En vecka

En vecka har gått sedan sist nu. Det var veckan då jag skulle träna mer än vanligt och äta mer än vanligt. Jag kan nog bara sammanfatta det som att det funkat bra. Första halvan av veckan fungerade bättre än den sista. Lagade mat som planerat, åt mina planerade mål och fick till mina pass. 
 
Framåt slutet av veckan har det varit lite svårare. Har trillat in lite i samma mönster som innan men det betyder inte att något är förstört för det. Vi fortsätter den här veckan, som antagligen kommer bli tvärt om. Början av veckan blir nog lite si sådär eftersom jag nu har inlett vårens jobbesök i stockholm. Bor på hotell och har kurs hela dagarna nu fram till och med onsdag. 
 
Jag ska under de här dagarna då jag är borta se till att jag får till kosten Jag ska fortsätta att äta mycket, men framförallt ska jag hålla mig till mina mål, vilket innebär frukost, lunch middag, med ett mellanmål på eftermiddagen och en frukt på förmiddagen. Jag ska dessutom få till minst ett pass på hotellets gym och en ordentlig promenad. 

Delar av veckan som passerat
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Karibisk kyckling på en söndag

Söndagen till ära fick det bli storhandling. Har handlat all mat jag ska behöva för att klara den kommande veckan. Första måltiden är också intagen under min fokusoperiod nu. Det blev att tillaga 4 portioner av "Chicken Caribbean" Vilket i princip är kyckling, paprika, papaya, annanas och chili kryddat med fajita-krydda. Supergott och mättande (kan vara för att portionerna är så sjukt stora!). Det blev också 3 matlådor, så lunchen imorgon är räddad så att fyspasset efter jobbet imorgon ska klaras av. 
 
Planen var egentligen att ta sig till gymmet här under kvällen, men efter storhandling och matlagning fanns varken tid eller ork. Så det blev att jag körde lite med kettlebellen här hemma och nu har jag mjölksyra i axlarna, så det verkar ju fungera trots allt.
 
Härliga råvaror gör mycket för både magen och ögat
 
Det är lite sorgligt att min lust att laga mat har gått upp i rök senaste året. Anledningen är ju vårt superkassa kök. Men nu tvingar jag mig att laga lite, och det är ju kul egentligen. Dessutom håller vi på att planera köksrenovering och efter det ska det bakas å lagas mat så det står härliga till!
 
 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Planering

Drygt två veckor in på 2016 och nu börjar min plan ta form. i mitten på februari påbörjar jag ett projekt (säger inte mer än så just nu), men det betyder ju inte att jag kan sitta och vänta en månad till dess. Nej, istället är det jag som nu ska testa på att öka matintaget rejält, hålla mig till bra energi i ordentliga portioner. Träningsmässigt kommer fokus under den här månaden ligga på fotbollen som jag ätnligen börjat köra igång med igen, och utöver det styrketräning av de större muskelgrupperna. Den månaden ska vara ordentlig och rejäl.
 
Jag har idag planerat nästa veckas måltider och det har jag gjort utifrån boken "Muskelmat". Jag är peppad och taggad på att komma igång med det här, så imorgon är det jag som åker och storhandlar och lagar de första måltiderna (matlådor är räddningen). På måndag kör vi invägning och förebilder så att man kan se hur det utvecklas under en månads tid.jossefinast Kommentarer (1)

2016 - vi är igång

2016 är igång och har som de flesta år invigts i pyamasbyxor. Idag bytte jag däremot om och kom till slut ut på en kort löprunda (drygt 3 km) i solskenet. En nedvarvningspromenad med hunden direkt efter för att sedan avsluta inomhus med lite kettlebellswingar och magträning. 


Detta betyder ju då att vi är igång. Hur ska vi då se till att fortsätta? Ja vi får väl se...Det e ju den där förbaskade planen jag alltid tjatar om som måste till. Är det idag jag ska göra den?! Vi får välse. Ska försöka i alla fall.

jossefinast Kommentarer (0)

2015 var ett bra år

Det här året har varit... Mycket. Det är nog det bästa ordet jag kan sammanfatta det här året med. 
 
2015 känns som året som var början på resten av mitt liv, och det känns väldigt bra. I stort har året varit väldigt bra, trots en hel del motgångar. Men ljusglimtarna har varit många och jag har mycket att vara tacksam för och glädjas åt. 
 
2015 - Hemmets år.Helsingborg och Agnes 14 började kännas som ett hem på riktigt. Vi renoverade och inredde ovanvåningen, fick därmed ett vackert badrum, härligt sovrum och fantastiskt vardagsrum. 
 
 
 
2015 - Vännernas år. Jag fick många nya vänner, både i fotbollslaget och på jobbet,som jag vet finns där oavsett vad det gäller. Det var också året då jag lyckades umgås mycket med redan befintliga vänner och vårda de kontakterna. 
 
2015 - Skadornas år. Redan i februari skadade jag knät få jag töjde ut det inre ledbandet. en snabb rehab och jag skulle debutera på planen med mitt nya lag i en träningsmatch. Men istället för succé blev det korsbandsskada och fotbollssäsongen ställdes in för min del.

 
2015 - Kärlekens år. Min påg har funnits vid min sida i vått och torrt och den här sommaren friade han. Bröllop började genast planeras och datumet spikades ganska fort. 
 
2015 - Rehabens år. Med nytänd gnista för fotbollen och en korsbandsskada var beslutet att operera knät ganska enkelt att ta. Men det kräver också sin Rehabträning. Jag var sjukskriven unde rhela sommaren (8 veckor) och gick hos sjukgymnast flera gånger i veckan i perioder. Med det i bagaget sitter jag nu här redo för att fortsätta och göra comeback på planen.
 
2015 - Systrarnas år. Jag har två småsystrar och har haft det de senaste 19 åren. Men jag kan väl säga att vi aldrig varit så nära varandra, vi brukar skylla på åldersskillnaden. Men under året har det hänt något och plötsligt kan jag umgås med både Johanna och Linnea helt utan anledning. Jag vet inte, vi har väl blivit vuxna eller något.
 
 
 
2015 - Karriärens år. I början av året var jag fast besluten om att jag behövde byta jobb. Istället kom det en omorganisation som innebar ny chef och nytt arbetssätt och jag ångrade mig. Istället har året lett till mer ansvar, större socialt engagemang på jobbet, Högre arbetsbelastning, jobbresor. På något sätt kan man väl sammanfatta det som att det äntligen känns som att jag har ett "riktigt jobb" och att jag faktiskt är bra på det jag gör och viktig för företaget.
 
2015 - Resornas år. Under året har jag hunnit med Florens med pågen, många vändor till stockholm med jobbet, Santorini med ett gäng fotografer och min påg, Berlin med lillasyster. 
 
2015 har varit ett bra år och jag ser med spänning fram emot vad 2016 har att erbjuda. Kom igennu, Jag är redo!

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer