Morgontankar

-Planen den här veckan vad det gällde gympass var att jag skulle köra morgonträning måndag, tisdag fredag. Måndagen klarade jag av fint med ett biceps och tricepspass som fortfarande sitter i . Tisdagen bestämde jag mig för att skjuta upp till onsdagen då ett spontant infall av att renovera badrummet resulterade i att det inte fanns någon möjlighet att duscha på tisdagmorgon. Onsadgen kom och jag vaknade 1,5 timme senare än planerat, vet inte riktigt hur det gick till. Så onsdagen blev torsdag. Idag vaknade jag i tid, snoozade en gång och gicksedan upp och bytte om, plockade ihop träningsskor och handskar, tog bilnyckeln och åkte till gymmet. Utanför inser jag att jag glömt gymkortet och därmed inte kommer in. Nackdelen med obemannat 24h/dygn öppet gym, man kan inte snacka sig in om man glömmer kortet...
 
Detta resulterade alltså i att jag åkte hem. På ett sätt känns det ju jäkligt trist att jag inte får ihop mina gympass den här veckan, men å andra sidan försöker jag intala mig att det är okej. Jag har en väldigt krävande vecka just nu när det kommer till fotbollen och kommer antagligen få ihop 5 pass fotboll, minst.
 
Så nu försöker jag sitta här i lugn och ro och dricka mitt kaffe, och intala mig att det är okej. Det har varit en ganska lugn vecka hittills, men det blir en intensiv träningshelg. Fredagen bjuder på gym+spinning+fotbollsfys. Lördagen har två fotbollsträningar+ en målvaktsträning inplanerad för mig och söndagen går till att spela fotbollsmatch. Utöver det har jag ju faktiskt en fotbollsträning och en målvaktsträning ikväll.. Så det kanske inte är hela världen att mitt bröst/axelpass i morse blir flyttat till imorgon? Kanske inte... 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Hoppas ni överlever

Jag är lite off när det gäller bloggandet. Så har det ju varit det senaste halvåret ungefär. Jag har dock kommit igång med träningen riktigt riktigt bra, och just nu är ju faktiskt det viktigare. Den 25 april har jag en tenta och inann dess kan jag inte riktigt förmå mig att göra något åt den här bloggen. Detta innebär att jag kommer fortsätta såhär fram tills min tenta är över, sen får vi se om jag lyckas göra en där nystarten jag har planerat. Lägga om banan lite för bloggen och ändra lite här och där. 
 
Jag lovar att det kommer bli bättre. Det kommer bli riktigt bra. Bloggen är ju egentligen mitt bästa verktyg för att knna självförverkligan och att hålla kolla på mina framsteg. Så det ligger verkligen i mitt intresse att komma tillbaka, men var sak har sin tid. Jag hoppas verkligen ni står ut. Men som sagt, fran till slutet av april kommer det fortsätta vara spridda skurar med inlägg. 

jossefinast Kommentarer (0)

Mycket på gång

Nu var detlänge sen igen. Men tro inte att jag legat på latsidan för det, tvärt om. Sen sist har jag hunnit med en fotbollsträning, en företagsfest, en symässa, ett spinningpass och senast i raden var morgonens ryggpass. Med andra ord: Det går bra nu. 
 
Igår morse var jag på spinning som sagt. bestämde mig för att flexa in lite senare på jobbet för att testa att börja dagen med ett spinningpass. Och det var helt underbart. Det negativa var ju då att jag kom till jobbet 1.5 timme senare än vanligt.. Men det kan nog bli någon mer gång framöver, men inte varje vecka. Det har inte mitt flexkonto råd med. 
 
Dagens pass satt precis där det skulle och jag fick fin kontakt med musklerna. Det känns nu som att jag väckt kroppen ordentligt och jag börjar även få till tekniken bättre på övningarna. Jag försöker få till två till tre gympass per vecka för att hålla igång det ordentligt nu, men det är svårt att jonglera in bland fotbollsträningarna... Och på tal om det, ikväll blir det fotbollsträning. 
 
Som för det mesta är man ensam kl 5 på morgonen, det är inte förrän vid 05.30 det börjar droppa in folk. 

jossefinast Kommentarer (0)

Rutinerna börjar sätta sig

nI vet det här med morgonrutiner jag brukar predika om... Jag har nog börjat trilla in idem igen nu. I morse när klockan ringde vid 04.40 snoozade jag en gång (livsfarligt) Och sedan låg jag kvar i sängen och tyckte synd om mig själv för den grymma träningsvärk min rumpa är utsatt för på grund av benpasset igår morse i kombination med fotbollsträningen på kvällen. Jag bestämde mig för att sova en timme till istället för att träna. 
 
JAg ställde om klockan på 05.40 och vände mig om och blundade. Sen hörde jag ett litet eko av min egen röst från något jag sagt så sent som igår: " Ju tidigare i veckan man ser till at genomföra sina pass, desto skönare är det, för då står valet enbart mellan att följa planen eller träna mer i slutet av veckan". Leva som man lär heter det ju, så jag stängde av larmet igen och tände lampan. Nu en och en halv timme senare är jag fruktansvärt glad att jag tog det beslutet. Under morgonen har jag hunnit med följande
 
  • Träna ett grymt bröst/axelpass (split 2) med underbar kontakt. Även i bänkpressen för en gångs skull.
  • Duscha
  • Platta håret
  • Steka 400 g kött
  • Dricka kaffe
  • Hänga en maskin tvätt
Och nu ska jag bara sminka mig och packa väskan för att köra till jobbet. En riktigt riktigt bra dag än så länge. Och klockan är bara 06.25.
 
 
Morgonens specialprojekt gick ut på att steka upp den väldigt billiga och väldigt fina köttbiten jag hittade på ICA i förrgår. 22 kr för kött som räcker till tre matlådor. Idag kombinerar jag köttet med en avokade och smaksatt creme fraiche och tänkte även köpa en sallad från salladsbaren på jobb för 15 kr. Uppskattat lunchpris: 34 kr, för en riktig lyxlunch

jossefinast Kommentarer (1)

Strålande tisdag

Just nu är jag ganska mållös. Jag har haft en alldeles alldeles underbar morgon. Det började med ett underbart benpasset på gymmet tillsammans med lite aminosyror. Med utpumpade ben tig jag mig hem, kokade kaffe, tömde en tvättmaskin och tvättade håret. 

En kvalitetsbiltur med hunden som lämnades hos pappa ich lite mer kaffe. Sen började det riktigt fantastiska. Genom hela Lund vara det klarblå himmel och strålande sol, kvart i sju på morgonen, men när jag kom ut till värpinge låg dimman tät. Så fortsatte det hela vägen till Landskrona till och från och det var så strålande vackert. Imorgon är det jag som tar med kameran i bilen. 
jossefinast Kommentarer (0)

Vemodig måndagmorgon

Idag känner jag mig lite nere. Träningen har känts ganska så bra i veckan som gått och jag har fått till en mix med styrka, fotboll och spinning. Men jag har slarvat med maten och det har blivit en hel del vin, och det är inte kroppen sen med att visa tecken på. 
 
Detta innebär ju såklart att det är lätt att tappa sugen, men det är det jag inte får göra. Jag har tagit en sovmorgon idag och sitter nu med min kopp kaffe framför mig. Det blir till att planera veckan under dagen för att ha något att kämpa för. Det jag inte ska missa är att nu försöka ta fram en plan för min kosthållning, för just nu är det kaos. Jag behöver få lite struktur på när och hur jag äter framförallt, för då brukar biten med vad jag äter falla på plats rätt så bra. 
 
 
Veckans träning
 
Måndag: Morgongym, split 3
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Morgongym, split 4
               Fotbollsträning 90 min 
Fredag: Suunto spinning
             Fysträning, styrka
Lördag: Vila
Söndag: Fotbollsmatch                                             summa: 6 träningspass

jossefinast Kommentarer (1)

Energibeställning

För någon vecka sedan gjorde jag en beställning från fitnessguru. Jag tänkte att jag skulle beställa nytt proteinpulver då mitt mer eller mindre är slut, och nu när fotbollen börjar dra igång igen vill jag inte vara utan det. Brukar ta en shake precis innan match för att inte stå och bli hungrig i andra halvlek. Dessutom tänkte jag passa på att beställa hem lite Bars att ha med mig till jobbet istället för det där chokladbiten till kaffet och frukostbullen på morgonfikat. 
 
Men som vanligt fick jag beslutsångest, det är inte det lättaste att välja bland alla dessa smaker som låter helt fantastiska... Dessutom fanns det ju olika sorters proteinpulver, inte bara smakmässigt, utan hur de är uppbyggda med proteiner och kolhydrater. Men som tur är har de portionspåsar. Så det jag gjorde var helt enkelt att beställa massa olika smaker för att testa mig fram. 
 
 

OneWhey sample

OneWhey Isolate sample

OneWheyBar

Raspberry White chocolate

Rocky Road

Chocolate Crisp (låda)

Kiwi Yoghurt

Peanut Butter

Apple Pie (1st)

Vanilla Wildberry

Mango

 

Pistachio Coconut

Pineapple

 

 

Melon Yoghurt

 Ovan ser ni vilka smaker jag köpte. Än så länge har jag testat båda Barerna, och dessvärre var äppelpajen inte någon hit, alldlees för mycket kanel för min  smak. I pulverväg har jag enbart testat Kiwi yoghurt och Rocky road. Kiwismaken var riktigt god men mycket vaniljsmaker, men rockyroad var inte någon favorit för min del. Det blir nog en ny shake ikväll mellan spinningen och fotbollens fyspass. Som ni hör har jag en härlig fredag planerad. Men först jobb! 

jossefinast Kommentarer (1)

Choklad till frukost

Efter två dagars träningsvila (igen) blev det tid för veckans andra styrkepass. Det var split 4 som gällde med fokus på biceps och triceps. Jag tycker det är knepigt att träna de muskelgrupperna. Men det handlar nog mest om ovana. Jag har inte riktigt tekniken inne för övningarna, och dessutom är jag alldeles för svag. Men övning ger färdighet, det gäller nog även i detta fallet. 
 
 
Efter passet blev det lite annorlunda morgonrutiner. Jag kände att jag hade fått lite för lite sömn när jag gick upp i morse, men ville inte skjuta upp träningspasset, så när jag kom hem från träningen hoppade jag in i duschen, laddade kaffekokaren och sen gick jag och la mig i 25 minuter och sov. Nu är jag utvilad, håret har hunnit halvtorka och jag sitter och äter chokladkaka till frukost. Men kakan är gjord på avokado och ägg med dadlar som sötning, så det är helt okej. En näringsrik frukost helt enkelt. 
 
Så nu ska det bara smetas lite smink i ansiktet, dricka upp kaffet och sen ska jag köra till jobbet och ha en kick ass dag. 

jossefinast Kommentarer (0)

Måndag igen

Yes, då har vi startat den här veckan också. Den här gången blev det med ett ryggpass, min split nr 3. För första gången sedan nyår var jag (äntligen) ensam på gymmet igen. Jag kan inte förklara varför, men jag tycker det är så himla skönt att vara ensam där. Det kan kanske ha något att göra med att det känns som att "duktighetsfaktorn" ökar, eftersom det bara är jag som orkat upp och dit. 

 
Idag tror jag bestämt det blir en tidig dag på jobbet så att jag hinner spendera lite tid hemma. Helgen och hela förra veckan har gått i ett, så ska bli skönt med en något lugnare vecka nu. 

jossefinast Kommentarer (1)

Summerar

Nu är snart ännu en vecka över. Jag tar väl lite ut den i förskott, men enligt min plan blir det ingen träning, varken idag eller imorgon. Men det är helt okej, för jag har hunnit med 5 pass under veckan ändå. 3 pass fotboll och två riktigt bra omgångar på gymmet. Jag gillar den inlagda banan. 

Nedan är en sammanställning av veckan i bilder. Träningar, jobbpendling med sällskap av Yoshi och sedan hann jag få iväg en beställning till fitnessgurur ( mer om det i ett annat inlägg). Tillsammans med dessa bilder har vi även en av mina målbilder. Jag är nu i ett läge där jag faktiskt kan anända mig själv som motibation och mål, vilket jag tycker är väldigt skönt. För uppenbarligen har jag ju visat en gång tidigare att det faktiskt går att ta mig dit. 

 
Lördagen ska nu bjuda på härligt stickmys med stickvännerna och ska avslutas med öl, middag och bio med Pappa och lillasyster. Jag tror faktiskt det kan bli en riktigt bra dag. 
 
 
Veckans träning v.9
Måndag: Morgongym, split 1
Tisdag: Fotbollsträning, 90 min
Onsdag: Morgongym; split 2
Torsdag: Fotbollsträning, 60 min
Fredag: Fotbollsmatch, mot P16 (alltså pojkarna i klubben som fyller 16 i år. Oväntad men härlig vinst!)
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer