New in

Jodå, visst blev det en löptur till ICA för att hämta mitt paket. Det gick i ett rasande tempo och 2 km avverkades på mindre än 10 minuter. Detta kom i paketet:
 
 
Linnet satt perfekt men topparna var lite i trängsta laget. Handskarna har varit efterlängtade under vinterns löprundor, men nu när det blivit plusgrader kanske de får vila till nästa vinter?

jossefinast Kommentarer (3)

En sån dag

Igår eftermiddag besökte jag gymmet. körde mitt älskade axelpass och hittade en bit av mitt självförtroende där bland hantlarna. Det visade sig att mina muskler finns fortfarande kvar, de har bara lagt sig lite i vinterdvala under ett litet lager energi. 
 
Med tanke på den skånska vinter sområder just nu så kan jag ju inte precis säga att jag förebrår dem att gömma sig. Idag har mer eller mindre den sista snön regnat bort och det är väl i och för sig ganska skönt, men det kan ju sluta regna så man inte blir dyngsur så fort man stoppar näsan utanför dörren. 
 
Jag spenderar dagen med att fixa och dona i lägenheten. Fick precis en avisering från posten om att mitt paket från sportamore nu kommit. Så det kanske blir en löprunda till ICA senare trots allt så jag kan hämta det. Vi får se vad dagen bjuder på. 
 
Städoutfit

jossefinast Kommentarer (1)

Blött

Idag gjorde jag det. Jag sket i vädret, jag sket i att jag var trött och bara såg till att ge mig ut innan frukost. Det blev löpning i snöblandat regn (från sidan såklart) på packad blötsnö med ett lager vatten ovanpå. Inte optimala förhållanden, men det funkade. Man får sänka tempot ganska rejält och måste vara medveten om var man sätter varje enskilt steg för att man inte ska dratta på rumpan. Så mina knappa 4 km idag sög ut rejält med energi ur benen. Småmusklerna jobbar som bara den när man springer på taskigt underlag helt enkelt.
 
Att sedan allt blir plaskvått, att jag inte hittar mina hörlurar och att det är vattenpölar i skorna gör det bara ännu skönare att komma hem och äta frukost. 
 
Blöta kläder på hallgolvet
 
Ska jag vara helt ärlig kan jag ju erkänna att om det inte var för att jag skulle hämta min cykel kanske jag inte alls hade lyckats ta mig ut... Men ut kom jag oavsett anledningen

jossefinast Kommentarer (1)

En bättre söndag

Mitt hjärta har svullnat upp och blivit minst tre gånger större och starkare med hjälp av den kärlek jag fått genom alla era fina kommentarer. Tack!!
 
Det kan vara denna värme, eller möjligtvis mina termobyxor och dubbla vantar, som gjorde att jag tog mig igenom 2½ timmes utdelning av kuponger på stan. Hamburgerkedjan Max sponsrar fotbollsklubben mot att vi då och då kommer och delar ut kuponger och idag var det min tur. Såmed  2½ timmes promenad i benen och maxburgare i magen sitter jag nu i soffan och sörplar kaffe.
 
 
Den rätta känslan börjar återvända och jag är nu beredd på en ny vecka. Vi gör det bästa av detta nu och kör. Som jag nämnt innan är jag fortfarande med i spex och det håler på fram till mitten av februari. Mitt träningsmål är att hinna med 3-4 pass i veckan med målet inställt på att 2 av dem skall vara löpning. 

jossefinast Kommentarer (0)

Botten

Tänkte bara dyka in och berätta att självkänslan fortfarande är körd i botten och att jag filar på en plan för att lösa det.... 

jossefinast Kommentarer (4)

Värmande kommentar

Som jag skrev i detta inlägg igår här har mitt fantastiska självförtroende fått sig en liten törn och jag befinner mig i en svacka. Till det inlägget fick jag en kommentar från Sara som faktiskt hjälpte oerhört mycket. Som fick allt att kännas lite mindre hopplöst.
 
 
Med de orden i huvudet har jag nu planerat att sticka till gymmet och pumpa upp benen lite. Förhoppningsvis har min självkänsla bättrats på till nästa vecka och jag är mitt vanliga snygga och glada jag. 

jossefinast Kommentarer (1)

Sopplunch

Till lunch idag improviserade jag en svampsoppa med trattkantareller och champinioner. I den hade jag också en skvätt whiskey och massa grädde. Resultatet? Gudalikt!
 

jossefinast Kommentarer (0)

Dags att vända skeppet

Det blev en sväng till gymmet igår. Ett pass med fokus på bröst och biceps, vilket satt fint i musklerna när jag vaknade i morse. Min första tanke när jag slog upp ögonen och sträckte på mig var att jag måste sovit konstigt eller skadat mig i sömnen. Sen insåg jag att det var träningsvärk jag kände i bröstmusklerna. Vilat från gymmet för länge eller om man inte känner igen den underbara känslan av träningsvärk. 
 
 
Något jag märkt de senaste dagarna är att mina hjärnspöken börjar smyga sig på igen. Det är en riktigt hemsk känsla när man går från att vara sjukt nöjd med sig själv till att bli så fruktansvärt självkritisk. Det känns som att alla kläder gått från att vara för stora till att vara för små och som att alla mina muskler tynat bort. Tänk vad en kommentar vid fel tillfälle kan göra.
 

Jag vet ju att om jag bara hittar balansen i kost och träning igen så kommer även spökena försvinna. Men just nu känns det som att jag kämpar i motvind. Gymbesöet igår var ett steg i rätt riktning men det motverkades av att jag slarvade med lunchen. Jag måste få rätt på detta nu!

jossefinast Kommentarer (1)

Lyxig vardag

Ny vecka och nya tag. Spexandet fortsätter några veckor till, och detta innebär att varje kväll är uppbokad med aktiviteter och att jag inte har någon kontroll på vad som bjuds på till middag. Dessutom konstant tillgång till öl och fest. 
 
Däremot är dagarna fortfarande helt utan måsten (bara massa borden) då jag inte fått besked angående mitt exjobb. Jag ska försöka ta tillvara på detta och använda den lediga tiden till träning och planering av kosten.  Jag har verkligen all möjlighet i världen nu att hinna med allt jag inte annars gör. Att städa till exempel. 
 
Just idag började jag med en sovmorgon och sedan en omelettfrukost. Nu ska jag dricka upp det sista kaffet samtidigt som jag klistrar in foton i fotoalbummet. Sen blir det gymmet någon gång under eftermiddagen. Men exakt vad jag ska köra har ja ginte riktigt bestämt mig för...
 

jossefinast Kommentarer (1)

Morgonjogg

Jag har just nu väldigt svårt att komma in i vardagen. Jag har kommit hem från semester och har inte kommit igång med skolan än. Jag jobbar bara strödagar och spexet har åter dragit igång. 
 
Under helgen som gått var vi iväg i en stuga ute i skogen i norra skåne med spexet. Detvar fest i dagarna två, men jag tog det lugnt på fredagen och begav mig ut på en löprunda   med en kompis. Vi ställde in oss på 5 km, men efter en liten missbedömning blev det längre. Vi sprang 7 km och avslutade med rask promenad, åt fel håll. Så i slutändan blev det totalt 11 km varav de sista 4 promenerades och småsprangs i kylan. 
 
Tillbaka i stugan bastade vi i lugn och ro innan frukosten för att få tillbaka värmen i kroppen. Man mår aldrig så bra som när man är nytränad och nyduschad, och alla andra är bakfulla och eländiga.
 
Jag bommade att fotografera det underbara vinterlandskap vi sprang i, så ni får en bild på delar av frukosten i thailand och en bild från hotellgymmet. 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Fokus våren 2013

Då har man landat hemma i lägenhetenoch det är dag att kicka igång det här året på riktigt. Jag har funderat väldigt mycket nu när jag varit iväg på vad som blir mitt nästa steg.
 
Unde rde 3sist månaderna under 2012 var mitt mål att öka mängden träning med en 80-pass utmaning.Under 2013 vill jag fortsätta träna kontiuerligt och ofta, dock inte fullt så mycket som under utmaningen. I slutet av våren ska jag springa mitt första millopp, malmömilen. Därför ska jag försöka lägga upp träningen för att bli så förberedd som möjligt på loppet. Dock vet jag att jag inte kommer komma igång med detta ordentligt förrän om några veckor/månader.
 
Så nu är det kosten som ska ligga i fokus. Senaste månaderna har jag slarvat. hoppat över måltider, ätit allt möjligt skräp och totalt ofokuserat stoppat i mig det jag kommit över. Visst, det yns kanske inte på mig, men med dålig energi är det omöjligt att hitta en balans. Så nu är det jag som börjar med mina ordentliga och älskade frukostar för att fylla på med bra energi. Det kommer bli mycket ägg, turkisk yoghurt, frysta bär, plättar och smoothies. 
 
Även lunchen behöver struktureras upp då det lätt blir någon macka bara eller lite frukt. Nu är det jag som planerar. Soppor, sallader och omeletter är utmärkt lunch och lätt att göra. Jag tror att om jag får rätt på dessa delar kommer det var lättare att finns den där eftertraktade balansen och göra medvetna val av vad jag ska äta resten av tiden.
 
AVslutar med ett litet inspirationskollage på mat från året som gott.
 
 
Jag har för övrigt också invigt träning på svensk mark 2013 idag. Sprang 5 långsamma och tunga kilometer i eftermiddags. Så nu är jag igång!

jossefinast Kommentarer (0)

Det tog ett tag...

...men nu är vi äntligen på svensk mark. När vi var klara att landa på Kastrup fick vi veta att det snöat och att vi därför i te fick landa. Så efter att ha cirkulerat ovanför Sturup och Malmö i 45 minuter flög vi vidare till Hamburg. Där tankades planet innan vi fick flyga tillbaka till Köpenhamn. En timme fik vi sitta i hamburg och titta på solippgången genom ett föygplansfönster. 4 timmar efter utsatt tid stod vi på dansk mark och nu har vi fått bagaget och kommit med öresundståget.

Min kropp värker efter alla sittande timmar i kombination med för mkt aircondition. När jag kommer hem är det jag som tappar upp ett varmt bad.

jossefinast Kommentarer (0)

Snipp snapp snut

Nu har vi avklarat sista stranddagen. Vi har en sista kväll nu då mycket ska hinnas med. Tanken är att vi dessutom ska packa så mycket som möjligt ikväll så att vi slipper lägga morgondagen på det. Imorgon blir det en förmiddag med poolhäng innan i checkar ut och beger oss mot flygplatsen. Tråkigt att åka härifrån, men samtidigt ska det bli skönt att komma hem. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

En dag på stranden

Tittar in och dumpar två bilder till er. 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Nattamat

Jag har börjat komma runt det här med att vara konstant hungrig. Detta genom att istället äta konstant. Men det är gott och billigt, så jag klagar inte. 
 
För några dagar sedan åt vi grillspett som grillades vid vägkanten precis innan vi gick in för att sova. Det är på tok för lite sånt i sverige. Mer grillspett åt folket!
 

jossefinast Kommentarer (1)

Big Buddha och elefanter

Efter gårdagens solbränna som med råge sitter kvar på mina axlar idag bestämde vi oss för att turista lite. Vi gick upp tidigt och åt frukost (redan halv 8!) Efter det så tog vi en tuk-tuk-taxi upp till utsiktsplatsen med Jättebuddhan som finns uppe på ett berg en bit ifrån Kata där vi bor. Utsikten hade nog varit väldigt fin om det inte var för att vi var där FÖR tidigt så det var fortfarande fullt med vattenångor över hela landskapet. 
 
Buddhan var hur som helst häftig och jättestor. På vägen ner från utsiktsplatsen stannade vi och red lite elephant. Kändes väldigt turistigt och klyshigt, men jag fick se elefanter och jag är nöjd. 
 
 
Under dagen har vi även hunnit bada i poolen, beställa kostym och skjortor från skräddare, dricka smoothie från poolbaren och träna i gymmet.En ganska bra dag. Kvällen bjuder på middag med Pågens arbetskompis med respektive. 

jossefinast Kommentarer (0)

Som en kräfta

Idag gick vi en bit längre bort och hittade en annan strand. Vid denna strand låg hotellen hela vägen nere vid strandkanten och alla var vältränade och modellsmala. Det kändes som att vi kommit till den lite finare delen av Kata. Stranden i sig  var bredare och vitare och havet hade mer vågor och var turkosare. Solen tog uppenbart också mer. Jag är röd som en kräfta trots solkräm och parasoll. 
 
Det blir skugga för min del imorgon. 
 

jossefinast Kommentarer (1)

En perfekt dag

Idag har vi hittat det vinnande konceptet. Upp vid 8 och ner till frukostbuffén. Äta så mycket att man håller på att storkna. en blandning av ägg, bacon, nudlar och färsk frukt (vattenmelon och papaya, jag tror jag är i himlen!!). Nere på stranden mellan 9 och halv 10 så man får bra platser ganska nära vattnet, men ändå med tillgång till skugga. En lunchpaus från solen för att fylla på depåerna innan man fortsätter götta sig på stranden. Vid 15-tiden är man ganska mätt på strand och sol och drar sig tillbaka till hotellet.
 
I solstolen på stranden och i hotellrummet innan träning
 
Väl tillbaka har luftkonditioneringen på gymmet varit igång så pass länge att det är en behaglig temperatur. Vi körde ett pass med 20 minuter löpning och sedan den berömda magcirkeln. Jag varvade dessutom magcirkeln med lite axelpress med hantlar. precis lagom trött i musklerna ska jag nu lägga mig i kvällssolen och njuta fram. Kanske tar en öl också ;)
 
På klipporna vid stranden 

jossefinast Kommentarer (1)

Lördagkväll vid barbussen

Kvällen igår bjöd på ännu mer thaimat och lite shopping av shorts och t-shirts. Allting är makalöst billigt och även om man prutar ner det och betalar typ ingenting vet man att försäljaren fortfarande tjänar massa på oss. Win-win kan man väl kalla det? 
 
 
För att få bukt med mitt problem att jag är hungrig konstant här nere beställde vi in tre huvudrätter som vi delade på plus ris vid sidan av. Han som tog beställningen frågade både en och två gånger om vi verkligen menade två ris och om vi verkligen skulle ha tre rätter. Japp. *Och vi blev mätta. Och hungern hann knappt komma tillbaka innan frukost. Precis så som det ska vara. 
 
Efter maten och shoppingen satte vi oss ner vid barbussen utanför hotellet och tog varsen drink. Riktigt härlig stämning. Ni kanske tycker att jag dricker alkohol konstant, och ja, här nere är det nog så. Men det är inget jag lider av precis. 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Vad är det för dag?

Idag letade jag och pågen oss ner till stranden och har bränt oss sådär precis lagom så att det kommer ha gått över till imorgon. Det är en fin strand och vattnet är varmt. Imorgon får min kamera följa med ner så jag kan visa hur det ser ut. 
 
Jag passar istället på att ta tillfället i akt och visar hur vi bor. Hotellet är över förväntan och riktigt fint. Många pooler, fräscha utrymmen och trevlig personal. Vårt rum är stort med en härlig balkong som vätter in mot poolen med skugga hela dagen. 
 
Hotellet sett från vår balkong och jag och Pågen på den samma.
 
Jag mår betydligt bättre än i morse. efter att ha fått i sig mat och sovit en kvart mådde jag prima igen. Nu har vi köpt lite yoghurt som står i kylen så att jag kan få i mig lite enrgi innan jag tränar så att jag inte blir så vimmelkantig som i morse. Imorgon hoppas jag verkligen jag kan njuta av frukosten och kan äta precis det jag vill utan tankar på att jag måste fylla magen och få i mig snabb energi... 
 
För övrigt har vi helt tappat kollen på vilken dag det är. Datumet har jag stenkoll på, men vilken veckodag är det egentligen? fredag? lördag? söndag?

jossefinast Kommentarer (0)

Fortfarande ur balans

Min kropp har inte riktigt kommit till rätta med tidsomställningen och klimatet här. Jag är trött hela tiden och kroppen vill ha mat konstant. I morse vaknade jag och mådde illa av hunger. Dum som jag är bestämde jag mig ändå att träna innan frukost, ni kan ju själv gissa hur det gick. Blev inte mycket till träning och hade sedan svårt att äta eftersom jag mådde illa för att jag var hungrig, ond cirkel det där. Jag lyckades trots allt peta i mig bacon, ägg, frukt, pannkakor och lite sockrade chokladflingor. Ska lägga mig ner en stund på sängen nu innan vi traskar ner till stranden. 
 
Igårkväll åt vi curry och drack drinkar. Gott så det förslår och trevligt var det också. Som Pågen så fint sa igår: det är som att ha 200 thairestauranger precis runt hörnet. Jag precis så är det.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Lunch och hotellgym

Förmiddagen idag spenderades vid poolen på hotellet. Det var lagom ansträngande för min del. Vi gick ut i kata under lunchen och hittade en liten restaurang att äta på. Jag fick äntligen min efterlängtade nudelsoppa. Jag älskar asiatiska soppor, och det funkar, tro det eller ej, väldigt bra i värmen. 
 
Vi har även spanat in gymmet. Det är inte så stort, men det finns saker så jag klarar mig. Hantlar, löpband och crosstrainer och det är luftkonditionerat. Får se om vi inviger det imorgon.
 
Gymmet på hotellet och min lunch i form av nudelsoppa med squid och öl till

jossefinast Kommentarer (0)

Efter en lång resa...

Nu är vi äntligen på plats i kata och efter att ha varit på resand e fot i över 30 timmar stupade vi i säng igår och kroppen har fortfarande inte hämtat sig helt. 
 
Vi flög först från Köpenhamn till Doha och spenderade nästan 10 timmar på flygplatsen. Det var inte det roligaste jag gjort i mitt liv, det ska jag erkänna. Utsikten när vi flög därifrån däremot var spektakulär. 
 
Utsikt från flygplanet när vi lyft från köpenhamn och när vi lyfte från Doha.

Vi kom fram till hotellet strax efter midnatt lokal tid och stupade direkt i sängen. Vaknade vid 8 och var fortfarande ett vrak. Dåligt med sömn och alldeles för lite mat är inget som funkar för min kropp. Så vi skyndade ner till frukosten. Dock hade jag svårt att äta och verkligen njuta, för jag mådde illa och huvudvärken vägrade släppa. 
 
Efter sömn vid poolen, mer mat, massa vatten och en ipren mår jag nu helt okej och vi ska göra oss redo för att hitta lite middag. 

jossefinast Kommentarer (0)

See you later

Nu är det nära. Med en grym träningsvärk i baksidan av låren beger jag mig, i sällskap med pågen, till köpenhamn för att flyga till värmen. So long, vi hörs i Thailand 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Förväntansfull tjej

Nu är snart allting nerpackat och vi beger oss hem till mamma och pappa för övernattning innan jag och Pågen åker till Thailand. Det ska bli så underbart att komma iväg till värmen. Träningskläderna är självklart nerpackade. Planen är att enbart spontanträna, helt utan krav göra det jag känner för. Men tänk er själv vad underbart att börja dagen med att riva av ett riktigt fint pass i hotellgymmet för att sedan gå och äta frukostbuffé. 
 
Hur det blir med bloggandet när jag är iväg vet jag inte. Men vi kommer ha tillgång till internet och Pågen har datorn med sig och jag har paddan, så det kommer nog inte vara helt tomt. Dock kommer det bli bloggning på samma sätt som träning, spontant när jag känner för det utan krav.
 
Nu ska jag packa klart.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Summan av kardemumman

Som ni märkt har jag inte gått igenom månad för månad vad som hänt under året. Inte heller sammanfattat träningprestationer eller händelser. Men nu när det nya året har kickat igång vill jag del med mig av lite tankar och känslor.
 
Jag igår innan vi begav oss till festligheterna
 
2012 var året då jag satsade på löpningen igen och sprang både en mil och 13 km. Det var året då jag kom igång med gymmandet, och faktiskt lyckades fortsätta. Jag vågade ge mig på fria vikter och utvecklades. 
 
Jag har under de 3 sista månaderna på året lyckats med mina 80 träningspass trots motgångar i form av sjukdom. Detta är viktigt för mig utöver de resultat som det gett mig fysiskt. Det är en av de första gånger som jag faktiskt lyckas fulfölja en sdan galen målsättning. Att inte tillåta mig att misslyckas, och det är stort. Det jag fått av detta är viljan att träna, hela tiden. Det är inte längre jobbigt att ta sig upp och iväg, det har blivit en självklarhet. Jag vet nu att jag kan uppnå precis vad jag vill. 
 
Under 2013 ska jag fortsätta ha träningen som en självklar del i mitt liv och jag ska fortsätta bygga upp min kropp  och bli starkare. Jag ska även satsa på att testa nyasaker och hitta mig själv. 2013 är mitt år helt enkelt. 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer