Eftermiddagspass

När jag kom hem från skolan strax efter ett idag var tanken att jag skulle iväg och träna. Men det var väldigt delade känslor inför detta. Samtidigt som jag ville iväg var det väldigt skönt att bara sitta i soffan. Tillslut lyckades jag resa på mig och dra på mig träningstightsen och då släppte det. Energin återvände och ja cyklade relativt pigg till gymmet och rev av ett pass. Ganska likt ett av passen i förra veckan, men det gav ju så skön träningsvärk, att det var det värt. 
 
 
Jag tänkte att eftersom jag nubörjat publicera skärmdumpar från telefonen där jag börjat anteckna under träningspassen kunde jag förklara lite hur ja tänker. Jag har testat mig fram till att 3 set av varje övning är ganska optimalt för mig. Ja minskar antalet repetitioner per set. Om man tittar på dagens pass körde jag 10+8+6 repetitioner (på allt utom supinerade chins och axellyft med viktplatta) och siffrorna som står efter övningen är vilka vikter jag använt. 
 
På "enarmsrodd på bänk" körde jag t.ex. Med 10 kg de två första seten, 10 och 8 repetitioner. Inför sista setet på 6 repetitioner bytta ja till12.5 kg för att krama ut det sista.  På sista övningen däremot körde jag med 5 kgde två första omgångarna, och bytte till 10 inför sista men klarade då enbart 5 repetitioner. Och på mina supinerade chins körde jag med 30 kg hjälp och färre repetitioner.

jossefinast Kommentarer (0)

Onsdagsfrukost

Onsdagmorgon. Har tagit en kort morgonpromenad med Påg och hund i solen och sitter nu och äter frukost. Jag har just nu snöat in mig på urkisk yoghurt utblandad med lite grädde. I det hallon, mandlar, solrosfrön, kokos ovh dinkelflingor. Rekomenderas
 
 
Dock är det problem med kaffet. Kaffekokaren värmer inte vattnet ordentligt så det är pissjummet och smakar inte gott. Typiskt....

jossefinast Kommentarer (0)

Jag är fast

Jag har ett tag nu funderat över det där med iPad. När man har föreläsare som är smått förälskade i powerpoint hade det ju varit underbart. Så ja... Idag var jag på siba. Och därför har jag varit upptagen med min nya leksak ikväll. Men nu säger jag och paddan godnatt till världen.

jossefinast Kommentarer (2)

Mellanmål

Nu itter jag på föreläsning i skolan. På måndagar och tisdagar har jag fyra timmars föreläsning mellan 13 och 17 och jag märkte under gårdagen hur min mage kurrade som aldrig förr. Därför har jag förberett med en lite lyxig fika i form av tunnbröd med kalkon och gurka. Till det min termosmugg med kaffe.
 
 
Nu borde jag ju klara eftermiddagn tycker jag.

jossefinast Kommentarer (3)

löpning på tom mage

Just nu sitter jag och äter min frukostgröt. Det blev en 5 km löprunda innan frukost idag. Det här med att träna på tom mage är jag ganska kluven inför. Att innan frukost träna är egentligen inget jag vill säga ger kvalitet på träningen. Man märker definitivt att kroppen är tom på energi och jag får ont överallt där jag annars inte får ont vid löpning. Idag fick jag ont i axlar och biceps av min löpning. Jag tror åtminstone att det är på grund av att kroppen inte har ordentligt med energi, men det är bara mina reflektioner. 
 
Men det ger samtidigt en kick. Man chockstartar kroppen och frukosten blir ännu odare. Jag tror att jag vinner mycket mentalt på att göra det någon gång ibland. Man kommer dessutom igång med dagen mycket snabbare. Hade jag inte varit te ochsprungit hade ja antagligen precis ätit upp min frukost och skulle nu påbörja projektet att göra mig klar, sen vänta lite till för att låta maten sjunka undan och vips skulle klockan hunnit bli väldigt mycket mer.
 
Nu kan jag istället njuta av min frukost, dricka en kopp kaffe och tadet lite lugnt innan jag börjar plugga.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Måndag

Tentorna är som sagt över nu och jag hoppas på att kunna komma med lite fler inspirerande inlägg de kommande veckorna. Jag har idag suttit och knepat och knåpat på ett inlägg som jag för någon vecka sedan fick önskat i kommentarerna, men det är inte klart och jag vill inte stressa ihop det så ni får snällt vänta lite på det.
 
Idag har jag påbörjat sista läsperiden på LTH. Det känns ganska så sjukt. Sjukt och konstigt, men skönt. Kvällen har bjudit på fotbollsträning och nu tänker jag krypa ner i sängen läsa lite bloggar och fortsätta pilla med det där andra inlägget. 
 
Hoppas ni haft en bra måndag och att ni är peppade för en toppenvecka.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Det är redan måndag och jag börjar med att göra det jag brukar göra på söndagkvällen men missade igår då jag somnade gott på soffan. Vi sammanfattar träningen som blev av förra veckan.
 
Måndag: Vila
Tisdag: löpnging 3 km
Onsdag: Gym ben och mage
Torsdag: Löpning 4.5 km
Fredag: Gym axlar och rygg
Lördag: Gym ben
Söndag: Vila
 
Totalt 5 träningspass och en sjuk träningsvärk som fortfarande sitter i både i axlar och rumpa. Jag har kommit in lite mer på fria vikter den här veckan och det känns riktigt bra, Detta tänker jag fortsätta med under de 58 pass jag har kvar till nyår. 

jossefinast Kommentarer (0)

Söndagsvila

Klockan är halv nio. Jag kan se den blå himlen utanför och solen strålar. Jag har en härligt sprängande träningsvärk i rumpa och axlar.Det mina vänner är receptet på en välförtjänt vilodag.
 
Igår skrev jag äntligen min tenta. 2½ timmes intensivt räknande avslutades med 45 minuters squatande på gymmet i lokalen bredvid. Vid kvart över elva hade jag alltså både tentat och gymmat. Det handlar om att vara tidseffektiv. 
 
 
Nu gör vi det mesta av denna dagen. Ska mysa lite med pågen och sen tänkte jag nog gå en promenad i höstsolen. 

jossefinast Kommentarer (3)

Belönings-träning

Jag är helt euforisk. Förmiddagens plugg gick riktigt bra och det kändes verkligen som att poletten föll ner på en hel del områden. Detta har i eftermiddag firats med träning. Jag smet iväg till gymmet igen. Idag blev det axlar och rygg. Jag har senaste tiden varit sugen på att släppa de tråkiga maskinerna och leka runt med fria vikter. Så idag gjorde jag precis det. 
 
Värmde upp med 5 minuter på crosstrainerna för att sedan köra loss på chins-maskinen. Jag är itne tillräckligt stark för att köra utan hjälp men jag jobbar på det. Efter att ha gjort chins med 2 olika fattning och dips (3 set av varje) gick jag vidare till hantlar och viktplattor. Detta resulterade i att jag knappt kunde dra på mig ryggsäcken när jag skulle hem, för att jag inte kunde lyfta armarna tillräckligt högt av utmattning. Underbart! 
 
Bokför träningen i telefonens anteckningar. Som bakgrund på telefnen har jag mig själv som motivation.
 

jossefinast Kommentarer (3)

Godmorgon Fredag

Med dessa orden slevar jag i mig det sista av gröten och beger mig till skolan för en förmiddag med seriöst  plugg.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Höstlund

I början av veckan var jag nere på stan och lämnade in min cykel för att få den pimpad. Idag skulle den vara klar så jag bestämde mig för att springa ner och hämta den. Det blev 4.3 km löpning idag och när jag väl hämtat cykeln cyklade jag lugnt hem och tittade på den vackra stad jag bor i.
 
Löpningen i sig gick relativt bra. höll ett tempo på 5.30 ungefär, trots motvind som bitvis gjorde det till en riktig pina.  Det svedordentligt i benen, så imorgon blir det nog vilodag för benen åtmistonde. 
 
 
1. Skolan jag går på
2. Black beauty - silver edition, det vill säga min cykel, som jag hämtade idag.
3. Sjön-sjön på LTH, stadens enda vattendrag?! I den ön-ön med telefonkiosken-telefonkiosken.
4. Allhelgonakyrkan
5. Cykelväg vid skolan
6. UB - UniversitetsBiblioteket

jossefinast Kommentarer (2)

Matlådetips

Ännu en dag är här och även den går i pluggets tecken. Nu är det bara två pluggfyllda dagar kvar och Jag ska banne mig sätta denna tenta. Jag har bestät mig. 
 
I brist på annan inspiration att dela med mig av tänkte jag tipsa er om hur man kan minska ansträgningsnivån för att laga bra mat. Det stavas kyckling. Vi äter väldigt ofta ugnsbakad kyckling. Man tar filéerna och lägger i en ugnsform. På med olja och valfria kryddor, t.ex salt paprikapulver och chili, eller så kan man göra de med currysmak. Man tager vad man haver helt enkelt. 
 
När vi gör detta så gör vi alltid mer än vi äter. Ofta blir det att vi gör ett helt kilo kyckling. Till detta kan man äta rotfrukter eller matvete t.ex. Detta gör vi också lite extra så att man får två färdiga matlådor efter att man ätit. Visst, detta är inget revolutionerande, men det fina ligger i att man sedan har några extra halva matlådor. Då kan man göra som vi gjorde igår. Vi kokade lite matvete, värmde upp broccoli och ärtor och slängde fram en avokado och lite coctailtomater. Tillslut värmde vi kyckling i mikron och slängde på en klick smaksatt creme fraich. Snabbt, enkelt, gott och nyttigt.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Premiärövningar

Det blev en sväng till gymmet ikväll med Pågen. Vi körde lite ben och mage. Jag satte ihop lite olika övningar jag hittade på styrkeprogrammet.se och det blev kanske inte helt perfekt, men helt okej. Det blev mycket nytt som jag inte testat innan.
 
Jag körde min absolut första övning någonsin med kettlebells, det blir mer av den varan nästa besök på gymmet. Jag körde även benböj med skivstång för första gången på länge.  
 
Vi testade även bollinrullningar för första gången och jag tror att jag har hittat en ny favoritövning för magen! Den var helt magiskt bra! Pågen blev så trött att hela han var skakis, det syns på sista bilden som han skulle ta när vi gick därifrån. Lite skakigt.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Kämpig pluggdag

Idag är plugget riktigt kämpigt. Har börjat inse varför det är svårt detta. Jag räknar och räknar och tycker jag fattat det, men ändå blir det inte rätt. Men det är bara att fortsätta kämpa. 
 
Just nu sitter jag och pausar med en kopp kaffe och chokladbollar jag gjorde igår. I de har jag smör, havregryn, kakao, vaniljproteinpulver, stevia, solroskärnor, kokosflingor, krossade linfrön, sesamfrön och några hackade daddlar. Gott som bara den. 

Jag sitter även och planerar kvällens träningspass. Även om jag sagt at jag inte skulle besöka gymmet denna vecka kommer jag inte unna hålla mig borta. Det blir definitivt en snabbis dit ikväll. 

jossefinast Kommentarer (2)

Det var jag

Idag sprang jag med min syster. Fick i uppdrag att dra upp hennes tempo på 3 km. Denna syster är 8 år yngre än mig och jag känner igen mig själv så oerhört mycket. Löpningen i sig kändes bra för mig, men det märks att min syster har precis samma mentala spärr som den jag kämpar så med. Jag märkte dessutom hur långt jag kommitmed det arbetet.
 
Det fick mig att fundera och titta tillbaka här i bloggen. Jag har ju trots allt skrivit till och från i den sedan början av 2008 och det är ganska intressant att gå tillbaka och komma ihåg hur jag mått och hur jag känt vid olika tidpunkter i livet. När jag tänker tillbaka på detta reflekterar jag över att jag alltid varit säker på att jag kommer lyckas och att jag kommer "bli bra". Skillnaden mellan då och nu är däremot att jag nu vet att jag ÄR bra. Jag önskar att jag kunde åka tillbaka i tiden och krama den där flickan som skulle bli bra och berätta för henne att hon duger som hon är.... 
 
Nu blev det nostalgiskt. Vi tittar på bilder istället. 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Fredagsmys

Ja, jag vet, det är måndag, men vi har fredagsmys ändå. Vardagslyx kan man kanske också kalla det?! Då Pågen skrivit sin enda tenta för denna tentavecka och jag har jobbat mitt enda jobbpass tar vi helg nu, såhär på en måndag. Visst, pågen ska jobba resten av veckan och jag plugga. Men det är ändå lite helg-feeling. Så nu är det mys på hög nivå.
 
Tycker ni jag dricker vin för ofta? Det blir lätt så om man jobbar på systemet och inte har någon självdiciplin

jossefinast Kommentarer (2)

Veckans träning

Det var hemskt vad tiden går snabbt, det är söndagkväll ännu en gång. Vi börjar med att sammanfatta veckans träning så ska jag reflektera lite sen. 
 
Måndag: Fotbollsträning (inomhus) 
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 4.5 km
Torsdag: Gym
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 13.4 km +14 km cykel
 
Under fredagen och lördagen kan man minst sagt säga att det var aktiv vila med tanke på den träningsvärk som rabattgrävandet genererade. Men totalt blev det "bara" 4 pass den här veckan och därmed är det 63 pass kvar till nyår.
 
På lördag tentar jag och därmed innebär veckan som kommer ett annat fokus än träning. Jag kommer satsa på kortare och snabbare löprundor och något styrkepass hemma då detta är tidseffektivt. Däremot kommer jag inte ha några mål om att få ihop fler träningspass än veckan som gått. Under följande 6 dagar är det plugg som är prio ett. 
 
Men hey, jag är fortfarande sjukt stolt över veckans prestationer! Nästan 18 km löpning har jag fått ihop, det är inte fy skam!

jossefinast Kommentarer (1)

Helglöpning

Nu kommer ännu ett av mina euforiska helginlägg om löpning. Jag har kommit in i en rutin som innebär ett lite längre löppass i veckan och detta genomförs med fördel under helgen. Jag bestämmer mig några dagar innan hur långt jag ska springa och när det väl är dags handlar det bara om att inte stanna.
 
Idag hade jag bestämt mig för att det var 13 km som gällde. Jag tänkte att jag skulle ta det riktigt lugnt, för det viktigaste var som sagt att inte stanna. Men ja, som ni ser till vänster höll jag samma tempo som vanligt. Jag började lugnt, men sen blir jag pressad av RunKeeper-tanten och trycker på lite extra.
 
10 km avverkades på drygt 58 minuter (58:32 för att vara mer exakt)  . Detta var en ny rekordtid på 10 km, och sedan fortsatte jag springa 3.5 km till. Ännu ett bevis på att det framförallt är mentalt jag måste träna, men varje pass ger mig lite mer mental styrka. 
 
Jag har även insett att mitt mål att springa 10km på 55 minuter inte är jättelångt borta och att mitt andra mål, att springa i 90 minuter också är ganska nära. Och jag är så imponerad av vad denna kropp klarar av. Och för att inte tala om vad hjärnan klarar av. 
 
Efter 9 km hade jag ont i fötter, höft, lår och vader. Jag plågade mig igenom de sista 4 km i alla fall, bara för att kunna få tillfredsställelsen att ha klarat av det. Stegen var tunga, men jag fortsatte i samma tempo. Och ja, nu sitter jag här i soffan, nyduschad och helt slutkörd. 
 
Jag står dock inför ett problem nu. Jag ska om en och en halv timme vara på avslutning med fotbollslaget och jag vet ärligt talat inte hur jag ska lyckas cykla 7 km för att komma dit. 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Söndagmorgon

Det blev lite sovmorgon idag och när jag väl orkade mig upp och ut på promenad med hunden kunde jag tydligt känna av helgens grävande. Det molar i hela ryggen, framförallt runt skuldrorna. Härlig träningsvärk på precis lagom nivå. Sådär så att man känner att man arbetat, men utan att det gör ont. 
 
Nu sitter jag och samlar kraft med en kopp kaffe fraför TVn för att ta tag i plugget igen. Det har varit allt för lite av den varan nu i helgen, men det har varit trvligt och så värt det. Har ju trots allt nästan en vecka kvar till tentan. 
 
När grävandet var klart i fredags spelade vi Settlers och igårkväll blev det ett stort glas vin, det hade jag förstjänat.

jossefinast Kommentarer (0)

Vardagsträning

Jag är så fruktansvärt trött! Igårkväll och under dagen idag har jag och Pågen kämpat med att gräva upp och stenlägga en rabatt. Kroppen har fått slita och nu vill jag bara lägga mig på soffan och ligga där resten av eftermiddagen och kvällen. Men nu ska det pluggas nån timma innan det är dags att laga mat. Hur ska detta gå?! Men fint blev det!
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Tentaplugg

Just nu är jag lite frustrerad. Har suttit i skolan och pluggat hela förmiddagen. Kursen jag läser just nu heter "elektronikens grunder" och är en obligatorisk kurs på mitt program. Det är den sista obligatoriska kursen jag har och den här har släpat med mig sedan 2009. Detta är dock första gången jag faktiskt försöker klara den.
 
Hur som helst. Man sitter och räknar och räknar på saker man inte är intresserad av. Och till råga på allt får man inte rätt på det. Ni vet kanske känslan när man räknar samma uppgift 7 gånger och får olika svar varje gång, men aldrig rätt svar. Så har min förmiddag varit. Så nu ska jag hämta lite energi i form av lunch och sedan en solig promenad med hunden innan jag tar nya tag. Skippar den uppgiften och går vidare på nästa och hoppas att jag bara behöver räkna den en sådär 3-4 gånger. 
 
Såhär kul har jag idag...

jossefinast Kommentarer (2)

Detta får ni aldrig se på min blogg

Ni som tar er tid att kommentera det jag skriver vill jag rikta ett stort tack till. Det värmer verkligen att läsa vad ni tycker! Men jag är lite fundersam över att jag inte fått någonting negativt. På de flesta bloggar finns det alltid någonting jag stär mig på och som jag lovar mig dyrt och heligt att aldrig göra på min blogg. Så jag tänkte att det kunde vara kul med en liten lista på saker som inte kommer hända här. Om jag däremot bryter mot detta någon gång i framtiden och ni faktiskt hittar dessa saker på min blogg, säg till. Jag lovar då att äta upp mina träningstights. Med ketchup.
 
Följande saker kommer alltså inte att inträffa.
 
Jag kallar kolhydrater för "Kolisar"
Detta är ett uttryck jag har väldigt svårt för och tycker det låter fruktansvärt fånigt  helt enkelt
 
Jag lägger upp bilder i "fel storlek"
Alla bilder jag lägger upp på bloggen från min dator är 730px breda för att vara anpassade till min design. Undantag gäller då jag uppdaterar från mobilen, då blir de 700px breda istället, och då bilderna är inbäddade i texten. Jag kommer inte heller lägga upp bilder som är för stora för att få plats på skärmen, det vill säga att stående bilder inte är 730 beda, för då blir de för höga för att få plats på en standardskärm. Må vara petigt, men den är bloggen är mitt skötebarn.
 
Jag lägger upp mängder med bilder på folk ni inte känner
Jag gillar att skriva om min vardag och mitt privatliv. Det dyker ibland upp någon enstaka bild på kompisar eller min påg. Men det finns få saker som stör mig så mycket som hälsobloggar där det kommer upp inlägg med 15 bilder efter varandra på okända bäbisar och mammor. (En helt annan sak om det är en fotografering det handlar om eller liknande). Jag försöker oftast att ha relevanta bilder och lagom kvantitet.  
 
Jag stavar te "thé"
Något av det fulast som finns och det stör mig grymt mycket...
 
 
Nu får ni berätta för mig. Har ni några big nono´s?
 
 

jossefinast Kommentarer (8)

Orken att träna

Jag får ofta frågor som "hur hinner du träna så mycket" och "hur orkar du?". Jag tycker dessa frågor är så svår att svara på. Framför allt så är frågan inte existerande för mig. Tid finns det nämligen alltid. Det handlar bara om planering och prioritering.

Nu sitter du kanske och tänker: "vaddå planering och prioritering? Jag pluggar och jobbar och har tre barn att ta hand om och syjuntan och spelkvällar. Och till råga på allt söndagmiddag hos mamma. Jag hinner inte!"
Då svarar jag att det är precis detta jag menar. Om man har så mycket att "skylla på" då prioriteras träningen långt ner. Och så länge man inte prioriterar den högre kommer man inte heller kunna planera in tid för den utan att det enbart blir en belastning. Man måste vilja träna för att det ska bli av.

För mig har träningen blivit en del i vardagen jag inte vill vara utan, även om vissa dagar känns riktigt hopplösa. Jag vet vad träningen gör för mig och prioriterar den högt. Ibland innebär det att jag pluggar en timme mindre än planerat eller att jag dricker vatten till middagen för att orka träna dagen efter.

Just nu sitter jag på jobbet och har precis ätit min lunch. Jag slutar 18.30 ikväll, är i Lund igen vid 19 och drar då direkt till gymmet. Imorse packade jag träningskläderna och en proteinshake för att orka med. Visst, det blir stressigt och visst, det hade varit skönt att åka hem till soffan. Men jag vet att det kommer vara ännu skönare att åka hem till soffan efter ett hårt träningspass.

jossefinast Kommentarer (3)

Välkommen hit

De senaste veckorna har det blivitallt fler som tittar in här på bloggenoch det uppskattas jättemycket! Anledningnen till att man skriver en blogg är ju faktiskt inte bara för att få skriva av sig. För mig handlar det om dialog. Möjligheten att få inspirera och inspireras av sina läsare. 
 
Även antalet följare på bloglovin har ökat, så några av er måste ju uppskatta det jag skriver också. Även detta tycker jag är jätteroligt! Ni som fortfarande inte använder bloglovin, ge det en chans! Jag älskar att det håller reda på alla mina fvoritbloggar! 

Men jag tänkte passa på nu när det har kommit hit nytt folk att ställa en fråga till alla läsare: Vad tycker ni?! 

Ge mig ris, ge mig ros.ö Vad gillar ni? Vad gör att ni kommer tillbaka? Vad stör er och gör er irriterade? Jag vet att ni känner någonting, annars hade ni inte återvänt. Hit Me
 

jossefinast Kommentarer (5)

Före-frukost-löpning

Det blev ingenting med löpningen igår heller. När jag väl kom hem la jag mig i soffan under täcket och tittade på TV.  Där och då bestämde jag mig för att det var helt okej med en vilodag. Efter det hade jag sedan fullt upp hela kvällen med matlaging till ett gäng på skolan som lagade saker i kårhuset och sedan blev det öl och chips framför fotbollen resten av kvällen. (Jag antar att jag nte behöver säga OJ vilken match och wow vilken bragd)
 
Det var nog precis vad jag behövde i kombination med en sovmorgon, för imorse gick jag upp och tog med hunden ut på en löprunda. Jag sprang 3 km med honom med de sedvanliga kisspauserna, sedan lämnade jag in honom i lägenheten och sprang en dryg kilometer till i lite högre tempo. 
 
 
Så nu blir det en timmes plugg innan sushi-lunch med en vän, för att sedan fortsätta plugga. Ska bli så skönt efter nästa lördag när denna tenta är över... 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Tumme ner

Sitter i skolan och försöker plugga. Idag går det inget vidare. Försöker repetera vad jag gjorde igår, men känner mig totalt blåst då jag måste kolla i lösningarna hela tiden. Trist...

Något annat som är trist är att jag fortfarande har grymt ont i min tumme sen träningen igår. Jag dom hade planerat ett träningspass på gymmet idag får nog ställa in det och köra löpning istället. Surt sa räven.

jossefinast Kommentarer (0)

Läskigt

Jag sitter hemma och har ont i min tumme efter fotbollsträningen. Försöker att inte låtsas om det och hoppas det gått över till imorgon.
 
På väghem från träningen stannade jag på ICA för att handla lime (blev så sugen på citrusvatten) och vid kassan passade jag på att knäppa en bild på detta. (Såg det i lördags första gången, men kom inte på att fota det förrän idag)
 
 
Den här lördagen då jag såg detta stod det två små tjejer som övertalat sin pappa att köpa godis och chips i ofantliga mängder. När de såg detta ville de även ha 10 liter Cola. Han gick bara med på att köpa en flaska, dvs 2 liter. För denna flaska fick de betala 12.90, alltså nästan 3 kr mer än om de köpt 8 liter till. Vad sänder detta för budskap? Jag blir irriterad.... Dessutom är det ju äcklig cola... 
 
Jag minns när jag var liten, vilken lyx det var när man fick springa ner i källaren och hämta vars en läsk på glasflaska ur läskbacken. Det var väldigt sällan vi hade destora flaskorna hemma, det var om det var kalas och mycket folk, men inte annars. Idag verkar det vara standard att dricka läsk till maten allt som oftast. 
 
Att köpa he 10 liter budgetcola är ännu ett bevis på detta osunda förhållningssätt. Jag ska aldrig låta läsk bli den  "normala" måltidsdrycken i mitt hem. Och framförallt inte när jag har barn!

jossefinast Kommentarer (5)

Ischoklad

Det var ju faktiskt så att sötsuget infann sig flera gånger under den där tråkiga söndagen igår, så jag gjorde även ischoklad. 
 
Jag smälte kokosfett i vattenbad, rörde i kakao och Stevia och hällde detta i formar. Toppade med kokos och lät svalna i kylen. Detta är inte något man vräker i sig då det mättar som bara den, men det stillar suget och funkar helt okej till kaffe.
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Kvällssnack

Detta gjorde jag igår med inspiration från Emmas blogg. Igårkväll när jag satt och tittade på solsidan med pågen blev mitt godissug väldigt stort, men suget efter att gå utanför dörren var väldigt litet. Så "man tager vad man haver" tänkte jag. 
 
Vispade upp 3 äggvitor, vände i kakao, vaniljproteinpulver och stevia. La upp i glas och ställde någon imnt i frysen. Under tiden vispade jag grädde och värmde hallon. Mumsigt värre.
 
 
Nu ska jag bege mig till skolan för att påbörja tentaplugget. Visst, tentan är inte förrän om två veckor, men det är mycket som ska hinnas med till dess. 

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Det är söndag igen och ännu en lyckad träningsvecka har flutit förbi. Med andra ord, dags att samanfatta.
 
Måndag: Gym 
Tisdag: Löpning 4.5 km
Onsdag: Core
Torsdag: Fotboll
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 9 km
Söndag: Magcirkel
 
Detta summeras till 6 pass och det är nu alltså 67 pass kvar till nyårsafton. 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Får man bete sig hur som helst?

Igår hände en väldit konstig och uppskakande sak för mig. 
 
Jag, Pågen och Yoshi hade tagit bussen ner till stan. Vi skulle in i en affär och köpa en födelsedagspresent innan vi skulle ta bussen vidare till Pågens kompis som fyllt år. Jag kände mig inte jättebekväm med att lämna lämna Yoshi på gågatan, men jag tänkte att jag ser ju honom genom fönstret om det skulle vara något. Så vi knöt fast kopplet i ett cykelställ och gick in. Vi var där inne några minuter och hittade vad vi skulle köpa. Pågen ställde sig i kön medans jag gick ut till Yoshi. 
 
Han var såklart glad att jag kom ut och jag stod där och väntade med honom på att Pågen skulle bli klar. Det går förbi en annan hund och den och Yoshi drar mot varandra, men får inte hälsa. Den ena hunden börjar morra lite, då skäller den andra och då börjar även den första skälla. Det är inte så mycket mer med det, sånt händer och vi särar hundarna, jag tar tag i yoshi i nackskinnet och säger till honom att vara tyst och han tystnar efter en liten stund, samtidigt som den andra hundägaren går viare med sin hund. 
 
Samtidigt som detta händer rullar det förbi en tjej i rullstol som börjar gorma och skrika. Hon vräker ur sig långa haranger om vilka djurplågare vi är som inte säger till våra hundar. Hon är först på den andra hundägaren och jag är inte helt medveten om vad hon skriker, för jag har ju fult upp med min hund. När jag oshi tystnat är det tydligen min tur att få en avhyvling av rullstolstanten. Hon skriker om att jag är en djurplågare och att sådana som jag inte borde få ha med djur att göra. Hon gastar så hela gågatan hör henne, och ingen verkar förstå vad hon sysslar med. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag minns bara hur jag tänkte att jag inte ska vika undan blicken så jag stirrade på henne med en blick fylld av ilska. När hon skrikande rullar vidare lutar killen närmast mig sig fram och säger tyst till mig: "vissa borde inte få ha med människor att göra"
 
Den lilla kommentare gjorde att jag mycket lättare kunde smälta vad som hänt, men jag var fortfarande skakis. Det tog ytterligare många minuter innan Pågen kom ut ur butiken, s jag satte mig ner på marken med min hund och hade ett djupt samtal med honom där vi kom fram till att han inte alls var plågad. När pågen kom ut bröt jag ihop för jag var så fruktansvärt förbannad. Han hade hörtallt som hänt in i butiken och det hade dessutom kommit in folk i butiken och pratat om vad som hänt medans han fortfarande stod där och de tyckte ju också att vi hade gjort hlt rätt och att hon var ett rejält orginal... 
 
Men det gör mig fortfarande förbannad att hon tror att hon kan säga vad hon vill och bete sig hur som helst. Att säga till en hundägare att denne är djurplågare är som att säga till en mamma att hon inte kan ta hand om sina barn. Och det värsta är att jag vet att om hon inte suttit i rullstol hade jag antagligen inte varit lika passiv, utan faktiskt sagt något, men bara för att hon sitter i den kommer hon undan. På vilket sätt är det rätt? Får man säga vad man vill för att man sitter i rullstol? 
 
Plågad hund?

jossefinast Kommentarer (1)

Endorfinstorm

Ja, så kan man förklara känslan efter en lyckad löprunda. Det blev 9 km på 53 minuter och jag är återigen riktigt stolt över mig själv. Det är så skönt att ha kommit igång med löpningen igen och att känna framstegen. För varje runda jag ger mig ut på förbättras jag. Än så länge är det framförallt den mentala biten som behöver förbättras för att hänga med fysiken. Vist är jag trött efter mina rundor, men det finns fortfarandemer att ge. Det är envisheten och lite jävlaranama som behövs för att prestera bättre. Och jag känner att det är påväg. Jag jagar tider och sträckor och försöker piska på mig själv lite extra. 
 
Under rundan idag kändes det bitvis underbart lätt och skönt, men ibland blev det bara brutaljobbigt. Men jag fullföljde och fick ihop mina 9 km på en tid som motsvarade min förväntan. Jag satsade påatt hamna under 6 minuter per km och det lyckades jag ju med. Nästa helg hoppas jag på att kunna ta en runda strax över en mil, men vi får se hur planeringen blir när jag väl sätter mig med den. 
 
Väl hemma efter rundan hoppade jag i duschen och har nu fått i mig en kycklingfilé med majonäs och pesto ( Det enda som fanns hemma) och jag har nu lagt grunden till en riktigt bra lördag.
 
Dagens runda

jossefinast Kommentarer (2)

Grå lördag

Jag och pågen har infört en ny lördagstradition i form av städlördagar. Men just idag lämnas jag hemma under dagen till förmån för pågens skolprojekt och får därmed sköta städningen själv. Vi får väl se hur utförligt det blir. Kan hända att jag byter ut städningen mot min planerade löprunda. 
 
Vädret idag är dock grått och blött, men varför skulle det stoppa mig? Jag har nya hörlurar som skall invigas och jag ska testa springa utan kompressionsstrumpor i ett försök att få vaderna att bli lite gladare. 
 
Grå dag idag, så tr en bild från en finare dag.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Värdelöst

Dagens träning var planerad till ett gympass och en fotbollsträning. Men redan imorse bestämde jag mig för att hoppa över gymmet för att få ihop tiden. Har en tenta om drygt tvåveckor och har en hel del att plugga inför det. Så närjag då kom till fotbollsträningen och den inte riktigt kom igång, jag blev seg och kall och inget gick rätt, då blev jag bara bitter och stressad. Stressadöver tankar på allt jag kunnat göra med de 2½ timmarna jag spenderade på en meningslös fotbollsträning...
 
Men jag rörde ju lite på mig i alla fall och ja... bättre lycka nästa gång helt enkelt. Nu blir det sova så jag orkar jobba imorgon.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Godmorgon Torsdag

För några veckor sedan beklagade jag mig över hur mycket jag avskyr morgonpromenader. Det var kanske inte hela sanningn. Det är konceptet med att tvinga sig ut på en längre morgonpromenad tidigare än man egentligen ska gå upp, att knata runt och slösa tid, som jag itne riktigt klarar av. Men i och med att jag har hund så tar jag ju morgonpromenader nästan varje dag (vissa dagar tar ju sambon hunden). OCh dessa promenader älskar jg, när jag har tid på mig, vädret är okej och framförall: när jag väl kommit ut. 
 
Som idag. Solen strålar, jag vaknade tjugo över åtta och skuttade ut med hunden. Frosten låg kvar på marken och i takt med att den smälte steg dimma från marken. Jag vill alltså med det här inlägget ge tillbaka lite cred till morgonpromenaderna, men det gäller om man har ett syfte med dem. Om man ska transportera sig någonstans eller rasta hunden. Men det där att gå för att gå, det har jag svårt för. 
 
 
Väl  inne igen blev det frukost. Kakan jag bakade igår innehåller enbart nyttigheter. Visst, den är väldigt energität, så man kan inte äta hur mycket som helst när som helst av den, men det kan man ju inte med någonting. Hur som helst så åt jag en bit av den här till frukost med en kopp kaffe. Gott gott gott. Att dricka kaffe till var verkligen pricken över i:et. 

jossefinast Kommentarer (0)

Chokladmoussetårta

När klockan slog sju stod jag och pågen ombytta och klarai hallen och knöt skorna. Vi tog en löptur bort till gymmet (1.5 km) i högt tempo. Väl där var vi precis lagom varma och flåsiga och redo för ett corepass. Jag ska väl erkänna att jag inte var jätteimponerad av passet, inte alls så jobbigt som jag minns det. Men å andra sidan har jag kanske blivit lite vältränad sedan jag sist var på core( någon gång förra vintern). 
 
Väl hemma åt vi av denna skönhet som jag bakade i eftermiddags. 
 
 
Kakan är bakad med detta recept som grund. Dock ändrade jag lite på ingredienserna. Istället för silkestofu och vatten använde jag vanlig hederlig filmjölk.Jag höftade även en del på måtten och satsade mest på att få en bra koncistens. Betydligt mindre kakao än i grundreceptet och jag slängde även i ungefär en halv deciliter stevia. Utöver detta hade jag problem med att få till min daddelpuré då min mixer är alldeles för slö/dåligt utformad för att klara det så fick blanda i avokadon och äggen för tidigt. 
 
Jag orkade inte riktigt göra varken frosting eller topping, så vi äter den med grädda, kokosgrädde och kesella citrus ihop blandat. Funkar även bra att äta med enbart kesella citrus för den ännu latare.
 
Summa summarum: Min mixer är alldeles för dålig för att mitt humör ska hålla för sådana här projekt, så jag behöver köpa en ny (Tips tack!). Chokladmoussetårtan var hur god som helst!
 
Originalreceptets ingredienser:
  • 2-3 dl kakao (beroende på hur stark chokladsmak som önskas)
  • 3 mogna avocado
  • 2 dl dadelpuré (se nedan)
  • 2 dl silkestofu
  • 6 ägg
  • 5 äggvitor (inte riktigt 2 dl)
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
 

jossefinast Kommentarer (1)

Mosigt

Dagen har varit effektiv. Har hunnit med en hel del plugg, en lång promenad med hund och kamera, ett bakprojekt och middag. Och klockan är bara 18. Sitter nu och låter maten smälta undan i magen för att sen bege sig till gymet för Core-pass. Jag har även lyckats lura med mig pågen. 
 
Till middag ikväll bjöds det på ungnsgrillad kyckling med blomkåls- och sötpotatismos och smörstekta champinioner. Gott så det förslår.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Morgonpromenad

När jag väl lyckas släpa mig upp ur sängen i morse tog jag ut hunden på en liten morgonpromenad. Jag gick förbi en buska med de färgladaste höstlöven och jag började direkt gräma mig över att jag itne hade med mig kameran. Men å andra sidan var det inte alls långt från huset, så när jag kom in satte jag på en kanna kaffe och i väntan på att det skulle bli klart högg jag kameran och gick ut igen. Efter lite pillande och trixande har jag nu en bild jag faktiskt är ganska stolt över. 
 
 
Luften ute är även den perfekt och jag blev riktigt sugen på en löprunda. Men jag måste låta vaderna vila, så jag får nog nöja mig med ett corepass ikväll. Och så ska det ju bakas. Vi får väl se vad jag lyckas trolla ihop ;)

jossefinast Kommentarer (0)

Bakdags

Ikväll har jag varit på ett mycket intressant fotoseminarie. Det var en fotograf som även han pluggar på LTH som pratade om hur man httar de bra bilderna och gav tips på hur mankan tänka. Jag har även lärt mig lite nya redigeringstips. 
 
Påvägen hem stannade jag på ICA. Där drömde jag mig bort bland hyllorna och jag fick med mig massa roligt hem (vi behöver ju inte berätta för pågen hur mkt det kostade). Imorgon är det jag som leker i köket. Eller nej, jag menade pluggar elektronik...
 
Vad jag kom hem med
 

Nu ska jag titta på senaste avsnittet How I Met Your Mother med min Påg och några chokladbollar (gjorda som vanliga chokladbollar, men med stevia och riven kokos istället för socker)

jossefinast Kommentarer (1)

Välkommen till blåshålet

Då var man tillbaka efter en liten löprunda. 4.5 km blev det i höststormen. Det var många störningsmoment idag. Allt från skosnören som gick upp och slog knut på sig själva till motvind i uppförsbackarna. Det blev ett väldigt ojämnt tempo då det var medvind i nedförsbackarna och motvind i uppförsbackarna. Det jobbiga med lund, på hösten och våren blåser det konstant. Alltså inget flyt alls i löpningen och vaderna krampade igen. Nästa gång kanske jag får testa att springa utan mina underbara gococo strumpor. 
 
Nu sitter jag och surar för att det inte blev en bättre och längre runda. Jag hade iofs bara planerat att springa en kortis, då jag inte ska slita för mycket på kroppen. Får hoppas på bättrelycka nästa gång. På lördag blir det längre och förhoppningsvis blåser det lite mindre.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Morgonmys

Denhär veckan och de två kommande har jag inget schemalagt i skolan, vilket innebär att jag ligger kvar i sängen och drar mig efter att pågen gått upp. Då får jag sällskap av Yoshi och detta kan vara den bästa tiden på dagen. (Ni behöver inte oroa er, bara för att jag inte har något schemalagt  betyder inte att jag inte har att göra).

 

Världens mysigaste lilla hårboll

jossefinast Kommentarer (1)

Mitt fotointresse

Som jag nämnde innan har ja varit utan min kamera sen i torsdags och det har känts... lite naket. Jag jobbar konstant på att bli bättre på mitt fotograferande och om jag får säga det själv (vilket jag får eftersom det är min blogg!) så blir det bättre. Här är några bilder jag knäppte av i torsdags påväg till mamma och pappa. 
 
Min fina påg
 

Imorgon ska jag på ett fotoseminarie och hoppas på lite extra inspiration därifrån och till våren ska jag läsa en kurs på universitetet i fotografering. Jag älskar min kamera.

jossefinast Kommentarer (3)

Glad Måndag

Då var det måndag igen och vi fortsätter kämpa på här hemma. Har flängt runt lite under dagen och fått några ärenden gjorda, blan annat harjag återfått min kamera jag glömde  hemma hos mamma och pappa i torsdags. Jag hann även med en runda på gymmet.
 
 
Idag bestämde jag mig för att köra tungt. Jag körde samma pass som jag brukar (jag vet, snart dags att byta) men jag höjde alla vikter och hade som målsättning att klara 8 repetitioner istället för de 10-12 jag brukar ligga på. Det gick så sjukt bra och jag är nu riktigt mör i kroppen. 
 
 
På vägen hem cyklade jag även inom willys för att handla lite av det som är bristfälligt på vår ica-butik. Utöver det på bilden blev det även 2 kg kyckling (10 kr billigare på willys än ica!). Tonfisk och fiskbullar är också toppen att ha hemma. En halv burk fiskbullar åkte ner i magen som lunch tillsammans med kokt brysselkål. Måga skulle nog säga usch och fy till det. Men jag älskar fiskbullar. Tyvärr hade vi slut på broccoli, det är annars den perfekta kombinationen. 
 
Nu blir det plugg hela kvällen.

jossefinast Kommentarer (0)

Ännu ett veckoslut

Söndagkväll och jag ligger i sängen med magen full av godis. Dagen har bjudit på mycket sömn (ja, det blev rätt sent igår och en hel del vin), men även långpromenad i höstrusket och lite korpfotboll. Innan jag somnar tänkte jag sammanfatta veckans träning.
 
Måndag: Mag- och Bencirkel
               Fotboll
Tisdag: Löpning 3 km
             Fotboll
Onsdag: VILA
Torsdag: Gym
Fredag: VILA
Lördag: Löpning 10 km
Söndag: Korpfotboll
 
Summerat blir detta 7 pass, alltså är det 73 pass kvar till nyår.

jossefinast Kommentarer (0)

Heja mig!

Jag är så grymt jäkla stolt. Jag har länge suktat efter att ta mig ut på en längre runda. Och då menar jag längre än mina vanliga 5 km. Jag har vetat att jag kan och orkar, men har bara inte gjort det. 
 
Senast jag sprang en mil var för jag tror 8-10 år sedan då jag och min kära far hade en tävling. Vi hade en sommar på oss att träna för att sedan springa en mil så fort som möjligt. Jag vann. Och sedan dess har jaginte sprungit så långt. 
 
Så gissa hur bra det känns att ha gjort det idag. Speciellt eftersom jag efter 500 meter funderade på att strunta i det på grund av att min vad fortfarande är stel. Det skar i vänsterbenet varje gång jag trampade ifrån och värst var det med lite motlut. Men resten av kroppen var fylld med energi, så de första 3-4 kilometrarna fick den släpa med vänsterbenet.

Efter de första kilometrarna kände jag dock hur vaden började mjukas upp en aning och jag kunde börja ta lite längre steg. Plötsligt kom studsen tillbaka i mina tidigare cementfyllda ben. Efter en 8 km började hela benet dock värka igen, men jag kämpade mig runt. Utöver denna värk var varken konditonen eller muskelstyrkan några problem. Och inte heller viljan strejkade idag.
 
Att känna att kroppen klarar denna (för mig)stora utmaning, utan större problem är helt underbart. Jag har nu klarat ett av mina löpmål (Titta under fliken min mål) och jag kan nu fokusera påatt kapa tiden. Jag avslutar som jag började; Jag är så sjukt stolt över mig själv!
 

jossefinast Kommentarer (5)

Fredag

Det är fredagkväll. Dagen har bjudit på jobb, jobb och jobb. Vi har varit underbamannade och med orutinerad personal (bland annat jag). Men som tur är har jag haft världens bästa påg väntades hemma som fixade en plockmiddag med oliver, ostar, seranoskinka, avokado med creme fraiche och kaviar, och melon. 
 
Denna njöts med en flaska vin framför X-faktor och med hund och påg närmst till hands. Snart blir det till att titta på hitta nemo i sängen tills jag somnar för att imorgon ta nya tag. 

jossefinast Kommentarer (0)

Den perfekta (?) dagen

Imorse skuttade jag upp ur sängen när klockan ringde och kände mig riktigt peppad på en ny dag. En dag fylld med plugg och träning. Jag slängde lätt och ledigt ihop en näringsrik frukost och skuttade sedan till gymmet fylld av energi. 
 
Eller hur var det egentligen? Jag sov igenom både min och pågens alarm, vägrade gå upp och låg och myste med vovven i sängentill klockan halv tio. Då gick jag upp och satte mig i soffan och satt där tills pågen kom hem strax efter tio med kanelbullar. Så två kanelbullar storlek jättestora, blev min frukost tillsammans med en kopp kaffe. Gymmet lyckades jag inte ta mig till förrän vid halv tre. 
 
Vart vill jag komma med detta? Jo: jag är inte perfekt. Alla är vi bara människor och man gör inte alltid bra val, men det går alltid att göra dagen bättre. Så även om jag sov längre än planerat och åt en (väldigt god men) dålig frukost behöver inte hela dagen vara förstörd. Jag såg till att få i mig en bra lunch, även om jag inte var hungrig, bestående av grillad kyckling, sallad och mozarella. Väl på väg till gymmet kände jag hur energinivån höjdes och sedan lyckades jag få ur mig ett grymt styrkepass som tog helt underbart i biceps och axlar. Jag avslutade med envända på crosstrainern och en välförtjänad stund i solariet
 
Nu sitter jag och filosoferar i soffan och funderar på om jag ska anmäla mig till actic training day eller inte...
 

jossefinast Kommentarer (0)

Vilodag

Idag har det varit vilodag, i alla fall vad det gäller träningen. 
 
Dagen började med att jag vaknade 5 minuter innan jag skulle cykla till bussen för att ta mig till jobbet. Min klocka hade stängt av sig under natten men som tur var hade även pågen satt larm, men en timme senare. Så jag sprang upp ur sängen, slängde på lite smink medan Pågen slängde kläder påmig som jag kunde hoppa i samtidigt som jag borstadetänderna. 
 
Till slut hann jag trots allt med bussen och frukosten intogs en timme senare på jobbet och allt blev väldigt bra. Men dagen har verkligen gått i ett efter det och för en dryg timme sedan kom jag hem. Nu sitter jag och varvar ner framför "nybyggarna" med en whiskey och en kopp kaffe i väntan på att mösskiphtet ikväll drar igång. 
 
Vaddå mösskiphte tänker kanske ni, jag ska förklara snabbt. Jag är teknolog (plugar på teknisk högskola). I lund har teknologerna teknologmössa. På våren/sommaren är den vit och på hösten/vintern är den blå. Inatt går vi från vit till blå mössa och därför är det en liten ceremoni i natt på skolan. Så jag ska dit och titta på spektaklet i vit mössa för att sedan ta på den blå mössan, äta lite kladdkaka och dricka porter, för att sedan cykla hem och sova. Visst är det trevligt med studenttraditioner?
 

jossefinast Kommentarer (2)

Det var inte meningen

Rent hypotetiskt kan det eventuellt vara så att jag struntade i det där om jag skrev innan om att lyssna på kroppen och inte köra dubbelpass. Det blev så fint väder och min stela vad skulle nog må bra av att öka blodcirkulationen lite, så jag tog en liten yttepytte-runda på 3 km. 
 
Men jag tänkte så att om jag direkt efter stretchar vaden och masserar den med tigerbalsam kommer det bli mycket lättare att träna fotboll ikväll, än om jag inte gjort någonting alls. Så på så sätt har jag ju också lyssnat på kroppen, eller?!
 
Så nu ska jag fortsätta massera i väntan på att pågen kommer hem med mat till mig. 
 
Vad tycker ni förresten om mitt byte av header? 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Påklädd

Vaknade med härlig träningsvärk idag. Gårdagen bjöd ju både på cirkelträningen för mage och ben som jag skrev om igår, men även en fotbollsträning under kvällen. Då träningen definitivt påverkat kroppen bestämde jg mig idag för att inte köra det planerade dubbelpasset med löpning och fotboll, utan nöjer mig med fotbollsträning ikväll. Flyttar löpningen till torsdag eftermiddag istället som det ser ut nu. Man måste lyssna på kroppen.
 
Så dagen idag ägnas åt lite skolarbete som behöver jobbas undan. Jag har även varit på ett möte på kåren och diskuterat alkoholfrågor. Intressant det där, menmer om det en annan gång. Idag har jag med andra ord rört mig utanför lägenheten för annat än träning vilket innebär att jag har både kläder och smink på mig. Så då fick jag ju inte missa chansen att ta en bild. Jag är inte alltid svettig och osminkad ;)
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Nu pratar vi löpning

När det gäller löpningen är jag en riktig periodare. Till hösten brukar löpnerven i mig spritta och det blir mycket lättare att rota fram skorna och sticka ut. Just nu är jag mentalt helt insnöad på löpning och har bestämt mig att i höst är det där jag satsar. Visst, jag kommer fortsätta att gymma och träna styrka, men jag ska verkligen anstränga mig för att låta löpningen ta plats i min vardag. Jag ska dessutom försöka träna medvetet för att förbättra resultaten av min löpning. 
 
Det fina med att träna genom att springa är att det är så enkelt. Man behöver bara ett par skor och så är man klar. Visst, jag föredrar att ha rätt kläder och gärna telefonen med musik eller någon bra podcast, men det är ju inte nödvändigt egentligen. Dessutom är det tidseffektivt, man väljer själv hur länge man håller på och kan variera passen efter hur mycket tid man har. 
 
Med detta sagt vill jag berätta att jag uppdaterat mina mål (under fliken "mina mål" under headern). Där har jag skrivit upp 4 delmål, vissa är högre satta än andra, men det är fyra mål som för mig betyder väldigt mycket. Jag vet att vissa av dem kommer ta tid att klara av, men jag ska klara de. 
 
För att få extra motivation till att klara av mina mål har jag idag även anmält mig till malmömilen. Ett lopp som går den 15 juni nästa år. Detta blir mitt första lopp någonsin och det känns riktigt bra att ha något att sikta mot. 
 
 
 Hittade denna filmen från förra årets lopp och visst verkar det vara en trevlig bana?

jossefinast Kommentarer (3)

Välkommen måndag

Jag känner att idag kommer bli en bra dag. Dagen har redn fått bästa möjliga start genom en sovmorgon följt av frukost och kaffe. Till kaffet passade jag på att läsa ikapp det sista av alla bloggar jag följer och det slutade med att jag blev sugen på att sätta upp ett stort mål. Så stort att jag aldrig tidigare vågat ens tänka tanken. Men när jag läste om Pierres lidingölopp blev jag faktiskt riktigt sugen. Så lidingöloppet 2014 kanske? Vem är med? 


Jag har även hunnit med att skicka in en reviderad version av min rapport från i våras, vilket jag skjutit upp hur länge som helst. Hurra för mig! Detta firades med ett jobbigt cirkelpass. Slog ihop två pass jag brukar köra, ett benpass och ett magpass, tre cirklar av varje och istället för att vila mellan cirklarna körde jag den andra cirkeln. Detta tog ca 45 minuter att jobba igenom och svetten rann verkligen om mig. så jag passade på att ta lite bilder direkt efter. Jag kände att jag slarvat rejält med benträningen sista tiden, så det ska detdefinitivt bli bättring på framöver!
 
Svettig och glad

Som sagt; cirklarna görs tre gånger i följande ordning: Bencirkel - Magcirkel - Bencirkel - Magcirkel - Bencirkel - Magcirkel
 
Bencirkel:

30 knäböj
10 enbensknäböj (på varje ben)
10 stepup (på varje ben)
8 draken (på varje ben)
20 tåhäv (på varje ben)
20 jämfotahopp (upp på box/bänk/soffa)
 
Magcirkel (hittas också här):
 
10 benlyft med raka ben (doppa hälarna i marken)
10 benböj med 90 grader i knäna (doppa hälarna i marken)
10 raka situps
10 rakasitups samtidigt som benböj med 90 grader i knäna
20 cykelsitups (10 på varje sida)
10 sittande rodd
10 sittande med hälarna i luften och nudda en hand i taget rakt bakom
20 sek. planka
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer