Veckans träning, v35

Det är just nu turbulens i mitt liv. Jag jobbar med att i så stor utsträckning som möjligt åtminstone hålla kvar de rutiner jag har i träningen. Veckan som gått har sett ut såhär
 
Måndag: Vila
Tisdag: Morgongym, Starting Strength B
Onsdag: Morgongym, Starting Strength A
Torsdag: Löpning, 2.5 km
Fredag: Morgongym, Starting Strength B
Lördag: Vila
Söndag: Fotbollsmatch
 
 
Jag saknar fortfarande att få in min löpning, men just nu är all träning som blir av ett plus. Vi kan väl också konstatera att jag med största sannolikhet inte springer midnattsloppet som ja är anmäld till om två veckor... Men man ska aldrig säga aldrig. 
 
Hursom helst fortsätter trots allt den där känslan av att jag är oerhört stark att infinna sig. Jag lastar på mer och mer i mina övningar, och än så länge tar det inte stopp. För en vecka sen persade jag med marklyft på 60 kg, och idag tog jag 65 kg. Med andra ord är det inte musklerna som stoppat mig utan med största sannolikhet blir min teknik bättre och det blir mer av en vana.
 
När man är inne i en sån här svacka som jag är nu är träningen viktig. Det är när jag tränar jag känner igen mig själv och det är då jag verkliogen hittar mig och vad jag vill. Utan träningen hade jag nog inte kunnat resa mig ur sängen. 

jossefinast Kommentarer (2)

Ibland...

... så vill man bara lägga sig ner och dö

jossefinast Kommentarer (2)

Naken smoothie

Försökte posta ett inlägg från mobilen tidigare idag, men det fungerade inte så bra. Hur som helst, jag stack en snabbis till nova innan min tenta för att hinna inom akademibokhandeln. Inte kul att sitta på tentan utan stift. Köpte även en ny kalender, för visst är det praktiskt med de elektroniska, men inget slår en vanlig hederlig papperskalender om du frågar mig.
 
Jag passade även på att fylla på magen med en smoothie från Naked Juice Bar. Det fick bli en Lemon Flu Fighter, och oj vad god den var. Citron, Mango, banan, vaniljyoghurt och apelsin, en ocslagbar kombination av frukt.

 
Och för att fira att jag kommer få skriva tentan en gång till ska jag ta en liten löprunda nu.
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Problematiska chins

Andra dagen i rad med morgongym. Det var ännu ett pass med starting strength som stod på schemat. Kroppen hänger med rätt bra än så länge på vikterna och precis som jag sa igår kännerjag mig stark. Det enda problemet är chins. Jag kan för allt i världen lära mig det. Jag vet, övning övning övning. Kanske är det som ska bli höstens utmaning?

jossefinast Kommentarer (0)

Sammanfattning vecka 34

Visst ja, jag tränade ju faktiskt lite i förra veckan. Nedan föjer en sammanfattning
 
Måndag: Morgongym, Starting Strength
Tisdag: Löpning, 6,3 km i lugnt tempo
Onsdag: Morgongym, Starting Strength
Torsdag: Vila
Fredag: Morgongym, Starting Strength med PB i marklyft
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
 
En löprunda för lite, men annars ändå en helt okej vecka får jag väl säga. 

jossefinast Kommentarer (0)

Tisdagsmorgon och en höstlängtan

Måndagsgym blev tisdagsgym och idag är jag riktigt nöjd med att jag sköt upp det en dag. Behövde nog den extra sömnen igår och var riktigt stark i morse. Det är en ganska konstig känsla i mig. För jag känner mig riktigt stark, samtidigt som jag känner mig plufsig, otränad och väldigt obekväm i min egen kropp.
 
På grund av den känslan var det sunk-kläder på gymmet idag. Jag brukar alltid känna mig skitsnygg när jag tränar, men de senaste gångerna har den känslan verkligen inte infunnit sig. Jag har känt mig obekväm då kroppen inte ser ut som den brukar och känslan blir bara fel. Dagens myskläder gav mig däremot rätt känsla. Stark och självsäker. Är peppad på att fortsätta med styrkan, måste bara få igång löpningen igen. Jag funderar på hur jag gör det på rätt sätt. Rätt sätt innebär glädje och pepp. 
 
Plufsiga byxor och löst sittande linne för att känna mig mer bekväm
 
Jag vet ju om att även om jag just nu känner mig väldigt obekväm finns det något fantastiskt där inne. På ett sätt känns det lite som att jag "börjar om" helt från noll. Men samtidigt är jag starkare än någonsin vilket innebär att det kommer gå snabbare att komma tillbkaa och musklerna finns där. De har bara tagt lite semester och dragit täcket över huvudet. Men nu ska de fram. Hösten brukar alltid vara min starkaste träningsperiod, och så ska det vara i år också. Finns det någt bättre än den där krispiga höstluften i lungorna och färgsprakande träd? Jag längtar till oktobers löprundor och novembers mörka morgongym. It will be amazing.
 

jossefinast Kommentarer (0)

En underbar helg i kärlekens tecken

Helgen som gått har varit underbar. Att se två vänner vara så lyckliga, finns det något mer underbart? Det var ett bröllop fyllt av skratt och fest och precis som det ska vara på bröllop även några tårar. Jag kan inte med ord beskriva hur fint det var. 
I ett hav av rosenblad

I och med att bröllopet nu är över är jag tillbaka i pluggbubblan. De kommande 3 dagarna kommer det vara fortsatt fokus på elkretsar och trefaskopplingar. På torsdag skriver jag förhoppningsvis min sista salstenta. Någonsin. Det känns sjukt. Men fram till dess fokus. Träningen trycker jag in när jag känner att jag hinner/vill/behöver för att få ut max av pluggtimmarna. Det var som vanligt planerat morgongym på måndagsmorgonen, men det saknades fortfarande några timmar sömn efter helgen, så jag ställde in planerna och somnade om. Kanske tar jag igen det imorgon. Kanske inte.
Den underbara brudbuketten
 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

PB i marklyft

Ja som rubriken skvallrar har jag varit på gymmet. Känner mig fortfarande inte helt i form, men trots det ganska stark. Så idag gjorde jag ett försök på 60 kg i marklyft. Och det gick riktigt bra. Jobbar jag lite mer på det kommer mitt mål på 75 kg kunna uppnås.

Jag försov mig en timme i morse, men det var trots det helt tomt. Det var nog till och med mindre folk än det brukar vara 06.30. Och det är ju så jag vill ha det. Folktomt.

Just nu har jag fullt upp med att packa för en bröllopshelg. Det ska bli alldeles fantastiskt och både kamera och löparskor följer med.

jossefinast Kommentarer (0)

Snacka om tur

Jag skulle träna fotboll idag. Men jag har på något sätt ingen motivation över huvud taget till det. Tror det är nu när det är så mycket med plugget att jag bara blir stressad av att göra annat under längre stunder. Snabbt och lätt la jag om planen och bestämde mig för att springa lite längre än jag gjort senaste tiden, utan att pressa några tider. Jag tror det är så jag måste komma igång med löpningen och hitta glädjen i det igen. Att bara springa på känsla och inte skynda för mycket. 
 
dag har det regnat till och från och varit ordentliga skurar. Jag trotsade detta och hoppades på att det skulle vara uppehåll tillräckligt länge. Om inte annat är det ju faktiskt skönt att springa i regn. Jag klarade mig utan regnet, det började samtidigt som jag svängde runt hörnet på huset och stoppade klockan. Vinden däremot fick jag en stor portion av. 
 
Resultatet blev 6.3 km på en tid betydligt bättre än jag planerat, men fortfarande ganska långsamt. Hur som helst var det skönt. Precis vad jag saknat. De där lugna rensande rundorna. 

jossefinast Kommentarer (2)

Godmorgon

Det är tisdag och jag är ledig från jobb. Detta innebär att jag ska fortsätta plugga elektronik, men jag värmer so vanligt upp med två koppar kaffe framför datorn och några blogginlägg. Det är dock lätt att fastna då jag för tillfället ligger över 700 inlägg efter i mitt flöde. Så om ni undrar varför jag varit tyst och inte kommenterat era bloggar vet ni varför. Jag jobbar på det ;) 
 
Nedan är ett litet hopklipp från gårdagen. 
 
1. Nyblonderad för att minimera utväxten till helgens bröllop / 2. Som vanligt lyckades jag krossa saker på jobb, den här gången rödvin på lagret / 3. Yoshi vaktar min nystickade strumpa, bara en kvar / 4. Allmänt gullepluttig bild på yoshi och rosen

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Förra veckan kom jag igång lite igen, och det känns riktigt skönt. Det enda jag egentligen ångrar är att jag inte fick till något träningspass under fredagen eller lördagen. Men jag fick helt enkelt inte ihop schemat. Hur som helst har veckan som gått sett ut såhär
 
Måndag: Gym, Starting Strength
Tisdag: Fotbollsträning
Onsdag: Gym, Starting Strength
Torsdag: Löpning, 4 km
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Veckan som kommer ska se ut ungefär lika dant, men ett måste är att jag får in 3 gympass för att jag ska hålla Starting Strength Scehmat. Första passet är redan avklarat då jag lyckades massa mig upp till gymmet i morse. EFter helgens bravader var det riktigt segt, men just nu är detviktigaste att trilla in i rutinerna igen, vilket inte är det lättaste när man ska jonglera både plugg och jobb vid sidan av träningen. 

jossefinast Kommentarer (0)

En bättre lördag

Ikväll är det middag med goda vänner som står på schemat. Kvällen till ära inviger jag ett av köpen från stockholm, en underbar orange klänning med halvöppen rygg.  Och dagens träning då? Inte mer än att lyfta vinlådor på jobbet och hjärngympa i form av elkretsar och digitalteknik. Men det är väl inte fy skam det heller?

 

jossefinast Kommentarer (4)

Och konditionen då?

Okej, jag fortsätter gårdagens utläggning om det här med träningsuppehåll. Det jag skrev igår stämmer för styrketräningen. Vad det gäller kondition känns det alltid som att man får börja om från början...
 
Sprang 4 km idag idag och jag trodde jag skulle dö. Visst, det var varmt. Och visst, jag sprang ganska snabbt. Men kom igen, 4 km? Irriterande. 
 
Jag är anmäld till midnattsloppet i malmö den 7e september. Dels är jag dubbelbokad och dels är jag otränad, så vi får väl se hur det blir med det... 

jossefinast Kommentarer (0)

Bara bra

Åh, vilken dag det har blivit! Och än är den inte över! Plugget har gått lysande och jag har hunnit med allt som planerat. Strax efter lunch fick jag även in mitt gympass och det kändes fin-fint i kroppen. Var väldigt färgglad idag, kan delvis ha varit det som fått mitt humör att bli strålande. Visst blir man gladare av färg? 
 
 
På gymmet sprang jag på Pierre, eller ja, det var nog han som sprang på mig snarare. Vi pratade lite om det här med träningssvackor. Hur kroppen reagerar på frivillig eller påtvingad träningsvila. Pierre påpekade att man träning är en färskvara och att man tappar snabbt. Och jag får väl instämma i det, han har ju rätt. Men jag vill lägga in ett men.
 
Mitt men: När jag har haft en paus på några veckor känner jag mig alltid tung i kroppen, smått deprimerad och jag får för mig att jag tappat alla mina muskler och gått upp 10-tals kilo i enbart fett. Hör och häpna: detta är inte sant! Efter att ha tränat i en vecka eller så efter uppehållet börjar jag känna mig stark igen och back on track. Visst, jag lyfter inte lika tungt och orkar inte springa lika långt eller lika snabbt som precis innan mitt uppehåll, men mentalt kommer jag tillbaka riktigt snabbt, och det är ju egentligen den viktigaste biten. 
 
Jag är så sjukt nöjd med att jag kommit så långt att mina uppehåll i träning och mindre aktiva perioder inte längre beror på att träningen bara inte blivit av, runnit ut i sanden eller att ajg tappat lusten. Nu för tiden är det för att jag blir skadad eller att mina möjligheter till träning försvinner. Och uppehållen varar inte heller alls lika länge som förr. Det är helt okej att vila några veckor ibland. 

jossefinast Kommentarer (2)

Glassig frukost

Dagen började inte riktigt som planerat, men det känns okej. 
 
Jag är ledig och ska plugga hela dagen (ja, idag också) och tänkte att jag skulle gå upp tidigt och hinna riva av ett gympass innan ddet var dags att dyka ner i böckerna. Men när klockan ringde gick det inte. Så planerna har formulerats om. 
 
Jag sparar gymmet till senare idag och sitter nu och äter frukost och tittar på nyhetsmorgon. Turkiskyoghurt, utrört med en skvätt grädde toppat med frusen mango, frusna blåbär, mandlar och solrosfrön. smakar nästan som glass efter att man rört ihop det och allt fryser till lite. 
 
 

Så för att nu motivera mig till att plugga ordentligt idag har jag satt upp ett mål med hur mycket jag ska hinna innan gy met. Så nu är det bara att köra på. Ska bara äta upp först. 

jossefinast Kommentarer (0)

Tråkigt

Ja det är så det mesta känns idag. Tråkigt tårkigt tråkigt! Har pluggat i princip hela dagen. Kvällen bjöd på fotbollsträning, första efter sommaruppehållet. Men det kändes inte alls bra. Verkligen inte bra. JAg var seg, oinspirerad och uttråkad. Då är det svårt att få till en bra träning... Nä. Jag ska nog gå och lägga mig och hoppas på att imorgon blir en bättre dag. 
 
En bra sak är i alla fall att jag lyckats blocka min andra egenstickade tröja. Blocka innebär att man formar den så att kanterna inte rullar ihop sig.  

jossefinast Kommentarer (0)

I'm back!

Som jag nämnde för någon dag sedan har jag nu en plan. En plan för att komma igång och komma tillbaka. Denna plan gick ut på att under helgen som precis gått skulle det börja tränas. Jag fick till en löprunda på 3 km som mjukstart i lördags och begav mig till gymmet igår. Men när jag kom dit var det sätngt. Har jag sagt att jag hatar sommaröppet på gymmet?
 
Det var ju inte så mycket att göra åt saken, utan jag fick snällt cykla hem och nöja med att gymma idag. Så strax efter öppning 06.30 stod jag där igen. Efter alldeles för lång vila körde jag igång igen. Jag har bestämt mig för att testa Starting Strength igen (klicka här för att läsa om sist jag startade det). Självklart kom jag ju dock ihåg passen fel, så blandade pass A och B... Får väl se det som en mjukstart det också. 
 
Det var lite segt att komma igång, men ack så skönt. Nu känner jag mig lite halvmatt i kroppen men inte slutkörd. Antar att jag måste väcka musklerna efter en kortare dvala innan jag kan ge max. 
 
 
I min plan ingår att planera varje vecka för sig. Inte planera så att det är skrivet i sten, men lite ungefärligt i alla fall. Det jag kommer sikta på är att varje vecka få till följande:
 
3 pass styrka ( Starting Strentgh)
2 pass löpning, varav 1 pass kortare runda och 1 lite längre
1 pass alternativt, antagligen spinning eller fotboll
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Nobelpriset nästa?

Vet ni vad? Nu är vi inne i en sån där rolig period igen. Förhoppningsvis den absolut sista. Någonsin. Det känns helt sjukt. Jag pratar så klart om tentaplugg. 
 
Under augusti månad ska jag göra klart det sista på exjobbet, skriva en hemtenta och göra en omtenta. Med andra ord är det plugg varje dag. Omtentan jag ska göra har jag skrivit två gånger tidigare, så jag tänkte att jag skulle hämta ut mina gamla tentor för att se vad jag hade missat tidigare. Gissa min förvåning när han som rättat har efter en uppgift med uppenbart många fel skrivit följande
 
 
Nä, den här gången ska det gå bättre i alla fall. Så nu vet ni varför jag kanske är lite frånvarande här, men det blir snart bättring. Imorgonbitti blir det gymmet igen. Verkligen på tiden!

jossefinast Kommentarer (0)

En plan

Jag har nu landat i vardagen med en duns och är alltså hemma i Lund igen. Om 10 minuter ska jag bege mig till jobbet. Morgonen har spenderats här, framför datorn ed två koppar kaffe och planerane. funderande. Hur ska jag göra för att känna att jag är tillbaka och för att komma ini rutinerna igen. Hur ska jag göra för att känna mig så stark som jag innerst inne vet att jag är? Jag har satt ihop en pla. Berättar mer senare. 
 
Igår fick jag till 2 km löpning, barfota i ett svep utan att stanna. Utöver det har det stickats en hel del. 

jossefinast Kommentarer (3)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer