Inte som planerat, men bättre

Så gick det med den träningsvilan. Enligt planen hade jag planerat in ett kortare löppass under veckan, men det skulle ske tisdag eller onsdag. Det gjorde inte det och jag bestämde mig därför att inte springa den här veckan, förrän på lördag då det är malmömilen. 
 
Men så idag kom pågen hem och frågade om jag skulle med ut och springa och jag sa lite tjurigt att nä, det skulle jag definitivt inte. Han behövde bara vänta ca 3 sekunder innan jag ändrade mig och sa fast jooo... en halvtimme senare stack vi iväg. Jag höll mig dock till att det för min del bara skulle bli 3 km och svängde av efter 2 och sprang hemåt medans pågen kom hem efter 7 km.
 
 
Så hur gick det då? Jo, Pågen pressademig under första kilometern, vilket brukar vara den svåraste för mig och vi höll ett tempo på 5.10 min. Andra kilometern gick i ungefär samma hastighet, eller rättare sagt första halvan gick lite snabbare och andra ganska mycket långsammare. Efter 2 kilometer svängde jag som sagt av, och drog samtidigt upp telefonen så att jag kunde se hur snabbt det gick. Detta innebar att jag lyckades peppa mig själv lite extra och sprang sista kilometern på 4.40 ungefär. Resultatet blev alltså 14.59 på 3 km. Under 5 min/km för första gången någonsin!
 
Väl hemma såg jag till att köra några minuters planka till och har därmed skrapat ihop 15 minuter, bara idag. Så nu sitter jag nyduschad, med lassagne i magen och sippar på ett glas alkoholfritt rosévin och tittar på TV3s nya program min stora lata familj.
1 fight4fit:

skriven

Grym du är! Det är oftast när man minst anar det som man spränger sina gränser :)

Svar: Jo det är väl så. Brukar inte heller springa med andra så ofta, men det är ju ganska bra för mig att göra... det där med att komma utanför bekvämlighetszonen :P
Josefin Sjöberg

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer