80 to go

Jag nämnde i förra inlägget att jag har en ny utmaning i sikte. Förra året när hösten kom så bestämde jag mig för att utöva 100 pass innan nyår. Jag minns inte exakt när jagstartade denna utmaning, men jag tror det var något tidigare än nu. Jag blev då sjuk och slappade till i perioder, vilket innebar att jag hade typ 20 träningspass kvar att göra sista veckan. 
 
Så den här hösten tänker jag inte ta mig vatten över huvudet. Jag gillar principen med att räkna antalet pass och ha ett mål. Man har inga tvång på vad man ska träna så länge man tränar, vilket innebär att man kan ta det från vecka till vecka, eller till och med dag till dag och utöva det man känner för. Detta är ett toppensätt för att återigen få in träningen i vardagen oh rutinen. Det skapar inte heller prestationsångest då målet är träningen i sig och inte resultatet av träningen. 
 
Jag har bestämt mig för att börja imorgon, passande nog den 1 oktober. Jag har kommit fram till att det då är 92 dagar kvar av detta året. Mitt mål är att genomföra (minst) 80 träningspass under dessa dagar. Det kan vara allt från smidig yoga till hård styrka, svettig löpning till jobbig simning. Allt räknas, stort som smått. 80 pass, nu kör vi. Hur många pass ska du köra?
 
Såg till att komma igång lite inför de kommande 3 månaderna med 3 km löpning.

jossefinast Kommentarer (0)

Höststädat

Idg har jag och Pågen välkomnat hösten. Vi gick en mysig promenad i höstsolen med hunden i förmiddags och under eftermiddagen har vi höststädat trädgården. Har plockat in utemöblerna i förrådet (som vi först fick rensa för att få plats med allt), jag har fixat och donat med växter och krukor, och så har viklippt gräset och ställt in alla trädgårdsredskap. Inklusive grillen. Nu är vi alltså redo för höst och vinter. 
 
 
Håll utkik här ikväll för att vara med på höstens utmaning! 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Lördag med söndagskänsla

Idag har det varit myslördag.Jag och Pågen har städat och sovit mest hela dagen. Kvällen avslutades med en mysig middag, som vi för en gångs skull inte åt framför TVn. Vi ska fortsätta med det är tanken, att äta vid matbordet och inte vid TVn. 
 
Vi sitter nu och tittar på film (svensson svensson) och äter lördagsgodis. Sen blir det nog till att krypa ner i sängen med nya lakan och ladda inför morgondagen som bjuder på mer städning och kanske en löprunda.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Kata beach

Som jag skrev på facebook igårkväll: "Nu har jag bestämt oss".
 
Jag och pågen har länge pratat om att vi ska resa någonstans om inte allt för lång tid. Men det har hela tiden blivit att vi skjutit upp det på grund av pengabrist eller tidsbrist. Men sen nu helt plötsligt öppnade sig ett fönster och vi har tid. Så med största sannolikhet åker vi till thailand och phuket (Kata beach) den första januari. Jag längtar redan så jag håller på att spricka! 

Vi har fortfarande inte bokat resan, mest för att jag ska lära mig att inte allt måste ske nu nu nu, och för att hinna tänka efter och lösa lite praktiska saker (så som hundvakt). Men med största sannolikhet bokar vi i nästa vecka. Vi kommer bo på hotellet på bilderna under och som sagt, jag längtar så!
 
Så nu vill jag ha era bästa tips! Vad bör man se och göra?!
 
Bilder hämtade från hotellets hemsida www.kataseabreeze.com
 
Som ni ser har hotellet gym, vilket jag definitivt ska utnyttja. Och nu är det ju lätt att sätta vilket datum som är nästa mål att vara i bättre form än någonsin, 1 januari!

jossefinast Kommentarer (1)

Coming Clean

Det finns en sak som jag inte ofta pratar om. Något som har tyngt mig länge. Flera år tror jag till och med att det handlar om. Jag har ett kreditkort, vilket jag har belastat alldeles för tungt. Utan att gå in på några siffror kan jag ju säga att det handlar inte om några astronomiska summor, men det är såpass mycket att jag inte kan betala av det på mitt CSN. 
 
Räkningen trillar in varje månad och jag betalar av så mycket jag kan på det, och sedan har jag inga pengar kvar och tvingas använda kreditkortet igen. Det är verkligen inget optimalt levnadssätt.Speciellt inte om man som jag inte lyckas betala hela räkningen utan lter det ligga och ticka ränta. I förra månaden maxade jag gränsen och det kändes som en riktig bottennivå. 
 
Den här skulden som jag vet ligger och växer har legat som en skugga över mig och bitvis har jag mått riktigt dåligt av det. Kreditkortet är meningen att vara en back-up och inte något nödvändigt för min överlevnad. Jag har försökt leva snålt länge nu för att kunna betala av det, men det funkar bara inte. senaste månaderna har ca 20% av min inkomst (dvs 50% av det jag har utöver fasta boendekostnader) gått till att betala denna räkning, men ändå syns det inte när den kommer nästa månad.
 
Borttrollad skuld.
 
Så gissa hur skönt det nu känns. När jag upptäckte att månadens lön från jobbet var större än jag trodde och jag för första gången på så länge jag kan minnas kunde betala av hela räkningen och lite till. Ikväll blir det till att fira och för en stund leva i en värld helt utan bekymmer. 
 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Reviderade planer

Denna vecka började inte riktigt som jag planerat. En öm hals och ett tungt huvud sätter käppar i hjulet för mina träningsplaner. så det blir till att revidera min plan en aning.

Jag hoppade över fotbollsträningen igår och gör samma sak ikväll. Även imorgon vilar jag från träning och hoppas på att kunna köra ett lugnt gympass på torsdag. Dock håller jag uppr från pulshöjande träning esten av veckan. Eventuellt att det blir en kortare löprunda på söndag.

Fram till dess är det vitaminer och te i alla dess former.

Bilden nedan skulle föreställa min lunchsallad, men hann äta upp den innan jag kom på att fota.

jossefinast Kommentarer (0)

Leverans från Nelly

Idag fick jag paket från Nelly. Det piggade upp sjuklingen lite och efter några timmar i horisontalläge i soffan var det dags att fot innehållet. Vet inte om jag ska behålla båda klänningarna... vad tycker ni? (Bortse från mitt osminkade febriga ansikte)
 
 
 
EDIT: Den undre (rosa) klänningen är nu återskickad. Mötte inte va jag förväntade mig varken i färg, kvalitet eller passform. Bättre att spara de pengarna till något som känns 100%. Men den röda behåller jag definitivt.

jossefinast Kommentarer (3)

Kli i halsen

Har jobbat halvdag idag och sitter nu och väntar på att dagens föreläsning ska komma igång. Dock har jag en sprängande huvudvärk och en obehagskänsla i halsen. Dessutom fryser jag som en hund och kroppen känns seg. Rädd att febern redan kommit och att influensan är på väg att tränga sig på.

Vi får se om jag överlever föreläsningen , men en sak som är säker är att jag inte kommer gå på fotbollsträningen ikväll.

jossefinast Kommentarer (0)

Veckan som gått

Söndagkväll och dags att summera veckan kanske? Det har inte riktigt gått som planerat... Se nedan helt enkelt (kursivt är förklaring, överstruket är det som planerades men inte blev som jag tänkt mig och fetstil är det som gått enligt plan).
 
 
  • Morgonpromenader innan frukost varje dag Jag skrev om tidigare hur jag kände för morgonpromenaderna och bestämde mig helt enkelt för att bojkotta dessa
  • 3 fotbollspass (2 träningar och 1 match) matchen blev inställd, så det blev träning istället. 
  • 2 1 gympass Blev enbart ett pass då tiden inte helt räckte till nu i helgen.
  • 1 löppass
  • Ingen alkohol (utöver min whiskey...)(dåligt jag vet... men så gott och inte så mycket...) Det blev betydligt mer alkohol än planerat. Mer behöver jag väl inte säga? 
  • Inget bröd (som jag pratat om innan, min triger. Kommer gå in mer på detta senare) Även detta har redan avhandlats, har blivit bröd i massor...
  • 3 mål mat och 1 mellanmål om dagen.  Har fungerat bättre vissa dagar än andra, men i helgen till exempel har det varit seriös överätning.

Så imorgon är det måndag, ny vecka och nya tag är det som gäller. veckan jag har framför mig är fylld med en hel del jobb och mellan jobb och plugg ska jag försöka klämma in träning och ännu mer plugg. Vi får väl se hur det går helt enkelt. Veckans plan kommer upp imorgon. Så länge får ni nöja er med ett ihopplock av bilder från augusti i år.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Lat helg

Det har varit en helg som gått i lathetens tecken. Eller nej, inte riktigt om mn tänker efter. Fysiskt sett kanske men det har varit fullt upp hela tiden då vi haft medarbetardagar med systembolaget. Så det har varit mat och konferensfika och frukostbuffé. Ja, hela baletten helt enkelt.
 
Det har även varit mycket diskussioner och mycket fok man inte träffat innan. Fokus har legat på kundmötet och för varje minut jag spenderar med systembolaget blir jag mer kär i min arbetsplats. Det är underbart att jobba i handeln, men utan fokus på försäljning och utan vinstintresse. Att alla medarbetare sedan får en ros när det är dags att avsluta dagen är bara ännu en fin gest om hur stor betydelse alla harför att föra företaget framåt. 
 
Trött hund och min fina ros
 
Så nu ska jag ta familjen (påg och hund) och gå en liten promenad och sedan blir det att fortsätta jäsa resten av kvällen. 

jossefinast Kommentarer (0)

Det gick ju bra...

Det här med brödet alltså... Jag känner mig så fruktansvärt dålig. Men det är ju så gott!

jossefinast Kommentarer (0)

Det förbjudna brödet

Nu tänkte jag, innan jag går och lägger mig, ta och förklara det här med varför jag har som målsättning att inte äta bröd. JAg har tidigare nämnt att bröd är för migen trigger. Vi kan ta den senaste veckan som exempel. 
 
måndag och tisdag har funkat hur bra som helst och jag har följt både tränings- och matplaner. Onsdagen började helt ok, men sen... Under kvällen igår skulle jag direkt efter skolan till ett möte på jobbet och där bjöds det på frallor. Jag hade inte hunnit äta tillräckligt mycket innan och det blev min utväg. En fralla slank ner, underbart gott. Och sedan var jag mätt. Men självklart tar man en till, just för att det är så gott! 
 
Vad händeer sedan idag? Till lunch blir det äggmacka och köttbullsmacka med rödbetssallad. Det är verkligen inte hela världen egentligen. Men bröd överäter jag alltid om jag får chansen. Så mätt och belåten efter lunchen ar jag en macka till, helt i onödan. 
 
Någon som känner igen sig i detta brödfrosseri? Inte nog med det så blir man ju hungrig efter en timme igen, magen blir svullen och huvudvärken sätter in. Så nu ska jag bryta brödfrossan igen, startar nu! 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (3)

Plugghäst

Idag rä en betydligt bättre dag. Jag vaknade med träningsvärk i benen efter gårdagens löppass och jag sitter nu och trycker i mig min frukost. Bredvis mig står en stor kopp kaffe och väntar på uppmärksamhet, och nr den är nere ska jag återigen ta tag i plugget.
 
Jag har inte föreläsning förrän klockan 13 så jag hoppas jag hinner räkn någonting innan dess. Igår gick det inte över huvudtaget, men nya tag med ett rensat huvud hoppas jag ska hjälpa till.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

#Shootmagazine

Nu kryper jag ner i sängen för att mysa med nya tidningen. Jag har förresten valt att läsa en universitetskurs i foto näta termin (om jag kommer in)! Yey!!
 

jossefinast Kommentarer (3)

Frustration

Jag tog åt mig av kritiken jag fick igår angående mina promenader. Då jag vaknade med ett ännu sämre morgonhumör än igår så skippade jag morgonpromenaden. Jag bestämde mig dessutom redan igår för att jag idag inte skulle springa, då jag mentalt inte riktigt är där ag borde just nu. Fotbollsträningen igår t.ex. fick jag avbryta för att det bara inte funkade. Ibland är det så. Så då tänkte jag planera in en vilodag idag med enbart plugg. 
 
Men i takt med att plugget gick åt skogen blev frustrationen bara större och större. och för att itne sätta mig i ett hörn och gråta eller sparka sönder en vägg bytte jag trots allt om till löparkläder. Jag tänkte att en runda ut bland åkrarna skulle rensa tankarna lite. et började väldigt bra faktiskt. Skönt tempo trots stumma ben. Men sedan sprang jag runt ett krön och märkte vinden. Jag svor och skrek resten av rundan (4.5 km ungefär...) och var på så jäkla dåligt humör. Men när jag kom hem, hör och häpna, var detdåliga humöret betydligt mindre. Lyckades väl trots allt få ut en del av frustrationen på vinden och fick skrika av mig. 
 
Men det är fortfarande en "såndär" dag idag.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Dessa morgonpromenader

Nu tror ni väl att jag tänker hylla morgonpromenader precis som alla andra. "Man får komma ut och röra på sig direkt på morgonen och fylls medhärlig energi". Men NEJ! I och med att jag har hund så blir det ju en kort promenad på morgonen, men det är verekligen inte min grej att pressa mig ut på en snabb och lite längre promenad på morgonen. Och det är inte hundens grej heller. 
 
I morse plågade jag mmig upp ur sängen och drog på mig träningskläderna och gick ut precis som planerat. Med hög musik i öronen lyckades jag få upp tempot lite, men det var verkligen inte roligt. Halvvägs började det regna och hunden ville inte mer. Jag fick släpa hunden efter mig för att fortsätta hålla ett hyffsat tempo. Sista biten sprang jag för att jag var så frustrerad av att bara gå, och oj vad myckete mer jag gillar att springa. 
 
Men jag ska fortsätta denna veckan ut med mina morgonpromenader bra för att pressa mig själv utanför min comfortzone... bara 5 promenader kvar....
 
Slöfock

jossefinast Kommentarer (3)

Veckans upplägg

Då var måndagen avklarad och jag ska snart bege mig i säng så att jag orkar vara effektiv imorgon. Men tänkte att jag skulle passa på att berätta veckans upplägg i min satsning. 
 
Vecka 1

Morgonpromenader innan frukost varje dag
3 fotbollspass (2 träningar och 1 match)
2 gympass
1 löppass
 
Ingen alkohol (utöver min whiskey...)(dåligt jag vet... men så gott och inte så mycket...)
Inget bröd (som jag pratat om innan, min triger. Kommer gå in mer på detta senare)
3 mål mat och 1 mellanmål om dagen. 
 
Idag har jag klarat av min promenad och en fotbollsträning, och imorgon räknar jag med promenad, gym och fotboll.
 
Till vänster dagens lunch, 2 ägg, en burk tonfisk och lite majonäs, till höger en bild från helgens fest.

jossefinast Kommentarer (0)

Välkomnar hösten med öppna armar

Under hela sommaren har jag haft siktet inställt på min resa till turkiet, och det har varit mitt målsnöre. Jag har också vetat att jag direkt efter det skulle ägna en vecka åt spexet. Men nu är detta över, både resa och spex, och därmed är även sommaren över för mig. Med andra ord är det dags att sparka igång hösten 2012 med buller och bång! 
 
Jag är jättenöjd med de resultat jag fått under sommaren och vill fortsätta på samma bana. Det har nu gått två veckor så jag inte tränat i stor utsträckning alls och i princip inte lagt en enda tanke påvad jag ätit. Det behövs iblnad och jag ser det som att jag nu lagrat upp en hel massa energi i kroppen för att kunna ta nya tag och satsa ännu lite hårdare i höst. 
 
Fokus ligger på att inte sluta. Det kanske låter konstigt, men jag har kommit igång så bra med mina rutiner vad det gäller träning och bra val, och det vill jag fortsätta med. Jag har inte specifika mål med att jag ska väga en speciell vikt eller att jag ska ha speciella mått när jag är klar. Jag vet inte ens när jag är klar, men det första datumet jag siktar på är den 27 oktober. Då skriver jag tenta och på något sätt känns det vettigt att avsluta en fokuspeiod där. 
 
Detta innebär 6 veckor hård träning. Jag kommer planera mitt upplägg inför varje vecka och sätta upp riktlinjer för hur jag ska träna och om det är andra saker som skall uteslutas/läggas till. Jag tänker mig att genom att bara planera 1 vecka i förväg blir det lättare att klara hela perioden igenom då man kan anpassa planen efterhand till omständigheter runt omkring ifall det skulle behövas. 
 
Så imorse tog jag lite bilder på vart jag är nu. Dessa kommer jagplocka fram igen den 27 oktober och så får vi se hur långt jag kommit då. Nu kör vi.
 
Bilder 17/9 på väg mot mitt livs form

jossefinast Kommentarer (1)

Myskväll

Nu är en fartfylld spexvecka slut och allvaret börjar igen. Sedan jag kom hem i eftermiddags har jag duschat och sovit en två timmar. Nu sitter jag ifördmin onepiece och dricker te framför TVn i väntan på att min älskade påg ska komma hem. 
 
 
Jag sitter även oh funderar lite över en satsning jag ska göra den kommande tiden. Börjar skissa på ett lagom upplägg och mer om detta kommer imorgon förmiddag. Men jag kan säga så mycket som att jag är grymt tagad inför hösten nu. 

jossefinast Kommentarer (0)

Tittar in

Jag vill till att börja med passa på att tacka för alla fina kommentarer till mitt förra inlägg. Detär alltid kul när man får respons på det man skriver. På något sätt är det ju trotts allt därför man har en blogg.
 
Tänkte även kika in och meddela att jag håller på med spex denna veckan ut och att träningen inte blir jättemycket av och maten styr jag inte över själv. Men Jag har kul i alla fall, och det är väl det viktigaste? 
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Att använda sig själv som motivation

Jag följer många bloggar, och stor andel av dem är träings/hälsobloggar. Varje dag postas massa bilder på vältränade smala tjejer som "fitspo". Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Visst, många bilder är väldigt motiverande och framförallt väldigt snygga. Ofta står det ett klämmigt citat under som är till för att motivera ännu mer, Till exempel "Strong is the new skinny" eller "Your mind will quit a 100 times before your body does". 
 
Jag förstår tanken med dessa. De finns till för att när man har det kämpigt få hjälp med att ta sig i kragen och hitta en anledning till att lägga ifrån sig godispåsen och pallra sig bort till gymmet. Men det so skrämmer mig är att detta är ett fenomen som kommer från ätstörningskretsarna och ana. Man har tagit deras "thinspo", lagt på muskler på tjejerna, modifierat citaten och sedan döpt om de till fitspo. I vissa fall har man inte ens ändrat citaten. (Once on your lips allways on your hips?!)
 
Man måste ha realistiska mål. Man kan inte ändra sin livsstil över en natt, och ska inte försöka göra det, för det leder inte till någon varaktig förändring. Du kan inte gå från att inte träna alls till att träna 7 pass i veckan Man måste börja med att få in rutinen att faktiskt träna först. Det ärvarken bra för psyket eller kroppen och kommer garanterat inte hålla i sig så länge. Och genom att sätta upp dessa fitnessgudinnor som målbild för hur man vll se ut... Det är bara dumt, för det är väldigt få som faktiskt når dit. 
 
Varför ska vi över huvudtaget hålla på och jämföra våra kroppar med andras? Alla kroppar är "one of a kind" och man ska vara stolt över den man har.Även om den inte ser ut precis som man vill, är pecis så stark man önskar eller är så snabb som den en gång varit. Du har det i dina egna händer och det är bara dig själv du ska jämföra dig med! Hur sk du annars kunna se förbättringar och framsteg? Kroppen är en underbar sak som klarar av å oerhört mycket och du kan se till att den klarar ännu mer. Men inte av att sitta och titta på fitspo eller thinspo. 
 
Efter min semestervecka i turkiet hamnade massa bikinibilder på facebook och jag blev chockad över hur (förlåt osvenskt uttalande kommer) oerhört jäkla snygg jag var. Så nu har jag mig själv som fitspo. Har mig själv som omslag på min kalender och som bakgrundsbild på telefonen. Bara för att påminna mig själv om hur bra jag är och hur snygg jag kan vara utan att leva extremt. 
 
Varsågoda, här bjuder jag på min fitspo
 

jossefinast Kommentarer (7)

Oväntat besök...

... på gymmet alltså. 
 
Under förmiddagen var planen att jag skulle städa och röja lite i lägenheten och packa upp min väska. Men när jag skulle börja blev jag så rastlös att jag inte kunde låta bli att sticka till gymmet istället. Jag bestämde mig för att köra samma pass som strax innan jag åkte för att se vad en dryg veckas vila gjort med min kropp. Och vet ni vad? Det gick hur bra som helst. Tog samma vikterpå allt och nästan lika många repetitioner. Och jag kände mig fruktansvärt pigg och stark. Så fruktansvärt skönt!
 
 
Så tjejer var inte rädda för att vila!!

jossefinast Kommentarer (0)

Tillbaka

Och nu är jag hemma igen! Det har inte bivit så mycket av träning, men oj vad välbehövd denna vecka varit. Jag kommer lägga upp fler bilder och komma igång med bloggen som vanligt i veckan är tanken, men nu ska jag mysa med pågen resten av kvällen. (och försöka komma ikapp med lite bloggläsning)
 
Solbränd och fylls av ny energi!

jossefinast Kommentarer (1)

Bloggen tar semester

JAg vet, det har varit tyst här i en vecka, och jag kan meddela att det med stor sannolikhet kommer vara tyst här en vecka till, fr nu åker jag till Turkiet fr att ladda med sol inför hösten. Jag är tillbaka om en vecka med nya starka tag. Hoppas vi ses här då!
 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer