Santa Monica - the place to be

Dagen har spenderats i Santa Monica och det har varit underbart. Värme och sol och hela atmosfären var underbar. Jag kommer tillbaka efter denna resa, det lovar jag



jossefinast Kommentarer (0)

Shoppingen levererar

Vi har nu lyckats ta oss till los angeles och ska snart bege oss till down town för att utforska och äta lite. 

Dagen började med att jag tänkte träna i hotellgymmet för att springa lite, men så blev det inte. Var ombytt och färdig, men det var fullt i gymmet och allt var upptaget, så det fick vara för idag. Istället gick vi och åt frukost för att sen ta tag i dagens shopping.

Jag har köpt enorma mängder träningskläder, dagens favorit var helt klart Reebok outleten. Där blev det två pat shorts, ett par tights, ett par långa träningsbyxor och ett linne för under 900 kr. Jag är nöjd.

Utöver det hittade jag bland annat dessa solgalsögon på Tommy Hilfiger. 

jossefinast Kommentarer (0)

Ett livstecken

Tänkta bara titta in och berätta att jag lever. Efter bara 5 dagar i staterna känns det som man varit på resande fot i en mindre evighet. Vi har hunnit med Las vegas med både spel och shopping, Grand canyon, route 66 och Death valley. 

Nu är vi påväg mot Los Angeles och har stannat på ett hotell för att sova. Hotellet ligger precis bredvid ett stort outlet center där den närmaste butiken är Nike. Jag tror bestämt det blir ett besök imorgon innan vi åker vidare. Men först ska jag nog inviga de nyinköpta löparskorna från saucony i fitnesscentret på hotellet. Shopping och träningskläder har det blivit mycket av, och resan har ännu bara börjat. 





jossefinast Kommentarer (0)

The US of A

Äntligen var då tentan skriven. Därmed tar jag nu julledigt så det smäller. Imorgon flyger jag med familjen till LasVegas för att fira jul. Vi blir borta till den 8 januari och ska resa runt en hel del i landet. På reseplanen står utöver Las Vegas även: Los Angeles, Gran Canyon, San Diego, Death Valley och Boston.

Om möjligheterna finns kommer jag blogga, men annars inte. 


Bilder stulna från Google, förlåt :/ 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Onsdag med Söndagskänsla

Med anledning av tentan jag ska skriva på fredag är jag både idag och imorgon ledig från jobbet för att plugga. Detta innebär alltså att jag kan sova något längre på mornarna och ändå hinna med morgonträningen. Idag var det bröst och axlar som stod på schemat för min 4-split. Hade problem med Bänkpressen då min ena traps trilskades lite, men utöver det fick jag tikrigt bra kontakt. 

Axelpass är nog ett av mina favoritpass då man så tydligt kan se musklerna jobba. Jag kanske inte har jättevälformat axelparti, men sedan jag började med styrkaträning är det nog där jag ser mest förändring själv. Men man blir ju å andra sidan ganska lätt hemmablind, så det kanske är annat som utvecklats betydligt mer... 

Väl hemma igen bakade jag frukostscones till pågen med smak av kanel, som åts framför julkalendern med en stor kopp kaffe. Så man kan väl säga att den här onsdagen har ganska mycket söndagskänsla. Nu ska jag dock bryta den och försöka komma igång med plugget. 

 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Godmorgon måndag

Masade mig iväg till gymmet idag igen. Det var verklgien inte lätt att kliva ur sängen, då det var riktigt svårt att somna igår. Sov ju 12 timmar natten mellan lördag och söndag och vaknade inte förrän 11.30 igår morse. Då somnar man inte vid halv elva på kvällen. Jag låg och vred och vände på mig innan jag somnade strax innan midnatt. Därav svårigheterna att kliva upp när klockan ringde 04.30...MEn efter en omgång snooz på 9 minuter gick det trots allt.

Kroppen var ganska slö och jag kände mig långt ifrån alert och stark, men jag genomförde passet. Med tanke på graden av träningsvärk i min kropp såhär två dagar efter fotbollscupen tycker jag ändå det var godkänt. Men jag känner hur kroppen är tung av vätska och vill bara träna bort det nu... Så nu kör vi på den här veckan och sen ska jag försöka lägga upp något form av träningsmål under min resa över jul och nyår.

 

jossefinast Kommentarer (1)

Lugn vecka

Efter svackan i början av veckan kände jag att det var ett bra beslut att vila från träning veckan ut. Så det har varit lugnt, och delvis därför har det varit tyst här. 

Igår blev det däremot fotboll i form av en turnering där vi åkte ut i semifinal och tillslut kom på fjärde plats i turneringen. Idag har jag en fruktansvärd träningsvärk i hela kroppen. Framförallt överkroppen då jag stod i mål och det var ett tag sedan. Skön känsla att knappt kunna röra på sig. Idag har et därför blivit en lugn dag med en alldeles för lång sovmorgon och sedan plugg och lite fotopromenad med påg och hund. 


Imorgon är det dags att påbörja andra veckan med 4-split. Jag hoppas jag hinner med det innan jag åker på lördag.... 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Grått och snorigt

Förkylningen har slagit till. Idag håller jag mig hemma snorig och dann med en grym träningsvärk från gårdagens pass. Det är en grå och tråkig decemberdag ovch jag tänkte spendera den i soffan och inte göra så många knop. Ska väl dricka några liter te också och hoppas att detta ger med sig så snabbt som möjligt... 
 
Hur grått det än är och hur snorig man än är måste ju hunden få gå ut och kissa. Så jag har satt foten ute i det gråa idag trots allt...

 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Bättre sent än aldrig

Den fjärde och sista spliten, Biceps och triceps, kom av olika anledningar något sent. Men imorse utförde jag den. Planen var att köra den i helgen, men blotta tanken på att behöva trängas med människor i gymmet fick mig att bli helt matt. I Söndags var det till och med så illa att blotta tanken på att gå utanför dörren mer än nödvändigt var bedövande. Så igår blev det mycket stickande och en del plugg.
 
Men dagens pass då. Det bestod av Biceps-curls med rak stång, Preacher-curls, Hammer-curls, Dips, Scull-crushers och Breda triceps-extensions. De där scullcrushersarna och jag är erkligen inte vänner... Men med lite övning ska jag nog få till den tekniken också. Utöver det kändes det helt okej, och nu när jag sitter hemma en stund senare känner jag att det trots allt tagit ganska rejält i armarna.
 
Så den här veckan fortsätter vi med 4-split för att ha testat alla pass minst två gånger innan jag försöker mig på någon form av utvärdering.
 
Gårdagens stickning. Kom en bit till på pågens tröja

jossefinast Kommentarer (2)

Efter storm kommer snö

Jag är väl typ sist med att konstatera att nu har snön kommit. Jag har gått hela hösten och hoppats på att snön inte skulle komma förrän jag redan är i USA, men så blev det inte. Men nu har jag bestämt mig för att se det positiva i snön. Det är fint, alla barn och hundar är glada och det är så mycket ljusare ute. 

Efter at tha lyckats ta mig från jobbet tog jag en promenad med hunden som älskar snö. Han blir som tokig och överlycklig. Nu är planen att jag ska lägga mig på soffan i en halvtimme innan jag börjar plugga. Några timmars plugg ska jag hinna med idag. Och om jag orkar sticka till gymmet ikväll ska jag riva av det sista passet i 4-spliten. Annars får detvänta tills imorgon. Men det är skönt att inte skjuta upp saker...

Efter storm kommer snö och solsken tydligen.
 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Det går bra

Jag vet inte hur mycket jag har nämnt det, men jag har haft lite problem med anställningsformen där jag jobbat senaste månaderna. Nu har allting löst sig, snabbare och lättare än jag ens vågat hoppas på. Så ikväll firas det.
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

3e passet

Efter lite velande gav jag mig imorse iväg till gymmet för att köra pass 3 i fyrsplitten. Målet var ju egentligen att köra alla 4 pass under vardagarna för att kunna leka mer under helgen och bara göra vad jag känner för. Men då jag sköt upp passet igår blev det ju inte så. Av samma anledning var jag också väldigt nära att ställa in idag. Har man väl börjat göra avsteg från planen är det lätt att fortsätta. Men jag skärpte till mig och åkte iväg. 

Passet fokuserade på rygg och vader. Övningarna var marklyft, stående rodd, latsdrag bakom nacken, lutande rodd och vadpress. Det gick inte så bra. Jag var inte så fokuserad och kroppen var inte med mig alls idag. Men jag testade på övningarna på relativt låga vikter och satsar på att genomföra det bättre nästa vecka. Och i helgen ska jag se till att få till det fjärde passet. 

 
Från början var tanken att jag skulle utvärdera upplägget i slutet av veckan, men har kommit fram till att det får vänta till nästa vecka då jag hunnit köra igenom det två gånger, för att ge det en bättre chans. 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Tung

Planen bar att köra tredje passet i min 4-split i morse. Jag gick upp och bytte om och var redo att stocka... Men... Jag kände efter hur kroppen kändes och tog beslutet att skjuta upp träningen. Jag var (är) tung i kroppen och väldigt trött. Visste att första övningen var marklyft och kunde inte för hela världen förstå hur jag skulle få upp stången.

Så jag gick och la mig en timme till och vaknade ännu tyngre i huvudet. Så jag tror det var ett bra val. Förhoppningsvis får jag till passet ikväll eller imorgon iatället. För jag ska verkligen få in alla 4 passen i 4-spliten. 

Bjuder på bilder från tisdagens träning istället

jossefinast Kommentarer (0)

Bröst och Axlar

Del 2 i 4-spliten är nu avklarad såhär på tisdagmorgonen. Passet fokuserade på bröst och axlar och innehåll följande övningar; Bänkpress, hantelpress, Hantelflyes, Militärpress och Arnold press. Jag la dessutom till några flyes i Cablecrossen efteråt. Att sedan platta håret var en bra idé... 
 
Tränigsvärken från gårdagen har varit påtaglig, men inte alls så farlig som jag igårkväll misstänkte att den skulle bli. Men visst, det kan fortfarande bli värre tills imorgon. 
 
 
Som ni ser ovan och även från passet igår håller jag på att försöka få till lite bättre bilder när jag är och tränar. För att lyckas med detta har jag börjat dra med mig systemkameran, och det går smidigare och lättare än med mobilen. Det blir ju även bättre kvalitet ljus och färgmässigt på bilderna, men. Jag får nog byta till mitt kit-objektiv (18-55 mm) och sen har jag problemet med skärpan... Den lägger fokus när jag ställer in kameran på att räkna ner tid och ändrar inte det när jag sedan hamnar framför kameran... Jag ska kolla med detta. Fram till dess får ni stå ut med dessa konstnärliga (konstiga) bilder uppblandat med de gamla mobilbilderna. 

jossefinast Kommentarer (4)

Kvalitet eller kvantitet?

Måndagmorgon och vi börjar veckan på bästa tänkbara sätt, morgongym! I förra veckan eftersökte jag ju ett upplägg för en 4-split för att testa det. Jag fick ett förslag från en vän och bestämde mig för att testa det den här veckan. Pass ett bjöd på Rumpa-Lår. Följande övningar avhandlades: Knäböj (Squats), utfallsgång, Bulgarian squats och benpress. Hann med passet på 40 minuter och är helt slut i benen. 
 
Jag vet att det finns många som tycker att 40 minuter, för det är det ju knappt lönt att gå till gymmet. Men för mig är det perfekt. Jag lyckas på så sätt hålla fokus genom hela passet, jag försöker köra så effektivt som möjligt, få repetitioner, Tunga vikter och inte jättemycket vila. Jag kör mycket hellre 4 sådana pass i veckan än 2 pass på två timmar styck. Att gå och skrota runt på gymmet en mindre evighet kan jag gärna göra på helgerna nån gång ibland, men min vardagsträning ska gå fort. Det ska inte kännas stressigt att planera in den. Det handlar inte om hur mycket tid man lägger ner, det är arbetet som räknas.
 
Matchade linnet med viktplattorna. Huvudet fick dock inte plats i bild... 

jossefinast Kommentarer (1)

Sämsta advent

Ja, rubriken förklarar nog mina känslor idag. Första advent har firats med desperation och psykisk meltdown på grund av plugget. Det är en sådan frustration att vara en tenta ifrån sin examen och känna att man inte hinner plugga, och att man inte vet hur man ska plugga när man väl hinner. Att en enda kurs med elkretsar ska få stoppa mig från min examen känns inte rättvist. Jag har klarat allt annat, nog borde jag klara det här... men hur? Det tycks just nu ofattbart. 

Gjorde ett försök i att lätta upp stämningen med glögg mitt i plugget, men det hjälpte måttligt... 

 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer