Fortfarande...

Jag är fortfarande inte på topp.Det är fredag och jag snorar fortfarande. Sitter här med mitt kaffe och ska försöka vakna till för att åka till jobbet. Men det är lättare sagt än gjort. Mendet är snart helg vilket innebär att jag kan få spva ut ordentligt och förhoppingsvis krya på mig till nästa vecka. 
 
JAg vill bli frisk och jag vill ha vår!!!

jossefinast Kommentarer (0)

Knäckt

Förkylningen jag åkt på är banne mig inte nådig. Har varit däckad hela helgen, och har fortfarande inte riktigt repat mig än. Det känns lite surt eftersom jag kom igång bra med träningen förra vecka och redan måste pausa. Men det finns inte en chans i vörlden att jag tränar varken idag eller imorgon. Sätter hoppet till onsdag istället. 
 
När vi var i USA bestämde jag mig för att under året som kommer är det 200 träningspass som gäller. Det är 4-5 pass i veckan med utrymme för sjukdomsveckor och viloperioder. Januari har inte varit jätteintensivt på träningsfronten. Jag är nu uppe i 8 pass, varav 4 var i förra veckan, och det blir max 2 pass till den här månaden gissar jag på. 
 
 
Veckan som gick så gut såhär
 
Måndag: Morgongym, split 1
Tisdag: Fotbollsträning
Onsdag: Morgongym, split 2
Torsdag: Fotbollsträning
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: - 
 

Snälla förkylning, bara ge med dig

jossefinast Kommentarer (1)

Perfekt morgon i oranget

Jag gissar att jag har nämnt att jag köpte en otroligt stor mängd träningskläder i USA. Jag tänkte mig nu att jag får ju se till att använda alla så snart som möjligt så att jag kan visa upp de här i bloggen. 
 
Idag var det dags för ett morgonpass med fokus på bröst och axlar. Det gick som en dans, och jag klarade av sama vikter som innan jul. Så all styrka har jag ju inte tappat. På mig hade jag ett linne inhandlat på Reebok i san Diego. Det har redan blivit en favorit och jag har beställt ännu ett från sport amore då jag upptäckte att det var rea på det. 
 
 
Nu ska kaffet drickas upp, stickningen packas till kvällens stick-träff, bilen tankas, hunden lämnas och sen köra till jobbet. Jag är så himla nöjd att jag kommit in i dygnsrytmen jag mår som bäst av. Sa jag förresten att klockan bara är 06.20?

jossefinast Kommentarer (0)

Pink Pink Pink

Det här är veckan då jag kommer igång med min älskade morgonträning igen. Jag kommer fortsätta med 4-spliten jag började köra efter innan julen, men jag kommer inte klara av alla 4 pass på en vecka då fotbollen kommer igång nu igen. Vi får ny tränare och ska spela division 2 det här året, och det är en resa jag vill vara med på. Därför kommer målet vara att genomföra 2-3 styrkepass per vecka. helst 3 såklart, men jag ska inte sätta för hög press på mig själv. 

Hur som helst var det hur skönt som helst att äntligen komma upp i tid igen. Och det var väldigt påtagligt hur svag och otränad jag är. Men jag hoppas verkligen bara det ligger i att jag behöver väcka kroppen och musklerna lite efter att de somnat in något. Jag vet ju att jag kan komma tillbaka ganska snabbt om jag bara är fokuserad. så nu blir det till att fokusera

 
På bilden ser ni mina nya Saucony från USA. De är så grymt sköna att strutta runt i. Hur väl de passar för löpning, vilket egentligen var syftet jag köpte de för, det vet jag inte än. Men tror jag använder de inne tills våren är här. Dumt att smutsa ner de fantastiskt lysande färgerna. 

Även de rosa gymhandskarna är från USA och kostade mig så mycket som 30 kr. Ganska lagom om jag får säga vad jag tycker. 

jossefinast Kommentarer (9)

Läsarfråga om morgonträning

Efter mitt förra inlägg fick jag en kommentar med en fråga som jag har en hel del åsikter kring. Därför tänkte jag passa på att ta den i ett eget inlägg här. Kommentaren var följande:

Hej Josefin! 
Jag är precis som du, gillar att träna på morgonen. Dock har jag aldrig styrketränat så tidigt, utan har bara kört promenader/annan lätt konditionsträning. Min fråga är vad dina tankar är om att styrketräna på morgonen? När jag läser runt på forum verkar många väldigt negativa, att det inte skulle vara bra för kroppen och musklerna osv. Men för dig verkar det ju funka super. Vad äter du innan/efter passet? Har du några andra tankar? 

Tack för svar och för en trevlig blogg! 

Elisabeth

 

Jag vet inte huruvida det skulle vara bättre eller sämre att träna på morgonen jämfört med senare på dagen när det gäller att bygga muskler eller rent fysiologiskt. Jag resonerar istället som så att den bästa träningen är den som blir av. Då jag har mycket lättare att få till min styrketräning på morgonen, mår bra av att gymma innan jobbet och tycker det är roligast så anser jag att det är den bästa tiden för mig att styrketräna.

 

Mina styrkepass på morgonen brukar jag köra kort och intensivt, då jag vet med mig att jag tröttnar annars. Dels tappar jag fokus under passet och dels blir det svårare att släpa iväg mig nästa gång. Jag kör mycket hellre ett extra pass i veckan, och bara 30-40 minuter styrka på morgonen än något färre pass och skrota runt en timme eller två på eftermiddagen tillsammans med alla andra. 

 

I och med att jag inte kör så långa träningspass klarar jag mig också ganska bra utan att äta innan. Jag brukar som mest slänga i mig några mandlar och en celsius och sen äter jag en vanlig frukost direkt efter passet när jag kommer hem. 

 

Jag säger absolut inte att detta är det sättet som är optimalt att träna på, men det är det som har funkat bäst för mig genom åren. Jag tror att man ska ställa sig frågan över om man faktiskt måste träna optimalt och med målet att få så bra, stora och snabba resultat som möjligt. Genom att träna och äta hyfsat bra får man resultat i längden. Visst, man kanske kan få mer resultat genom att äta perfekt och att planera dygnet optimalt. Men jag tror att det är väldigt viktigt att att man lär sig vad som är tillräckligt bra. Det är sin sak om man har levt med träning och bra mat länge och vill ta det till nästa steg, då kan det vara läge att börja titta på när man tränar och äter, men innan man har det som en del av sitt liv tror jag bara att man gör det jobbigare för sig än det måste vara. 

jossefinast Kommentarer (1)

NU startar vi

Då var det måndag och det är dags att åter igen börja jobba. I och med det är det nu dags att styra upp rutinerna igen. Min tanke är att jag nu ska ta tag i rutinerna. Min plan är att den här veckan börja lite mjukt för att i nästa vecka testa på morgongymmet igen. Jag har fortfarande inte riktigt kommit rätt i tidszonerna, något vilse fortfarande.Så sedan jag kommit hem från USA har det inte riktigt känts lockande att träna. Bara sova. Jag har enbart hunnit med en fotbollsturnering igår. Men det var sjukt kul och vi gick till A-slutspel som är på söndag. 
 
Men veckans träningsplaner
1 pass löpning
1 pass magträning
1 Fotbollsträning (Gym om den blir inställd pga väder)
1 Fotbollscup
 
Utöver de passen funderar jag påatt försöka hitta någon nybörjaryogafilm på en 20-30 minuter som man kan öra igenom några gånger. För två år sedan så kom jag igång väldigt bra med yoga, och det är ju himla skönt att börja dagen med tid för sig själv i tystnad. Kan vara värt att satsa på igen. Jag funderar vidare. 
 
 Solnedgång i Santa Monica. Det kommer bli en hel del USA-bilder framöver...

jossefinast Kommentarer (2)

Utveckling och inveckling

Jag har landat hemma nu. Så smått börjat packa upp väskorna och försöker få lite rdning i tillvaron. Med största sannolikhet kommer jag vara ganska frånvarande veckan ut då jag ska få rätt på jetlag och komma ikapp här hemma. Jag ska även förbereda mig för att kasta mig ut i vardagen igen. Det känns kämpigt, men jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa.
 
 
Jag har mycket jobb framför mig. Mycket jobb med mig själv att göra. 

jossefinast Kommentarer (0)

Boston, i'll be back

Efter 18 dagar är det ny dags att bege sig hemåt. Jag lämnar snart Boston och är imorgon åter i Sverige. Vi hörs dåjossefinast Kommentarer (0)

Hejdå San Diego, Hej Boston

Tre dagar i San Diego passerade verkligen alldeles för snabbt. Jag känner mig ganska övertygad om att jag kommer komma tillbaka hit. 

Vi har här hunnit med att gå på sea world, san Diego zoo, Coronado beach och ännu lite mer outlet-shopping. Och allt var fantastiskt. Utöver det har jag hunnit med ett träningspass, goda frukostar och lite margaritas :)


Så nu bär det av till Boston och snöstorm. 

jossefinast Kommentarer (0)

Ett oskrivet kapitel väntar

I Sverige är nyårsafton redan över, men här borta i californien har vi några timmar kvar. Att gå in i 2014 är skrämmande. Jag har ett år framför mig som kommer innebära mycket förändring och som jag inte vet vad jag kan förvänta mig av. Det kommer med största sannolikhet vara en berg- och dalbana av känslor. Och jag ska erkänna att jag är rädd. 

Men idag har jag kopplat bort det och istället njutit av venice beach. Jag har solat och ätit en riktigt god toastwd kyckling och avokado bredvid strandpromenaden. På samma promenad sprang jag sedan en sväng innan det blev after beach på en pub med en öl. Om några timmar blir det nyårsfirande i little Tokyo i LA downtown. jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer