En ny tid är här

Det är måndag, och inte vilken måndag som helst. Idag börjar jag jobba på nya jobbet. Och pendla med för den delen. Så nu blir det tidiga mornar oavsett om jag vill eller inte. Det innebär en ganska stor omställning för min vardag, så jag planerar inte så mycket inför veckan som kommer. Det får bli som det blir. Säremot hoppas jg att hinna med mina fotbollsträningar. Denna vecka är viktig då vi, tro det eller ej, lyckats med bedriften att komma tvåa i serien och därmed får kvala till division två. Första kvalmatchen går av stapeln på söndag och innan dess har vi tre viktiga träningar. Så kommande veckas fokus, med start idag kommer bli fotboll och sömn kombinerat med nya jobbet.
 
Men veckan som gått då, hur har det varit? helt okej faktiskt. Det enda jag saknar är att jag fått in något pass kondition. Men man kan väl inte få allt gissar jag. 
 
Måndag: Gym, Axlar och bröst
Tisdag:  Fotbollsträning
Onsdag: Backpromenader 
Torsdag: Gym, Rygg
Fredag:  Vila
Lördag: Gym, Axlar, bröst och Traps
Söndag: Vila

jossefinast Kommentarer (0)

Vad ska man göra med alla äpplen?

Igår blev det sent. Satt uppe och stickade tills klockan var alldeles för mycket. Detta innebar så klart att jag sov för länge i morse. Skulle träffa Stefan på gymmet klockan 10. Jag steg upp ur sängen tjugo i. Så något sen stegm jag in på gymmet. Det skulle tränas bröst och axlar enligt Stefans program, så jag hakade på. 
 
Det blev mycket nya övningar och mycket gnäll från min sida. Det var inte mitt bästa träningspass precis... Men vissa övningar kändes riktigt mycket och det var även skönt att få skratta och snacka lite skit, för det gjorde vi också. 
 
Hemma igen har det fixats med trädgården. Där har vi ett lyxproblem; vi har för mycket äpplen på vårt lilla träd. Hjälp mig, vad ska vi göra med alla äpplen? Ge mig era bästa äppelrecept!
 
 
 

jossefinast Kommentarer (5)

Det börjar hända saker

Både med att kroppen visar att träningen ger resultat, men också med livet. Det rör sig sakta men säkert framåt. Jag tror det är framåt i alla fall. 
 
Igår var jag på gymmet och testade för första gången den nya delen av gymmet himla mysigt och en del nya grejer som jag saknat. Till exempel finns äntligen det smala roddgreppet och en maskin att köra sittande rodd i utan att man behöver bygga om CableCrossen. För att fira det blev det alltså ett lättare ryggpass avslutat med några minuter på Crosstrainern. 
 
 
Vad det gäller livet så börjar jag jobba på måndag. På ett heltidsjobb. Inte helt det jag är utbildad till, men något i rätt riktning i alla fall. Jag har dessutom skickat in korrigeringen a exjobbet, så nu går det väl snart till tryck. Jag har även blivit godkänd på min hemtenta. Så nu är det bara en sketen tenta kvar som jag skriver i två delar, en i oktober och en i december, innan jag kan plocka ut min examen. 
 
Och ja visst ja, en resa till USA över jul och nyår är bokad med familjen. 

jossefinast Kommentarer (2)

Men jag hade i alla fall tur med vädret

Igår vid lunch gjorde jag ett försök påatt springa lite backintervaller på sankt hans. Men redan när jag satte mig på cykeln dit blev jag väldigt osäker på om det skulle gå. Fotbollsträningen satt inst sagt kvar i benen. Så det blev till att promenera runt på sankt hans och springa upp för någon enstaka backe. Ibland får man anpassa och ändra planerna efter vad kroppen säger att den klarar. 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Perfekt kväll för fotboll

Idag är min kropp trött. Träningsvärksom molar lite överallt, och för att toppa det hela avslutade jag dagen med en fotbollstränig. Så nu är jag ännu tröttare och det är en riktigt skön känsla. Idag var det dessutom sådär härligt krispig höstluft och en perfekt dag för fotboll. Nu är ju bara frågan om jag tar mig ur sängen över huvudtaget imorgon.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Glad Måndag

Mina axlar är nöjd med starten på veckan. Det är en himla tur att jag tvättade håret igårkväll, för efter morgonens gympass med fokus på bröst och axlar var inte nådigt. Jag kom till gymmet över en timme senare än planerat, men det gjorde inte så mycket eftersom jag är ledig hela dagen. Jag ska bara fixa till det sista på min exjobbsrapport och sen sticka i lugn och ro. 
 
Jag hade planer på att springa idag, men efter gårdagens fotbollsmatch har jag en stortånagel som är fylld med blod, vilket innebär att skor är oerhört obekvämt. Därför fick det bli ett pass på gymmet istället där man kan gå i strumpor. 
 
Jag känner att jag är påväg tillbaka. Men det är konstigt hur man kan känna sig spinkig och fet på samma gång. Hjärnspöken. Det är i alla fall gött att i vissa övningar se riktigt snygga muskler på armarna. Fortsätter jag locka fram de så kommer de ju synas ännu tydligare. 
 
 
Jag är väldigt stolt över att ha kommit på hur jag kan höja vikterna i cablen med mindre steg än brickorna: släng på en liten hantel som på bilden ovan. Perfekt när 18 kg är för lite men 23 för mycket. 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Helgen har gått i en rasande fart. Städning av lägenheten har varit i fokus och äntligen är det något sånär rent och fint. Idag har jag även hunnit med att spela fotboll. Matchen avslutades lite snöpligt när motståndarna gjorde mål i sista minuten så att slutresultatet blev 1-1.
 
Nu har jag precis ätit två knäckemackor med tonfisk- och äggröra framfördatorn. Ska läsa lite blogginlägg nu, sen sätta mig och sticka en ärm och njuta av att det är söndag innan det är dags att sova. 
 
 
Veckan i stort har varit helt okej på träningsfronten. Jag hade velat få till ett löppass till och bättre fokus på fredagens gympass. Men jag vet ju vad som krävs för att få till det, planering. Jag kan inte gå till gymmet utan en plan. Då blir det liksom ingenting. 
 
Måndag: Löpning 4 km
Tisdag: Morgongym, Ryg och biceps
            Fotbollsträning
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Morgongym, totalt ofokus
             Löpning 5 km
Lördag: Vila
Söndag: Fotbollsmatch
 
Veckan som kommer har jag planerat som Runningstreak vecka, men jag ska fundera lite till. 

jossefinast Kommentarer (0)

Löpning under regnbågen.

 
När tentan var färdigskriven i eftermiddag passade jag på att lägga till en extra km på löpdistansen. är uppe i 5 km nu. Idag var det enbart benen jag blev trött i, samtidigt som flåset funkade hur bra som helst. Tror det har att göra med lite för litet energi-intag för dagen, men det är svårt att äta när man inte är hungrig. 
 
Senaste två veckorna har jag sett absurt många regnbågar senaste två veckorna, och idag var inget undantag. Det är en underbar energikick att springa ut i solen och se regnbågen mer eller mindre glittra.
 
Nu ska jag fortsätta sticka framför Idol och sedan sova några timmar innan det blir nattjobb från kl 3. 

jossefinast Kommentarer (1)

Godmorgon fredag

Just nu är min största utmaning att komma upp i tid på mornarna. Jag bestämmer mig för att gå upp en viss tid, men på något sätt ligger jag alltid kvar en timme längre i sängen, och det är väldigt frustrerande. Jag måste komma i säng tidigare på kvällarna, men för att kunna göra det måste jag u gå upp tidigt, det hör liksom ihop. 
 
Idag kom jag i alla fall upp lite tidigare än jag gjort tidigare i veckan, så det är jag nöjd med, även om det inte var så tidigt som planerat. Jag stack till gymmet och körde ett blandat pass helt utan fokus. visst blev jag trött, menkänslan fanns inte riktigt där. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.
 
Morgonfokus och passionad
 
Väl hemma igen blev det nybakat surdegsbröd till frukost med kaffe och passionad. Brödet köpte jag  på Willys, så ni behöver inte bli oroliga att jag blivit så flitig att jag bakar bröd på morgonen. Passionaden är från brämhults och är helt enkelt färskpressad citron och passionsfrukt, och den är underbart god!
 
Nu ska jag göra klart min hemtenta och skicka in den så att jag kan slappna av ikväll. 

jossefinast Kommentarer (0)

Var är jag nu?

Så okej, för er uppmärksamma läsare har ni kanske märkt att jag förändrats en hel del sista tiden. Jag genomgår väl lite av en identitetskris för att förenkla det. För några veckor sedan presenterade jag mitt examensarbete, vilket är det sista man gör på utbildningen som civilingenjör. Utöver de två kurser jag nu håller på att avsluta, en jag skriver hemtenta i som ska vara klar på fredag, och en som jag ska tenta av under den kommande terminen, så är jag helt färdig med min utbildning. 
 
Terminen har börjat igen och jag är inte student. Jag har inte heller något jobb. Jag är nu arbetssökande med ett extraknäck på bolaget. Så om ni vet några företag i behov av en produktionstekniker eller någon som hjälper till att utveckla och analysera deras produktion är det bara att hojta till. När man ställs inför detta och har väldigt mycket att göra samtidigt som man inte vet alls vad framtiden har att erbjuda eller hur man ska betala hyran månaden som kommer, då är det lätt att bryta ihop lite. Att känna sig liten och osäker. 
 
När ni nu vet detta som är en av de bakomliggande orsakerna till mitt deppande här och min trytande träningsvilja kan jag nu meddela att jag verkligen är påväg tillbaka. Just nu sitter jag nyduschad i min onepiece med ett kvällsmål i magen och njuter av den trötta kroppen som varit på fotbollsträning. Jag har sprungit, stångats och hoppat, och endorfinerna och lyckan har sprutat. 
 
Ett mellis, en hund och en middag
 
Recept
Ingen alkohol
Äta medvetet
Ta bort pressen och alla måsten
 
Yes, jag har senaste veckan helt uteslutit alkohol och planerar att göra det månaden ut, minst. Jag försöker att alltid tänka efter när jag äter och att planera lite, för sista tiden har jag slarvat något oerhört. Inte ätit rätt saker och ätit på tok för lite. Jag har även erkänt för mig själv att jag inte mår så bra och att det är okej att inte träna lika mycket som jag gjort tidigare. Framförallt är det okej att resultaten är sämre, så länge jag kämpar på. 

jossefinast Kommentarer (1)

Värdekod sportamore

Och ja visst jag, jag har en värdekod på Sportamore som enbart gäller idag och är god för 25% på ett köp. Jag kommer inte att använda den, så om någon av er är intresserade, skriv en kommentar så mailar jag koden till dig.

jossefinast Kommentarer (2)

Rygg och biceps

Två dagar in i veckan och det har hittills gåt alldeles galant att följa min plan. Började mjukt igår med 4 km löpning. Klockan var fortfarande urladdad och SR-appen kronglade. Det gick inte snabbt, men jag kom runt. Just nu satsar ja inte på tider utan på att jobba upp distanserna och antalet löprundor. 

Jag fortsatte idag med en tur till gymmet. Rygg och biceps var i fokus och det kändes bra. Nu sitter jag här med sådär lagom molande och utmattade muskler och dricker kaffe. Under dagen står det plugg på schemat, men jag ska även författa ihop ett inlägg om lite hur mitt liv ser ut just nu.

Dagens pass bestod av: Marklyft (typ raka), höga biceps i CC, Sittande rodd i CC, Liggande biceps i CC, Stående rodd hantel, Hammercurls i lutande bänk, ryggresningar med viktplatta

Varje gång jag traskar in på gymmet tycker jag det är grymt skönt att vara där, men ändå lyckas jag inte ta mig upp ur sängen i tid på  morgonen för att vara där vid öppning, då jag trivs som bäst. Men jag jobbar på det. 

jossefinast Kommentarer (2)

Ny vecka och vi fortsätter uppåt

Ännu en måndag och jag måste väl säga att det går åt rätt håll. Nu ha jag kommit till den punkten att jag vill trän. Jag får bara inte riktigt ihop allting. Eller om jag ska vara helt ärlig orkar jag inte upp ur sängen på morgonen och tvingas planera om dagarna och där någonstans kompromissas träningen bort lite för ofta. Men nu är den kommande veckan planerad, dels på träningsfronten, men även hela livspusslet. 
Veckan som har gått har sett ut såhär träningsmässigt
Måndag: Morgon gym, fokus axlar o Bröst, avslutade med Crosstrainer
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 4 km
Torsdag: Vila
Fredag: Löpning 3.5 - 4 km
Lördag: Vila
Söndag: Fotbollsmatch

Den här veckan är som sagt planerad i förväg och lyckas jag hålla planen blir jag extremt glad. 

jossefinast Kommentarer (0)

Runkeeper när det är som bäst

Jag vaknade tidigt idag och skulle ta bussen ner till stan för att hjälpa till att packa in grejer i en buss. Jag hade planerat att ta bussen 07.15, men när jag av praktiska skäl tagit på mig löpkläderna och snörat på mig löparskorna insåg jag att jag kunde ju precis lika gärna springa ner, och ha dagens träning avklarad. 
 
Det var faktiskt skönt och inte särskilt jobbigt. Däremot så blev något galet med runkeeper. Tror att sträckan jag egentligen sprang var strax under 4 km och jag råkade tydligen pausa istället för att stoppa när jag var framme... Men jag sprang i alla fall.
 
 
Sen kanman ju fråga sig varför jag envisas med att springa med runkeeper nu när jag faktiskt har fått en pulsklocka... Sanningen är att det är för att det inte är något batteri i klockan... Skärpning!

jossefinast Kommentarer (0)

Dåligt bränsle

Idag fick jag till en löptur här på morgonen, även om jag sov en timme längre än planerat. 2 km med hund och 2 km utan. Det var en riktigt jävlig runda. Hunden bråkade med mig konstant under första halvan och ville inte som jag. Han drog och stannade. Så det var en befrielse att inte ha med honom på andra halvan. 
 
Däremot blev inte tempot så bra idag , varken med eller utan hund. Drar driekt parallellen tll lösgodiset jag åt igår. Kroppen mår verkligen inte bra av det, det är ett som är säkert. Så nu slutar vi med det också. Inget mer godis för mig på ett tag. Däremot mer löpning. Jag ska banne mig komma tillbaka. Jag ger inte upp i första taget. 

jossefinast Kommentarer (1)

En bit på väg

Städade ur sovrummet igår och det ledde till ett mycket trevligare uppvaknande med väldigt mycket mindre stress. Efter en liten sovmorgon, två koppar kaffe och morgonvirkning bar det av till gymmet idag. Nu är jag äntligen på väg tillbaka. Jag känner det. 
 
På gymmet körde jag ett kombinerat pass med fokus på axlar och bröst. För första gången på länge fick jag se musklerna jobba, och det var underbart. Så ska det fortsätta nu. Jag avslutade passet med 15 minuter på crosstrainern och svetten sprutade. 
 
 
Resten av dagen är det plugg och kanske lite mer städning som gäller. Jag känner hur energin så smått börjar återvända, och det är fruktansvärt skönt. 

jossefinast Kommentarer (2)

Storstädning av livet

Söndag igen, och vissa rutiner lyckas jag tydligen hålla. Idag har jag bestämt mig. Nu är det dags att städa upp mitt liv. avsluta projekt, och starta på nya som jag vill och behöver genomföra för mig. 
 
Söndagen har som vanligt inneburit fotboll. Spelade en kvart ungefär och gjorde nästan mål. Men det blev en sur förlust. Tappade humöret ganska rejält när jag satt och tittade på bänken. Dels på motståndarna och dels på domaren, och efter att ha låtit det sjunka in inser jag att jag är inte i balans på något sätt. Nu blir det ändring. 

Välbehövlig storstädning på gång
 
Just nu känner jag mig väldigt obekväm med väldigt mycket. Allt ifrån hur det ser ut i lägenheten (kaos), hur jag inte rör på mig så mycket jag behöver, hur jag ser på mig själv och massa annat. Jag vet att detta speglas i bloggen, men jag kommer inte prata om detta och de bakomliggande orsakerna riktigt än. Jag hoppas bara att ni hänger med mig med peppande tillrop på min resa tillbaka till den glada Josefin jag egentligen är. 
 
Sammanfattning av veckans träning 
Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: Löpning 3.2 km
Torsdag: Löpning 3.5 km
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: Fotbollsmatch 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Ett steg till

En kortare löprunda idag också, men något ökad från igår. 3,5 km blev det. Långsamt och svettigt, men vem vet, snart kanske jag får tillbaka suget på riktigt?! Utöver det blev det en liten promenad tidigare med Pierre och vovven. Nu blir det till att hoppa in i duschen och försöka plugga lite till innan det bär av till spexet. 

 

jossefinast Kommentarer (1)

Ett litet steg

Idag har jag rört på mig. Sprang lite drygt 3 km. Inte långt och inte snabbt, men jag gjorde det. Jag blev inte trött i kroppen, men mentalt var det jobbigt. Det jobbigaste var att faktiskt göra det. Imorgon ska jag springa längre. Jag jobbar mig tillbaka helt enkelt. Försöker få rätt på allt. Bara det jag ville säga just nu...
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning - en bekännelse

Jag tror att alla vet hur det är med det här att ha svackor. Av många olika anledningar är jag ganska djupt nere i en. Såhär skrev jag förra veckan: 
 
"När man är inne i en sån här svacka som jag är nu är träningen viktig. Det är när jag tränar jag känner igen mig själv och det är då jag verkligen hittar mig och vad jag vill. Utan träningen hade jag nog inte kunnat resa mig ur sängen."
 
Den här veckan har det inte blivit så. I fredags när jag planert att a mig till gymmet och vaknade hyfsat utvilad vid 06.00, lagom för att hinna i tid, kände jag bara hur jag inte ville. Det gick då upp för mig att det är alldels för mycket som inte stämmer för att jag ska kunna fokusera helt på träning. I min kalender nedan ser ni till vänster vad jag planerat att träna, och till höger vad jag faktiskt tränat. (Tillägg att det blir fotbollsmatch idag)
 
Det blir inte alltid som man tänkt sig
 
Jag har trots det oftast lyckats ta mig ur sängen, och stundvis har det varit riktigt bra dagar, men samtidigt är det många pusselbitar som inte är där de ska. I veckan som kommer hoppas vi på att jag hittar viljan att träna igen. Med det här så kanske ni förstår lite varför det varit tyst här.
 
Jag längtar efter mitt liv.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer