"Vad är väl en bal på slottet"

Nu välkomnar vi 2012 med öppna armar. Kvällen kommer spenderas på AF-borgen med många fina vänner.Jag önskar er en aldeles underbar kväll och så fortsätter livet imorgon, glöm inte det.

jossefinast Kommentarer (0)

Burning abs

Cirkelträning för magen är nu avklarad och jag har 4 pass kvar detta året. Jag tror det börjar bli dags att ge upp nu, men det var ett bra försök. Men åter till dagens trning. Jag hittade ett pass som brände rejält i nedre delen av magen. Kommer definitivt göra det fler gånger. Bifogar videon längst ner i inlägget.Det är skönt att veta att magmusklerna fortfarande lever där under täcket av julmat. Nu blir det bara att kämpa för att väcka dem igen, tillsammans med resten av kroppen. Jag har skrivit ut en lista där jag ska fortsätta skriva upp mina träningspass, precis som jag gjort under min #50-challenge. För även om jag inte klarade av den till 100% så var det väldigt bra för att få översikt över träningen.

Precis som de säger i videon ska alla övningar göras 10 gånger och sedan kör man hela programmet 3 gånger. Självklart kan man öka detta efterhand, men det brände rejält för mig sista gången. Jag skrev upp allt på papper istället för att göra det till videon, tycker det är lättare när det gäller styrka.

jossefinast Kommentarer (1)

2011 års bästa stund

Vi går snart in på sista dygnet för detta året. Jag tänkte inte göra någon sammanfattning av året som gått, men jag tänkte dela med mig av det bästa ögonblicket under 2011. Det har varit många bra och dåliga stunder men detta tillfälle överglänser allt. Dagen då jag äntligen fick träffa Tobias igen efter att han kommit hem från sin utlandstjänstgöring i afghanistan. Den dagen i stockholm då min halvårs långa väntan äntligen var över.


Vill ni läsa mer om detta hittar ni delar av det i mitt arkiv här på bloggen.

Nu säger jag godnatt.

jossefinast Kommentarer (0)

Månadsmål eller Nyårsmål?

Nu har vi vaknat i detta hushållet också. Jag har gjort morgonyoga och sedan har vi ätit pannkaksfrukost. De flesta bloggar jag följer börjar nu skriva om nästa års träningsmål och sina nyårslöften. Jag ska inte vara sämre.

Jag har väldigt svårt för det här med att "på måndag börjar jag" eller "nästa år, då ska jag". Och att sätta upp mål för ett helt år känns också svårt. Visst är det bra med ett långsiktigt mål, men för mig fungerar det bättre att dela upp det i lite kortare mål. Därför blir mitt nyårslöfte att sätta upp månadslöften eller kallar det månadsmål. Jaghar lite tankar vad det kan vara för typ av mål, men avslöjar inte för mycket än. Ni får helt enkelt fortsätta följa mig här.MEn jag kan meddela att januari målet är satt och presenteras här senare ikväll eller under morgondagen. Då ska jag även presentera lite generella målsättningar som jag trots allt har för nästa år.

jossefinast Kommentarer (1)

Dagens träning

Vid lunchtid idag insåg jag det faktum att jag hade 11 träningspass kvar att utföra innan årets slut. Många hade nog gett upp då det enbart återstod 2½ dag. Ärligt talat hade jag i vanliga fall också gett upp. Men inte den här gången. Jag bestämde mig för att ge det en chans och avsluta starkt. Så idag blev det följande:

Zumba abs och jag blev lika irriterad på instruktörerna som förra gången. Kör med den där DVDn och den är så irriterande! Men oavsett det så är delar av den bra. Bland annat blir jag faktiskt trött i magen på ett helt annat sätt än när man gör vanlig styrka. Så något ger det väl.

Löpning med nya skorna. Ingen jättelång runda och inte jättesnabbt. Men jag kom åtminstone ut. (Rundan finns i inlägget under)

Yoga för att lugna ner och sträcka ut kroppen strax innan kvällsmaten. Tror det hade blivit bättre om jag gjorde min yoga mer regelbundet.

Så nu är vi nere på 8 pass som skall avverkas på två dagar. Det är som sagt svårt, men inte omöjligt. Jag har lite funderingar på morgondagens träningsupplägg. Tittar ni in här då får ni se hur det gått.

jossefinast Kommentarer (0)

Blodbrist

Det är så härligt att ha fått tillbaka telefonen från lagning, jag kan äntligen använda runkeeper igen.. Jag har saknat hennes röst. Idag testade jag att utvidga en gammal runda lite och det gick helt okej. Det var dock jobbigt då det blåste väldigt mycket och längs hardebergaspåret var det rak motvind. Men jag knatade på i de nya skorna.Skorna var bra och bekväma, men jag har fortfarande problem med att tårna i vänsterfoten somnar. Det är inte längre så att det gör ont, men det är irriterande. Det har blivit bättre sedan jag började använda kompressionsstrumpor och de nya skorna idag gjorde det ju inte sämre precis. Men lite är det fortfarande kvar. Någon som vet vad det kan bero på?

jossefinast Kommentarer (1)

De ocoola dojjorna

Årets julklapp av mamma och pappa  i år bestod av ett besök på löplabbet och ett par skor. Så igår förmiddag träffades jag och mamma nere på stan för att prova ut mina skor. Jag har aldrig tidigare varit på löplabbet, men det är ju ett litet paradis som finns där ovan på gleerups i Lund. När vi kom dit fick jag spegla fötterna i en spegellåda för att se hur jag belastar fötterna, tydligen helt neutralt. Efter det fick jag springa på ett löpband samtidigt som de filmade mina fötter.

Efter detta plockade expediten fram fem olika par skor jag fick testa och provspringa på löpbandet. Det var gnistrande sprakande färger, mycket turkost. Men efter att ha testat alla paren var det ett par som var extremt sköna och helt givna att jag skulle ha. Tyvärr var det varken de chockturkosa med grön sula eller de grå med turkosa blomdetaljer. Det var de tråkigaste av alla par han ställt fram, Gråa och gula. Men de varså sköna att jag kunde inte göra något annat än att ta dem.

De kanske inte har de häftigaste färgerna, men de är varken fula eller obekväma. Tvärtemot riktigt sköna och ganska stilrena. Bekvämlighet framför coolhet.


Mina nya Asics

Nu blir det Zumba abs i de nya skorna som än så länge inte använts utomhus. Blir nog en premiärrunda i eftermiddag.

jossefinast Kommentarer (0)

Socker

Så har vi då det här med julgodiset. Eller ja, godis och socker över huvudtaget. Jag tror aldrig någonsin jag stoppat i mig socker så ofta som jag gjort de senaste två månaderna. Nu får det vara nog. Det är inte hållbart att äta något sött varje dag. Även om det oftast inte är särskilt mycket så måste jag vänja mig av med det beteendet. Det gör ju ingen glad förutom karamellkungen och tandtrollen.

Just nu kan jag nästan känna hur den kletiga smörjan trögt flyter runt i kroppen och jag vill bara bli av med mitt sockerberoende!När jag var liten hade jag godislöfte. Men på något sätt känns det inte som att det är rätt sätt att tackla detta. För ett godislöfte/godisförbud tar ju slut någon gång och då kommer det enbart komma tillbaka. Det jag måste göra att vänja mig av med det söta. Jag vill bara att det inte ska vara en naturlig sak i vardagen att äta en kaka eller en bit choklad, det ska vara sådant man äter ibland för att man är sugen, men man ska inte vara sugen jämt. Till att börja med ska jag nog se till att läsa "sockerbomben", en bok som fått gott omdömme av många bloggare. På så sätt kanske man blir ännu mer avskräckt? Utöver det gäller det att jag lyckas utesluta sockret och stå över alla chanser det erbjuds, hur svårt det än är.

Men det är ju inte så gott egentigen, det är det värsta.

jossefinast Kommentarer (2)

Just do it

Jag har funderat en del den här julen. Allt blir så oerhört tydligt vad det gäller träning, kost och hälsa just under dessa dagar. Alla börjar helt plötsligt leva för mat och godis, jag är inget undantag. Men varför gör man det egentligen? Allt börjar kretsa kring at tman ska äta mycket istället för att man ska äta lagom. Man ska fika hela tiden mellan det är det julgodis. Och varje år är det likadant. Runt den 27e-28e när den värsta koman lagt sig så säger alla: Efter nyår, då börjar mitt nya liv.

Men varför ska man vänta till nyår? Varför inte redan den 27e eller 28e ta på sig löparskorna och sticka ut, cykla bort till gymmet eller gör ett styrkepass hemma. Jag har också den där gnagande känslan som säger att detblir lättare när det är ett nytt år. Men varfr skulle det vara lättare i januari än nu? Det är mer folk på gymmet, det är fortfarande samma väder, om inte kallare och kroppen har haft ännu en vecka på sig att dega till ordentligt.

Så det jag vill ha sagt; det blir så oerhört mycket lättare om man bara fortsätter att träna julen igenom. Och framförallt mellandagarna då gymen står tomma.


JAg idag. Testar mitt kamerastativ jag fick i julklapp.

JAg säger inte att du ska skippa julen och springa ett maraton istället, snarare att det är bättre att göra lite hela tiden än mycket ibland.

jossefinast Kommentarer (3)

Utmattad

Förmiddagen har spenderats med att fixa nya löparskor och sedan gymhäng. Som vanligt irrade jag runt som en osalig ande och visste inte var jag skulle börja eller vad jag skulle göra. Men trött blev jag så något var nog rätt.

Avslutade med en stund i solarier.

 

jossefinast Kommentarer (1)

Currykeso

Såhär efter flera dagar med julmat och allt för mycket godis och kakor bestämde vi oss för att äta kycklingsallad. Man kan behöva öka på grönsaksintaget vilket lätt blir väldigt underdimensionerat såhär under julen.

Till det tog jag en knäckemacka med keso som jag toppade med lite Curry. Smaskigt och välbehövt. Nu myser vi med Kaffe framför ännu en Harry Potterfilm.I morse sprang jag precis som jag sa igår, dock blev det svårt att hinna ner till stan för att fixa mina skor på grund av att jag skulle stå i kiosken på handbollsturneringen jag skrev om tidigare. Imorgon kanske.

jossefinast Kommentarer (0)

Mellanmål för en atlet?

I mellandagarna står fotbollslaget på lundaspelen och jobbar i cafeterian. Lundaspelen är en handbollsturnering som går av stapeln här i Lund och det flockas ungdomslag.

När jag kom till mitt pass idag och såg vad vi skulle sälja till dessa 12 åriga gandbollsspelare vältes minnen från min egen tid som fotbollsknatte. Det man kan köpa är en banan, ljusa frallor eller korv om man inte vill ha choklad och godis.

Det är ju ganska sorgligt...

 

jossefinast Kommentarer (0)

En annan dag

Som jag nämnde igår skulle jag ju och kriga på mellandagsrean för att titta på objektiv till kameran. Men det blev inte så mycket krigande. När jag och Tobias väl tagit oss ut till Nova och började undersöka utbudet av objektiv i elektronikbutikerna visade det sig att de enda som sålde objektiv var MediaMarkt och de hade inte mitt objektiv. så det blev billigt och smärtfritt.


Totalt irrelevanta bilder för inlägget, men ganska fina


Även denna kväll spenderads i soffan med Harry Potter. Nu har vi 4 filmer kvar att se, så det blir nog några sådana kvällar till. Men imorgon är det jag som provspringer mina julklappsstrumpor och kanske även plockar hem ett par skor från löplabbet om tiden tillåter. För att inte tala om att jag ska hämta min nyservade iPhone som jag varit utan i en vecka.

jossefinast Kommentarer (0)

Juldagen = pyamasdagen

Jag har haft diskussioner med många kompisar. För dem är juldagen den bästa dagen för att gå ut på krogen och festa, men jag håller inte med. Syftet med juldagen är at tman går runt i pyamas hela dagen, tittar på film och spear spel och leker med julklapparna. Man går väl inte ut och festar??

För mig har juldagen i år spenderats med resterna från gårdagens julbord hos mamma och pappa. Vi har tittat på äntligen hemma och spelat Settlers. Nu sitter jag och Tobias hemma och tittar på Harry Potter samtidigt som vi tvättar lakan och äter julgodis.Många julklappar blev det också. Bland annat får jag äntligen nya löparskor! Jag och mamma ska till löplabbet och hitta ett par finfina skor till mig. Imorgon blir det mer spel och kanske en sväng till Nova Lund för att titta på mellandagsrean och ett objektiv.

Har några fina blogginlägg på gång så stay tuned ;)

jossefinast Kommentarer (0)

Julaftonskväll

Dagen startade med en löparrunda iklädd tomteluva. Fick många leenden denna regniga julaftonsmorgonen. Efter det har allt bara gått i ett. Förmiddagsfika hemma hos min familj, julfirande hos Tobias familj och nu ligger jag utmattad i sängen, med en ännu mer utslagen hund på golvet bredvid.

Imorgon bär det av hem till mina föräldrar igen för att äta rester. Nu tänker jag somna medans Tobias avslutar dagen med amerikansk fotboll på TV.

jossefinast Kommentarer (0)

Blod i tårna

Det blev en löprunda och min fötter var väldigt glada i sina nya strumpor från Gococo. Efter fyra km skrattade jag mig fram åt att fötterna fortfarande var varma och utan stickningar, alltså blod i fötterna. Jag vågar inte efter en runda ge all cred åt strumporna, men än så länge; Jag gillar dem!

jossefinast Kommentarer (1)

Julen är kommen

Det har varit fullt upp senaste veckan, men nu är det jullov!

Jag skrev sista tentan i tisdags, tror det gick helt ok i alla fall. Efter det gick sedan bara luften ur mig. Jag har slappat och träffat familj och vänner och idag är en helt oplanerad dag. Precis vad jag behöver. Jag ska skriva lite på mitt CV och lite på en artikel till skolans tidning. Jag tänkte även hinna med några träningspass, då jag hamnat lite på efterkälken i min #50 challenge. Men det gäller bara att avsluta starkt nu och göra det bästa av situationen.Nu har vi jul på riktigt här i lägenheten. Imorgon blir det till att baka julgodis hemma hos föräldrarna och traditionsenligt spela bingolotto på uppesittarkvällen.

jossefinast Kommentarer (1)

Risgrynsgröt med grapefrukt

Julkänslan har definitivt börjat infinna sig här hemma. Idag skrev Tobias sin sista tenta för året och jag skriver min sista imorgon. Detta firades med att vi tände fjärde ljuset (som vi glömde bort igår) och åt risgrynsgröt till lunch. Jag har insett att risgrynsgröt med kanel och grapefrukt är riktigt riktigt gott. Och enkelt, speciellt eftersom vi köper färdig gröt "på korv" och bara värmer i micro.Nu är det jag som fortsätter plugga ekonomi.

jossefinast Kommentarer (0)

Företagsekonomi och investeringsbedömning

Ni får ursäkta att här e kasst med uppdatering och att allt handlar om plugg just nu men det blir lätt så under tentavecka. Jag har tagit en paus från ekonomi-plugget och städat vardagsrummet och skrivbordet. Ska nu Ta en promenad med hunden och sedan blir det lunch innan mer plugg.


jossefinast Kommentarer (0)

Regn på mitt fönsterGod natt

jossefinast Kommentarer (0)

Nu ger jag upp

Det har varit en kämpig dag idag. Tappade min telefon i klinkergolvet (Igen) så nu fungerar den inte alls. Sen insåg jag att det går inte att komma i kontakt med försäkringsbolaget utan telefon. Underbart.

Behöver jag ens säga att det har varit svårt att plugga idag? Usch usch usch. Nä, nu är det jag som går och lägger mig och startar morgondagen med en långpromenad och morgonyoga och hoppas på lite mer flyt.

jossefinast Kommentarer (0)

Humörhöjande strumpor

Kvällen igår höll jag pluggfri, för med min irritation hade det ändå inte lett till något. Jag började läsa igenom mina vanliga bloggar jag följer på bloglovin och vips mådde jag mycket bättre. När jag gick in på smaljeansens blogg såg jag att jag hade vunnit en tävling. Jag hade vunnit ett par kompressionsstrumpor från gococo, de jag skrev om här. Så jag bestämde mig för att så fort jag blir irriterad på tentan börjar jag tänka på de underbara strumporna istället.

Så idag påbörjar jag plugg till sista tentan detta året, Industriell eknomi. Jag har skrivit den innan, men det har bara inte fungerat. Bättre lycka denna gång? Men förs ska jag äta upp min frukost.

jossefinast Kommentarer (0)

Bortkastad tid?

Arg, bitter förbannad eller besviken. Vet inte riktig hur jag ska beskriva mina känslor nu, är nog mest besviken. Gick till tentan och kände mig jättesäker. Jag visste vad jag sysslade med och skulle naila tentan. Men det var en jättekonstig tenta och nästan alla de stora ämnen vi berört under kursens gång var strukna från tentan?

Usch. Nu vill jag bara lägga migi sängen och dra täcket över huvudet. Men istället borde jag börja plugga till den tredje tentan...

Det finns inget värre än att kugga en tenta man var säker att man skulle klara. Det är en oerhörd besvikelse av att ingenting blev som man kunde. Istället för en kurs närmare examen har man en kurs extra att plugga på innan man är klar. Och att då motivera sig till att plugga på en ny, det är svårt. Tankarna går ungefär såhär: "Vad spelar det för roll om man lär sig det, tentan kommer ändå vara skitsvår och jag kommer kugga, det är bara bortkastad tid"

Usch!

jossefinast Kommentarer (3)

Tidningslektyr

Jag har gått i flera dagar och väntat på nya Runners och toppHälsa. Idag, dagen innan den svåra tentan så kommer de på posten tillsammans med en julkokbok från Milda och Icas buffé. Snacka om att det kliar i mina fingrar nu. Det blir nog till att bläddra lite i dem till frukosten imorgon och för att inte tala om imorgonkväll.Med topphälsa kom även ett erbjudande om förlängning av prenumerationen men jag är lite osäker... Det är en helt okej tidning, men huvud storyn handlar alltid om att gå ner i vikt? Jag hade nog gärna sett lite mer träningstips och liknande. Funderar på att testa Fitness och hälsa eller Fitness istället. Så det blir nog ingen förlängning av prenumerationen på topphälsa.

Har ni några tidningar att rekomendera?

jossefinast Kommentarer (3)

Musikhjälpen

Jag sitter nu och äter frukost och tittar på julkalendern på musikhjälpen. Jag har en molande känsla i rygg och ben efter träningen igår. När maten är uppäten är det mer plugg som gäller.

 

Igår på Ica hittade jag ett surdegsknäcke som jag köpte och mums vad gott det är! idag äter jag det med philadelphia och körsbärstomater. Till det en bägare med kesella och bär-,nöt- och fröblandning Och till det självklart Kaffe.

 

jossefinast Kommentarer (1)

Zumba Abs

Ja, en tenta skriven nu alltså. Då tar man sikte på nästa som skrivs på torsdag. Jag har varit trögstartad vad det gäller plugget idag. Men jag har åtminstone börjat lite och Jag har även hunnit med ett träningspass. Då min förkylning inte riktigt har gett med sig vill jag inte få upp för mycket flås så jag testade "Zumba Abs" framför TVn.

Det var första gången med Zumba för mig och det var blandade känslor. Jag har ju hoppat över alla intro program och allting, så jag får väl skylla mig själv lite, men de var kassa på att berätta vad man skulle göra. Dock Var rörelserna jag faktikt gjorde bra. Jag fick underbar kontakt med hela bålmuskulaturen och jag är positivt övrraskad. Så här i efterhand är magen stenhård av arbetet och jag är vrålhungrig.

Jag avslutade passet med 500 steg på trampmaskinen i ganska högt tempo och lite armövningar på det, och helt plötsligt var vi nere på 21 pass till nyår, med 18 dagar kvar. Överkomligt?


Kvällens sällskap, Yoshi och trampmaskinen

jossefinast Kommentarer (0)

13 december

Det sista ni hörde från mig igår var om min ångest både inför tentan och att mjölken var slut. så det jag gjorde var att gå och köpa mjölk och koka nytt kaffe. Det var ett steg i rätt riktning. Efter det genomförde jag ett yogapass. Sedan hade jag energi att istället för att gnälla över att jag inte lyckats plugga så mycket som jag ville, faktiskt plugga. Jag höll på fram till kl 01 inatt för att jag hela tiden hittade nya saker jag ville/behövde lära mig mer om.

När det väl var sovdags började jag planera morgonen och jag lyckades följa det hyfsat. Imorse gick jag upp strax efter 06.30, förberedde frukost och Yogade. Kl 07.00 satte jag mig i sängen med frukosten bredvid en sovande älskling och tittade på luciasång och julkalendern.

Detta är en dag i fullständig harmoni och jag vet inte om det beror på morgonyoga, lucia eller att jag med god sannolikhet skrev i alla fall 4a på tentan. Oavsett vad, så ska jag nu ta en kopp kaffe och njua av den känslan en timme innan jag börjar plugga till nästa tenta.Överst till vänster, pepparkakorna i köksfönstret. Nere till vänster gårdagens omelettelunch. De två bilderna till höger är dagens lunch bestående av risgrynsgröt med russin och kanel och surdegsknäcke med ost och gurka

jossefinast Kommentarer (0)

Instagram och kallt kaffe

Jag testar det där med instagram på telefonen som alla andra redan använt ganska länge. Det är ju ganska så praktiskt när man inte orkar hålla på med sin systemkamera. Framförallt är det ju roligt med alla filter. Men det är ju kanske inte så fördelaktigt för mitt tentaplugg. Och mjölken är slut och kaffet är kallt. Tentan är inmorgon och jag är livrädd att jag inte ska klara den.

 

jossefinast Kommentarer (1)

Nästa blogtips

Jag har länge tänkt att jag ska ta tag i att tipsa om ännu en blogg jag läser. Jag har bara inte tagit mig tiden och satt mig ner med det. Men idag läste jag ett så oerhört inspirerande inlägg att det skuttade till i mig och jag måste göra detta inlägget nu!

Så nästa blogg jag presenterar från min blogglovin-lista är följande:

Bilden är länkad till bloggen

En blogg fylld med tänkvärda inlägg blandat med motivation. Allt från träning och mat till psykologi och vardag. Det är roligt att läsa och uppiggande bilder. Man får sig ofta en tankeställare och aha-upplevelse när man läst den och det är itne sällan man känner igen sig.

Inlägget som jag läste idag var ett typiskt sådant där det kändes som att det var mig hon skrev om. Här får du länken: Du är en gris

jossefinast Kommentarer (1)

Tillbaka till botten

Helgen har varit katastrofal på alla plan. Allt började med några glas vin för mycket i fredagskväll. Så lördagen blev förstörd allt vad det gällde, mat träning och dessvärre även tentaplugget. Lägenheten är nu ett riktigt råttbo med skräp överallt och mitt huvud bankar av ångest inför tentan. Dagen har dock varit lite bättre och jag har en hel pluggdag kvar imorgon, så jag hoppas på att det ska gå vägen ändå.

En dunderförkylning har även slagit ut i min kropp så träning är bara att glömma. Det blir nog lite yoga i lugn och ro imorgon och en promenad, men inte mycket mer än så. Jag börjar även bli lite desperat vad det gäller 50-utmaningen. JAg är nere på 25 pass och har 20 dagar kvar. Det blir till att lägga på ett ordentligt kol.


Kvällens middag. Lax med sallad och keso med italiensk salladskrydda

jossefinast Kommentarer (1)

Åt vilket håll ska vi vandra?

Det känns konstigt att efter två heldagar med tentaplugg hemma (och sovmorgon) ha haft en föreläsning mellan 8-10. Jag har dessutom ett lunchmöte med teknologkårens styrelse idag, så det kändes inte lönt att gå hem. Jag sitter alltså nu uppe på kåren och fördriver tiden. Tanken var egentligen att jag skulle sitta och läsa klart sammanfattningsanteckningarna inför tentan på tisdag, men det är så lätt att göra annat.

Jag funderar istället på bloggen. Jag tycker det är roligt att både den och jag kommit igång. Det händer saker. Läsarantalet ökar och så även kommentarerna. Det är en så härlig känsla när man publicerar ett inlägg där man har fått ur sig en åsikt, eller skrivit något som man tror att läsarna uppskattar, som man själv kan vara stolt över. Och när man sedan får kommentarer på innehållet är det all bekräftelse man behöver.

Men nu undrar ju jag, vad tycker ni om min blogg? Vad vill ni läsa mer av och framförallt, vad är det ni uppskattar med bloggen som den är nu? Är det något det är för mycket eller för lite av? Vräk ur er ert missnöje eller er tillfredsställelse, så blir jag glad och min kreativa ådra kanske lockas fram ännu mer.

Så kom igen, Ge mig önskerubriker, så ska ag försöka producera genomtänkta inlägg till dem. Se det som en utmaning, Ni vågar aldrig.

jossefinast Kommentarer (3)

Löparhumör

Jag gillar att tänka på mig själv som en löpare. Jag är inte ute i löpspåret jätteofta, och när det går dåligt, då går det riktigt dåligt och jag sottar och svär. Men ingenting går upp emot de bra rundorna. Man flyger fram och har nästintill oändlig energi. Och för att inte tala om känslan efter ett sådant pass. Känslan i den rykande heta duchen efteråt.

Men hur gör man då för att få den här bra känslan? Man vill ju uppnå den varje gång. Utöver viljan och humöret säger jag utrustning, för det är vad vi själva kan påverka. Vädret kan vi inte bestämma över, hur mycket vi än vill. Och rätt skor eller en vindtät jacka, det gör stor skillnad. Likadant musiken i öronen eller klockan. Det jag har märkt är att om mina vader och fötter börjar krampa eller krongla, då är det kört. Då försvinner allt vad heter villja och jag börjar svära och gnälla och vänder hem fortast möjligt. Under en period undrade jag varför det alltid gick okej att sprina på fotbollsplanen, men så fort jag gav mig ut på en joggingrunda hemma så blev vaderna stumma och som små klumpar.

Sedan läste jag om Gococo's hyllade kompressionsstrumpor och insåg vikten av stöd för vaderna. På fotbollsplanen har jag ju fotbollsstrumpor på mig. Så när jag testade Att springa med fotbollsstrumpor även på mina vanliga löpturer, då gav benen med sig och den känslan försvann. Jag är väldigt nyfiken dock på att testa dessa "riktiga" löparstrumpor och kommer efter jul klicka hem ett par om plånboken tillåter det.

Har mina läsare några tips på utrustning som räddar löpturen? Vilken är er favoritkompis i spåret?Och ett par riktiga löparskor hade inte suttit fel...

jossefinast Kommentarer (1)

Muskler

Jag har aldrig haft särskilt mycket armmuskler. Varken biceps eller triceps har varit något att skryta med. Men bara med hjälp av mina enkla armhävningar (som jag senaste veckorna slarvat med) Så tyckte jag att jag såg skillnad. Så jag knäpte några bilder bara för att se det med lite distans. Och minsann. Både armar och mage såg man lite muskler på. Tänk om jag bara kunde komma igång med gymmet ordentligt...Eller är det bara jag som inbillar mig?

jossefinast Kommentarer (5)

Mördarpass för benen

Dagar då man enbart ska sitta inne och plugga är det extra skönt att få röra lite på sig, och det är lättare att hitta fokus till att plugga efter det. Så det gjorde jag idag, rörde på mig alltså.Japp, då var det dags igen. Jag har nu genomfört det tredje passet i utmaningen, vägen mot vinterform. Hade jag börjat samtidigt som utmaningen egentligen drog igång hade jag varit klar nu. Men bättre sent än aldrig, inte sant?

För att komma till facebookeventet för tredje passet klickar ni här, och där hittar ni även instruktioner för passet. Jag är ganska övertygad om att jag kommer ha en grym träningsvärk imorgon. Det var inget svårt pass att genomföradå adrenalinet sprutade. Dock är benen väldigt möra nu efteråt. Och hundra knäböj tror jag aldrig jag gjort tidigare.

Så nu är det väl då dags att fortsätta plugga.

jossefinast Kommentarer (0)

Gojibär

Efter en liten sovmorgon (ick visst upp 9 istället för 8 som planerat) och morgonyoga har jag nu ätit en bägare med fil/kvarg, clementin, nötter, solrosfrön, hallon, pumpakärnor, russin och gojibär.

Gojibär hade jag tidigare bara läst om på olika hälsobloggar och liknande. De små orangeröda skönheterna är fullproppade med C-vitamin och antioxidanter. 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner, mer betakaroten än morötter, 3 gånger mer järn än spenat och 4 gånger mer antioxidanter än körsbär.

Utöver det smakar de fantastiskt. Både söta och syrliga på samma gång. Ni kan ju gissa att jag blev glad i förra veckan när jag såg att de börjat sälja dessa på Ica. Så nu förgyler de små läckerbitarna många av mina frukostar och mellanmål.

jossefinast Kommentarer (0)

Varsågoda, jag bjuder

Som jag skrev för några dagar sedan så har jag börjat försöka mig på yoga lite då och då. Jag är verkligen inget under ad det gäller att vara vig och smidig. Gammal fotbollsspelare som man är är det precis tvärt om. Därför tänkte jag idag att jag skulle fotografera mig själv i övningarna för att se hur jag ser ut när jag gör dem, jämfört med de på TVn.

Det var en skrämmande syn och jag tänkte att jag skulle vara givmild idag och bjuda er på ett skratt när ni ser mina fina yogaställningar. Som vanligt kunde inte heller Yoshi hålla sig undan när mattan rullades fram. Tyckte det var lite kul att på första bilden gör han ju i princip ställningen hunden eller vad den heter.Nu får vi hoppas att nästa gång jag får för mig att fotografera min yoga har det skett framsteg. Tex hade det varit häftigt att få ner hälarna i golvet på tredje bilden...

jossefinast Kommentarer (1)

Halsont

Nu börjar det åter igen dra ihop sig till tentor. Om en vecka har jag första och två dagar efter det den andra. Med andra ord så har nu tentaplugget dragit igång. Minimalt med schemalagd tid i skolan och därmed jättemycket tid att disponera fritt.

Planen idag var att jag skulle gå på spinning kl 17, men då halsen värker så känns det inte som en bra ide. Pappa ringde dessutom iförmiddags och frågade om jag vill jobba ikväll. Så ingen spinning idag, vi nöjer oss med Yoga.Jag är nu nere på 29 pass kvar till nyår och min förhoppning är att efter denna vecka ligga mellan 22-20 pass. Borde väl inte vara omöjligt om bara halsen ger med sig.

jossefinast Kommentarer (0)

Sliten

Idag har jag en fruktansvärd träningvärk. Spelade Fotbollscup igår, och det blev 4 matcher. Så fort jag rör på mig kvider jag till. Men det är ju, som ni vet, samtidigt en ganska skön känsla. Det är till och med ansträngande bara att sitta upp och skriva på samma gång.

Så söndagskvällen går i lugnets tecken. Blir middag med massa föräldrar, och imorgon har jag sov morgon.

Ja det ska väl även erkännas att jag är lite bakfull...

jossefinast Kommentarer (0)

Att förnya sin header

Sådär, då har vi ännu en gång gjort lite småförändringar i designen. Nu är det jul-tema som gäller. försökte fotografera en header och det gick ju tillslut... när jag väl lät hunden vara med. Innan dess gick det såhär:Jag går och lägger mig med vetskapen om att det nu enbart är 32 träningspass kvar till nyår, men ännu färre dagar. Hur svårt kan det vara?

Uppdate: Om den nya designen inte syns, tryck på F5

jossefinast Kommentarer (1)

Backintervaller

Nu känner jag mig nöjd. Sitter slutkörd i soffan nyduschad och inväntar kvällen. Jag och mamma ska och se Leagally blond, the musical inne i malmö.

Men varför är jag slutkörd då?
Jo, jag har nu genomfört pass 2 i utmaningen vägen mot vinterform. Passet hittar ni här och det var riktigt roligt, men jobbigt!

Jag orkade inte ta mig bort till den jättestora backen några km härifrån, utan tog den lilla (men branta) bakom huset. jag vet inte hur många vändor jag körde, men trampade upp ordentliga gyttjiga stigar i barnens pulkabacke.När jag var klar med intervallerna i pulkabacken joggabe jag bort til en lekplats och gjorde styrkedelen där. Men i detta blöta väder är det läskigt med jämfotahopp upp på bänk. Man är ju hela tiden livrädd att halka.

Pass 2 (citerat från facebooksidan):

KONDITIONSDEL:

Långa backintervaller: Gå raskt eller spring! Om du är utomhus använd gärna stavar. Hitta en så lång backe/uppförslut som möjligt! Annas optimala backintervall är 6-10 minuter lång. Upprepa 4-6 gånger. Hämta andan ("vila") på vägen nedför backen - även nedförsbackar är bra träning för benen även om det inte är så jobbigt för hjärtat. Om du är inomhus ställer du in lutningen på löpband, 6-10 minuter. Vila (ej stillastående) 2-3 minuter mellan varje intervall.

STYRKEDEL:

Djupa benböj med explosiv uppgång, 3-6 reps med tung vikt. Tränar du utomhus gör du så många att du inte orkar fler. Direkt efter benböjen gör du 12 upphopp på box/bräda/bänk. Upprepa 3-4 gånger.

Avsluta med utfallssteg: så många du orkar. Upprepa 3-4 gånger.

jossefinast Kommentarer (0)

Att äta ett ägg

Ägg är fullproppat med massa nyttigheter, det mättar och är fantastiskt gott. Det är lätt att ha med sig och går bra varmt som kallt. Man kan steka det, koka det eller äta det rått. Man kan göra röror eller omeletter, plättar eller bullar.

Hur äter du helst ditt ägg? Dela med dig av ditt favorit ägg-recept.Hårdkokt, direkt i handen med kaviar, Så enkelt och så gott

jossefinast Kommentarer (1)

Kreativ

När jag var yngre så ritade jag mycket, men precis som med allt annat var mitt tålamod för kort och jag gav uppnär det inte blev perfekt. Igår fattade jag pennan igen. Jag tänkte först göra ett självporträtt, men då jag inte var säker på om jag ens kom ihåg hur an ritar så valde jag att istället måla en kändis. Eller ja, en jobbiga bloggerska som jag antar ni ser vem det är? Den är inte riktigt klar än, en himla massa hår extra som ska på, men det är rätt kul att pilla med. Sen kanske jag vågar mig på ett självporträtt?

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer