Det verkade som det var en del som vill eha receptet på gårdagens (och dagens för den delen) lunch.
Att den heter ugnsbakad grönsakssoppa är för att man ugnsbakar grönsakerna innan man gör soppa på dem. Man kan nog egentligen ha vilka grönsaker man vill, men detta är vad jag hade:
1 gul paprika
1 röd paprika
½ squash
½ aubergine
1 gul lök
4 dl vatten
1 klyfta vitlök
en skvätt olja
1½ msk kalvfond
torkad basilika
chilipulver
cayennepeppar
tabasco
Alla grönsaker läggs på plåt i 225 grader i ugnen med lite ringlad oljasalt och pressad vitlök på. Efter ca 20 minuter slänger man ner dem i en mixer/matberedare och gör de till en klumpig puré. Samtidigt kokar man upp vatten, fond och basilika i vilket man sedan hällerpur'en och låter det koka. Krydda efter smak med ovnstående kryddor och tillsätt tabasco för extra hetta.
Grundreceptet finns i kokboken "Gott och Lätt" men har här modifierats av mig.