Veckans träning

Den här veckan har fokus legat på plugg framför träning, och s kommer det fortsätta vara nästa vecka. JAg har trots det hunnit med litegrann, så vi sammanfattar veckan som gått.
 
Måndag: Gym, Starting Strength A
Tisdag: Fotbollsträning 90 min
Onsdag: Gym, Starting Strength B
Torsdag: Magcirkel
Fredag: Gym, Starting Strength A
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Så visst, det har blivit en hel del träning, dock har löpningen fått lida. 

jossefinast Kommentarer (0)

Vår i luften

Idag hade jag helt missat att man skulle ställa om klockan. Himla tur att man inte behöver göra det själv längre, utan att både mobil och dator fixar det själv. 
 
Dagen började med en ordentlig sovmorgon, åt inte morgongrapen förrän 09.40, men skönt var det. Födelsedagsfirandet igår var underbart trevligt. Bara jag, pågen och vovven. Firande med familjen får vänta till imorgon. Vi avrundade kvällen med biobesök för att äntligen få se les miserables. Jag är helt förälskad. Såg musikalen när den gick på malmö opera och var då helt såld. Och filmen uppfyllde helt klart förväntningarna. Grät  så tårarna sprutade.
 
Idag är det att försöka komma ikapp med plugget som gäller så at tjag kan vara ledig imorgoneftermiddag med gott samvete. Det går ganska bra hittills med plugget, bara alldeles för långsamt. Därmed är dagens träning inställd och jag får nöja mig med att pågen lovat att jag får gå en promenad i solen med honom och Yoshi senare idag. Om jag räknar klart kapitlet jag håller på med. Så nu får jag väl fortsätta med det. 
 
Solen värmer riktigt gött mot husväggen idag.

jossefinast Kommentarer (0)

It's official, I'm old

Påskafton och min 25-årsdag. Pågen skämmer bort mig som bara den. Imorse fick jag frukost bestående av omelett och kaffe på sängen. Påskafton innebär dock att sveriges befolkning skall umgås med familj och släkt, och det kan man inte göra utan alkohol. Med andra ord har jag spenderat dagen på jobbet. Jag blev för första gången kallad tant, så nu är det officiellt, man blir tant när man fyller 25. Efter en jobbdag fick jag sedan kycklingsallad till lunch vilket efterföljdes av pskäggsjakt. I Påskägget hittade jag Renné Voltairs fiberlakrits. Han känner mig den där pågen. Jag fick även en bukett gula tulpaner och ett löfte om ett nytt tangentbord till datorn. 
 
 
Men dagens största överraskning var nog den här gigantiska tulpanbuketten från okänd avsändare som hade anlänt medans jag var på jobbet.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Godnatt 24

Kvällen har spenderats i Marieholm hos Pågens föräldrar. God mar, trevligt sällskap och massa påskgodis blev det och nu ska jag, för sista gången som 24-åring gå och lägga mig. 
 

jossefinast Kommentarer (1)

En lååång fredag

Den här dagen har inte gått riktigt som planerat. Det började med att jag sov en timme längre än planerat. Inte hela världen i och för sig, det blev min morgonbloggläsning som försvann och jag hoppade direkt ner i plugget. När det sedan var dags för pluggpaus i form av träning på gymmet visade det sig att mitt vanliga gym inte var öppet, så det blev till att cykla vidare till Actic Olympen där det självklart var fullsmockat med folk bland de fria vikterna. 
 
Men jag erövrade buren och körde mina benböj. PB på 62.5 kg. Tack vara Starting Strength är det personbästa som gäller konstant nu, men mer om det i nästa vecka. Nu ska jag dyka ner bland kretsar och OP-förstärkare igen.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Påskkärringar välkomna

Skärtorsdag ch jag fick lite hastigt och lustigt hoppa in och jobba under förmiddagen. Så istället för att ha suttit hemma och pluggat hela dagen, som planerat, har jag ränt runt på bolaget och försökt hinna packa upp öl. Jag fick i alla fall gå vid 13, så nu sitter jag äntligen hemma, med lunch i magen och en nyrastad hund och kan börja pluga. Men det är segt att komma igång, som vanligt. 
 
Då tiden till plugg blev betydligt mindre, och träningsvärken idag är mer påtagande än väntat blir det träningsvila. Eventuellt att det blir lite magträning och en längre promenad senare ikväll, men inget måste. 
 
 
Påvägen hem från jobb stannade jag och köpte påskgodis så att man kan mata påskkärringarna om de kommer och knackar på påvägen till blåkulla. Jag hoppas verkligen de kommer, för annars vet jag inte vad jag gör med godiset, för goda har jag aldrig tyckt de där äggen är...

jossefinast Kommentarer (0)

En morgon på topp

Idag har jag rivit av ännu ett sånt där riktigt grymt morgonpass. 60 kg flög upp i benböjen, narklyften gick som en dans och mina chins... Well... De är väl fortfarande en del att jobba på där.

Nu är det jobb som gäller och imorgon tror jag att jag ska försöka få in lite alternativ träning där jag får viöa benen lite. Kanske ett corepass. Eller att jag rent utav försöker mig på yoga?!

jossefinast Kommentarer (2)

Uppdaterat med guldklimpar

Jag har suttit och uppdaterat mitt inlägg som heter "Läsvärt" och som hittas längst upp i menyraden på bloggen. Jag har lagt till lite fler inlägg och delat upp i olika kategorier. Detta är inlägg som jag själv har "gillat" på bloglovin och som jag vill kunna hitta tillbaka till. Tanken är att om jag gillar dessa inlägg kanske ni också gör det, och då kan jag ju dela med mig av mina guldklimpar. 
 
 
Har ni tid, ork och lust tycker jag definitivt ni ska titta in där och klicka er vidare till de inlägg det tipsas om och läsa. Har du några inlägg som du gillar sådär lite extra mycket, på din eller någon annans blogg? Kan du inte tipsa mig då? Det produceras så oerhört många inlägg i bloggvärlden, och varför ska de glömmas bort bara för att de blir några dagar gamla? De innehåller ju fortfarande samma visa ord eller finurliga tips...
 

jossefinast Kommentarer (0)

Plötsligt händer det

Efter att ha fått in en fin rutin av morgongym måndag onsdag och fredag börjar man känna igen folket på gymmet. Det är ju inte en jättestor skara som befinner sig på gymmet vid öppning 06.30. Däremot pratar man inte med varandra. Varför vet jag egentligen inte, det bara är så. Det har förbryllar mig en del, men samtidigt har jag inte gjort något åt det.

Men idag pratade jag med killen som brukar sprit runt inne bland de fria vinterna med mig varje morgon. Eller rättare sagt, han pratade med mig. Han berömde mig för mina squats, han tyckte min teknik var "pretty Clean" och undrade var jag lärt mig det. Han blev förvånad när jag svarade på fotbollsträningen.

Efter att ha pratat lite om bristande benböjsteknik hos allmänheten, damfotboll och tyska landslaget (han var tysk) skulle han gå. Jag fortsatte mitt pass på lite bättre humör än jag var innan.

Ny sitter jag på jobbet och äter lunch, blev inte lyxigare än banan/kokos-gröt med hallon. Funderar lite på morgonens träningspass och kommer fram till: Man borde verkligen prata mer med folk man inte känner.

Dagens pass:
Benböj 57,5 kg
Bänkpress 35 kg
Axelpress 25 kg

Avslutade även med Superset med 3 varv liggande bicepscurl och hantelflyes

jossefinast Kommentarer (1)

Macarons

Igår blev en sån där mysig och pysslig söndagkväll. Jag bakade mina första macarons någonsin och sen tittade vi på film. De blev väldigt goda, men också väldigt söta. Tänkte ta med mig ett gäng till fikarummet på jobbet idag, får se om de överlever en vända till gymmet i min ruggsäck först...
 

jossefinast Kommentarer (2)

Ett veckolut till

Den här veckan avslutade jag träningsmässigt med en 3km löprunda i lite högre tempo och intervallinspirerat med hunden. Det blir inga strukturerade intervaller, men med en hund som vill kissa överallt blir det ju inte riktigt ett jämt tempo. Det kändes riktigt bra i kroppen och benen var inte alls så sega sedan gårdagens spinning och styrka som jag trodde de skulle vara, och det är ju skönt. Det blev faktiskt årets första runda utan mössa/pannband också, så himla skönt att kännavinden fläkta runt öronen utan att de fryser sönder. Nu lät det kanske som att jag har världens största öron? Men det har jag inte.
 
 
Men vad säger ni, ska vi ta och sammanfatta veckans träning?
 
Måndag: Vila pga halsont
Tisdag: Gym (skräppasset)
Onsdag: Gym, Starting Strength A
Fredag: Vila (Totalt osugen)
Lördag: Spinning 60 minuter (Spin of Hope)
             Gym, Starting Strentgh B
Söndag: Magcirkel
              Löpning, 3 km
 
Veckan har varit omtumlande och det har inte känts så bra. När man summerar träninngen såhär ser man att det trots allt blivit en del. Kanske inte de mest kvalitativa pass, men de var precis lagom för själen.

jossefinast Kommentarer (1)

Egoistisk

Det är söndag och solen skiner. Den värmer så pass att snön på framsidan av lägenheten nästan smält bort helt och vi funderade nästan på om det var dags att plocka fram utemöblerna, men det får vänta lite. Men en härlig promenad med Påg och vovve har det blivit, under vilken vi passade på att kasta boll och posta paketet till vinanren i tävlingen. 
 
Utöver det bjuder dagen på köksstädning och pillande med fotografier. Ska se till att skicka iväg lite på framkallning så jag kan fortsätta med mina fotoalbum. Dessutom är det hög tid att börja plocka fram böckerna och förbereda sig för två veckor fullspäckade med tentaplugg och jobb. Dessa veckor kommer jag kunna bestämma mer över min tid. Jag kan fördela tiden på plugg och träning precis så jag vill, så länge jag pluggar tillräckligt mycket. 
 
 
De här två veckorna som kommer planerar jag att vara fruktansvärt egoistisk. Jag ska göra precis det jag vill, när jag vill göra det och på det sätt jag vill. Det är dags att samla kraft och energi för att orka jobba på resten av våren och sommaren för att till slut nå mitt mål; Examen som civilingenjör.

jossefinast Kommentarer (0)

Spin of Hope - snygga ben

Imorse klev jag (ganska ovilligt) upp ur sängen vid 07.00 för att vara på gymmet kl 8 då mitt pass för Spin of Hope började. 
 
Spinning är verkligen inte min favoritträningsform, men när Pierre frågade om jag ville vara med i laget han tänkte sätta ihop tänkte jag att visst, alltid kul att göra saker tillsammans. Och när pengarna dessutom går till barncancerformen kan man ju stå ut en timme på spinningcykeln. Tidigare har jag bara kört kortare pass, så var lite osäker på om jag skulle palla. 
 
Nu såhär i efterhand kan jag ju säga att det var betydligt roligare att köra ett pass på en timme istället för en halvtimme eller 40-minuter. Intervallerna var längre, och därmed återhämtningen. Sen var instruktören riktigt bra och fick en att vilja trampa på. Mitt i en av låtarna skriker hon ut till alla i gruppen "Härligt jobb, snygga ben!" , och man kunde inte låta bli att skratta.
 
Så årets första spinningpass kan väl sammanfattas med att ögonen öppnats lite mer för spinning än tidigare. Jag är definitivt inte främmande för att ge det några chanser till i år i alla fall. Det här med att komma utanför sin comfortzone är ju bra grejer har jag hört. Och i spinningsalen har jag absolut ingen comfort, så, det är väl bra och fortsätta lite med då? 
 
 
Efter spinningen och lite återhämtning i form av skitsnack med Pierre körde jag mitt Starting Strentgh program som jag hoppade över igår och ökade vikterna på benböjen igen. 55 kg är jag uppe på nu, och det kändes riktigt bra, vilket var förvånande då jag suttit en timme på cykeln innan. Med det i åtanke kom jag fram till att jag nog ska satsa på att värma upp lite mer i fortsättningen innan mina styrkepass. 10 minuter rodd innan man börjar kanske är en idé för att få fram maximal kraft i kroppen. Värt att testa.

jossefinast Kommentarer (0)

För många bollar i luften?

De senaste dagarna har jag inte varit helt på topp, antar att det märkts inte bara "på riktigt" utan även här i bloggen. I torsdags rann bägaren över och det blev bara för mycket. Jag började inse att jag fösöker hinna med alldeles för mycket och sätter alldeles för stor press på mig själv. 
 
Jag gillar att ha fullt upp hela tiden och att göra många olika saker. Men jag har svårt för att hantera den press och de förväntningar jag bygger upp på mig själv. Just nu håller jag på med mitt exjobb, som egentligen går i 100% studietakt. Utöver det jobbar jag 20% och har börjat läsa en kurs som håller studietakten 50%. Som ni hör själva går det inte ihop. 
 
För att palla med allt det måste jag träna och sova. Så jag försöker få mina 7-8 timmars sömn per natt. Att hinna med träningen är egentligen inte något stort problem, för det känns inte som ett måste, det är vad jag gör för att jag vill. Fotbollen däremot, det är där skon klämmer. Att stressa en hel dag och känna att man måste prestera med skola och jobb och möta deadlines är ingen bra uppladdning för fotbollsträningen. 
 
Jag spelar i ett lag som har sin hemmaplan på andra sidan stan. Detta innebär att det tar 25-30 minuter att ta sig dit på cykel. Detta resulterar i att enbart restid+träning lägger jag drygt 2.5 timmar per träning. Sedan tillkommer ombytestid och dusch och uppladdning. Man kan alltså räkna 3 timmar per gång. En optimal fotbollsvecka tränar jag 3 gånger och spelar match en gång. Att lägga 3 timmar på fotboll när det snöar och blåser direkt efter en 10 timmars jobb-/skoldag... det funkar bara inte. 
 
Det som hände i torsdags var att jag stressade till träningen och kännde verkligen inte någon glädje alls över att ta mig dit. Cyklade mina 7 km dit och när jag var framme var tårna som alltid isbitar. Fotbollsskor och minusgrader är en dålig kombination om man frågar mina tår. Vi började träna och jag kände hur gråten satt i halsen. Jag var med i 10 minuter innan jag bara började storböla och inte kunde fortsätta. Jag satte mig på bänken och tog några djupa andetag, pratade lite med en av tränarna och bestämde mig för att cykla hem igen.
 
Förhoppningsvis slutar jag känna såhär för fotbollen snart, för jag tycker ju det är roligt, egentligen. Men jag måste lära mig att det är okej att prioritera saker. Man måste inte alltid vara med på allt. Just nu är jag inne i en period där jag måste göra vad jag vill, och inte vad jag känner att jag borde eller måste. Det är inte rättvist mot någon att försöka satsa på fotbollen utan att kunna göra det helhjärtat. Just nu måste det ske på mina villkor och när jag vill. Förhoppningsvis dröjer det inte mer än några veckor innan jag känner mig taggad på att springa på fotbollsplanen igen. Men tills dess så taggar vi ner lite.
 
 
Något jag blivit bra på senaste veckorna är att ta det lugnt på helgerna och inte planera in så mycket. Mest bara göra vad jag känner för. Och det är guld värt. 

jossefinast Kommentarer (3)

Man kan inte vara på topp jämt

Idag var en sådan morgon då meningen med livet kändes väldigt avlägsen. Gym var inte läge att ens fundera på. Jag vände mig om och drog täcket över huvudet och somnade om med hunden i famnen.

Nu har jag precis stressat till jobb, men han inse vilket himla fint väder det är. Snön ligger kvar, men solen både strålar och värmer, så nu tycker jag vi gör detta till en riktigt bra fredag. Träningen kan vi ta igen imorgon.

jossefinast Kommentarer (0)

Om pasta

Finns det något värre än att bränna sig i munnen? Just nu sitter jag med en brännblåsa i gommen efter att ha varit för ivrig med att sluka min middag... Men gott var det. 
 
 
Kvällen till ära hade jag gjort köttfärssås som åts med squash. Jag är inte så mycket för pasta, men pastasåser älskar jag! Jag tycker pasta gör mig tung och seg. Det lägger sig som en klump i magen och sprider en obehaglig känsla av slöhet i kroppen. Därför försöker jag ofta välja något annat än justpasta när jag lagar mat hemma. Matvete är en favorit som ersättning till makaroner. Istället för spaghetti äter jag gärna grönsaker. 
 
I köttfärssåsen:
blandfärs
lök
paprika
kikärtor
grädde
krossade tomater
kryddor
 
Svårare än så behöver det inte vara.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Stark

Träningen imorse jämfört med igårkväll var som natt och dag (eller som morgon och kväll?!). Helt underbart att fp ha de fria vikterna helt för sig själv. 
 
Cyklade till gymmet genom 5 cm nyfallen snö och var framme 06.35. Värmde upp lite med en pinne och skuttade in i benböjarburen ( Jag har döpt den till det, vet inte vad den heter egentligen). Slängde upp 52.5 kg, lätt som en plätt. Eller ja, det var ju rätt så tungt om jag ska vara ärlig. 3x5 repetitioner och sedan vidare till bänkpressen, där 32.5 kg pressades upp. Även där 3x5 rep. Avslutningsvis 22.5 kg i axelpressen och äntligen känner jag att det till nästa gång kan vara läge att höja. 
 
Här hade jag kunnat sluta då detta var vad som ingick i starting strength programmet, men jag kände mig inte klar. Så det blev några omgångar liggande bicepscurl i cable-maskinen och några hantelflyes. Avslutade med lite träning för magen vilket var ett uppvaknande. Oj vad jag slarvat med bålstyrkan senaste månaderna. Bättring!
 
Har jag sagt att jag älskar turkost? 
 
Ett bra morgonpass och jag känner mig riktigt stark. 

jossefinast Kommentarer (3)

12 timmar fel

Jag har gjort det igen. Konstaterat att jag verkligen inte gillar att vara på gymmet på kvällen. 
 
För att få ihop schemat idag blev det att sticka till gymmet när vi kom tillbaka till Lund från exjobbet i landskrona. Detta innebar alltså att jag steg in genom dörrarna 18.30, dvs 12 timmar senare än vanligt. Och det var folk överallt. 
 
Det förstörde hela mitt pass. Jag kunde inte göra de övningar jag ville i den ordningen jag ville eller med de vikter jag ville. Löpbanden var upptagna allihop, så jag gjorde ändå ett försök på de fria vikterna. Men näe. Dagens pass går inte till historien so det bästa jag gjort... Blev lite benböj och axelpressar, men inte som jag ville... Lyckades sedan knipa ett löpband och sprang i en 10 minuter innan jag avslutade med Tabata-intervaller på löpbandet. Sen fick det vara nog. 
 
Nu sitter jag här hemma med en kopp te och knaprar mandlar, havreringar och dadlar samtidigt som jag funderar. Funderar på hur folk orkar träna när det är så många ivägen. Funderar på varför jag låter det störa mig så mycket att passet känns helt bortkastat. Funderar på hur jag kan göra det bättre. Funderar på vad jag ska köra på gymmet imorgonbitti, vid rätt tid på dygnet. 
 
kvällsmys framför datorn

jossefinast Kommentarer (3)

Mellanmål i farten

En dag som går i ett ledde till att lunchen bestod av en burgare från McDonalds. Ibland blir det så och det viktiga då är att fortfarande göra medvetna val. Själv har jag svårt för att äta pommes till deras meal för jag vet hur ont i magen jag får då. Därför faller valet ganska lätt på minimirötterna.

Däremot vet jag ju också att jag blir hungrig igen en timme efter att jag ätit där, så idag gick vi inom Statoil också och köpte med lite mellanmål till mig för att förhindra en allt för gnällig eftermiddag. Nedan ser ni ett perfekt mellanmål för att hålla mina energinivåer påfyllda.

jossefinast Kommentarer (1)

Vinnare av tävlingen

Jag lovade att presentera vinnaren av tävlingen ikväll och nu har jag med hjälp av pågen dragit lott mellan de deltagande och vinnaren är....
 
Hennes favoritövning (just nu) är utfall i smith.
 
(rolig fakta är att 27% av de som deltog i tävlingen hette josefin)
 
Är tävlingar något vi ska fortsätta med? Bra eller anus?
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Rasp i halsen

Bara för att jag taggad inför ny vecka igår vaknar jag självklart med ont i halsen. Morgonens träning blev således utbytt mot en sovmorgon och nu dricker jag kaffe med varma strumpor på fötterna. Så vi skjuter upp dagens träningspass tills imorgon och hoppas jag mår bättre då.
 
Vill även passa på att säga att tävingen är avslutad och en vinnare presenteras ikväll.

jossefinast Kommentarer (1)

Veckan som gått

Då var det söndagkväll ännu en gång. Kvällen har spenderats i termobyxor bredvid en fotbollsplan med varm choklad i solnedgången. Nu när känseln återvänt till fötterna och medans "mästarnas mästare" rullar på TVn tänkte jag ta och sammanfatta veckans träning.
 
Måndag: Gym, Starting Strength B
Tisdag: Fotbollsträning 90 minuter
Onsdag: Gym: Starting Strength A
Torsdag: Löpning 5 km
Fredag: Gym, Starting Strength B
Lördag: Löpning, 15 km
Söndag: Vila 
 
Så nu laddar jag i soffan med te inför en ny härlig vecka. Glöm förr all del inte tävla! Tävlingen är igång fram till midnatt! Klicka här för att komma till tävlingen!

jossefinast Kommentarer (2)

Morgonpromenad

Min höft värker sedan löpningen igår, och det känns inte alls bra. Jag trotsade dock värken genom att ta med mig hunden och pågen på en morgonpromenad i solen och blåsten i morse. 
 
Jag och Yoshi i solen
 
Vi tog en lite längre promenad än vi brukar och passade på att knäppa några bilder av nappträdet nere vid hardebergaspåret. Jag antar att det är något dagis som  varje år hänger upp barnens nappar i trädet. När solen skiner på de färglada napparna kan man inte låta bli att le.
 
Nappar i nappträdet
 
På vägen tillbaka stannade vi och hälsade på hästarna utanför ridskolan. Yoshi är inte helt bekväm med hästarna, men de verkar gilla honom så länge han håller sig lugn i alla fall.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Fortsatt bra dag

Lördagen fortsatte med en stekt spätta på ebbas skafferi efter mitt långpass. Med magen fylld gick jag och pågen för att prova balklänningar. (Det var alltså jag som skulle testa.) Har hittat en midnattsblå dröm jag absolut inte har råd med...

Nu sitter vi på tåget med hunden för att åka till Höör och träffa vänner. Ha en trevlig lördag alla.


jossefinast Kommentarer (0)

Fin lördag med mysjogg

I lund har vi vårväder igen nu, så oerhört skönt! Jag tog till vara på solen genom att bestämma mig för att köra ett långpass löpning. målet inställt på 15 km, Längre än jag någonsin sprungit tidigare.
 
 
Tänkte att jag skulle springa väldigt lugnt och stillsamt för att inte ha några problem att orka. Orken var det heller inga problem med, men benen är oerhört stumma nu. Det märktes verkligen de sista 3 kilometrarna att kroppen inte är van vid den påfrestning det innebär att springa så långt. Men jag klarade det. Och nu kan jag kryssa av målet att springa i 90 minuter också. Fint det.

jossefinast Kommentarer (10)

Urbanears

När vi nu ändå redan är inne på det här temat, vill ha, och jag sitter här och peppar upp mig inför ett långpass i solskenet, utan tillgång till fungerande hörlurar så kan jag ju lägga upp denna bilden också.
 
 
Jag vill så gärna ha ett par ordentliga hörlurar. Dessa är från Urbanears och kostar 599 kr (659 med frakt) och är i färgen petrol. Helst hade jag velat ha alla deras hörlurar i alla underbara färger....
 
Jag vill jag vill jag vill

jossefinast Kommentarer (0)

Vill ha

När man snart fyller år får man ju inte shoppa så värst mycket. Men självklart går det inte att låta bli att titta... Nedan är några av de sakerna jag inte hade tackat nej till i första taget...
 
1. Puma 299kr/2.Only Play 359kr/3. GoCoCo 119kr/4.Adidas 499kr/5.Asics Nimbus 1535kr/6. Casall 399kr
 

jossefinast Kommentarer (1)

Ett täcke av Rimfrost

Diagram världen vacker. Rinfrosten ligger fint över hela Lund och det är ett riktigt mästerverk naturen lyckats med under natten. Lite ledsen att jag inte fick med mig min kamera idag.

Har som alla fredagar varit på gymmet. Dock kände jag mig inte riktigt klar efter mitt vanliga starting strength pass, så la till lite hantelpress för axlarna och mattade ut dem lite.

Jag har lite funderingar över hur det funkar med min träning just nu, men mer om det ikväll, nu blir det jobb.

jossefinast Kommentarer (0)

Morgonlöp och krampande smalben

Det blev 5 km sprugna i morse. Dock gick det långsammare än jag tänkt mig, men jag tror att jag lokaliserat  problemet. Jag måste ge upp mina kompressionsstrumpor, i alla fall för tillfället. Mina smalben domnar av och krampar och tror att strumporna, som tidigare motverkade precis detta, nu istället kan ha en bidragande effekt. 
 
Jag vet, jag ser "en aning" groggy ut...
 
Så nästa gång testar vi utan kompressionsstrumporna och hoppas på att det känns bättre. Hur som helst skrapade jag ihop 5 km till, och det är ju alltid bra.

jossefinast Kommentarer (1)

Dagens frukost

De blir mycket bilder på mat nu, men det är så tacksamt att fotografera. Maten på den här bilden är dagens frukost. turkisk yoghurt utblandat med blåbärsfil och en liten skvätt grädde för krämigheten. Har lyckats lyxa till det fint genom att toppa med skivat päron, blodgrape, mandlar och solrosfrön. Tror att valnötter hade varit en perfekt topping om man tål det (vilket jag inte gör).
 
 
När frukosten lagt sig tillrätta i magen och kaffet sköljts ner så tänkte jag ge mig ut på en kort morgonrunda innan jag ska åka till landskrona. 

jossefinast Kommentarer (1)

I väntan på maten

Nu har jag mixtrat lite i köket igen. I ugnen står en baconlindad lammfärslimpa fylld med fetaost och soltorkade tomater. På diskbänken väntar en tsatziki och på spisen kokar potatisen. Det riktigt vattnas i munnen bara av att tänka på det. Detta skall inmundigas framför nyaste avsnittet Bigest Looser. På maten blir det nog en kopp kaffe och en bit choklad, för det är jag helt övertygad om att jag har förtjänat idag. 
 
Köttfärslimpan innan en åkte in i ugnen
 
Bara att hojta till om ni vill ha receptet

jossefinast Kommentarer (3)

Morgonpass

Imorse var det dags för morgongym igen, men med några skillnader jämfört med vanliga onsdagar:
 
1. Jag hade lånat bil, så kunde köra till gymmet och därmed inte vara stelfrusen när jag kom fram.
 
2. Vi åkte inte till Landskrona förrän vid 8 idag, så tid att ta det lugnt. I vanliga fall brukar jag bli hämtad vid 07.30, och gymmet öppnar 06.30. Då är det inte fullt så lugnt. 
 
3. Min lillasyster var med. Hon hade någon uppgift i skolan om att sätta ihop ett gymprogram. Hon frågade mig igår på fotbollsträningen om jag kunde hjälpa henne,  och det tyckte jag väl jag kunde, men bara om hon var med och genomförde det. Det blev de vanliga basövningarna som jag kör nu i Starting Strength, men med alla 5 övningar man kör i de två programmen. 
 
 
Vad detgäller själva träningen låg jag kvar i vikten på Benböjen och axelpressen, men bänkpressen hhöjde jag igen. Som jag uppfattat det ska man egentligen höja varje pass, men samtidigt känner jag att jag fortfarande håller på att lära mig teknikerna, så i vissa övningar ligger jag kvar på samma vikt två eller tre pass i rad.
 
Dagens vikter
 
Benböj: 50 kg
Bänkpress: 30 kg
Axelpress: 22.5 kg
 
Min plan än så länge är att jag ska köra på i två veckor till med detta program, sen på min födelsedag ( 30e mars) ska jag belöna mig själv med ett rejält axelpass och pumpa ur armarna helt, om gymmet är öppet på påskafton dvs. Sen får vi se om jag ska fortsätta...

jossefinast Kommentarer (0)

Glöm inte tävla

Glöm inte tävlingen! Vi kör denna vecka ut, så sista dag att tävla är alltså söndag den17/3. Tävlingsvillkor hittar ni här.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Söndagsburgare och sovrutin

klockan är 07.45 och jag sitter och väntar på att bli upphämtad för att åka till Landskrona och fortsätta med exjobbet. Jag har bara varit vaken sedan klockan 07 då det var svårt att somna i tid igårkväll. Ska verkligen försöka kommain i den fina sovrutin jag hade förra veckan igen, somna mellan 22-23 och vakna mellan 05.30 och 06.30.
 
Slänger in en bild på sondagsmiddagen här nedanför. Vi glömde köpa hamburgerbröd är vi handlade, men vitkål fick vi med oss från affären... Så vi testade den här varianten av hamburgare. Till hamburgaren hade vi ugnsbakade morötts- och sötpotatisstrips. Riktigt riktigt gott.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Igår var det söndag, vilket jag inte alls reflekterade över. Så såhär på måndahmorgonen sammanfattar jag förra veckans träning.
 
Måndag: Gym, Starting Strength A
               Fotbollsträning inne, 90 min
Tisdag: Fotboll, ute 75 min
Onsdag: Gym, Starting Strength B
              Löpning, 2 km uppvärmning + 3 km tempoträning
Torsdag: Fotbollsträning, ute 75 min
Fredag: Gym, Starting Strength A
Lördag: Vila
Söndag: Löpning, 6 km löpband + tabata planka
 
Well, man ska väl inte vara missnöjd precis. Nu sitter jag här och äter frukost och laddar inför ännu ett morgonpass på gymmet.

jossefinast Kommentarer (0)

Tabata för nybörjare

För ett tag sedan fick jag en fråga om vad Tabata är för någonting. Jag själv testade Tabata för första gången för en månad sedan, så jag är verkligen nybörjare på det här och ingen expert. 
 
Jag laddade ner en app som heter Tabata-timer och är helt gratis. Finns hur många versioner som helst. Såhär ser min ut i alla fall:
 
 
Den är alltså uppdelad i två fält och en nivå som ökar i takt med tiden. Jag brukar köra plankan som övning, men det går att göra med de flesta övningar som jag har förstått det. Man ska alltså jobba (hålla plankpositionen) medans Nivån är på det orangea medans klockan räknar ned från 20. När den når det grå fältet är det dags att vila 10 sekunder. Sedan börjar nivån om från botten och bredvid den vita cirkeln med en etta dyker det upp en likadan med en tvåa och det är dags att jobba igen.
 
Detta gör man då 8 gånger, totalt blir det 4 minuter, svårare än så är det inte :)
 
Hoppas ni hägnde med.

jossefinast Kommentarer (4)

En förmiddag på löpbandet

Jag satt hemma och funderade på att skippa dagens träning och bara sitta och deppa. Till slut tog jag mig i kragen och insåg att det skulle vara en jättedåligt idé och att inget skulle kännas bättre av det.

Så jag packade ihop mitt pick och pack och tog mig till gymmet. Målet var inställt på löpbandet och det blev någon form av intervaller. Jag har problem med att springa i samma tempo och för länge på löpbandet då jag får ont i höft, knä och fotleder. Därför blir inslag av gång och hastighetsvariationer. Idag såg det ut såhär:

2 min gång 6 km/h
3 min 10 km/h
3 min 11 km/h
2 min 12 km/h
2 min 13 km/h

3 min gång 6km/h
3 min 10 km/h
3 min 11 km/h
2 min 12 km/h
2 min 13 km/h
2 min 12 km/h
2 min 11 km/h
1 min 10 km/h
1 min 11 km/h
1 min 12 km/h
1 min 13 km/h
1 min 11 km/h
1 min 10 km/h

totalt blev det 35 minuter på bandet och avslutade med tabataplanka. Efter det kändes livet bättre. Ännu ett tecken på att jag behöver min träning för att fungera. Den behövs för att jag ska kunna hitta mina meningar med livet (för ja, det finns flera)

Jag invigde även det nya linnet och min nya väska från igår. Linnet var skönt och satt perfekt. Väskan älskar jag fullkomligt. Så jag är fortfarande nöjd.

jossefinast Kommentarer (0)

Våren försvann

Vad hände med våren? När jag vaknade idag var den helt borta. Snön har återvänt och himlen är jämngrå. Jag vet ju vem som tänker springa på gymmet idag... 
 
 
Tur man har vår inne med påskliljor i alla fall...

jossefinast Kommentarer (0)

Nöjd tjej

Det är så himla skönt nu att ha kommit in i en bra och fungerande dygnsrytm. Igårkväll somnade jag vid 23 och imorse vaknade jag vid 6 helt av mig själv. Låg kvar i Sängen till kl 7 då jag kände att det var dag att gå upp.

Efter en förmiddag av korvförsäljning (för att samla ihop pengar till fotbollslaget) åkte jag med mamma och pappa till usport. Där hittade jag en ryggsäck (haglöfs, 598 kr), vattenflaska (15 kr), vantar (98 kr) och två linnen (röhnish 88 kr). Även om det inte syns på bilden är väskan i en underbar lila färg och den är himla praltisk. Skall användas som väska att ha till gymmet (den gamla sprack)

jossefinast Kommentarer (2)

Morgongym

Det är fredag och det var alltså dags för ännu ett morgonpass på gymmet. Nu när vikterna börjar bli lite tyngre börjar jag hitta rätt i passet och det kändes riktigt gött.

jossefinast Kommentarer (1)

Den godaste paj jag gjort

Idag gick vi lite tidigare från exjobbet, så jag har lagt eftermiddagen på att göra paj. gjorde två stycken, när man ändå lagar mat kan man ju laga mycket så det räcker ett tag. Det blev en vanlig hederlig tacopaj (med extra mkt lök och champinioner iblandat i köttfärsen) och en kycklingpaj.
 
Denna kycklingpajen var en underbar kreation, och därför tänkte ja dela med mig av vad jag hade i den.
 
 
Trycker ut en pajdeg i en form (3 dl mjöl, 125 g smör och 2 msk vatten)
Tärnar och steker en kycklingfilé, skivar några soltorkade tomater och slänger ner allt i pajskalet. 
Lägger en näve färsk spenat på kycklingen och strör över smulad fetaost.
Blandar ihop en äggstanning (några ägg en skvätt mjölk och salt o peppar) och häller över
Toppar med lite riven ost.
 
Ställ in i ugnen på ca 175 grader och låt stå till äggstanningen stelnat.
 
Den här pajen går att göra med vilken fyllning som helst. Bara fyll pajskalet med vad ni har hemma och toppa med äggstanningen. 
 
Tips på fyllning:
skinka eller kassler med purjolök och keso.
Kyckling, pesto och oliver
Broccoli, kalkon och keso
 
Har du några tips på pajfyllning?

jossefinast Kommentarer (2)

Nu tävlar vi

VLINGEN ÄR AVSLUTAD
 
Då kör vi igång den första tävlingen någonsin på denna här bloggen. I prispotten ligger en sporttop från Stay in Place, i strl XS. De är relativt stora i storlekarna, men de sitter tight. Töjer sig lite efter ett tag. Själv har jag strl S och jag har ju inte direkt små bröst.
 
Bilder från sportamore
 
För att vara med och tävla:

  1. Kommentera det här inlägget och ge mig din favoritövning på gymmet
  2. För att fördubbla dina chanser att vinna länka tävlingen på din blogg, eller dela på facebook
Tävlingen kommer hålla på tills det är tillräckligt många deltagare (ja jag har en siffra planerad, men tänker inte dela den med er). För att utse vinnaren kommer jag att använda vanlig hederlig lottning. Om du länkat i blogg eller på facebook får du helt enkelt två lotter i skålen.
 
EDIT: Självklart måste ni ange mailadress så jag kan kontakta vinnaren och ange även om ni delat tävlingen på blogg eller facebook så att jag kan kolla upp det.

jossefinast Kommentarer (11)

Ännu ett PB

Yes! Jag är så sjukt stolt! Ikväll när jag kom hem från exjobbet svidade jag om till träningskläder (igen) och sprang iväg och träffade en kompis, mr Cat, för att tempoträna lite. Jag sprang väldigt väldigt lugnt de 2 km dit där vi skulle träffas. Väl där blev det lite töjning och kort promenad dit spåren startade. Sen Sprang vi. 
 
Vi hade bestämt att vi skulle köra 3 km och målet var att få upp mitt tempo snabbare än de 5.30 jag annars brukar kunna hålla. Vi satte av i ett bra tempo, dessutom i uppförsbacke. Jag bestämde mig för att helt enkelt bara ta rygg på the Cat för att lyckas hålla tempot. Det gick i 2 km sedan var jag tvungen att släppa och sakta ner lite. Men hur som helst slutade tiden på 14.31, vilket jag är SJUKT nöjd med! Har aldrig sprungit så snabbt och slog nog mitt gamla 3km rekord med minst 2 minuter. Fler sådana här pass så ska jag nog kunna öka tempot på även de längre passen så småningom.
 
Så nu sitter jag hemma med mat i magen, nyduschad och med onepiece på och ska läsa ikapp lite i dessa tidningar. Njutning!
 
 
Så nu ska jag koka en kopp te, titta igenom lite bloggar, läsa mina tidningar och sedan sova tidigt. 

jossefinast Kommentarer (0)

En helt okej lunchrast

Det blev en promenad här i Landskrona på lunchen. Jag säger det igen: jag älskar vårsolen!

jossefinast Kommentarer (1)

Ännu en tidig morgon

Idag var det alltså dags för pass B igen. Det gick riktigt bra och jag kände mig riktigt stark. Detta trots att fotbollsträningen från igår fortf satt i benen.

Iom att jag kom i säng i tid även igår var cykelturen till gymmet i gryningen rena njutningen. Har jag sagt att jag älskar våren och det faktum att det börjar bli ljusare?!

jossefinast Kommentarer (0)

Söker ett vinnande koncept

Idag gick det bättre. Jag somnade kl 22 igår och gick upp kl 7 imorse, vilket alltså resulterade i 9 timmars sömn. Jag kände mig som en ny människa idag. Till frukost åt jag utöver min vanliga tallrik fullproppad med gottigheter (turkisk yoghurt, grape å sånt) även kokospannkakor. Jag stod mig nätt och jämt fram till lunchen trots det ökade frukostintaget. 
 
Till Lunch blev det fiskgratäng med 2 potatisar mer än vad som kändes "lagom" bara för att vara säker på att jag skulle klara mig tills det var dags för middag. Påväg hem från exjobbet kurrade ändå magen och det blev middag bestående av vad som fanns hemma; nudlar, tonfisk, kokta rödbetor och ett kokt ägg. 
 
Nu sitter jag här efter en genomförd fotbollsträning och försöker känna efter om jag är mätt. Jo, jag tror jag är mätt, men det blev inte optimalt idag heller. Den ökade träningsdosen har ökat mitt behov av energi (såklart?!) till en nivå jag inte är van vid. Jag försöker hitta en bra nivå. Vi testar en gång till imorgon. Det är bara att fortsätta tills man hittar det vinnande konceptet.

jossefinast Kommentarer (0)

Gör om, gör rätt!

Detta har varit en riktigt bra träningsdag. Fick igång kroppen ordentligt på passet imorse och kvällen har bjudit på innomhusfotboll och även där höll jag ett bra tempo. Riktigt skönt. Något som däremot inte funkat alls lika bra det är maten. Jag har varit hungrig konstant idag! Det blev liksom bara inte rätt. Jag får nog klura lite mer på hur jag ska göra för att klara av dessa dagar då jag gymmar tidig morgon och sedan är på exjobbet hela dagen... 
 
Nu ska jag försöka få i mig en bit kyckling innan jag går och lägger mig för att få ordentligt med sömn så att kroppen hinner återhämta sig. Imorgon står det ännu en fotbollsträning på schemat, men den gången utomhus. 
 
En bild i arkivet från början av januari. På måndag är det jag som går till frisören och fixar till hårfärgen igen.
 
Psst! håll ögonen öppna de närmaste dagarna, kan vara så att det dyker upp en liten tävling

jossefinast Kommentarer (0)

Glad måndag

Godmorgon! Detta blir ett lite blandat inlägg medans jag sitter på gymmet och väntar på min skjuts till Landskrona.

Igårkväll var jag på bio och tittade på django unchained. Riktigt bra film. Innan dess blev det sushi (bild 1) och till filmen skippade vi lösgodiset och hittade istället att de börjat sälja massa Renée Voltair produkter. Jag köpte en påse chokladdoppade incabär (bild 2) och de var underbart goda! Räckte mycket längre tid också än vanligt godis. Riktigt nöjd!

Det fina vårvädret verkar hålla i sig idag. Imorse cyklade jag till gymmet ackompanjerad av en vacker soluppgång (bild 3). Väl där var det pass A som gällde igen. Höjde alla vikter med 2.5 kg enligt instruktioner och det kändes bättre än sist. Antar att det har att göra med att jag fick ett bättre flow i och mellan övningarna.

Med andra ord; bästa tänkbara avslutet på förra veckan och bästa tänkbara början på denna.

jossefinast Kommentarer (0)

Ännu en söndag

Såhär innan jag somnar som en stock (klockan är alldeles för mycket för att ajg ska vara vaken egentligen, men det är herr Djangos fel) tänkte jag ta och sammanfatta veckans träning:
 
Måndag: Fotboll inomhus 75 min
Tisdag: Vila
Onsdag: Gym, starting strength A
              Löpning 7 km
Torsdag: Vila
Fredag: Gym, starting strength B
Lördag: Tabata planka
Söndag: Löpning 10 km
 
Inga vidare reflektioner kring detta, utan nöjer mig med att säga, det var en helt okej vecka och  nu är jag verkligen igång igen, och peppad som attans för en ny vecka. Over and out, nu har jag en dejt med sängen.
 
Älskar tröjan jag köpte igår

jossefinast Kommentarer (0)

Mera löpning

När jag tittade ut genom fönstret idag var jag inte det minsta besviken över att jag valde att skjuta upp gårdagens löprunda till idag. Dock fick jag hålla springnerverna i styr under hela förmiddagen då det blev en tur med familjen för att hälsa på gammelmormor. 
 
Med magen full av köttbullar och leverpastejsmackor åkte vi tillbaka till lund och jag kunde svida om till löparkläderna. milen stod på programmet för att få en uppfattning inför mina lopp om vad jag springer just en mil på idag. 
 
Härligt vårväder att springa i
 
I början av juni springer jag malmömilen vilket är mitt första lopp någonsin och jag har anmält mig till startgruppen 55-60 minuter. Dagens resultat blev 1 mil på 56:32 minuter vilket är ännu ett PB i löpningen. Det märks att det har gett resultat att jag höll igång under vintern med löpningen även om det enbart var kortare sträckor.
 
Igårkväll råkade jag även anmäla mig till midnattsloppet i malmö. Det går den 7/9 och där valde jag att pressa mig lite mer och anmälde mig till startgruppen 50-55 minuter. Så nu är det bara att träna på för att få ner tiden. Men det känns definitivt som att jag har ett bra ursprungsläge. 
 
Någon av er läsare som ska springa malmömilen eller midnattsloppet?

jossefinast Kommentarer (2)

Lördagspizza

Lördagkvällen fortsätter i mysighetens tecken. Slappar med äppelmust och hemgjord pizza på tortillia.
 
 
Gillar verkligen kiviks äppelmust. Läste på innehållsförteckningen på flaskan och det stod
 
Innehåll: Äppelmust
 
Där snackar vi inga tillsatser. På pizzan testade jag att knäcka ett ägg innan den åkte in i ugnen, och det blev riktigt gtt. Lite salt å peppar på hade dock inte skadat. 

jossefinast Kommentarer (2)

Shopping

Idag hoppade jag in och jobbade ett extra pass. Hade planerat att springa efteråt, men när jag kom hem var jag inte det minsta sugen på löpning. Massa blåst, fuktigt och rått i luften och solen låg gömd långt bakom molnen. Så jag bestämde mig för att skjuta upp löpningen till imorgon, och då ta en riktig långrunda. 
 
Istället för löpning åkte jag och pågen till Nova Lund (shoppingcentrum), Råkade trilla in på bokrean och tittade in kappahls träningskollektion. Utöver de sakerna på bilderna nedan blev det även lite smått å gott från bikbok. 
 
strumpor och shorts från Kappahl och bok för 49 kr på bokrean på akademibokhandeln 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Med mars kommer våren

Med risk för att låta tjatig säger jag åter igen; fan vad härligt med sol!!!

Lunchenbjöd på sallad och promenad i vårvädret. Energiboost!

jossefinast Kommentarer (0)

Mar. 01, 2013

Fredagen bjuder som vanligt på jobb på Systembolaget. Jag börjar klockan 9, men jag måste ta bussen redan 08.37, och därmed cykla till bussen lite tidigare. Vi stänger klockan 18 och jag brukar vara i Lund igen strax innan 19. när jag kommer hem så pass sent varje fredag brukar jag vara alldeles för trött för att träna.

Men betyder det att jag inte kan träna på fredagar? Nej. Gymmet öppnar ju faktiskt redan 06.30, och med det nya styrkeupplägget finns det därmed gott om tid till morgonträning.

Idag gick jag in på gymmet 07.00 och hann gott och med vad jag skulle göra och kunde duscha i lugn och ro. Med tanke på det underbara vädret planerar jag dessutom att ta en promenad på lunchen istället för att sova som jag annars brukar göra.

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer