Ikväll blev det en riktigt höstig middag. Varken jag eller pågen var särskilt hungriga och i kylen hade jag en halv pumpa som väntade på att bli tillagad. Så snabbt och lätt bestämdes det att det skulle göras en pumpasoppa på sånt vi hade hemma. Sagt och gjort, och gott blev det. Se recept längre ner.
tända ljus och varm soppa i höstrusket
Ingredienser
700 gram pumpa
2 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Mald ingefära
Olja
1 l vatten
2,5 kycklingbuljongtärningar
2 dl grädde
1,5 dl sake (eller vitt vin)
Timjan
salt och vitpeppar
Gör såhär
- Skala och tärna pumpa, äpplen, lök och vitlök och stek i en skvätt olja i knappt 10 min.
- Häll på vatten och buljong och låt koka ca 20 minuter tills pumpan är mjuk
- häll på grädde och sake (vin) och låt koka upp igen tillsammans med timjan
- Mixa till en slät soppa och smaka av med vitpeppar och salt