydligt snabbare så det magiska ögonblicket varade bara i tre sekunder.

Lite senare sprang jag förbi en hage med åsnor som istället började stampa i marken åt mig för att jag skulle försvinna. Det var härligt att vara ute så pass tidigt på dagen då det var helt tomt och bara jag och naturen. Det var också kul att springa ute på landet, på ett ställe jag inte varit på tidigare. Och vädret var som sagt underbart.Att sedan komma tillbaka till en stuga därfortfarande alla sov gav mig en extra skjuts av adrenalin och känslan av att vara oövervinnelig. Vi får se om det blir en favorit i repris till helgen då jag ska ut till en annan stuga.

jossefinast Kommentarer (3)

Söndagsmys

Nu är jag hemma efter att vi haft kollationering med Spexet. Det har varit presentation av manus och rollerna har delats ut samtidigt som vi andra som inte är på scen fått möjlighet att hänga lite. De kommande 5 veckorna kommer den mesta tiden gå åt till spexet och skola, men jag ska nog se till att kunna träna en del ändå.När jag kom hem led jag av ett enormt sötsug samtidigt som en hunger. Så jag vispade ihop ett kvällsmål som jag och Pågen njöt av i soffan framför handbollen nyss. En liten klick kvarg, grädde, lite vaniljsocker, frusna blåbär och hallon blandas hårt i en skål.

Nu ska jag lägga mig ner i soffan och titta klart på handbollen, läsa lite bloggar och sedan blir det nog snart till att sova.

jossefinast Kommentarer (2)

Helgen i stugan

Nu är jag hemma efter helgens lilla tripp, men är snart på väg bort igen. Helgen gick över förväntan. Fredagen spenderades med spel och utan både socker och alkohol. Jag gick och la mig relativt tidigt för att på lördagmorgon sticka ut åp en runda i solskenet. Det blev 5 km i lugnt tempo och när jag kom tillbaka körde jag igenom min yoga innan jag duschade. Väl klar med det hade de andra fortfarande inte vaknat. Under eftermiddagen var det lång skogspromenad som gällde och kvällen bjöd sedan på några öl och mer spelande.

Stugan låg precis i skogsbrynet och utsikten var fantastisk. När vi kom dit höll solen på att gå ner och det var såhär fint

jossefinast Kommentarer (1)

Alkohol och formfranska?

Nu ger jag mig iväg på en utmaning över helgen. Jag har nog inte nämnt det tidigare, men jag ska vara med i Jesperspexet den här våren. Det är ett av Lunds många studentspex och min roll där kommer vara bar-ansvarig. Jag ska alltså förse alla spexare med alkohol och dryck.

Den här helgen är det skifte för nya och gamla chefsposter och jag ska bort till en stuga på hemlig ort fram till söndag. Det brukar vara en ordentlig fest på liknande tillställningar. Hela helgen är en fest. Det är fruktansvärt roligt, men just nu är jag inte så sugen på en 48 timmarsfylla.

Samtidigt som hälsa är väldigt viktigt är det också väldigt viktigt att hitta en balans. Man kan inte låta hälsan gå före livet heller, inte sant? Så min plan för den här helgen är att ha riktigt roligt, utan alkohol idag och imorgon ska jag göra min yoga trots att jag är borta. Är det fint väder och fin miljö är även målet att jag ska sticka ut och springa om känslan faller på.

Näste problem som kan infinna sig är maten. Det är itne så farligt tycker jag att jag inte lagat maten själv. Det jag är mest orolig för är min älskade frukost och mellanmålen, är rädd att jag ska gå och bli hungrig och att det inte finns något annat än chips och formfranska att stoppa i mig. Så jag har även packat med mig lite smått och gott i matväg.I matväg har jag tagit med mig min shaker och två portioner proteinpulver, utifall att hungern kulle slå till för mycket. Som frukosttillägg har jag med mig lita mandlar, frön och gojibär  en burk, en burk kesella och lite dinkelflingor med kanelsmak. Tanken är att blanda ut fil och cornflakes som brukar finnas på plats.

Till höger ser ni min väska som är packad med löparskorna och annan utrustning för att få en fin runda i skogen. Jag hoppas på fin natur och solsken.

Den här helgen kommer definitivt bli en utmaning, och jag är väl förberedd! Nu kör vi! Och framförallt: jag ska ha så sjuuukt roligt!

Kom ihåg: Hälsa är en viktig del av livet, men glöm inte att leva!

jossefinast Kommentarer (3)

Solsken

Det här med att komma upp på morgonen är verkligen inte min starka sida. I alla fall inte om jag inte måste upp. Som idag, jag satte klockan på 8 mest för att jag tyckte det vore bra att gå upp då. Men jag stängde av klockan och sov till halv tio istället. Det som stör mig mest är att jag älskar mornar. Att vara uppe tidigt utan att vara stressad är egentligen så underbart. Jag lyckas bara inte ta mig upp. 

När jag väl vaknat så tog vi en promenad med hunden i solskenet och nu sitter jag med en god frukost framför mig. Fil blandat med kesella, frusen mango, blåbär, russin, solrosfrön,pumpakärnor och mandlar. Skönt med en ledig dag såhär efter tenta.

jossefinast Kommentarer (3)

Grunden till morgondagens träningsvärk är lagdNu har jag avklarat kvällens träningspass. Det var lår och rumpa i fokus idag och jag vet att jag kommer ha en grym träningsvärk imorgon. Passet som kördes idag var en favorit i repris, Vägen till vinterform pass 3. Detta avslutades med mina 4*50 situps och 2*25 armhävningar och svetten rann. Nu är det en trött tjej som ska titta på Bigest Looser Sverige och äta vindruvor.

Vägen mot vinterform, 3

Uppvärmning: 10 minuter Cardio (jag använder trampmaskin eller springer)
20 Benböj
20 Utfall (10 på vart ben)
20 Sidoutfall

Efter detta börjar själva passet. Det består av 3 block som alla ska uprepas tre gånger. Först block 1 tre gånger, sedan block 2 tre gånger och sist block 3. 2 minuters vila efter varje gång ett block utförts. Viktigt att varje block görs utan vila mellan de två övningarna.

Block1:          
6 Benböjsupphopp
12 Benböj

Block 2:          
8 Utfallshopp
16 Utfall (8 per ben)

Block 3:          
6 stillastående längdhopp (jämfota hopp så långt det bara går)
8 skridskohopp (hoppa från höger till vänster ben och gå ner jupt)

Hela passet avsutas med 100 benböj

Have fun ;)

jossefinast Kommentarer (6)

Spenatquinoa med lax

Jag är nu hemma från tentan och har ätit middag framför Bigest Looser finalen. Det är inspirerande att se dem, men jag hade velat se de om ett år eller två igen, bara för att se hur de klarar det när det inte längre är en tävling.

Middagen blev spenatquinoa med lax, ett recept som jag hittade i senaste Topp-hälsa. Det var helt okej och gick väldigt snabbt att göra. Tyckte dock det var tråkigt att smaksättningen bestod av buljong så nästa gång får jag testa att smaksätta själv. Receptet hittar ni längst ner.

Nu inväntar vi med spänning andra avsnittet av Bigest Looser Sverige.Recept Spenatquinoa (2 portioner)

2 dl quinoa
5 soltorkade tomater
200g frusen spenat
1 buljongtärning
200 g kallrökt lax

Koka quinoa och spenat i vatten tillsammans med buljongtärningen. Strimla tomaterna och rör ner när quinoan nästan är färdigkokt. Häll av överflödigt vatten och servera med kallrökt lax.

jossefinast Kommentarer (2)

Energiboostande morgon

En morgonpromenad, morgonyoga och frukost senare sitter jag här vid matbordet, nyduschad och njuter av mitt kaffe. Jag känner mig lugn och balanserad. När jag druckit upp kaffet och surfat klart tar jag en kopp kaffe till och börjar repetera det sista inför tentan. Det hade varit så underbart om jag klarade den...

Det var någon som undrade vad det är jag pluggar (nej det var det inte, ne det låter mycket coolare att säga så). JAg läser till Civilingenjör i maskinteknik med produktionsinriktning. "Jaha, vad blir gör man då" undrar väl ni? Min plan är att jobba med produktionslinjer i fabriker och optimera dem och minska förluster och brister. Spännande va?

Tentan jag skriver i eftermiddag är matematiskstatistik. En kurs jag läste för 2 år sedan, men inte har skrivit någon tenta på. dessvärre gick jag på ungefär tre föreläsningar också, så jag har fått läsa in allt nu i efterhand. Men jag tycker faktiskt det har gått förvånansvärt bra.Håll tummarna för mig

Ska även passa på att välkomna alla nya läsare hit, jättekul! Hur har ni hittat hit?

jossefinast Kommentarer (6)

Vårkväll


Det har varit en solig dag och jag har även idag lyckats sitta inne hea dagen i princip med undantag för två promenader med hunden, en morgonpromenad och en lite längre eftermiddagspromenad. När solen gick ner under kvällen kunde jag inte låta bli att knäppa några bilder. Det är verkligen vårkänsla ute men jag är rädd att det kommer en köldknäpp och snö snart... Jag kan ju tycka att om vintern hållt sig borta hittills kan den lika gärna strunta i att komma hit.

Dagen har alltså spenderats med plugg och imorgon eftermiddag skriver jag tenta. Så nu är planen att jag ska ta mig en kopp kaffe (eller 5) och sätta mig och räkna uppgifter fram till kl 21 då det är premiär för Bigest Looser Sverige.
Syrenen knoppar.

jossefinast Kommentarer (3)

Frukostrutin

Det här med frukost är en hel vetenskap. Jag har tidigare ofta varit dålig på att äta frukost enbart av den anledningen att jag inte orkat. Jag har aldrig haft svårt att äta på morgonen och har alltid älskat frukost. Men jag älskar att sova också. Och hur roligt är det att gå upp ur sängen en kvart tidigare för att äta en skiva lingongrova med kaviar? Nej, inte särskilt.

Men nu är jag förälskad i frukost. Nr jag går och lägger mig på kvällen kan jag knappt vänta på att få vakna och äta frukost. Hur har jag lyckats med denna förändring då? Jo, det kallas rutin. Jag ser till att alltid ha fil/yoghurt, kesella och keso hemma. Jag fyller på mina burkar med fröer, nötter och flingor kontinuerligt och jag har alltid frysta bär i frysen.

Så varje morgon har jag nya val. Ska jag blanda ut filen med kesella eller keso? Vilka bär ska jag ha? Med eller utan flingor? Lite frusen mango kanske eller gojibär? Och allt detta finns alltid hemma, lättöverskådligt.Bären förvarar jag i frysen (såklart) i Kesoburkar. Detta är underbart då de har genomskinliga lock, så det känns som en lösgodisbutik så fort man öppnar översta lådan i frysen.

De bär/frukter som för närvarande finns i frysens kesoburkar (från vänster på bilden):

Hallon
Körsbär - Ger en god sötma till kesellan, rekomenderas skarpt. Finns på Willys
Mango - Frusen mango funkar utmärkt som snacks till TV bara som det är
Blåbär
Björnbär

Genom att alltid ha dessa saker hemma är det inte heller svårt att slänga ihop en smoothie

jossefinast Kommentarer (10)

Les Misérable

Ikväll var vi på på Malmö Opera och tittade på Les Misérables. i rolluppsättningen fanns bland annat Dan Ekborg och Peter Harrysson. Det var en otrolig show. Dessvärre hade an nog behövt vara mer insatt i storyn sedan tidigare, för det var vårt att hänga med.MEst nöjd är jag över att jag även idag lyckats hålla mig helt borta från godis och sött och alkoholhol.  Hejja mig.

jossefinast Kommentarer (0)

Chili och avokado

Det blev en god Chili con carne till middag med en halv avokado till. Jag älskar att bryta av den lite småstarka chilin med kall avokado medans Pågen inte gillade det alls utan hellre åt bröd till. Väldigt mättande och väldigt gott. Man kan slänga i lite vad man råkar ha hemma. Vi fick komplettera med krossade tomater och de stora vita bönorna, annars hade vi resten hemma. Den här gången hade jag utöver det i kidneybönor, nötfärs, lök och majs. En skvätt mjölk och massa kryddor.Nu ska jag och Pågen in till Malmö Opera och se Les Miserables.

jossefinast Kommentarer (1)

Träningsförbud

En sak som är väldigt bra med att ha hund är att man kommer ut och får lite frisk luft när man sitter och pluggar hela dagen. Det är ett under vad lite luft kan göra och möjligheten att rensa tankarna och göra något annat några minuter.

Jag har ett jättesug av att sticka ut och springa idag i det fina vädret, men jag har förbjudit mig själv. Och imorgon blir det inte heller någon löpning. Det blir promenader med hunden, Yoga och möjligtvis lite magträning här hemma. Ni kanske undrar varför jag förbjudit mig att träna... självklart är det för att jag har tenta i övermorgon. Det gäller att jag pluggar in i det sista nu.


Den röda kappan var en julklapp till mig själv i mitten av december. Hade tittat på den länge och när jag bestämde mig för att gå till Cubus och köpa den fanns det bara en kvar. Den var i min storlek och halva piset. En bra julklapp ed andra ord.

jossefinast Kommentarer (0)

Yoga meltdown

Vaknade klockan 9 idag och bestämde mig för att jag absolut inte fick somna om. Har nämligen vänt dygnet lite, sådär som hör till när man är ledig. Så jag gick upp och bestämde mig för att testa Jillian Micheals Yoga DVD innan frukost.

Det var en yoga med mycket mer rörelse, alltså väldigt mycket styrka. Jag ska vara ärlig och säga att jag fuskade och gjorde inte hela. Hade jag vetat att det var så fysiskt hade jag ätit innan. Hela världen började snurra och nu sitter jag istllet med min frukost framför mig. Det blir till att testa den där Yogan en annan dag när jag är förberedd på ett ordentligt Fys-pass.Nu blir det väl till att äta upp och fortsätta plugga.

jossefinast Kommentarer (5)

Sovdags

Den nya designen är nu lanserad och jag är meganöjd! Jag ska fylla flikarna "Läsvärt" och "mina mål" i toppmeyn så fort jag kan.

Tanken är att fliken "Läsvärt" ska vara ett ställe där jag samlar mina favoritinlägg, framförallt från andras bloggar. Vet ni några sådana inägg som är riktigt läsvärda får ni mer än gärna tips mig så lägger jag in dem där om jag håller med.

Jag har även gått igenom mitt arkiv lite smått och sorterat in en hel del i mina nya kategorier. Tanken är att antalet kategorier kommer öka för att det ska bli lättare att följa en viss utmaning eller en speciell resa eller liknande.

Men nu tycker jag att klockan är så pass mycket att det är dags att sova. Måste trots allt fortsätta plugga imorgon. Då ska jag även prata om den underbara plankan vi åt idag.

Just det! Ser ni inte den nya designen test att trycka F5

jossefinast Kommentarer (1)

I can see the light

Well, just nu går alla pluggpauser till att fixa med den nya designen som är påväg och inte till blogginlägg. Får skärpa mig. Jag har nu lagt ner plugget för idag och ska snart iväg till vänner och äta middag.

Jag har idag börjat ordna lite blnd kategorierna här på bloggen för att strukturera upp det lite. De flesta gmala inlägg kommer fortsätta vara osorterade, men en del kommer sorteras in i kategorierna. Även detta hör ihop med den nya designen. Så framöver ska jag i störta mån använda mig av kategorierna så att man lätt kan hitta gamla inlägg.

Finns det några speciella kategorier eller återkommande inlägg ni skulle vilja se här i bloggen?

jossefinast Kommentarer (0)

Sneekpeak

Idag har det varit vilodag. Det blev lite Yoga under eftermiddagen men annars har jag njutit av träningvärken från fotbollen igår medans jag pluggat.

Efter att vi kom hem från faror där vi åt middag har vi ägnat oss åt att plocka undan julen och sedan pillat på mn nya bloggdesign. Det är tur man bor ihop med en datanörd som kan hjälpa till. Det kommer hur som helst bli skitsnyggt om jag får säga det själv (och det får jag). Jag längtar tills det är kart så jag kan lägga upp det :)


Ni får en liten tjuvtitt

jossefinast Kommentarer (2)

Ett udda par

Nu sitter jag ute i köpingebro (liten by utanför Ystad) på en fotbollcup. Vi har spelat första matchen och vann med 3-2. Då jag är målvakt är jag inte helt nöjd med att ha släppt in så många mål trots vinst.

När vi satt i bilen hit sa jag "det känns som jag har glömt något". Men tro det eller ej, det hade jag inte. Jag hade bara tagit fel. Istället för att ta mina inneslut råkade jag ta en inomhus och en utomhussko. Detta är problematiskt då det är dubbar på den ena. Tur att det finns andra i laget som var förberedda och kunde låna ut en vänstersko.

 

jossefinast Kommentarer (3)

Den perfekta boosten

Det jag sa till Pågen igår innan jag somnade var att jag hoppades det skulle bli fint väder idag. Det blev det minst sagt. Solen har strålat hela dagen idag och liksom hånlett till mig när jag suttit inne och pluggat.

Men under eftermiddagen drog jag på mig löparstassen och passade på att lapa i mig lite solsken. Jag sprang lite på måfå och njöt av naturen och solen. Tittade på himlen som var orange då solen började gå ner. Jag kom på mig flera gånger med att njuta. Jag höll huvudet högt och tänkte inte så mycket på hur snabbt det gickeller hur långt jag skulle.

Efter varje fem minuter uppdaterar runkeepertanten mig om hur det går. Inga imponerande tider två första kilometrarna, men jag brydde mig inte så mycket. Jag sprang över lite sumpmark, så tårna blev blöta (alltid dessa tår!) och det sög rätt kraftigt i låren. Men utsikten var fin. Åkrar och bondgårdar i solnedgången med de skånska pilalléerna.

Efter 3 kilometer kommer jag på mig själv att jag varken är särskilt anfådd eller trött i benen. Så jag fortsätter. Och ja, det slutar på dryga 6 kilometer och jag är supernöjd. Inte nog med att det är längre än jag sprunigt på jag vet inte hur länge, det är även en helt okej kilometertid. Varje kilometer går bara snabbare.

Ett löparmål jag nu blivit medveten om att jag har det är att springa milen på under en timme. Och det ska jag klara innan sommaren. Borde verkligen inte vara några problem om jag får så härliga rundor som idag.

jossefinast Kommentarer (0)

Vilken morgonDagar som denna är det allt bra fint att mjölken till morgonkaffet är slut. Man måste med andra ord ge sig ut på en promenad innan frukost. Behöver jag ens säga att det är härligt väder idag och att jag är jättemotiverad till att sitta inne och plugga?

Hur som helst har jag insett att de tre dagar jag pluggat hittills har jag lärt mig jättemycket. Låg i sängen igår och läste igenom uppgifter i väntan på att hockeyn skulle börja och diskuterade med Pågen. Tror att både han och jag var förvånade över hur mycket jag kunde.

När vi ändå är inne på Hockeyn. Vi låg uppe och tittade på den fram tills det avgjordes och prisutdelningen mellan 4 och 5 någon gång. Och vilken match!! Så grymt spännande och roligt. Men lite väl nervöst på sina ställen kanske. Ni som inte vet vad jag pratar om så är sverige världsmästare i Junior-VM i hockey.

jossefinast Kommentarer (0)

Då fortsätter viEn stärkande frukost och några koppar kaffe, sen är det bara att köra. Tentaplugg av matematisk statistik är det som gäller även idag. Blir en paus för Yoga lite senare och kanske även en cirkelträning för magen.

Simma lugnt

jossefinast Kommentarer (1)

Snabbt och gott bröd - ReceptDet var några som villa ha receptet på brödet trots allt så jag bakade en ny omgång idag för att testa lite förändringar. Jag testade att minska lite på vetemjölet och fyllde ut med solroskärnor. Var väldigt gott att få lite mer tuggmotstånd och struktur i det. Nästa gång ska jag testa att anvönda lite andra mjölsorter för att få mer fibrer i det. Men här kommer grundreceptet.

jossefinast Kommentarer (2)

3.7 km och fiskgratäng

Jag hann med en kort runda idag innan solen gick ner. Det flöt på riktigt bra och om det inte var för att jag bestämt träff med Pågen utanför ICA hade jag nog utökat rundan rätt rejält.  Fötterna kändes bättre idag och det blev bara ytterst lite stickningar i tårna, så jag hoppas det fortsätter förbättras.Efter 2 km började magen kurra som bara den och väl hemma blev det till att fixa mat. Det bjds på fiskgratäng från Findus. Det känns svårt med färdigmat, vill helst ha lagad mat. Men denna fiskgratäng är god och ett helt ok innehåll. Till det lite majs och oliver och rivna morötter med mango-balsamvinäger.

jossefinast Kommentarer (0)

3 månaders handstående

Då får vi se om det hänt något. Här är min variant av upp och ner vänd före- och efterbild. Det var i alla fall vad jag ville kalla det. Men före och efter vad? Jag har de senaste månaderna skött träningen bättre och varit mer medveten om vad jag stoppar i mig, även om det inte alltid är rätt saker. Men det stör mig att jag itne har något mål. Jag satsar inte på viktnedgång, jag vill ha få en vältränad och sund kropp med mer muskler. Ja det är ju ett mål i och för sig. Men det är inte konkret nog. Jag hoppas på att kunna hitta mina målsättningar med hjälp av mina månadsmål detta året.Men nu frågar jag er. Har det hänt något på de tre senaste månaderna? Jag har ingen aning.

jossefinast Kommentarer (4)

Grön potatismos

Då jag har en omtenta att plugga till var pågen snäll och fixade middag till mig idag. När han kom hem från affären med fiskpinnar blev jag först ganska irriterad. Fiskpinnar är ju inte mat, det är bara tillsatser och mög, inte någon fisk alls. Men när jag lite diskret kollade igenom innehållet i ICAs fiskpinnar var det trots allt fiskfiléer med riktig panering, och helt utan tillsatser som man inte förstod vad det var för något. inga färgämnen eller smaksättare med konstiga bokstavs och sifferkombinationer. Och när han sedan dessutom blandade broccoli i potatismoset och hade köpt majs och gurka var jag inte det minsta irriterad längre.

 

 

jossefinast Kommentarer (1)

Mitt i plugget

Idag har tentaplugget börjat igen. Den här gången är det matematisk statistik. En kurs jag inte tidigare tentat och knappt ens läst, men det är en omtenta. Så jag har 10 dagars plugg framför mig som kommer vara väldigt krävande.

Dagen började med Yoga och det var en sådan där typiskt dålig morgonyoga där det kändes som att jag var helt ute och cyklade i varje rörelse. Nej, det var verkligen ingen hitt.

Nu ska jag äta mellanmål, mitt hembakade bröd med kalkon och paprika på. Till det blir det nog ett glas mjölk. Vill ni ha receptet på brödet? Det är fruktansvärt gott....

jossefinast Kommentarer (2)

Kvällsyoga

Yogapass 1 avklarat. Bad tobias ta lite bilder för att jag ska ha något att jämföra med i slutet av månaden. Det finns stort utrymme för förbättring kan jag ju meddela...

JAg kör på mitt 20-minuters nybörjarpass såhär i början och ska så smått börja leta efter nya pass, men jag kanske först ska få ordning på de basic poserna som är med i den jag har.


Och som vanligt vill hunden vara med så fort yogamattan kommer fram...

Jag har funderat på det där med kvällsyoga vs. morgonyoga. JAg är väldigt kluven vad det gäller det. Kvällsyoga är rätt skönt sätt att varva ner kroppen och bli av med spänningarna som byggts upp under dagen, medans morgonyoga är ett bra sätt att lägga grunden för en balanserad dag. Dock kan det bli så fel vissa mornar då kroppen är extra stel. Då blir jag bara irriterad och finner inget lugn alls. Likadant med kvällsyoga, ibland går det bara inte att bli av med stressen och sluta tänka på allt annat efter en hektisk dag. Vi får väl helt enkelt se om jag faller mer för något av det under den kommande månaden.

Vad föredrar ni? kvällsyoga, morgonyoga, mitt-på-dagen-yoga eller annan yoga?

jossefinast Kommentarer (1)

Kalla tår och solnedgång

Det var en riktig pins att idag gå upp kl 6 för att sedan följa med pappa till jobbet och inventera. Väl där stod jag ute på lagret hela dagen och temperaturen där var ungefär som utomhus. MEd andra ord höll jag på att frysa ihjäl flera gånger om.

När jag kom hem la jag mig fullt påklädd under dubbla täcken och somnade. sov i en dryg timme och vaknade varm om man bortser från tårna som fortfarande var iskalla. Nu börjar jag dock få tillbaka värmen även i fötterna efter att ha tagit på morgontofflor och ätit mat.


Solnedgången sedd från bilen påväg hem.

jossefinast Kommentarer (0)

Jag presenterar: Januarimålet

Som jag sagt tidigare så är mitt nyårslöfte att jag inför varje månad skall sätta upp ett mål. Det är därför nu dags att presentera det första målet. Jag hatar att göra sådana här undantag, men för mig börjar det imorgon, idag har planerat sedan tidigare varit en parentesdag.

Så, vidare till Januarimålet då.
Under de två senaste månaderna har jag testat yoga lite sporadiskt. Jag är nu nyfiken på hur kroppen skulle påverkas av kontinuerligt yogande. Därmed ska jag i januari (med start den 2a) yoga varje dag.

Min fråga till er nu är: har ni några yogafavoriter? Videoklipp eller träningsDVDer man kan använda hemma?

jossefinast Kommentarer (1)

Första januari

Första Januari. Hela sveriges soffliggar- och pizzaätardag. Och jag är inte annorlunda. Dock planerade vi denna dag redan igår, så det jag tuggat i mig mest är nötter (pistage) och några lakritsnappar. Vi gick och handlade redan igår och köpte på oss allt vi ville ha idag men lite mer planerat än vad det blir när man går in i affären bakfull. När vi beställde mat så tog jag en sallad istället för pizza. Dock hade de tyvärr dränkt den i sås. Trots det blev mättnadskänslan mycket skönare än om jag klämt i mig pizza. Vi har tittat på Kalle och chokladfabriken, 10 orsaker att hata dig och har även hunnit med en runda in till stan för att hämta hunden.


Som ni ser på bilden till vänster fastnar inte jag på bild idag... så ni får en från igår till höger.

Resten av kvällen kommer spenderas med mer film, melon och nötter. Även lite pyssel inför det nya året.

jossefinast Kommentarer (0)

Gott nytt år

 

 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer