Tomte eller Gandalf?

Mina nya julgardiner som jag, tro det eller ej, sytt helt själv. Jag är rätt händig/huslig när jag lägger manken till. Så till den stora frågan: Tomte eller gandalf? eller kanske Dumbledor? JAg har nog kommit fram till att det är en jul-dumbledor på gardinerna.

jossefinast Kommentarer (4)

Morgonyoga

Lugnet före stormen har börjat. Det är alltså de sisa läsveckorna innan tentavecka och allt är väldigt lugnt. Jag är ledig både idag och imorgon, och idag tänkte jag att jag skulle ge mig på den där yogan igen. Sag toch gjort. Strax innan nio var jag ombytt och bänkad på mattan framför TVn.

Det kändes lite bättre den här gången, men jag har konstaterat att jag måste fixa en bättre yogaDVD. Ni som är experter på yoga, har ni några tips? Den jag har nu är passet 1 timme långt och det är lite väl maffigt. Jag hinner liksom tröttna efter halva. Tror att 40 minuter långt hade varit mer lagom för mig.Det är lika kul varje gång man lägger ut yogamattan så vill Yoshi vara med. Idag när jag stod i hunden (och hör och häpna fick hälarna lite närmare golvet) så kom han och la sig under mig och slickade mig i ansiktet. Trevligt med lite yogasällskap iaf.

jossefinast Kommentarer (0)

Julstämning

Här hemma är nu julgardinerna färdigsydda och upphängde, adventsljusstakar och stjärnor lyser och de första julklapparna är inslagna. Imorgon ska vi baka lussekatter innan det blir en heldag med julmust och plugg.Julen blir ännu mysigare när man har sitt eget hem och någon att dela det med.

jossefinast Kommentarer (0)

Smutsiga strumpor och ökad distans

Då har man fått privilegiet att träna idag också. Jag sprang samma runda som Tobias drog med mig på sist men la till en lite detour på en dryg kilometer i slutet. Det var skönt att komma över den där tröskeln jag haft på sistone att alla rundor blivit 3 km långa.


I början flöt det på rätt bra. När jag kom till det där kolsvarta partiet över en åker/äng/gräsmatta/gyttjehål, kalla det vad du vill, då spurtade jag på rätt bra. Tycker nämligen där är jätteläskigt med mörker, dimma och buskar. Men gud så skönt det är när man kommer ut på andra sidan med hög puls och energi att springa lika snabbt över den spikraka landsvägen i totalt mörker (jag måste verkligen fixa en reflexväst).

Som sagt är där gropigt och håligt och massa lera. därav såg mina fötter ut som på bilden nedan när jag kom hem.Som sagt var det skönt att komma ut, att öka distansen och att springa snabbt på delar av sträckan. Dock är det väldigt jobbigt att mina fötter domnar bort lite då och då. idag fick jag värkar i vänsterbenet titt som tätt. Tror detta beror på att jag behöver bättre skor. Jag vet vad jag ska köpa på julrean...

jossefinast Kommentarer (0)

Vem?

Jag brukar titta på min statistik här på bloggen några gånger om dagen. Nu ser jag att den skjutit i vädret och tredubblats under dagen. Får man fråga hur detta kommer sig? vilka är ni? hur har ni hittat hit?

Det är ju alltid kul att veta vad man gjort för att förtjäna så höga besökarsiffror :)

jossefinast Kommentarer (3)

Välkommen måndag

Jag sitter med en tidig lunch i mitt julmysiga kök. Laddar med julmust light för att plugga två timmar innan eftermiddagens föreläsning. Jag har en trött hund som ligger på soffan och itne gör mycket ljud ifrån sig. Lyssnar på julmusik. Skymtar den blå himlen genom fönstret. Allt är lugnt.

Bättre än så kan jag inte förklara den ro jag känner. Hela jag är bara i rätt stämning helt enkelt och jag är inne i en period där jag känner att jag klarar vad somhelst. Jag blir inte ens stressad av att jag på 34 dagar skall klara av 37 träningspass, jag ser det som en utmaning.

I morse gick jag upp 2 timmar innan skolan började, Myste med några koppar kaffe och en liten kesofrukost innan det blev långpromenad med hunden. -ikväll ska det sys julgardiner och spelas fotboll.

Vad vill jag ha sagt? Inte mer än att jag är väldigt nöjd med tillvaron just nu

jossefinast Kommentarer (0)

Det här med alkohol

Jag vet inte hur tydlig jag varit med detta i bloggen, men en dryg vecka in i november ungefär bestämde jag mig för att resten av månaden skulle jag helt undvika alkohol. Idag är det den 27e november och jag har varit utan alkohol i 18 dagar.

Detta kan tyckas vara en liten grej och ingen anledning att höja på ögonbrynen, men jg är av annan uppfattning. Som student, och väldigt aktiv i studentlivet är det märkvärdigt att inte dricka alkohol. Jag har redan fått frågor huruvida jag är gravid, eftersom jag väljer ramlösa istället för öl.

Hur har jag upplevt detta lilla experiment då? Jag saknar i stort sätt inte alkoholen. Det är rödvinet på fredagkvällen eller en kall öl till maten man saknar. Men jag saknar inte att varken vara full eller bakfull och det har varit förvånansvärt lätt att avstå.Och så då till det som jag antar att ni vill veta, hur påverkas kroppen? Det är svårt att svara på då jag inte har en särskillt lång testperiod men det jag märkt är att vikten inte påverkas lika mycket då jag äter skit. Jag svullnar inte upp lika mycket som vanligt heller. Men det kan ju vara en inbillning.

jossefinast Kommentarer (1)

Adventsfrukost

Det är väl ingen som missat att det är första advent idag? Dagen har bjudit på 70 års kalas med släkten hemma hos mamma och pappa, men innan det var det en mysig första adventsfrukost.

Vi promenerade till ica i regn och snålblåst i morse för att fylla på kylen lite. Ni kan ju kanske ana att mitt hjärta tog ett litet skutt i bröstet när de stora förska blåbären var på utförsäljning idag. Glädje på hög nivå!!Fil med keso, mandlar, pumpakärnor, solroskärnor, blåbär och klippta clementiner

jossefinast Kommentarer (0)

Sockeplast

Under eftermiddagen har jag och sambon julhandlat. Både till lägenheten, julklappar och till oss själva. Vi var ute på Nova (köpcenter) och jag upptäckte att Cubus öppnat där och idag hade 30% på alla kläder. Så jag passade på att köpa lite strumpbyxor och liknande. Jag köpte även ett par jättemysiga mysstrumpor som jag glider runt i här hemma nu medans vi julpysslar, fixar och donar.Det blev även att par snygga stövlar, men de kommer inte på bild nu. Ni får nöja er med strumporna. Nu ska jag mysa vidare. Och ja, det är små röda gummihjärtan under strumporna så att man inte ska halka. Fenomenalt!

jossefinast Kommentarer (0)

Ilska och lättnad

Här på kvällskvisten bestämde sig sambon att stcka ut och springa, och jag hade ju lovat mig själv att jag skulle testa knät lite. Så jag hängde på. När han drog ut mig i mörker och Lera på en stig jag aldrig gått på helt utan belysning blv jag arg. Jag kämpade på i hälarna på honom och svor tyst varje gång fötterna vek sig unter mig på grästovor. Jag muttrade ilsket hela rundan. Hade jag bara vetat var jag var skulle jag ha sprungit hem, men jag hade ingen aning. Så fort jag kunde lokalisera mig sprang jag hem.

Hur känns det nu i efterhand? Jo, terränglöpning i mörker är ju rätt så kul faktiskt... om jag bara haft en pannlampa och lite fler reflexer.Och jo, titta, det blev snabbaste tiden per km hittills. Kändes som ett bra tempo och hade inte benen varit som cement sedan dagens styrketräning hade kanske även humöret varit lite bättre.

jossefinast Kommentarer (1)

Vägen mot vinterform

Bättre sent än aldrig säger man ju. Jag har nu hoppat på utmaningen "vägen mot vinterform" och genomförde idag första passet. Tanken är ju att man skulle gjort dem den veckan de kom upp, men jag ligger ju lite efter. Målet kommer ändå vara ett pass i veckan, om jag inte får ett enormt sug på att köra tätare, då är det bara en bonus.

Jag började med uppvärmning på min lilla smidiga trampmaskin. Enda negativa med den är att den gnisslar som bara den. Första rundan gick jättebra och jag fick upp flåset ordentligt på mina jämfota hopp. då jag inte hade någon pall, bänk eller box så hoppade jag upp i soffan, och det var ganska högt. Hunden tittade väldigt konstigt på mig.Under andra omgången började mitt vänstra knä krongla och jag är rädd att det är min menisk som kronglar igen (gammal fotbollsskada). Tror det var "finnen" som åstadkom det, och jag skippade den övningen i de två sista rundorna. Jag fick även dra ner på antal benböj på vänsterbenet, då det högg till ordentligt.

Men utöver det fullföljde jag och jag känner mig redan matt både i lår och rumpa. Skön känsla! Nu sitter jag med inpackning i håret och äter hemmagjord yoghurt (kesella, avokado, jordgubbar, mandlar och en skvätt mjök ner i mixern. wroom och så är det färdigt) med russin och tittar på lyxfällan innan jag ska springa genom duchen för att sedan fortsätta plugga. Jag gillar torsdagar.

jossefinast Kommentarer (0)

Yoga

Jag yogade för första gången någonsin idag. Ett pass framför TVn här hemma. Det är ju banne mig svårt! 40 minuter Yoga avklarad dock. Sedan sov jag i två timmar. Mår nu lite bättre efter pasta-carbonara i magen, men huvudet är fortfarande tungt som attan. Hoppas på att kunna sova bort det inatt och vakna pigg och utvilad fylld med energi imorgon.

jossefinast Kommentarer (0)

Sjukling

I januari tog jag bort mina halsmandlar. Sedan dess har jag inte varit sjuk. Men nu tror jag att jag är det.

Det låter kanske konstigt att jag tror att jag är sjuk, brukar man inte veta sånt? Nej, för mig är förbannat ont i halsen kopplat med sjukdom och med halsmandlarna borta så gör det inte i närheten så ont och jag kan fortfarande både prata och äta. Nu snörvlar jag ltie, men är framförallt väldigt hängig.

Igårkväll var det höstterminsmöte på sektionen och det höll på länge! Jag var inte hemma förrän kl 3 i natt, men redan i början av mötet satt jag och frös och skakade medans alla andra tyckte det var varmt och dålig kuft.

Nä, jag är nog sjuk. Och jag har kommit fram till att ta bort mina halsmandlar nog är något av det bästa jag gjort.

Nu ska jag fortsätta sova.

jossefinast Kommentarer (0)

Önskningar

När jag nu är i julstämning tänkte jag att jag skulle sammanfatta några av de saker jag den senaste tiden funderat på att jag önskar mig i julklapp. Kanske kan det ge någon annan idéer om vad de ska önska sig också? Vad önskar ni er i julklapp?


1. Hantlar. Perfekt att ha hemma för den simpla träningen. Fördelaktig med sådana som man kan justera vikten på. Själv är jag inte så stark och ser gärna ett par hantlar i intervallet 3-10 kg.

2. Smartshake. En shake med avtagbara "koppar" längst ned. I den ena kan man förvara kosttillskott, nötter och annat i de små facken, och i den andra koppen kan man förvara en extra portion proteinpulver.

3. Fotostativ. För tillfället har jag enbart en tripod på 30 cm. Hade varit bra med ett större stativ, både när jag ska fota mina egopics, men även vid andra tillfällen.

4. Vintertights, 2XU Thermal Compression Tights. Jag har stirrat mig blind på dessa tights i tidningen Runners och jag vill ha dem!

5. Sodastreamer. Vi lägger alldeles för mycket pengar på ramlösa. Kolsyrat vatten är vansinnigt gott och tänk att alltid ha tillgång till det?!

6. Kettlebelts. Tycker det verkar spännande helt enkelt. Har aldrig testat men är nyfiken.

jossefinast Kommentarer (0)

Detaljer

När jag cyklade hem från skolan idag insåg jag hur oerhört mörkt det blivit. Jag började direkt längta efter adventsljusstakar och lysande stjärnor i fönstrena. Så när jag kom hem sprang jag ut i förrådet och rotade fram jullådan. Har nu satt upp lite saker här och där i lägenheten och nu bara myser jag.

Jag bjuder på lite bilder här under.

jossefinast Kommentarer (0)

Just typisktEfter mitt förra inlägg fick jag denna kommentar av Anna, som är min sambos storasyster. ÖVerycklig blev jag såklart och frågade Tobias så fort han kom hem. Han berättade att han haft hantlar med vikterna 1, 3 och 5 kg, men han slängde dem i somras. Hur tänkte han där? Jag blir så ledsen...

Så hantlar står fortfarande på önskelistan.

jossefinast Kommentarer (0)

Jillian Micheals 30 day shred

Idag har jag tesstat Jillian Micheals 30 day shred. Det är en träningsDVD med tre levlar som är tanken att man ska köra 30 dagar i rad. först 10 dagar på level 1, 10 dagar level 2 och 10 dagar level 3. Varje level är 25 minuter ungefär och man blir helt slut. Jag kommer inte köra detta varje dag, men det var en rolig hemmaträning att köra för att avbryta plugget.

Man behöver ett par hantlar, vilket jag inte har (ännu en sak att önska sig i julklapp?) så jag använde vinflaskor istället. Vägde lite för lite och var lite för stora. 3 kg hantlar tror jag hade varit lagom för mig. Det är även skönt med någon form av matta, då magövningarna enligt mig inte är underbara att köra direkt på golvet.

Mina axlar är oerhört otränade så de tog ju slut direkt, men det är ju bara att kämpa på så blir de starkare.


Även hunden gillar yogamatta

jossefinast Kommentarer (1)

Jordnötssmör

Jag läste i diverse olika bloggar om jordnötssmör i smoothies och annat gott. Jag tänkte därför i förra veckan att jag skulle ta och köpa hem en burk.

Jordnötssmör är ju e sådan produkt som man fått för sig är extremt onyttig, och det är den ju om man väljer fel. På Willys där jag var och handlade hade de två olika. Skippy och den på bilden som jag köpte. De kostade ungefär lika mycket, och var ungefär lika stora. Jag ställde mig och tittade på innehållsförteckningarna. Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig.

Innehållsförteckningen på Skippy var: Malda rostade jordnötter (79 %), vegetabilisk olja, dextrose, härdat vegetabiliskt fett, salt.

Jag gjorde mitt val ganska snabbt, dels genom att titta på mängden jordnötter. Men sedan har jag även lärt mig att få ingredienser är bra.

Jag hittade detta blogginlägg när jag googlade jordnötssmör, och visst det jag köpte var inte bäst, men även enligt henne bättre än alternativet skippy.

jossefinast Kommentarer (2)

Godmorgon

När jag vaknade imorse var jag inte ett dugg hungrig. Jag tog mig en kopp kaffe och satte mig framför datorn. Med den uppdrucken tog jag ut hunden och promenerade till Ica. Hemma igen så började frukostsuget komma krypande så jag blandade mig en underbart god smoothie.jossefinast Kommentarer (0)

Duktiga jag

Precis som jag sa i förra inlägget var det grymt skönt att vara ute, trotts fuktig luft och dimma. Som vanligt är det jobbigt att springa när man har med hunden i och med att man inte kan få kontinuitet i det sdå man måste stanna titt som tätt och kissa, plocka upp bajs eller lugna ner jycken vid möte med andra hundar. Men om jag tittar på min runkeeper så ligger hastigheten nu på ca 5 minuter/km om man räknar bort de toppar där jag stått helt stilla pga hunden.

Efter knappt tre km ligger nu hunden helt utattad på golvet och jag ska hoppa in i duschen.JAg förstår inte hur alla superbloggar tar så bra bilder på sig själv. Hur gör man? Jag kanske ska köpa mig ett riktigt stativ utöver min tripod. Grej att skriva på önskelistan?

jossefinast Kommentarer (0)

Vad är det för dag idag?

Jag vet inte vad det är med mig den här veckan, men huvudet har gått långsamt och jag har varit virrigare än på länge. Jag satt här under förmiddagen och var helt säker på att det var tisdag imorgon. Det är fredag och jag tror det är måndag, vad är fel på mig? Men det var ju en skön överraskning när jag förstod att helgen låg framför mig.

Dagen idag spenderas med skolarbete och CV-skrivning. Kanske tar mig an att göra en liten önskelista också. Just nu hinkar jag i mig kaffe och försöker ladda för att ta mig ut på en powerwalk. Jag vet att om jag bara drar på mig kläderna och kommer utanför dörren kommer det vara så skönt och jag kommer orka eftermiddagens skola mycket bättre. Jag vet också att min kropp är fylld av energi (efter den chipspåsen jag och Tobias delade på igår) så walken skulle nog snabbt förvandlas till hoppsasteg varvat med löpning och utfall, vilket absolut inte skulle vara fel...

Jag suger lite till på den karamellen och tar tag i det efter en kopp kaffe till.

jossefinast Kommentarer (0)

Vinnare?

Igår ställde jag mig och gjorde en riktigt god kycklinggryta. strax efter att jag börjat kom jag på att varken jag eller tobias skulle äta hemma. Detta ledde till oerhört mycket rester. Men det gör inte mig något. Jag gillar rester. Receptet hittade jag här och jag kan verkligen rekomendera det.Så ikväll har jag och tobias ätit kycklinggryta med råris. Vi har även försökt bli miljonärer, men det gick sådär. Det har både skrapats triss och spelats Bingo, men ingen vinst. Men himla glad blir man av att titta på Bingolottos 20-års jubileum. Det blir nog uppesittarkväll i år tror jag.

jossefinast Kommentarer (0)

Mellanmålskakor

Idag är en såndär skön dag då jag inte har så mycket schemalagt i skolan. Men tro ite att jag slappat för det. I morse tog jag sovmorgon till kl 9 och sedan blev det en sväng till gymmet. Körde lite cardio och ben. Men det var kämpigt, inte så mycket energi i benen av någon anledning. Kan vara så att de behöver en vilodag kanske?

På vägen hem från gymmet passade jag på att handla lite smått och gott på willys så att jag nu under eftermiddagen kunnat testbaka PT-fias mellanmålskakor. Resultatet blev fina lila klumpar med gröna blommor av pumpakärnor. Vackra och underbart goda till en kopp kaffe eller ett glas mjölk.

jossefinast Kommentarer (1)

Det var mörkt och frost i gräset

Idag var tänkt som vilodag. Tisdagarna är svårt att hinna med träning.  Man kan väl kalla det aktiv vila...

Jag gjorde mina vanliga situps och armhävningar och skulle sedan ta ut hunden på kvällspromenad. Tights och sporttop var redan på så jag snörade på löparskorna och drog på mig en hoodie och pannband och bestämde mig för att gå snabbt. Men väl ute i den kalla luften gick det inte att bara gå. Jag studsade. Varvade löpning med upphopp och hoppsasteg.

Men det som slog mig var hur underbar luften är när det är kallt. Nu vet jag varför jag brukar ha min bästa löparsäsong under vintern. Flåset och knastret under skorna. Mörker och tystnad.

Jag är helt lyrisk och längtar efter nästa riktiga löprunda. Det är en härlig känsla helt enkelt

jossefinast Kommentarer (0)

Och just det...Nu gäller det att ligga i...

jossefinast Kommentarer (0)

Nu kör vi

Då var ännu en dag till ända. Den har gått i ett, precis som vanligt, hiskeligt tempo. Först skola hela dagen, hem, laga mat, fotbollsträning, plugg och nu är klockan nästan 23 och dags att sova om jag ska orka upp i tid imorgon för att hinna plugga 2 timmar innan skolan.Jag kanske låter bitter och stressad, men jag ska erkänna att just nu är det på en precis lagom nivå. Blandar roligt med jobbigt, seriöst med fjantigt och stillasittande med aktivt. Och resten av veckan kommer att se likadan ut. Kan det bli bättre? 

Välkommen veckan, överraska mig!

jossefinast Kommentarer (0)

Välbehövd urladdning

Jag ska vara helt ärlig och säga att denna vecka varit katastrofal träningsmässigt. Jag har skjutit upp varenda pass. Det har inte funnits tid, och när det funnits det har jag varit helt slut. Likaså idag. Jag sov halva dagen som sagt och sedan skjöts det bara upp. När jag till slut vid tio-tiden nu ikväll blev så arg på skoluppgifterna och att inget gick min väg så tänkte jag att jag kunde ta en mikro runda och springa bort aggresionerna. Var ju ändå tvungen att ta ut hunden.

Arg som ett bi och irriterad drog jag på mig underställströja och flis och snörade på skorna. På med pannbandet och reflex på hundhalsbandet med Robyn i lurarna gick jag sedan ut i mörkret. 1.3 km senare gick jag in genom samma dörr med ett leende på läpparna.

När jag sprang sprang jag snabbt och aggresivt (ca 4.30/km tempo) men tvingades ju även stanna titt som tätt för att hunden skulle få kissa. Men det är så skönt att en sådan urladdning kan få en att må bättre. Och nu har jag gjort säsongens första mörker-runda, det måste ju betyda något?

Jag ser detta som bästa möjliga uppladdning för kommande vecka.

jossefinast Kommentarer (0)

Perfekt söndag

Idag har vi en mysig söndag här hemma. Låg i sängen till halv tolv och sedan tog jag ut Yoshi på en promenad medans Tobias kokade kaffe och plockade fram bröd och pålägg. Vi har tittat på "så mycket bättre", det var timbuktus avsnitt och så underbart bra det var! Hoppas på att han och Laleh gifter sig en dag.

Nu är tanken att jag ska plugga ordentligt en timme eller två medans ljusen fortfarande brinner, Kaffet är hyffsat varmt och Yoshi sover vidare i soffan.

jossefinast Kommentarer (0)

Fredagsmys

Idag har det varit iskallt ute. Kallare än på länge, och jag var helt oförberedd på det. varken mössa eller tjocktröja hade jag på mig påväg till skolan. Så när jag väl kom hem var jag genomfrusen och kröp ner under en filt i soffan. Tur man har ett eget värmeelement i form av Yoshi.


Världens mysigaste Yoshi

Ikväll blir det Bio med tobias. In time heter väl den där nya filmen. Får se om det blir lite godis till filmen.... vet ju att jag inte borde, men...

jossefinast Kommentarer (0)

Skrivarfight

Skolan började 8 imorse. Jag gick upp en halvtimme innan och skulle skriva ut föreläsningsanteckningarna från hemsidan. Jag och skrivaren bråkade lite, så nu ser det ut såhär i min skolväska...


Det vissade sig dessutom att det var fel kapitel jag skrivit ut. Typiskt bra start på fredagen... *suck*

jossefinast Kommentarer (0)

Nytt träningsmål

Nu har sambon lämnat hemmet och jag umgås med mina andra män. Yoshi och Ben och Jerry. Planen för resten av kvällen är att fila lite på ett grupparbete och städa undan lite kläder i sovrummet. Jag har problemet att jag vill göra mig av med ungefär hälften av mina kläder, men jag har inte råd att köpa nytt.

Jag tänkte ta tillfället i akt att berätta om mitt nya träningsmål. Med inspiration från Sara ska jag lyckas få ihop 50 träningspass fram till nyårsafton. Idag är jag uppe i 3 pass. Det kommer bli kämpigt, men jag ska banne mig klara det! JAg ska även jobba för att få in mer styrka i min träning.


Mysig lykta jag köpte på Ullared.

jossefinast Kommentarer (0)

Färgglatt

Nu var även kårens arbetsmarknadsdagar över. Igår var det festligheter på AF-borgen och jag agerade toastmaster. Det var ett hejdundrande kalas.

Idag är jag lite mosig i huvudet och nu blir det ugnsbakade rotfrukter och kött till middag. Tobias står i köket i detta nu och steker köttet och det luktar ljuvligt. Vi passade på att ta den egenodlade potatisen vi fick av Lotta och Hasse för någon vecka sedan. Lila och fin är den.Senare ikväll överger älsklingen mig för biobesök och då ska jag umgås med hunden, arga snickaren, Ben och Jerry

jossefinast Kommentarer (0)

Pressat Schema

Hemma två timmar över lunchen och såg till att ta mig ut och springa. Dock tänkte jag slå två flugor i en smäll och rasta hunden samtidigt. Då är det väldigt svårt att få ett bra flyt i löpningen eftersom man måste stanna och kissa hela tiden. Men vikan väl kalla det intervall träning.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen tänkte jag svida om till något elegant och hinnamed en sväng på skolans arbetsmarknadsdagar för att se om jag hittar något trevligt företag att prata med.

jossefinast Kommentarer (0)

Fyrbent hinder

Nu har jag kommit ner till punkten: räkna kap 8 i material och produktionsstyrning. Det är ju lätt att säga.... Yoshi håller inte med om att det är det jag ska göra...

jossefinast Kommentarer (0)

Produktiv måndag

Just nu har jag ungefär 5000 saker på min borde-göra-lista. Sådana saker som skulle effektivisera min vardag och framförallt lugna mitt inre. Men det är sådana saker som inte måste göras och därmed lätt prioriteras bort. T.ex. som att städa hallen.Det bästa man kan göra då är att skriva upp så många punkter man kommer på och bara göra dem en sak i taget och kryssa på listan. Så jag började med att köpa tandtråd, hänga upp tvätten och städa hallen. Nu är det bara att fortsätta. Detta går som tåget.

jossefinast Kommentarer (1)

Söndag

Nu är jag äntligen hemma efter en fullspäckad resa till Höörs skogar. Jag ska inte sticka under stolen med attt det konsumerades mycket alkohol, det är ju lite det som är poängen med aktivaresa. Men varför håller man på såhär egentligen? Då jag var i betydligt mindre berusat tillstånd än de flesta andra var det intressant att iakta spektaklet. Under bussresan hem vid lunchtid idag då vissa fortfarande hinkade i sig jäger och öl blev jag mer och mer sugen på att börja avstå alkohol och fylla för all evighet. Men vi får väl se hur länge jag känner så.

Kvällen idag består i att ta det lugnt, mysa med både hund och pojkvän, men även lite plugg. Det är bara att ta tag i det.

jossefinast Kommentarer (0)

Uppvaknande?

Det har inte varit min dag idag. Jag kan inte riktigt säga att jag vaknade på fel sida imorse, snarare att jag inte vaknade alls.

På vägen hem från skolan idag svängde jag inom ICA för att handla lite. När jag plockat på mig avokados, philadelphia, kallrökt skinka och rödbetor och gått till kassan insåg jag att plånboken var hemma. Så det blev till att lägga tillbaka allt och bittert cykla hem.

En promenad med hunden senare så hade jag dock införskaffat varorna, med undantaget för att philadelphian utan smaksättning i denna butik var slut, så det fick bli den med smak av salladslök och svartpeppar.

Nu sitter jag mätt och glad i mörkret med ett levande ljus och njuter efter min avokado med skinka och philadelphia. Snart ska jag städa. Snart.

jossefinast Kommentarer (0)

För lite sömn

Härmed vill jag meddela att jag lever men är oerhört trött. Fredagen är planerad till ensamtid (med hunden), städning, lite plugg och att bara vara. dessutom är planen en tidig kväll.

Men det kommer några vettiga inlägg senare idag hade jag tänkt, ska bara bli lite allert i knoppen först.

jossefinast Kommentarer (0)

Men november ska bli bättre

Det blev en väligt produktiv kväll igår. Utöver plugg och betalning av restskatt så sammanfattade jag oktober månad och gjorde ett nytt krysschema för november. Men jag tänkte nu i detta inlägg framförallt fokusera på resultaten jag fått av den gångna månaden.Inser att det blir en hel del text här under. Men jag gör tydliga rubriker så kan ni ju läsa det ni är intresserade av. Om ni har några frågor svarar jag mer än gärna på dem.

Fotbollsträning
Målet var 10 träningar, men då sässognen är slut fanns det inte ens tillfälle för 10 träningar denna månad utan endast 8 tillfällen gavs. Av dessa gick jag uselt nog enbart på 3 träningar. Har varit ycket med skolan och andra engagemang som krockat och det är svårt att vara motiverad till att prioritera bort annat då lågsässongsträningarna inte är så roliga för oss målvakter.
summa: 3/10

Löpning
Målet låg på 9 pass vilket skulle innebära löpning 2 ggr i veckan. Jag hade samma mål för september och var då bara ute 3 gånger. Oktober månad har varit bättre och jag har tagit mig ut 7 gånger. Det har inte varit några jättelånga rundor. Men det handlar mycket om att få in rutinen.
summa 7/9

Alternativ träning
Här måste jag säga att jag kommit en bra bit påväg. Målet denna månad var 6 dagar och det är precis så många dagar jag tränat något annat än löpning och fotboll. Under dessa dagar har jag hunnit med 8 olika gruppträningspass och 1 pass på gymmet. Helt klart godkänt! Det som dominerar är Afro och Core.
summa 6/6

Situps
Jag gör 4 olika sorters situps och de ska göras någon gång under dagen. I början av månaden gjorde jag 50*4 stycken och nu i slutet gör jag 60*4. JAg har bestämt att inte öka det antalet under kommande månad utan istället fokusera på att varje situps ska kännas mer. Jag har kryssat 25 av dagarna men målet låg på 28.
summa 25/28

Armhävningar
Jag gör en omgång vanliga armhävningar och en omgång på knä. Just nu ligger jag på 20*2 armhävningar per dag. Målet var att kryss 28 dagar, men enbart 24 är kryssade. Jag har även börjat göra dips  och ska införa en ruta för det nu till november.
summa 24/28

Sockerfritt
Jag är verkligen sämst på detta. målet var 18 dagar utan något onödigt tillsatt socker. Jag tittar inte stenhårt på socker i mat, utan det är godis/läsk/drinkar/kakor och liknande. Jag har dock varit väldigt noggrann att minsta godisbit, om det så bara är en, gör att jag inte kryssar rutan. Jag har totalt varit utan socker 13 dagar denna månad. Dock äter jag betydligt mindre per dag än jag brukar och får väl se det som ett steg i rätt riktning.
summa 13/18


Alkoholfritt
Målet på 21 dagar utan alkohol uppfylldes nästan då jag kunde kryssa för 20 dagar. Det gäller dock samma sak här som för socker, men det är ännu tydligare. Då jag inte dricker lika mycket har min tolerans sjunkit och jag dricker öl betydligt långsammare. MEn jag tycker att jag borde klara att tacka nej till kvällsölen fler gånger på en månad.
summa 20/21

Vikt
Detta är inget som finns med på krysschemat, men det är ju något som förändras. och då jag vägde mig flitigt i början av månaden med tanke på kålsoppedieten så tänkte jag att jag skulle göra en utvägning också. Men då jag pendlar väldigt mycket i vikt och lätt lägger på mig vätska fungerar det inte att jag väger mig en dag för att se resultat. Men jag kan väl generellt säga att i början av månaden låg jag på strax över 66 kg och nu i slutet pendlar det kring 65, så någon form av viktnedgång har ju skett. Utan att jag egentligen har skött mig över huvudtaget...
summa 1 kg ner

Andra roliga siffror:

Antal grupptsäningspass: 8 st
Antal gjorda situps (utöver gruppträning): 4660 st
Antal gjorda armhävningar: 840 st

jossefinast Kommentarer (1)

Fullt upp i höstrusket

På Torsdag är det sångarstriden. Det innebär att det är många förberedelser som måste bli klara. Utöver det börjar det dra igång i skolan igen och jag har mycket jag ska hinna med där. Och jag planerar en temaresa till helgen också.

Med andra ord hamnar tyvärr träningen ganska mycket i andra hand denna vecka. Jag sitter nu i soffan och tänkte ta tag i skolarbetet för kvällen och hoppas att jag hinner med ett litet "hemmastyrkepass" på min nya yogamatta och några tramp på min trampmaskin innan det är dags att sova. Men först; Kaffe.

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer