Energilös

Började skriva ett inlägg om gårdagen. Men jag orkar inte

jossefinast Kommentarer (0)

Who Bob What Pants?

Spongebob squarepants hela dagen på MTV. Jag gillar det!

jossefinast Kommentarer (0)

Lisbeth Salander

Väldigt spännande socialt experiment igår. Hur behandlar folk en om man går ut på nation och ser ut som lisbeth salander? JA... svaret var... oroväckande? Hur fan kan det vaa en sån skillnad? Jag har ALDRIG tidigare varit med om att de som jobbar i baren verkligen undviker ögonkontakt och vägrar ta ens beställning...

Tur att man ikväll känner alla som jobbar.

jossefinast Kommentarer (1)

Dagens Outfit

Gick precis ut och hämtade posten. bra klädval??

jossefinast Kommentarer (3)

Rastlös?

Då har man arit på två fotbollsträningar av två möjliga den här veckan. underbart.

Sov för länge idag, också. Blir till att vara effektiv med allt som behöver göras idag. ska nu ta och städa här hemma och betala räkningar. Sen ska jag se till att fixa kläder till kvällens sittning med filmtema. någon som har några ideer?

Funderar även på om jag ska kppa en liten minidator idag och pierca naveln...

jossefinast Kommentarer (1)

R.I.P.

Nu var det dags. Min älskade fisk har tagit sitt sista simtag. Senaste dagarna har han legat väldigt mycket på botten och vilat så, nu kände jag att det var dags att låta honom gå vidare. Ringde hit Tobias som fick hjälpa mig. Hällde kokande vatten över honom (fisken alltså) för jag har hört att det är bästa sättet att ta död på fiskar.

Nu ska jag fortsätta med min reglerteknik

jossefinast Kommentarer (0)

Vuxenpoäng till mig

Okej. det förra inlägget kanske inte var helt sanningsenligt. jag gick in och tyckte det stog det, men nä, inbillning. Så fixade till det i photoshop.

Nu bär det av till skolan för mig och jag ska vara duktig. När jag kommer hem är det att sortera tvätt som gäller.  och även planera veckans matschema. När jag nu varit så duktig och börjat laga riktig mat är det ju dumt att sluta.

mamma om du läser detta, skulle inte dubörja maila recept till mig? vad hände med det?

jossefinast Kommentarer (0)

till och med blogg.se säger att jag måste träna

jobbigt läge... För er som inte bloggar på blogg. se så kan jag berätta att det brukar stå översikt, nytt inlägg och ta bort blogg... Tydligen är det individanpassat.

jossefinast Kommentarer (1)

Söndagsmys

Efter en slitsam helg för kroppen sitter jag nu i soffan med en kopp kaffe och en Emelie och har tittat på One Tree Hill. Har varit iväg i växjö fredag lördag och spelat fotboll. Mitt lag gick till kvartsfinal och jag känner att jag gjorde en bra turnering, men kunde ha gjort bättre ifrån mig. var nog ungefär ett halvårs träning som saknades. På tisdags är det dock dags att ta tag i fotbollen på allvar igen, då börjar nya tränaren.

 

Idag har jag pluggat lite el, har ju en del att ta tag i där. tänkte gå å lägga mig i sängen snart och mysa med min elbok. Målet är att läsa 80 sidor till idag. Kommer nog bli en sen kväll. *suck*

men först ska jag mysa lite till här i soffan och njuta av mörkret utanför som gör det meningsfullt att tända värmeljusen i fönstret.

 

jossefinast Kommentarer (0)

Inspiration i biomörkret

I måndags kväll var jag och min älskade kombo (Emelie) på bio. Vi träffades på filmstaden tio i sex och gick in och köpte våra biljetter till Julie & Julia. Sedan sprang vi ner till hemmakväll och köpte lite godis.

När jag och Emelie kom in i biosalongen så satt där bara massa äldre damer, två och två och emelie utbrister:
- titta, det är vi om 30 år

2½ timme senare går vi ut ur salongen med ett brett leende båda två. själv vet jag att jag gick och log resten av kvällen, och log fortfarande när jag vaknade. Det var med andra ord precis en sådan film jag behövde och det var en typisk film man ska ta med mamma, syster eller tjejkompis på. Alltså ingen första dejten-film

Filmen handlar om två historier som utspelar sig med ca 50 års mellanrum om jag minns rätt. Det handlar dels om Julia Child som skrev en kokbok och dels om Julie Powel som 2002 beslutade sig att koka alla rätter i denna bok, och blogga om det.

Väldigt rolig hur som helt, och bra skådespelare. Jag, och hela bisalongen för den delen, skrattade något oerhört under hela filmen.

Meryl Streep (Julia Child) och Amy Adams (Julie Powel)

 

Filmen fick mig bara att känna att jag vill också! Vill hitta en galen uppgift och bara göra det!

jossefinast Kommentarer (0)

Fläktar lite smått.

Alla tjatar om den där stormen som tdlgien är här nere i skåne ikväll. då jag inte lämnat lägenheten sen lunch vet jag inte riktigt hur ulla det är. allt jag vet är att jag inte vill ut. Så nu sitter jag i soffan med nybakade kanelbullar.

Ja, det är jag som bakat dem...


Insåg att det saknades lite ingredienser och ville ju verkligen inte ut och hanla. så jag försökte hitta någon som ändå redan var ute som kunde handla åt mig. Försökte få Parik att sticka inom ICA på vägen hem och komma hit med jäst och socker.

Mitt argument lät ungefär såhär:

du vet att initialtillståndet är det värsta vid nedblötning, sedan sedan ökar den inversibelt exponensiellt med tiden. så det blir ju totalt mer obehag om två stycken ska ut i regnet korta tidsperioder, än om en person är ute lite längre.

Till slut visade det sig att emelie hade det som saknades trotts allt.

jossefinast Kommentarer (0)

Ibland blir man bara så trött

Hur sur blir man inte om man varit duktig och tvättat hela morgonen, bokar ett extra tvättpass vid 12 för att kunna tvätta lakan, och sen när det är dags att slänga in de i torktumlaren så är det någon idiot som fått för sig att använda BÅDA torktumlarna till sin tvätt. Dessutom är det ENBART en badrumsmatta i den ena. blir så jävla irriterad! så nu fick jag hänga upp lakanen och de är väl bara om jag har tur som de torkar inna jag ska gå och lägga mig. Nu kommer de vara sådär skrynkliga. får kanske ställa mig och mangla ikväll. jag som skulle träna fotboll.

jossefinast Kommentarer (0)

Det är en himla tur man är så effektiv som jag.

I morse började jag skolan kl 10, föreläsning i reglerteknik. Jag hade satt klockan på 8 för att jag skulle hinna duscha, äta frukost i lugn och ro och titta på nyheterna. Men av någon dum anledning så stängde jag av klockan när den ringde, och vaknade två timmar senare. 09.58 för att vara mer exakt. I en halv sekund övervägde jag att skita i första halvan av föreläsningen, för jag skulle ändå aldrig hinna i tid. Men nej, jag sprang upp och genom duschen och lyckades befinna mig på skolan 10.15, precis då föreläsaren började snacka.

Så jag satt där i två timmar, osminkad, oborstat nytvättat hår, utan frukost i magen och med oborstade tänder. Men jag satt i alla fall där. och fattade vad han snackade om.

jossefinast Kommentarer (0)

Dags att strukturera upp livet

Även idag lyckades jag vara i skolan klockan 8 för att gå på föreläsning. Den här gången var det reglerteknik, och hur tråkigt det än låter så tycker jag faktiskt att det är ganska intresant. Kanske för att den kursen hänger jag med i och tycker att jag fattar en hel del av den. Dessutom har vi en bra föreläsare.

Efter föreläsningen gick jag hem och gjorde ett schema över mina tentor. Detta sitter nu på insidan av min garderobsdörr. De lite mörkare rosa fyrkanterna är Post-it-lappar, och på varje lapp är en tenta. Det är både omtentor och ordinarie tentor. Klarar jag en ordinarie tenta kommer ju en hel del av lapparna försvinna, eftersom jag då slipper skriva omtentan.

Schemat sträcker sig fram till omtentaveckan i augusti, men sommaren är inte med. Förhoppningsvis kommer det bara sitta två lappar längst ner när vi väl kommer dit, för att jag har lyckats avverka lite kurser. Annars blir sommaren ett rent helvete och jag måste klona mig för att hinna skriva allt.

Nu när jag fått pyssla lite och strukturera, så ska jag fortsätta att räkna på mina regler-uppgifter, sen ska jag dessutom räkna lite repetitionsmatte för att kunna räkna vidare i regleren. Är en del detaljer från linjär algebra och flerdimensionell analys som man glömt bort.

Men först måste jag nog koka mer kaffe

jossefinast Kommentarer (0)

Kanske dags att ta tag i livet

Jag bara måste ta mig i kragen nu

jossefinast Kommentarer (0)

Som en trasselsudd

Livet är faktiskt inte alltid lätt. Det har jag tro det eller ej redan erfarat några gånger under mitt 21 åriga liv. Men samtidigt ska jag inte gnälla. Det är alltid jag själv som sätter mig mitt i trasslet och till slut blir det ju jag själv som får ta mig loss. När ska  man lära sig?

Lyckades masa mig till skolan idag. Var föreläsning i Elektronikens grunder. Jag fattade ingenting. Den kursen är helt sjuk och jag vet itne riktigt vad jag ska ta mig till. Var ca 30 pers (av 180?!) på föreläsningen. vi satt alla som frågetecken och i pausen gick hälften av oss hem. Ja, jag var en av dem.

Det är kämpigt att klippa sig loss och kämpa sig upp till ytan för att få luft, men man måste för att överleva. Man klarar inte av att befinna sig på botten hur länge som helst. Det är bara att simma mot ljuset och gripa efter de trdar man kan som drar en uppåt
.

Så nu sitter jag och väntar på att någon som läst kursen innan vill komma hit och förbarma sig över mig och berätta vad jag behöver lära mig för att klara tentan. för jag måste(!) klara den. Fick nämligen veta att jag kuggat förra. Inte bra. Dessutom går den omtentan innan jag kommer hem från malaysia, så kan inte skriva den förrän i påsk. Men då ska den banne mig sitta!


Jag är trött på att misslyckas!
Det är slut med det nu!

jossefinast Kommentarer (0)

Men han gillar ryggsim

Jag har en magisk fisk. Den heter Alex och bor i ett litet akvarie på min TV-bänk. Han är snart 4 år gammal och är en gul malawiciklid. Han överlever allt. I hans lilla akvarie finns det varken växter eller pump. Om jag fyller på vatten eller ej, så överlever han. Mat eller inte, så klarar han sig. Verkligen jättekonstigt

Jag tror seriöst att om jag skulle spola ner honom i toaletten skulle han banne mig klara det också.

jossefinast Kommentarer (0)

Armen värker och insidan är smutsig?

Det har varit en bra helg. Fredagen spenderades med lugn och ro framför Idol hemma i soffan hos mamma och pappa. Precis vad jag behövde. Lördagen bjöd sedan på desto mer festligheter. Det var mammas och pappas 100-års fest och det var SÅ roligt! Kul att träffa alla släktingar och föräldrarnas kompisar.

Jag var toastmaster och gjorde utifrån vad jag fick höra ett himlans bra jobb. Med Linge och Stefan i köket hade jag en underbar kväll. Tack alla som bidrog till det :)

Idag mår jag ock lite sämre. Tandläkarbesök, men framförallt har jag fått min spruta med vaccin idag. Mår sådär. Men det sa ju gå över har jag hört.

jossefinast Kommentarer (0)

Jag älskar er så

Jag är så sjukt stolt över alla som har hjälplt till och medverkat med maskins sångarstridslag, för det var succé. Jag är en sjukt dålig förlorare och är helt klart besviken över att vi inte vann. Men vi var sjukt bra, och framförallt hade vi sjukt roligt! Jag hoppas att alla kommer villja medverka till nästa år igen, för det ska jag! jag har redan börjat spåna på nästa års nummer.

Bilder tagna av Disa Wigblad

jossefinast Kommentarer (1)

Fjärde plats?

Vilken skandal. Elektro vann och jag är en så dålig förlorare. jag vet att vi ska vara nöjda med vår insatts, men fan vad jag är besviken! Längtar så tills DVDn kommer så att vi kan få upprättelse. Nu ska jag förbereda mig för min labb och förtränga förlusten.

Vi kom förresten 4, glömde jag nämna va?

jossefinast Kommentarer (0)

Ja, jag pluggar....

jossefinast Kommentarer (0)

Godnatt Världen

Nu är det dags att sova. Tro det eller ej, men lite sömn hinner man allt med. Så nu ska jag lägga huvudet på kudden så jag orkar upp till en tidig föreläsning i reglerteknik imorgonbitti och sedan genrepa på eftermiddagen. ÄR så lycklig nu för att allt med sångarstriden flyter på så bra.

jossefinast Kommentarer (0)

Änglahund?

Sitter hemma nu och försöker skriva ihop ett sångblad till mammas och pappas fest på Lördag. Det är svårt när det är så blandade människor. Vilka låtar kan man sjunga? Någon som kan tipsa? Alla låtar jag kan handlar om sprit, och det skulle det inte göra. bara några enstaka och det har jag redan :S

HJÄLp! Just nu sitter jag och övar på den skånska madavisan som av tradition brukar sjungas av mammas morbror, men tycker det börjar bli dags att föra vidare det arvet?

jossefinast Kommentarer (1)

Fullspäckat

Jag trodde verkligen att jag skulle kunna lägga ut bilder från oktoberfesten, men självklart glöme jag kameran hemma i fredags. Det var en bra kväll i alla fall.

Idag börjar jag inte skolan förän kl 15 och jag sitter hemma och ska plugga lite reger, men även göra mammas och pappas sånghäfte.

Veckan som kommer nu är det fullt upp. händer saker varje dag och det ska bli kul. men på något sätt ska jag även försöka hinna med skola...

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer