Glad fredag

Jag sov som sagt 30 minuter på lunchen idag och vaknade ännu tröttare än jag var innan, men under eftermiddagen blev det bättre. energinivåerna jobbade sig uppåt med hjälp av adrenalinet som kommer när det är mycket att göra på jobbet. 
 
Efter jobbet var planen att hämta upp pågen och lillasyster för att åka och titta när fotbollslaget spelade och ha picnick samtidigt. Istället blev jag uppringd och tillsagd att ta med mig skor och benskydd. Helt plötsligt skulle jag alltså spela. Andra halvlek sprang jag därmed runt på plan som högerback, vilket känndes konstigt. Till saken hör ju att jag, för er som inte vet, i vanliga fall är målvakt.
 
Men det gick bra, och det var riktigt roligt. Så vi får väl se om det blir fler gånger. Nu sitter jag hemma och mumsar på dessa:
 
 
Och självklart med sked direkt ur burken. Favoriten hittills är razzle dazzle, men även de andra är underbara. 

jossefinast Kommentarer (2)

Tröttare än tröttast

Ännu en trött dag. Passet påfundet i morse var ofokuserat och riktigt trist inte ofta jag känner så, men idag ville det sig bara inte.

Även förmiddagen på jobbet här har varit väldigt trött. Så nu ska jag sleva i mig min lunch för att sedan sova en halvtimme innan jag trycker i mig lite nötter och cola light och fortsätter jobba.

jossefinast Kommentarer (0)

Tröttmössa

Idag är en riktigt trött dag. Vaknade alldeles för sent, idag också.  Var på gymmet 20 mnter efter planerat. Med andra ord fick det bli ett kort pass för att hinna i tid till exjobbet (Vilket jag självklart inte gjorde). 
 
Blev intervaller på löpbandet följt av 4 minuter planka. Ligger alltså lite efter i plankutmaningen. Har avklarat 7 minuter den här veckan, 20 skal göras. Så nu har jag tre dagar på mig att avklara 13 minuter planka. Men det borde inte vara några problem. Även om jag blivit pinsamt svag i den övningen. Övning ger färdighet heter det väl. 
 
Är det bara jag eller ser jag fantastiskt sne ut i min planka? 
 
Glöm förresten inte ställa frågor!

jossefinast Kommentarer (6)

Frågor om Periodisk Fasta

Jag har inte pratat så mycket om den Preiodiska fastan sedan jag publicerade det här inlägget. Jag håller fortfarande på med det och trivs fortfarande bra. När jag "kom ut" i tidigare nända inlägg dök det in lite frågor som jag försökte svara på i kommentarsfältet, men tänkte nu att jag skulle sammanställa dessa frågor och svara på i ett inlägg. 
 
Så jag tänkte även passa på att ge er chansen att ställa fler frågor om det är någon som undrar något om hur min PF funkar, vilket upplägg jag har, hur jag fuskar eller hur jag äter. Eller något annat relaterat till Periodisk Fasta. 
 

jossefinast Kommentarer (3)

En sån morgon

Igårkväll sprack min tidsplan ganska rejält. Tanken var att jag skulle skjutsa Pågen till träninge, åka vidare till min träning och sedan hämta honom på vägen hem för att kl 21 gå och lägga mig och titta på Bigest Looser i sängen. Det började bra, men sket sig också ganska snabbt. Pågens träning var flyttad och skulle helt plötsligt vara efter min träning. Detta innebar att vi var inte hemma förrän strax efter 22 och då skulle hundarna rastas och fotbollsspelarna duschas. Det slutade med att 22.30 kom vi i säng och startade Bigest Looser på TV4 play. Strax efter 23 hade jag slocknat.
 
Imorse var tanken att jag skulle gå upp 05:30 för att packa träningsväskor och sådär, kom inte ur sängen förrän en halvtimme senare än planerat. Fick vara lite effektivare än vanligt. Bytte om, packade väskan och förberedde aminosyror innan jag slängde väskan över axeln och sprang ut i bilen. Halvvägs till gymmet insåg jag att jag glömt aminosyrorna hemma. Tusan också. Men ville hinna fram i tid till öppning så offrade dem för en celsius idag. 
 
Svängde in på parkeringen till gymmet 06.30, precis vid öppning för en gångs skull. Slängde på parkeringspengar till 07.13, 10 inuter kortare än jag planerat att vara där, men det är väl inte så kinkigt tänkte jag. In på gymmet, byta  skor, låsa in sakerna och köpa en celsius, sen körde jag på. Fick till ett bra pass idag tillägnat biceps och bål. 
 
Dagens pass på ett ungefär 
 
Efter passet passade jag på att få in 3 minuter planka för att komma igång med Annies Plankutmaning. Planka är något jag är fruktansvärt svag i, men det ska det bli ändring på. 
 
Idag var det även shortsdags, för att visa upp mina ben som börjar få tillbaka fotbollsutseendet efter bara 2 fotbollsträningar. 
 
Nytt linne och fotbollsknä
 
Väl klar med träningen skynda jag mig till duscharna lite för sent. Kom ut till bilen 07.29 och drog upp telefonen samtidigt som jag såg den gula lappen på vindrutan....
 
tur träningspasset var bra i alla fall. 

jossefinast Kommentarer (1)

Varför tränar jag?

Morgonen bjöd på en kort löprunda på 4 km iklädd tigths och (ny) T-shirt i strålande sol. Underbart! Under min runda funderade jag lite på det här med målsättningar, var jag är nu, var jag var för ett år sedan och säsongsbaserad träning. 
 
Tankarna började i att jag nog måste vara lite galen som fullkomligt älskar att komma upp tidigt på morgonen. Jag tränar 5-7 pass i veckan och njuter av det. 
 
Många frågar man sig kanske varför jag tränar så mycket som jag gör.
Det är helt enkelt för att jag älskar det, tycker det är roligt, fungerar bättre som människa och blir mer fokuserad. För ett år sedan vid den här tiden hade jag inte börjat med fria vikter på gymmet. Jag sprang för att det var något man "skulle göra" och försökte förbättra mig, men utan något riktigt mål. Träningen i stort hade syftet att jag skulle bli snygg. Inför sommaren skulle jag gå ner X-antal kilo och träningens mål var att få en snygg strandkropp. 
 
Det var nog under den sommaren det ändrades på riktigt. Jag började besöka gymmet oftare. Jag sprang för att jag ville. Men det dröjde ännu längre innan jag slutade fokusera på utseende och vikt som motivation till träningen. När jag nu tittar på hur långt jag har kommit är jag stolt. 
 
Inför den här sommaren har jag inget mål i att gå ner ett eller två kilo. Jag tränar för att jag vill och att jag blir grymt snygg, välsvarvad och muskulös, det är bara en bonus. En jävligt cool bonus. Maten har jag inget speciellt fokus i för tillfället. Jag äter vad jag vill under mitt 8-timmars ätfönster, och svävar ut utanför fönstret när det passar. 
 
Styrketräningen går framåt och jag blir starkare för var dag som går och jag får mer muskler för varje pass. För att sedan inte tala om energin och självförtroendet man får när man inser att man precis lyft sin egen vikt på axlarna. Löpningen har ett mål, att göra bra ifrån mig på malmömilen. Jag ska sätta personbästa på milen om mindre än en månad. Och sen ska jag göra det igen i september på midnattsloppet. 
 
Varför jag tränar! Energi och solsken 06.15 en måndagmorgon. Bästa starten på veckan
 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Beach 201X kan slänga sig i väggen, jag kör beach for life!
 

jossefinast Kommentarer (8)

Veckans träning

Detta har varit en ritkigt bra vecka träningsmässigt. Jag har inte kunnat hålla planeringen till 100%, men har å andra sidan lyckats planera om när det inte har gått ihop. 
 
Måndag: Morgongym, fokus ben
Tisdag: Morgonlöpning, 3 km med en grym träningsvärk 
Onsdag: Vila
Torsdag: Morgonlöpning, intervaller på löpband
               Fotbollsträning, comeback
Fredag: Morgongym, Bröst och axlar
Lördag: Vila
Söndag: Löpning, 7 km kuperat
 
Veckans träningsvärk var helt klart efter måndagens benpass, men träningspasset under fredagen gav även den en hel del muskelvärk. 
 

Jag har hela veckan kört med periodisk fasta ( med lite avsteg) och med mina aminosyror. Jag gillar verkligen syrorna och även om det bara är placeboeffekt så känner jag mig starkare. 
 
Bilder från kvällens fotbollsmatch. Blev tyvärr oförtjänad förlust. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

7km i skrylle

Igår lovade jag att jag idag skulle hänga med Pierre till skrylle* och springa. Ju senare på kvällen det blev desto mer ångrade jag mig, för jag visste att han skulle åka på förmiddagen, och som sagt så var det 30-års fest igår. Men när jag vaknade i morse kände jag mig förvånansvärt pigg och efter lite funderande slängde jag iväg ett sms om att jag skulle följa med. 
 
På träningsschmat stod det att jag idag skulle avverka 7 km, och så blev det. De första 5 sprang jag tillsammans med de andra för att sedan svänga av och köra de sista 2 själv för att få till rätt distans. Banan var backig och det regnade rätt så rejält i slutet. Men det var riktigt skönt. Jag ska definitivt försöka hänga med fler gånger.
 
Hur gick själva löpningen då? Andra kilometern kändes sjukt jobbig och backarna i slutet höll på att helt ta knäcken på mig. Men benen kändes pigga, och det var ju tur eftersom resten av kroppen kändes ganska sliten. Sprang utan raportering från runkeeper och utan hörlurar, så det var enbart på känsla. Lyssnade på fåglar och regndroppar mot trädtaket ovanför. Och tiden sedan, jag är nöjd. Riktigt nöjd faktiskt med tanke på hur kuperad banan ändå är. 
 
 
* Skrylle är ett litet skogsområde en bit utanför lund fyllt med motionsspår. Där finns slingor från 2-10 km och massa backar som suger musten ur benen. 

jossefinast Kommentarer (2)

Dags att bli cyklist

Igår var en fullspäckad dag. Det var jobb och massa 30-års kalas att gå på. Dock hann jag med ett snabbt möte med Pierre och Tess där han fick berätta för mig om en cykels olika komponenter och vad man ska tänka på när man köper cykel. 
 
För ja, jag är sugen på att köpa cykel. Det verkar vara en så härlig träningsform och ett bra sätt att uppleva naturen på. Men det är ju inget billigt äventyr precis. Så om ni har några tips på någon som säljer en begagnad ländsvägscykel får ni mer än gärna hojta till. Eller om ni har några andra generella köpa-cykel-tips eller bara cykel-tips.
 
Fina Tess

jossefinast Kommentarer (1)

Axlar och bröst

Lång morgonträning. Trötta armar. Trött kropp.

jossefinast Kommentarer (0)

En stor dag

Idag var jag tillbaka. Första fotbollsträningen på månader. Och det var så roligt och så skönt att vara tillbaka! Dessutom märktes det att jag blivit starkare, all min ben-träning har gett resultat. Utsparkarna gick längre än någonsin och jag är taggad på att åter igen träna upp tekniken för att det ska bli maximalt. 
 
 
Hemma smög ja gut i trädgården och beundrade alla mina små planteringar. De senaste dagarnas regn har ju fått allt att skjuta i vädret och det är så underbart fint överallt.

jossefinast Kommentarer (0)

Igår blev idag

Inatt har hundarna sovit hur fint som helst. Så idag fick jag chansen att genomföra passet jag hade planerat till igår. Dessutom hade träningsvärken nästan gett med sig sedan måndagens pass så det gick som bara den på löpbandet.

Dagens oss var det intervaller som gällde. 3 stycken kilometersintervaller och sedan en omgång Tabata-löpning. Som avslutning blev det bålstyrka i TRX.

 

Jag fortsätter dessutom med mina aminosyror. Har haft de i en dryg vecka nu tror jag och det känns bra. Jag inbillar mig att mina muskler växer för var dag som går, men det är nog, som sagt, mest inbillning. Men jag tycker den är god, det känns bra att dricka något "extra" under passet och det är förenligt med min Periodiska Fasta.

 

Som jag sa när jag testade den första gången motsvarar den mina morgon-celsius rätt bra. Jag älskar ju Celsius apelsin under passen, sådär riktigt kall och god. Men suget efter den har helt försvunnit med aminosyrorna. Så summerat gillar jag den, och den har inte gett några negativa effekter i alla fall. Sen om det verkligen tillför något vet jag inte.Men jag är en stark anhängare till den där placebo-effekten. Och lyfter jag mer eller springer längre  för att jag tror på något som kanske inte är sant, då är det bra nog. 

jossefinast Kommentarer (3)

Hundvakt

Just nu passar vi den här lilla sötnosen.
 
 
Bella är bara knappt ett halvår gammal och gillar att leka. Det gör Yoshi också, alldeles för mycket. Det är lek konstant. Så inatt försökte vi oss på att ha den ena i sovrummet och den andra utanför. Det slutade med gnällande hunder hela natten. Och jag är så trött idag. Jag förstår verkligen det här med småbarnsföräldrar nu... 
 
 
När Yoshi väl lugnat ner sig så börjar Bella jaga hans tunga som fladdrar i luften. Och när Bella lugnat ner sig ska yoshi brottas. Och så fortsätter det. 
 
Med andra ord var det inte läge för morgonträning i morse. får se hur det blir imorgon.

jossefinast Kommentarer (0)

Ett försök att lindra träningsvärk

Gissa om jag hade träningsvärk i benen idag. Det är sådär härligt stelt i fram- och baksida lår och för att inte tala om rumpan. Ni vet så att man stönar varje gång man ska sätta sig ner eller resa sig upp. 
 
För att göra något åt detta gick jag upp strax innan 6 och drog på mig löparkläderna och sprang en lugn runda på 3 km. Jag sprang utan något annat i öronen än fågelkvitter och med runkeeper-tanten på mute. Det var riktigt skönt och jag tror faktiskt det är så jag måste träna inför malmömilen nu för att komma igång igen. Utan musik eller podcasts i öronen och bara lyssna på kroppen och naturen. 
 
Nu är det morgonkaffe framför datorn som gäller innan jag ska åka till landskrona för att jobba med exjobbet och även avsluta de sista inlämningsuppgifterna i kursen jag läser. På mig har jag nya svart jeans (extra slim, extra low) och ny kofta.
 
 
Hur har er morgon varit?
 

Och om träningsvärken försvann? Nä, inte precis... 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Good morning legday

Mina ben är som stockar. Ett simpelt benpass med få övningar, men många set och många repetitioner fick inleda veckan. Inledde med benböj. Tänkte att jag skulle köra med 30 kilo och upp på tå för att få det mer explosivt, men tidigt som det var räknade jag inte riktigt rätt och det blev 40 kg istället. 4 set och låren blev så sjukt trötta.

Sen var det utfallsgång med kettlebells i händerna. 3 rundor och låren var som stenar och rumpan började kännas lite också. För att kräma ut det sista blev avslutade jag med 3 rundor marklyft. Efter varje runda trodde jag att jag skulle dö.

Så med andra ord: lyckat pass och det känns som att jag när som helst ska sträcka rumpan eller någon annan muskel. Underbart

 

10+20+10=30?

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Tittar in mitt ihockeyn för att avrapportera lite
 
               PT-konsultation löpning
Tisdag: Löpning 4 km
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Morgongym, löpintervaller + Biceps
Lördag: Löpning, 7 km i varierande tempo
Söndag: Vila
 
Och imorgon börjar min träningsplanering. Nu är det all in 4 veckor inför malmömilen.

jossefinast Kommentarer (0)

Finstassen på

Visst är det skönt att ibland få piffa upp sig och sätta på sminket? Ikväll är det middag med vänner som gäller, och eventuellt lite eurovisiontittande. Jag ska ha en riktigt bra kväll och önskar er det samma.

jossefinast Kommentarer (0)

Riktigt skräppass

Idag var tanken att jag skulle springa en lite längre runda, men helt plötslig insåg jag att min planering inte riktigt skulle gå ihop. Detta innebar att passet fick bli av mitt på dagen i stråland sol på tom mage. En dålig tanke och ett dåligt resultat. Sprang 1.5 km som uppvärmning, stannade av och stretchade lite för att sedan fortsätta med 5 km i relativt högt tempo. Det blev tre kilometer istället i en ganska bra hastighet, men sen slog motvinden mig i ansiktet och jag orkade inte fortsätta. Det tog verkligen helstopp. så jag gick och sprang långsamt om vartannat de 3 km jag hade kvar hem...
 
Man kan inte vara på topp jämt, men jag hade gärna varit det idag. Shortsväderoch snygga skor gör i alla fall att det känns lite bättre.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Mina funderingar ikväll

Ikväll är pågen borta på festligheter så jag och hunden är ensamma hemma. Jag tar tillfället i akt att läsa igenom mitt bloggflöde på bloglovin. Det finns så mycket intressant och underbart i den här stora bloggvärlden, men det finns också mycket skrämmande. Även om vi nu begränsar oss till den delen av bloggvärlden som intresserar mig mest, Träning och Hälsa, så finns där extremt mycket skrämmande. Debatten blossar upp titt som tätt om "hälsohets" att man tränar enbart på grund av utseende, att man tränar för mycket eller äter för lite. Det fins överallt. 
 
Jag förstår att man tränar för utseende. Jag gör det också (delvis). Framförallt gjorde jag det i början. Och jag tror att möjligheten att ändra sitt utseende är en av de största anledningarna till att folk börjar träna. Men det viktiga frågan tycker jag egentligen är varför man fortsätter. 
 
Min blogg har varit inriktad på träning och hälsa sedan sommaren 2011 (närmare bestämt den 4/7 med det här inlägget ). Detta har varit en resa för mig, och den är ännu inte slut. Under första tiden hade jag ofta mål om att gå ner ett visst antal kilon och fokuserade mycket på utsidan, men som sagt, jag tror att det är ganska så vanligt. Men där jag är nu är det inte längre det som driver mig. Självklart spelar utseendet roll, men inte längre som den avgörande faktorn. Nu är utseendet mest en positiv effekt och ett sätt som visar resultatet. Vikten bryr jag mig inte längre om särskilt mycket. Jag tränar för att jag vill träna. Jag mår bra av att träna. Jag tycker det är roligt att träna. OCH jag blir snygg av att träna. 
 
Det är inte fel att träna för att man ska bli snygg, men jag tycker det är sorgligt att se hur många som blir besatta av att bli snygga och lever enbart för det. 
 
Utöver detta är jag fortfarande euforisk av morgonens träning och den ensamma kvällen har varit underbar och välbehövd. 

jossefinast Kommentarer (1)

Fredagsfeeling

Jag kan knappt fatta vilken sjukt bra dag jag haft hittills idag. 05.30 ringde klockan och en timme senare parkerade jag bilen utanför gymmet. För en gångs skull lyckades jag faktiskt vara där när de öppnade och inte 7 minuter efter.

När jag bytta om blandade jag till mina aminosyror som jag testade för första gången. Jag kan ju inte säga något om effekten än så länge, men gud så gott det var! Smakade ungefär som celsius apelsin som jag annars brukar dricka.

Passet var underbart. Jag sprang långa intervaller på löpbandet (1000 km * 3) och fokuserade på tekniken. Kunde hålla ett mycket högre tempo än vanligt. Sen blev det lite övningar i TRX och avslutade med att fokusera lite extra på biceps. Allt detta utfördes i mitt ny linne från better bodies. Nöjd!

Utöver detta har jag idag hunnit hämta mitt körkort på posten, jobbat 5 timmar, köpt både lunch och nya runners, och även hunnit äta lunchen. Gott gott gott

jossefinast Kommentarer (1)

Planerande

Så himla skönt! Jag sitter nyduschad i min onepiece framför datorn med hockeyn igång på TVn i bakgrunden där sverige precis gått vidare till semifinal. Utöver det så har jag äntligen gjort upp en träningsplanering för de kommande 4 veckorna, det vill säga tiden som är kvar till malmömilen.
 
Jag har följt Jenys upplägg som hon tipsade om, men har gjort den mer konkret. Jag har planerat vilka träningspass jag ska köra vilka dagar, men det är verkligen inget som är skrivet i sten. Det är vissa pass som är viktigare än andra, och det är de som fokuserar på löpningen eller löpstyrka och de ska jag få in varje vecka. De andra passen är inte lika kritiska, utan där kommer jag gå mer på känsla. Men det känns skönt att äntligen ha en plan i alla fall. 
 
Planeringen sitter uppe ovanför skrivbordet
 
Nu ska jag se till att sova så jag hittar tillbaka till mina rutiner. 

jossefinast Kommentarer (2)

Det här med sömn och brist på den

Nu har jag fått ett riktigt tydligt kvitto på hur bra jag mår sedan jag fått in min sovrutin. I veckorna brukar jag gå och lägga mig mellan 21.30 och 23.30 för att sedan tre dagar i veckan infinna mig på gymmet när de öppnar 06.30. De dagar jag inte gymmar på morgonen försöker jag ändå komma upp vid 6-tiden för att hinna dricka en lugn kopp kaffe (eller 3) framför lite bloggar jag inte hunnit läsa annars. Detta är verkligen rutiner som gör gott för min kropp och själ. 
 
Men precis som med allt annat så gäller ordspråket "man vet inte vad man har förrän man förlorar det" även här. Jag har nu två kvällar i rad gått och sagt mig på tok för sent, igår så sent som 01.30. Och någon morgonträning har det inte heller blivit på grund av den allt för knappa sömnen. Behöver jag ens säga att jag inte är mitt bästa jag idag? 
 
Jag är yr och mår illa och orkar knappt hålla huvudet uppe framför datorn. Men har man plugg och exjobb som måste göras så har man. Efter drygt 4 timmars sömn var det dags att åter igen bege sig till landskrona för att få något gjort. 
 
Jag hade en underbart rolig kväll i tisdags med vänner hemma på grillning. God mat och mycket skitsnack följt av några glas vin och lösgodis. Igår var det andra kompisar och studenttraditioner som höll mig uppe halva natten. Vi åkte discorigg och tittade på solnedgången från kårhusets tak. Ingenting jag ångrar, men oj vad jag nu längtar efter att få min sömn. Jag gissar på att det blir en tidig kväll ikväll. 
 
Fin utsikt från taket igår.

jossefinast Kommentarer (0)

Löpning och körsbärsblommor

Just nu sitter jag på en buss mellan Markaryd och Växjö. Varför kanske ni undrar? Det är faktiskt ingen roligare anledning än att det är en dag fylld med studiebesök. Det lät kanske onödigt negativt, för jag är inte negativ alls till det. Tvärtom är det ganska intressant att få komma ut till olika företag och se hur det fungerar "på riktigt".

Här på bussen tänkte jag att jag skulle passa på att berätta om min löprunda igår. Stack ut för att testa att springa med tekniktipsen i åtanke. Det funkade ganska bra och jag höll ett helt okej tempo, men det var ändå något som inte riktigt fungerade som det skulle. Jag var bog inte där mentalt. Så det slutade med 4 km även om tanken var 5. Bättre lycka nästa gång.

Det är nu en månad kvar till malmömilen och jag ska så fort jag får tid till det lägga upp en plan för träningen fram till dess.

jossefinast Kommentarer (2)

Tänk Uppåt - 30 minuter med Jenny

Ikväll var det som jag tidigare nämnt PT-kväll på mitt gym. Detta innebar möjlighet till gratis rådgivning i en halvtimme med en av fyra PTs. Jag tänkte att det jag borde satsa på att få hjälp med just nu är ju löpningen så jag valde att boka in ett pass med Jenny som stod som en av de som specialiserade sig på just löpning. 
 
När jag kom till gymmet och träffade Jenny insåg jag att det var ju Jenny... Självklart vågade jag ju inte säga att läser hennes blogg, men jag kan ju säga det här och nu istället: Jenny, jag har följt din blogg hur länge som helst och tycker du e jäkligt cool!
 
Om vi ska fundera igenom vad jag lärde mig nu då. Jag fick fina tips på min löpteknik, jag ska fokusera på att skjuta fram höften mer när jag springer och hela hållninge ska säga uppåt. Knäna ska uppåt och fötterna ska upp i baken. 
 
Utöver tekniken fick jag hjälp med hur jag ska lägga upp min träning nu månaden inför malmömilen och tips på lite styrkeövningar jag ska köra som främjar löpningen. För första gången vågade jag närma mig TRXen och den ska vi nog kunna leka lite med i framtiden. 

jossefinast Kommentarer (5)

Ordentlig start

Morgonen bjöd på ett härligt gympass. Ungefär som vilken måndag som helst, fast lite längre tid. Skulle inte vara på skolan förrän vid 9 och kunde därmed spendera 2 timmar på gymmet. Tränade i en och en halv timme ungefär i ett behagligt tempo utan stress mellan övningar och set. Sen tog jag gott om tid på mig i omklädningsrummet och lagom tills jag var klar att sticka insåg jag att han jag skulle plugga med messat och sagt att han var sjuk, så nu sitter jag hemma och ska plugga istället. 
 
Passet då. Det känndesriktigt bra. Skönt att få köra ordentligt och ta i. I bänkpressen var det nog första gången jag riktigt kände kontakt. Körde relativt lätt och fokuserade på teknik och lite fler repetitioner istället. Utöver bänkpressen blev det marklyft, Chins, Kabelflyes och Sittande Rodd.
 
Jag har på känn att detta blir en bra träningsvecka. 

jossefinast Kommentarer (2)

Den panerade fiskens dag

Jag är verkligen helt slut nu. Vi har idag slutfört renoveringen av sovrummet med besök på IKEA. Där inköptes en ny sängstomme och annat smått och gott och lunchen intogs i form av panerad spätta. 
 
Vi hann sedan montera den och fixa och dona i sovrummet lagom tills det var dags för kvällsmat. Nu ligger ännu en paneradfisk i min mage och guppar tillsammans med hemmagjord potatismos, ett hav av gröna ärtor och remoulade. Kanske inte de bästa kostvalen, men fortfarande fruktansvärt gott, halvfabrikat eller ej. 
 
En bild på nya sovrummet och min underbart goda middag.
 
Men det är ju söndag och dags att sammanfatta träningsveckan. Har fortfarande inte blivit helt kry, men tillräckligt för att köra igång litegrann.
 
Måndag: Morgonpromenad 60 min + ett gäng plankor
Tisdag: Morgonpromenad 40 min + armhävningar
Onsdag: Crosstrainer 30 min
Torsdag: Morgonpromenad 40 min
               Löpning 1 km
Fredag: Gym, axlar
Lördag: Löpning 3 km
Söndag: Morgonpromenad 40 min

jossefinast Kommentarer (0)

Premiärrunda

Idag var det dags. Första löpningen på två veckor. Rosslet i halsen har nääästan gett med sig, men jag kunde inte hålla mig längre. Det blev en mentalt ganska tung runda på ynka 3 km, men man måste ju börja någonstans. 
 
Jag tyckte det var passande att ta en runda idag då Lund bubblar av löparglädje idag i och med att lundaloppet gick av stapeln. Jag är så fruktansvärt glad att jag inte anmälde mig, för jag hade varit så ledsen om jag gjort mitt premiärlopp med en irriterande rosselhosta. Men som sagt, jag lyckades förhandla mig till en liten paus i renoveringsfixandet för att lunka min premiärrunda för maj månad. 
 
Nu är det en månad kvar till malmömilen och min tävlingspremiär. Nu är det bara att köra på som gäller. Det här ska bli en bra månad!
 
Sneakpeak på sovrummet som snart är färdigrenoverat.

jossefinast Kommentarer (0)

Ofullständigt

Fredagmorgon och jag sitter på bussen påväg till jobbet. Ett gympass är avklarat, det första efter förkylningsuppehållet och det gick sådär. Det var ett oplanerat och ostrukturerat pass. Vilket oftast även innebär ofokuserat.

Målet var att riva av ett axelpass. Så blev det också och jag fick bra kontakt i övningarna, men det var verkligen bara axlarna som var där. Resten av kroppen hade lika gärna kunnat stanna hemma.

Så här sitter jag nu med slutkörda axlar men är ändå inte nöjd...

jossefinast Kommentarer (0)

TrädgårdsTorsdag

Dagen har bjudit på fortsatt renovering, men framförallt trädgårdsdag med mamma. Blomsterlandet och plantskol besöktes och massa kul inhandlades. Under kvällen har jag efter tapetsering ägnat mig åt att skruva ihop min planteringsbänk och planterat blommor tills jorden tog slut.
 
Kvällen avrundades med färsbiffar med färsk basilika i och till det ugnsbakade sötpotatisstänger. Innan klockan slog 20 hann jag även få i mig lite blåbärssorbet. 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Att mota bort fröken PMS

Dagen har utvecklats till en sån där riktigt sk*tdag. Jag morrar åt allt och får bita rejält i knogen för att inte tappa humöret. Jag misstänker starkt att det är fröken PMS som är i farten och hon kan bli ganska.... irriterande. Släpper det med ett glas vin och resterna från grillningen igår och hoppas på en snabb humörförbättring. Solen har ju faktiskt spruckit genom regnmolnen nu och sovrummet har fått sig en ny omgång med pensel och roller, så det borde bli en bra kväll. 
 
Gårdagens grillning i kvällsolen. Avnjutes i matlådeform ikväll, men lika gott ändå!

jossefinast Kommentarer (1)

PT bokad!

För första gången på över en vecka här jag äntligen besökt gymmet igen. Jag är inte 100% frisk än, men tänkte att jag ku de dra upp morgonpromenadens intensitet en aning genom att hoppa upp på crosstrainern. Körde en lugn halvtimme och det kändes riktigt skönt att få arbeta lite med kroppen igen.

Efter att ha sprungit genom duschen såg jag när jag satt och knöt skorna att det på måndag är "PT-kväll" på mitt gym. Så jag passade på att boka en halvtimmes gratis konsultationstid med PT. Halvtimmen skall fokuseras på löpningen, för det är snart bara en månad kvar till malmömilen!

jossefinast Kommentarer (0)

Gymgrossisten

Jag behöver väl inte påpeka det, för alla andra i bloggosfären har redan gjort det, men: vilket väder!!! Nu sitter jag och tittar på Bigest Looser och funderar på om det är något mer jag ska lägga till min beställning på gymgrosisten. Tänker köpa på mig lite aminosyror, men jag tar mer än gärna emot lite tips!
 
Är det någonting jag borde testa från gymgrosisten när jag ändå beställer? 
 
 
Kvällen har bjudit på grillad fläskytterfilé och grönsaksspett. Även sommarvärme och trädgården och innergården bjöd på sin finaste sida.

jossefinast Kommentarer (1)

Strålande morgon

Även tisdagen började med en lite längre morgonpromenad. Igår fick jag ihop en timme och idag blev det 40. Idag hade jag även med pågen ut, och visst är det trevligt att göra saker tillsammans. Det här med morgonpromenader är kanske inte så illa i alla fall? Jag har ju tidigare uttryckt min frustration över just morgonpromenader för att jag blir stressad av dem. Men nu funkar det hur bra som helst. Kan ju ha att göra med alla energi man får av morgonens solstrålar.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Dags att komma ut

Mat är något som kan debateras i all evighet. Något som garanterat har debaterats i en evighet redan och som kommer fortsätta debateras. Det finns lika många sätt att äta som det finns personer på jorden. Och alla dessa dieter sen. Quickfixes för att gå ner i vikt på extrema sätt. 
 
Men tänker man ett steg längre är ju en diet inte ett sätt att gå når i vikt. Det är mycket mycket bredare än så. en diet är ett sätt att äta. En kosthållning. Det har fått en negativ klang och diet har blivit en synonym för bantning. Hur som helst tror jag som sagt att vad och hur man ska/bör äta är väldigt individuellt. Det viktigaste är att hitta något som funkar för en själv. Något man kan hålla sig till utan att göra allt för stora uppofringar och ett sätt som får en att må bra. Jag har hittat ett nytt sätt, som jag tidigare verkligen inte trodde skulle vara något för mig.
 
Jag har läst om Periodisk Fasta i över ett år på lite olika ställen. Jag har varit nyfiken på att testa, men samtidigt väldigt skeptisk till det. Efter att ha tittat på vetenskapens värld om Periodisk fasta och läst om hur Maria hakade på det tänkte jag tillslut att testa kan man ju göra i alla fall. 
 
Jag fegade lite i början och åt en halv grapefrukt till rukost varje morgon för att vänja mig vid ett mindre energi-intag på morgonen. Det var väl inte så smart kanske, för det enda det gjorde var att jag bröt fastan och blev därmed hungrig innan det var dags att äta på riktigt. Efter en vänlig och kärleksfull utskällning av Maria uteslöt jag även grapefrukten och nöjde mig med morgonkaffet. 
 
Stora portioner under färre timmar fungerar riktigt bra
 
Innan jag började trodde jag att det skulle bli extremt svårt. Jag har ju själv alltid sett mig som en frukostmänniska. En sån som anser att frukosten är det bästa målet på hela dagen.. Jag trodde inte heller att jag skulle klara av att vara utan mat ända fram till klockan 12. Men vet ni vad? Det har gått hur bra som helst. Visst, det var rätt svårt i början. Dels att bryta mönstret att det första jag gör när jag vaknar är att äta. Men även att vänja kroppen och huvudet att det är okej att vara lite hungrig ibland. 
 
Senaste veckan har dock hela kroppen varit i obalans på grund av denn räliga förkylning som nu gått över till hosta, och därmed bröt jag mitt ätmönster. Det blev till att äta så ofta jag orkade och ahde lust för att få i migg tillräckligt mycket. Den här perioden har dock medfört en hel del funderingar kring hur jag fungerar på Periodisk Fasta. Det första och största jag kommit fram till är att man utesluter automatiskt mycket onödgt i och med att man inte äter på varken kvällen eller förmiddagen. När klockan slår 20 är man liksom klar. 
 
Det andra jag kommit fram till är att kroppen känns så mycket lugnare. Det känns lite som att kroppen får vila lite från att bryta ner mat under de timmarna man fastar. Det kan också vara en placebo-effekt, men jag tror att jag pratat om det tidigare, placebo behöver inte vara negativt. 
 
Idag börjar jag med Periodisk Fasta igen och ser fram emot att komma förbi uppstarten igen och bara köra på. Det kommer uppdateras mer om det här. Jag vill prata om saker som träning under Periodisk Fasta. Även hur jag hanterar sociala situationer. Går det att kombinera Periodisk Fasta med ett rikt socialt liv? Ja, som sagt. Det kommer mer. Och har ni några funderingar, så fråga! 
 
Jag idag redo för att återigen starta med PF
 
Jag är verkligen inte någon expert på det här med Periodisk Fasta. Inte än. Jag har bara testat i några veckor, men jag har fått blodad tand och känner att det funkar bra för mig. Jag säger verkligen inte att detta är något som funkar för alla, men det funkar för mig. Den enda funderingen jag har är att jag kanske inte får i mig tillräckligt mycket mat under mina ättimmar. Även detta är något jag ska fundera på och reflektera över vid ett senare tillfälle. 

jossefinast Kommentarer (7)

Godmorgon

Det är måndag och en ny vecka har startat. Själv ställde jag klockan på 06, låg kvar 30 minuter i sängen och skuttade sedan iväg på en timmes promenad med herr hund med P# morgonpasset i öronen. Även om det är väldigt lågintensivt och i vanliga fall knappt räknas som träning för mig att promenera så är det slönt att vara igång igen. 
 
Det skadade ju inte heller precis att solen strålade och allt var allmänt underbart. 
 
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, slänga på lite smink och bege mig till skolan där det blir simulerad arbetsintervju och sedan jobb med inlämningsuppgifter. 

jossefinast Kommentarer (0)

Planering

Det är söndag och jag har nu inte tränat på en vecka. Det börjar bli riktigt segt kan jag meddela. Men behöver kroppen vila då ska den få vila. Planen var att börja träna som vanligt imorgon igen, men med tanke på hur rosslig jag fortfarande är i luftvägarna får det bli något av en mjukstart. Får gå ut väldigt lugnt i form av promenader och enstaka styrkeövningar enbart med kroppsvikt Tills jag känner mig riktigt kry. 
 
När man inte kan träna som vanligt får man väldigt mycket extra tid att istället tänka på träning. Det jag kommit fram till efter lite grubblande ( Det behövdes faktiskt inte så mycket) är att problemet jag har med min träning är att jag vill göra allt. Jag vill göra satsningar inom alla områden och vill bli bäst på allt, Tyvärr funkar det inte att hålla på så. Jag behöver kasnke inte vara bäst på allt?
 
Just nu är första steget att bli frisk och sedan är det löpningen som skall få det fokus den förtjänar då jag i juni springer malmömilen. Då vill jag känna mig förberedd och självsäker. Jag vill känna mig som en löpare. För att det skall bli så måste jag lägga ner den tiden och avverka många kilometer. Men det ska bli roligt!
 
Detta innebär dock inte att jag helt kommer sluta med min styrketräning. Det är alldeles för roligt och en alldeles för underbar morgonrutin för att ge upp. Nej, jag säger bara att det inte är där jag skall lägga mitt huvudfokus.
 
Jag ska även försöka träna mer medvetet och förr att lyckas med det det sall jag försöka att planera min träningsvecka, i alla fall litegran, i förväg. 
 
Har myst i solen idag. Läst fitness lifestyle och planerat min träningsvecka. 

jossefinast Kommentarer (0)

Kvalitetstid med mig själv

Pågen är borta ikväll och jag är således ensam hemma med hunden. Funderade på vad jag ville äta till middag och slängde ihop precis det jag var sugen på för tillfället. En tallrik med smörstekt färsk sparris med parmaskinka. Till efterrätt SIAs blåbärssorbet toppad med grädde och gigantiska blåbär. och lite vitt vin på det.
 
Så. Gott. Att. Jag. Dör.
 

jossefinast Kommentarer (3)

Spritt i benen

Det är fredag och jag jobbar som vanligt. Det är varmt och skönt, så jag passade på att promenera lite på lunchen. Ni kan ju gissa om det spritter i enen efter att få springa.

Men nu träningsvilar jag veckan ut för att bli frisk och planerar att köra igång som vanligt igen på måndag.

jossefinast Kommentarer (0)

Renoveringsdimma

På ett sätt är det kanske tur att min förkylning blommar precis nu då jag och pågen planerat renovering av sovrum. Det innebär att jag har utan att ens behöva fundera har lagt hela dagen till att slipa och spackla och måla, och inte haft en tanke på att träna. 
 
Jag tog även en paus och planterade lite i min odlingslåda på framsidan och för någon dag sedan planterade jag pelargoner. Mina kompisar tycker jag beteer mig som värsta pensionären. Men jag älskar det! 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer