Kostplanerar, del 1: Förbud?

Jag har lovat er det där inlägget om planerna med min kosthållning i några dagar nu, men det har, som ni kanske märkt, inte kommit upp något. Jag vill ju formulera mig på rätt sätt då det här med kost annars kan skapa debatter utan dess like. Men nu kan jag inte dra ut på det längre, det är bara att göra. 
 
Min plan är att få kontroll över mitt ätande och bryta gamla invanda mönster. Jag vill inte hålla på med förbud, utan istället äta det som jag mår bra av och därmed inte villja äta det jag annars sätter förbud på. Men jo, jag kommer införa förbud dessa 38 dagar (bara 35 kvar nu), Det jag ska hålla mig helt undan är två saker.
 
Socker i form av kakor och godis och andra snacks. Jag kommer även att försöka undvika "nyttiga kakor" och andra nyttigare alternativ. Det jag framförallt måste bryta är mitt beteende att behöva äta något gott på kvällen framför TVn.
 
Alkohol kommer nog bli svårt att klara sig utan. Inte att jag måste bli full var och varannan dag, men jag älskar mitt fredagsvin (Och lördags- också förståss) och min kvällswhiskey. Jag måste bara bevisa för mig att jag klarar mig utan det. Stod igår och funderade på om jag skulle köpa med mig alkoholfri öl hem istället, men insåg att det skulle ju inte hjälpa mig alls. För mig handlar det inte så mycket om att dra ner på alkoholen som att bryta vanan av att ta en whiskey på kvällen och alltid dricka vin på fredagar. 
 
Utöver dessa förbud har jag reflekterat lite över hur jag ska äta för att må som bäst. Jag har även satt upp lite riktlinjer för hur jag bör tänka när jag väljer frukost och lunch. Men jag tänker att vi gör detta till egna inlägg, så blir det inte en hel roman av det här. 
 
1 Helena:

skriven

Lycka till :)

2 Anna M:

skriven

Tips: Börja ät körsbärstomater på kvällarna när du är sugen på något. Det är gott och lite nyttigare. Jag gör det hela tiden istället för lördagsgodis =)

Svar: Fast poängen var ju bland annat att bli av med just suget. Det är helt klart ett bra substitut, jag brukar köra på cornichoner och minimajs också. men just nu vill jag bryta mitt beteende och känslan av att jag alltid måste ha ngt att tugga på.
Josefin Sjöberg

3 Emma:

skriven

Kämpa kämpa !

4 Pierre:

skriven

Dricka? Ta te istället för att äta något. Brukar hjälpa för mig.

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer